Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@lusia_99 najprv k tvojej tete - uz som pocula vselico, ale ze po 15.00 nejest, to je teda tvrde, sa nedivim ze ma depku, a nedivila by som sa keby pribrala - organizmus v noci nema hladovat viac ako 10 hodin, a toto je 16-17 h...
A teraz k tebe - uz si krasne schudla 6.9 kil. Ja mam tiez problemy, aj ked som schudla uz 8 - teraz mam sice o kusok viac... ale nevzdavam to. @debbie aj @adky vedia ze kazdy druhy tyzden mam krizu... ale verim tomu ze je strasne vela mudrosti v porekadle "Nie je dôležité nespadnúť, ale dôležité je vstať a ísť ďalej". Aj ja bojujem a bojujem, sú chvíle kedy je takéto normálne papanie pre mňa absolútna malina, sú dni kedy mám vážne problém nezožrať bomboniéru. A u mňa teraz po narodeninách ostalo v ladničke kopec vecí, ktoré bolo treba zjesť... tak som to spravila. A ako som sa už dnes priznala - neostalo to bez následkov. No @debbie ma už minule varovala, že sa to stane. A tak musím poslúchať. A viem že to nie je vždy ľahké, a nie vždy sa mi chce, fakt fakt BOJUJEM... ale podstatne je ze si prisla sa postazovat, a stale sem choď, a keď bude prírastok na váhe, nahlás mi ho. A keď bude ďalší týždeň prírastok, nahlás mi aj ten.... podstatné je neprestať na toto fórum chodiť. Lebo ak dočasne zabudneme na svoj cieľ, a oslabí sa z nejakého dôvodu naša vôľa, nič už nás neudrží tak ako toto fórum, a "povinnosť" tu prísť a aj s hanbou a pokorou nahlásiť plus na váhe....
PS: verím že už si oukej a zase fičíš naplno. No ak nie, príď sem a príď sem a príď sem, čítaj čítaj čítaj, píš píš píš... 🙂
@katkav ano lenze ja tej zeleniny 1.) vela nemusim a budem sa modlit aby sa to niekedy zmenilo a 2.) mojho maleho z toho nafukuje (keďže stále kojím) - tak velmi nie som motivovana. A bola som v jednom nemenovanom studiu na redukciu hmotnosti a tam tvrdia ze polievka na veceru je ok. Absolutne mi to vyhovuje, je to teple, nema to vela KJ.... 🙂
@debbie ano, som lenivec, priznavam. Zbite ma 😎
@yennn Počuj ženská hlavu hore a chcem vidieť krááásny úúúsmev už konečne ved ahááááááááá ...vonku sneh, pri jašení a prechádzkach sa chudne,neda sa myslieť na bombony ani šnicel, ale na čajík a ten môžeme... Načerpaj energy a ide sa dalej už mame koľko za sebou a čo všetko náááás čaká juchúúúúúúúúúúú 😀 😀 😀
@vejula @adky moj maly zacal a dodnes hovori len tata... a ja by som chcela dievcatkooooo. Nastastie su tu chromozomy X a Y ktore tuto dilemu vyriesia na mojho syna 😀
@ivana82 tak to som sa fakt ale fakt pobavila, ze co budete mat vy ked tvoje dieta povedalo AUTO 😀 😀
@chrisantheme odpoved na tvoju otazku je jednoznacna - treba trosku pozvolna - menej spartansky 🙂
@bobocka to si mala dobre chaosny den vcera, aj programovo, aj stravou... a co ta nehoda? 😨 Snad sa nikomu a nicomu nic nestalo...
@vejula mm chcel prve dievcatko, normalne ostal trochu smutny, ked som povedala, ze to bude chlapcek, minule sme sa pytali maleho, ze ci by chcel braceka alebo sestricku, tak povedal brakeka zejeneho, modjeho 😀 😀 😀 tak sme sa pobavili s manzelom...
@yennn prve slovo auto je robota mojej pani svokry, pretoze to do neho hustila dost dlho s dovetkom, ze mama je staromodne slovo, teraz letia auta.../kedze aj moj manzel vraj povedal ako prve slovo auto/...
ahojte baby. čítam ako o život.. ale ste tu toho popísali od včera 😲
@katkav ozaj, losos ano je veeelmi kaloricky, pretoze je to jedna z najmastnejších rýb... ale zároveň pravda, je strašne zdravý na srdiečko, ja tiež neváham si ho dať.... teda niežeby sme ho mali každý týždeň, dobre drahý... ale na vianoce je to zdravšia (a podľa mňa aj chutnejšia) varianta vyprážaného filé. Veď existujú všelijaké vianočné verzie lososa (na mandliach 😝 )
Ahojte dievcence, chcela by som sa pridat k Vam a tiez chudnut, mam sa zmerat a uviest udaje?
