Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
inak konečne sa mi podarilo trošku dočítať z rána, ja sa už dopredu hlásim, že budúci týždeň sa neodvážim, sme u našich a tí nemajú váhu ( ja som im ich šlohla) takže až po Silvestri a bojim bojim, čo tam bude 😕 🤐 ale budeme isto namotivované riadne na úbytok. inak ja mám so stravovaním veľký problém, celý deň sa snažím, pri malej ani nestíham nič väčšie zjesť ale najhoršie sú pre mňa večere, keď malá zaľahne, môj príde z roboty a vyžiera chladničku, vtedy mám čo robiť aby som sa udržala a všetky moje prehrešky sú práve tam... 😠 ☹ , to je môj hlavný záväzok, nežrať večer
@liana81 @sssimi @pink_lady @mimini @debbie @lilithka29 @fatulda @oacka @macekovam @michaelapillarova
babulky netrpezlivo cakame na vase hlasenie dnesne 🙂 Do ktorej skupiny sa pridate - tych co ochutnavali a vaha sa im za to "odvdacila" alebo tych, co sa im oplatilo pri peceni zuvat zuvacku? 😀 😀 😀
jaaaj ospravedlnujem sa, ja som zabudla, a pritom ráno som sa odvážila, že by som to prišla hneď napísať, a aj tak som zabudla.....sorry , ale ako stále - nič moc 66,9 kg ☹
a mimochodom, prajem Vám krásne prežitie sviatkov, v pohode, v radosti, v zdraví a v kruhu šťastnej rodinky....CMUK
@yennn ach prepac, som bola dnes v meste a az teraz som sa dostala k netu, moja vaha je 66,7
aj ja by som vas chcela mat na fc, ja som tam ako Michaela Cirnerova Pillarova
@michaelapillarova si ma nasla 😀 uz ta mam 😎
ano nasla som ta 🙂
@yennn ako sa môžem dostať do vašej tabuľky ??? ako u mna dnes je hrôza nič sa mi nedarí čo spravím. Včera som piekla medovníčky a jasné že mi stvrdli, dnes som tie kamienky chcela zdobiť a spravila sa mi veľká dierka, Chcela som robiť slamené hviezdičky a slama nie a nie prilepiť sa na kartón, aj po zavážení ... Ako mám pocit že všetok môj talent prešiel na Milušku. A s jedením hmm keď sa mi nič nedarí tak aj jem krížom krážom ☹ ☹ ☹ už nech je nový rok
@yennn takze moja vaha 62,4 ☹ 🙄 🤐 😠 , no co dodat, prirastok 0,4...nejdem ani rozpisovat cim to je, ved si domyslite..Inak nestiham nic, nakupy, upratovanie, este sme mali cez vikend stretavku z gympla po 10 rokoch, takze aj ten vecer zohral svoje..Buduci tyzden nebudem vahu hlasit, lebo nebudem doma, ale v BB, u svokrovcov, takze az potom..uz teraz sa toho bojim 😀 😝. Silvestrovsky ciel urcite nesplnim, ale ten marcovy uz dufam ano!!
Gratulujem k vsetkym ubytkom, sucitim s prirastkami 😉 a prajem vam vsetkym kraaaasne a pohodove Vianocne sviatky plne lasky a radosti 😉
@idris no tak ak chces, dnes mi mozes nahlasit svoju vysku, aktualnu vahu. Predtym som zvykla hovorievat ze aj ciel do silvestra, ale uz su to len dva tyzdne, a myslim ze je rozumne si dat ciel NEPRIBRAT 😀 Ale samozrejme da sa za dva tyzdne krasne schudnut (aj 2-3 kila). Vazime sa kazdy pondelok, kazde styri tyzdne si meriame obvody (to mi mozes tiez nahlasit ak chces), no a na silvestra prehodnotime ako sa darilo, a stanovime si novy ciel - do 31.3.2010 - uz sme spolu schudli od oktobra 100 kil 😀 😀 😀
Tento tyzden je najslabsi, polka schudla, polka pribrala ☹
@idris zdrave chudnutie tu myslim chceme vsetky. Niektorym to ide viac, inym menej, ale ani tym co to ide viac, myslim ze to neprehanaju umyselne, vsak @adky? 😝
Urcite sa nahlas - len musis mat istotu, ze to chces, nieze ta budem kazdy pondelok nahanat 😀
Ale uvidis, je to krasna motivacia - teda aj toto uzasne prispieva k motivacii, ktoru uz mas, samozrejme 🙂
Ahojte babky. Chcela by som sa k vám pridať. Len neviem ako začať. Povedzte mi základné pravidlá stravovania, ktoré dodržiavate a aké jedlá papáte. Viem že je potrebné dodržiavať pitný režim, len neviem ako to je so stravou. A hlavne mám jeden problém, mám podráždený žlčník a tak asi moc zeleniny nebudem môcť jesť. Poraďte mi ako začať. Budem vám vďačná.
