icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
6. dec 2010

@adky jaku babovku? Aj ja chcem...

jojina11
6. dec 2010

@adky gratuluyjem k úbytku, ty to teda válaš, máš môj obdiv, a hlavne ako ti pekne idú tie centimetre dolu, no paráda, musím si aj ja pohľadať prvé miery, čo som hlásila a niekde si to zapísať, nech mám aj ja prehľad
@yennn vedela som, že sa dokážeš nakonúť a ísť, o tom nebolo žiadnych pochýb, za pár dní 0,2 dolu? superja mám hrôzu z toho, keď budem musieť piesť na sviatky, a neochutnať? však zomriem,a moja mama má ncukrovku, tak pre ňu musím tiež niečo vymyslieť, keďže nemôže sladké
malému želám skoré uzdravenie, hádam to nebude nič vážne

adky
6. dec 2010

@yennn asi vsetky 3 moznosti budu spravne,z kazdej chytil trosku a uz je chorucky ☹ Sa pamatam ked mala Vaneska pred 3 mesiacmi sopliky,vysavac som ani neodkladala-len som odsavala a odsavala,bola toho hromada 😖 Chvalabohu,preslo to-ale az po 2 tyzdnoch 😔
Prajem skore uzdravenie 😉

vejula
6. dec 2010

@yennn joooj to mi je luto že ste chorý a čo že vam je teplotka???? JA malemu už vyše tyždna odsavam sopliky a už som z toho na nervy a maly tiež 😢

adky
6. dec 2010

@yennn ved tu z mikrovlnky co je upecena za 8 minut-ultra rychla a fantasticky jemna,v mojom fotoblogu mas album,ked nan kliknes, ukaze ti recept a aj fotky s postupom 😀

adky
6. dec 2010

@jojina11 Dakujeeem 😀 SOm na seba nesmierne hrda,asi ako este nikdy 😀 Neverila som,ze sa dokazem tak tvrdo zatat a chudnut 😀

adky
6. dec 2010

@vejula to teda je vidiet,uz nosim o 2 cisla mensie oblecko 😀 😀

jojina11
6. dec 2010

@adky dúffam, že sa aj mne podarí, vrátiť sa na pôvodných 65 kg, a konečne si budem môcť obliecť svoje veci 🙂

yennn
6. dec 2010

babulky, dnes mame rekordne skoro zaplnene udaje, uz len chybaju @sssimi @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @lilithka26 @maatkka @oacka
😀 Tak baby šup sem s udajmi, nech kočky nemusia čakať na krásne klesajúci graf do polnoci, ako vždy 🙂

vejula
6. dec 2010

@adky no pekneeee, to je fakt super 😵 si hrdinka a ako si na začiatku ochkala že sa ti neda schudnuť, ty jedna, to aby sme boli o to viac prekvapene z tvojej šikovnosti 😀

adky
6. dec 2010

@jojina11 ja ano nesnivam,ze by som sa niekedy vratila na svoju povodnu vahu 58 kil 😀 😀 ale so 70-.tkou budem tiez spokojna 😎

jojina11
6. dec 2010

@adky vieš ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy

yennn
6. dec 2010

@elen58 k vcerajsim otazkam:
- posielanie do IP si krasne zvladla 😀
- tvoje aktualne BMI je 23.5 a rata sa takto:
BMI = hmotnosť v kg : (telesná výška v m)² cize v tvojom pripade 66.2:(1.68 x 1.68) = 23.45
Budes ho vidiet aj v tabulke, kazdy tyzden sa bude menit. Tvoje BMI je v norme. Od 25 je nadvaha, od 30 obezita

adky
6. dec 2010

@vejula heeej,asi tak,si ma prekukla 😀 😀

adky
6. dec 2010

@jojina11 to je tiez pravda 😀 😀

yennn
6. dec 2010

@adky ako sa ma tvoj krk? Dufam ze s tym ratanim KJ som ta prekvapila príjemne 🙂 A kolko ti to trvalo kym si to tak dostala do hlavy? Ake obdobie si ratala? Je to dost fuska 😒