@debbie si zlatá ďakujem, musím dávať pozor čo hovorím, lebo dnes mám vážne dobrú náladu, aj napriek váhe (to sa spraví). A sneženie milujem! Som taký vianočný tvorček, dušička romantická 🙂 Ak mám depku aj keď sneží, tak je to buď preto lebo nemôžme ísť von, alebo pre niečo úplne iné 🙂 Tak ale už budem poslúchať a navždy sa len usmievať, už sa nebudem sťažovať, dva prstíčky do nebíčka 😀
@michaelapillarova môžeš aj nemusíš... nie je to povinné. Ak sa pridáš budeme radi. A ak ťa bude motivovať že prispievaš k našim MEGA úspechom, tak sa pridaj aj oficiálne. Nahlás mi svoju výšku, aktuálnu váhu (ak chceš môžeš aj miery). Ja zapíšem do tabuľky, ktorá sa uverejňuje každý pondelok. Možno ešte stíhaš do pondelka aj schudnúť! Tak by si sa hneď videla aj s klesajúcim grafom 😀
@ivana82 no my druhé neplánujeme zatiaľ , nemam dole ešte tieto kg a mame dvojizbovy byt takže kým nebude domček som povedala mužovi , nebude ani druhé a ani to akosi neriešime prehnane, myslím si že ked to zvladla moja kolegyna na izbe v pôrodnici !!!!!! 50!!!!!! ročná , máme času dosť ... a ked budeme mať pocit, že nam chýba dieťatko druhé ..bude a nie urobiť ho len preto lebo je to tradícia alebo z nejakého nezmyselného presvedčenia že rozdiel by nemal byť viac ako 5rokov medzi súrodencami 😀
Vanesska zaspala tak som prišla trochu prečítať čo je nové. už je konečne zdravá tak sa chystáme až sa zobudí na prechádzku. neviem ako vy ale ja zbožnujem kukuričné lupienky s jogurtom. je lepšie si to dať na desiatu alebo na olovrant?
@yennn tak idem sa hned pomrat a pridam sa k Vam a mam Ti poslat miery?
@michaelapillarova ano poprosim ta udaje posli mne, ja robim tabulku, tak aby sa to niekde nestratilo cestou medzi riadkami. 😀 Inac, vitaj medzi nami, nech sa ti dari! 🙂
ahojte, to čo ste tu popísali od včera, to je hotový román 😀 teda, človek tu nie je pár hodín a potom nestíha 😀 my sme boli s malou vonku, trošku si aj pospala ale všade naokolo pília drevo , tak to dlho nebolo, 😠 ale boli sme vonku hodinky a to jej stačí,, začalo fúkať a to nie je dobre, pritom tu tak pekne svieti slniečko ☹ a všade biely sneh 🙂 no paráda. Vladka mi ešte zaspala. tak mám chvíľku čas.
@yennn neviem akú váhu budem hlásiť v pondelok, lebo ma prenasleduje hlad 😎 len pozerám,kdeby som čo schrumla, ale ako si písala a ako ti poradili odborníci, pri chudnutí by sa nemalo hladovať, takže dúfam, že som nič nepokazila, a aj keď budem s váhou v pondelok stáť, tak ma to neodradí a budem sa snažiť, aby to išlo pomaličky dolu 🙂/nechcem tým povedať, že vyžieram , čo vidím, to teda nie/
@yennn dakujem 🙂 tak Vyska : 160
Vaha: 67
Prsia: 93
Pas: 84
Boky : 103
Stehna: 60
@jojina11 ja som si tými žravkami prešla už párkrát, nie je to nič príjemné, nevedela som si pomôcť. Podľa mňa najdôležitejšie je ODOLAŤ. Lebo jak už raz začneš... amen tma. Daj si radšej skôr olovrant - čierny (celozrnný) chlebík so šunkou a kopcom zeleniny. A potom šup žuvačku do pusy. Držím palce. 🙂
Este mi poradte co by som si mala dat zajtra na ranajky

@yennn musim nieco vyhrabat 😉
potom sa odfotim a ked bude par kil dole, tak to uverejnim 😉