@nonika1979 este docitavam vcerajsi den, takze reagujem neskor na tvoje prispevky. Ja by som uz vo vecernych hodinach nedavala jablcko (radsej zeleninu, alebo mozno vajicko alebo kus syra ci sunky), ovocie je cukor ktory uz vecer nestihnes spotrebovat a nasledne sa teda ulozi vo forme tuku

tinika
6. dec 2010

@adky super 🙂)

tinika
6. dec 2010

@yennn tak daj 71 :( no čo ked som asi pribrala, tak musim zamakat viacej a miery su 96 prsia, 102 pás, zadok 107 a stehno stale 61 ja som si merala aj boky inac ze brucho a boky a som mala 118 a mam 105 🙂

vejula
6. dec 2010

@adky to je super ty maš každy tyžden užasny ubytok, ja tento tyžden trocha stagnujem, no a ani som nejako extra nezhrešila, tak uvidim či bude ešte možne sa pohnuť čosi nižšie, momentalne som troška zneistena, či to ešte pojde 😕 a či ešte niekedy zapnem povodne nohavice 😝

debbie
6. dec 2010

ahojte idem dočítať ... som tu 😀

debbie
6. dec 2010

@yennn Aj naša ma soplíky za sebou a tiež som mala vysávač stále vonku ... a myslím si že slprávne je po 3. lebo je to vírus dááky ževraj ☹

debbie
6. dec 2010

@yennn si fakt šikulka 1. že si sa polepšila,dohnala to a máš krááásny mínus 2. že si neodolala , a nedala si si ked už vieš ako to s tebou je a sado maso je to aj tak .... 😀

yennn
6. dec 2010

@jojina11 párky? 😎 Tak na to by som zabudla, okrem toho ze nevies aka mäsovina (z coho, ako stara a pod.) tam ide, vies kolko tam je éčok a múky? a k tomu jablku som pisala presne pred tymto prispevkom (@elka74) + joji mas uplnu pravdu, aj ja som po jablku hladna 😠 A chlebik by uz tiez na veceru nemal ist, su to sacharidy cize sa to sprava podobne ako to ovocie... Radsej dajte zeleninku (šalát alebo dusenú) s nejakou bielkovinou (mäsko / vajíčko / šunka / syr / tuniak....) baby by určite poradili viac

elen58
6. dec 2010

@michaelapillarova to su tie prve kila tie idu lahko uvidime ako to pojde dalej ešte potrebujem tak 6 zhodit🙂

yennn
6. dec 2010

@debbie vdaka tebe som odolala, pretoze to ty si mi otvorila oci a naznacila, ze u mna zjavne neplati "dam si len trosku a stop, zajtra zase vykompenzujem. 🙂 Aj tebe islo krasny -0.7 dolu, uz je to -5.8 blahozelam 😀

veronkaj
6. dec 2010

poradíte mi ako chudnete?? na ktorej strane to nájdem???

ja síce nie som po pôrode ale zišlo by sa mi veľmi schudnúť,

gratulujem k úspechom keby sa aj mne tak darilo bola by som šťastná.

vejula
6. dec 2010

@veronkaj nemame nejaky univerzalny sposob, zaručenu dietu.... Snažime sa odstraniť naše slabe stranky či už obmedziť sladkosti alebo večerne prežieranie... a spoločnou podporou sa držime a vdaka tomu sa nam dari dať nejake tie kilečka dolu

debbie
6. dec 2010

@yennn dakujem, hlavné je že zabralo čo som povedala to je najdôležitejšie ....vaha nič moc ale pomaličky to ide 😀

yennn
6. dec 2010

@adky zavináč nájdeš aj tu http://www.osobne-zdravie.sk/chudnutie.9/potrav...
čiže ak dobre čítam 905 KJ na 100 g

yennn
6. dec 2010

@lusia_99 super ze sa ti podarilo schudnut. Ako je na tom sviňa kríza? Pokorena ci stale trva?

@zuzuh @lusia_99 @fatulda @ellysa @elka74 a vsetky ostatne, ktorym by sa -0.5 zdalo malo - nie je to malo, je to idealne tempo chudnutia, ved si vezmi ze takto za dva mesiace budu dole 4 kila. To uz stoji za to, nie? 🙂