@betty21 ahoj, no so žlčníkom som si uzila svoje a teda mozem potvrdit, ze zlcnikova dieta v ziadnom pripade nie je redukcna - celozrnne pecivo sa nesmie, zelenina a pod... Ale tak skusit mozes, ja napriklad tej zelenine moc nedam, pretoze stale kojim a maleho potom boli brusko. Ale tak rajcinu myslim mozes 🙂
A aky mas jedalnicek - popis nam ako sa stravujes? A my ti to uz niekto opravime 🙂
@idris ja tam vzdy davam aj jablcko napichane klincekami 😉 ale ja som ich piekla uz asi pred troma tyzdnami.
Inak tento tyzden som asi preto nepribrala, lebo som zacala piect uz ozaj od zaciatku decembra, takze som si vzdy dala na ochutnavku len jeden aj to az na druhy den doobeda vacsinou, pretoze som ich zvykla piect vecer ked maly spinkal...takze som uz mesiac necvicila...ale po sviatkoch urcite zacnem, musim predsa vytriast tie nadbytocne kila 😉
@yennn ja som sa borila s problémami so žlčníkom počas celého tehotenstva. nejem vôbec smažené veci. iba na šťave. ráno si na rýchlo niečo hodím do úst, napr. maslový chleba so šunkou, alebo len s maslom. kávu nepijem, tak si robím inku s mliekom. na obed si dám mäso s ryžou, alebo zemiaky, resp. špenát, granadiersky pochod alebo niečo podobné a potom poobede si dám zase buď chleba alebo to čo som mala na obed. medzi týmito jedlami si dám buď jogurt alebo nejaké ovocie. najhoršie na tom je, že sem tam ma chytí taká chuť na sladkosť a tak sem tam neodolám a dám si nejakú sladkosť. ale snažím sa tieto chute zahnať ovocím. pred dvomi týždňami som bola chorá a dovtedy som veľa pila, 2 až 3 litre, ale tou chorobou som prestala. asi budem musieť zase. baby raďte mi a dodajte mi motiváciu na chudnutie. počas tehotenstva som pribrala cca 14 kg, ale po pôrode išlo všetko dole a vtedy som mala 77 kg a 165 cm. teraz hmotnosť neviem, ale určite som s hmotnosťou išla hore, lebo počas kojenia priberám. aj pri prvom dieťati a aj teraz pri druhom. cítim že som pribrala na veciach, ktoré nosím. môj cieľ je dostať sa pod 70 kg.
@betty21 no, ja som zlcnikove kamienky si vyrobila prave tym ze som schudla 24 kil. Ked som s tym dosla k doktorom, stale som mala nadvahu, takze prve co bolo - kukli a bolo im jasne ze žerem hluposti, tak ma zacali poucat. Ja som im vysvetlila ze som teraz schudla 24 kil a oni ze jáááj - tak to preto ☹ A tiez som sa s tym trapila cele tehotenstvo, ale ked mal maly 5 mesiacov, zlcnik musel ist, lebo to bolo zle ☹
A kamienky vedia vzniknut aj v tehotenstve, vraj. Ale ja tiez nejem nic vysmazane, ani to nelubim... teda obcas nejaku placku alebo daco, ale ze by som robila nieco vyslovene plavajuce v oleji, tak to snad jedine minuly rok rybu na vianoce naposledy...
@betty21 moja, motivaciu ti tu nikto neporadi, ty musis byt v prvom rade sama motivovana. 🙂
Jest treba 5x denne (nespominas veceru), ranajky chlebik s maslom a sunkou je fajn, k tomu trebars paradajku alebo kusok inej zeleniny - to si musis odskusat co mozes. Desiata ovocie + jogurt. Obed hydinove mäso alebo ryba - k tomu var.zemiaky alebo ryza + zelenina. Olovrant trebars cottage s chlebikom, alebo chleba so sunkou... Vecera zelenina s bielkovinou (maso alebo ryba alebo syr alebo sunka). Ja napriklad papavam namiesto mäsa polievky na veceru a k tomu kusok niecoho z tych bielkovin.
Ty si musis sama odsledovat co ti robi na zlcnik zle - najlepsie bude pre teba aj z dietneho hladiska, ale aj zo zlcnikoveho, ked si budes zapisovat co a o kolkej papas, a ak by si mala zachvat tak si ho tam tiez zapises. Takto budes vediet co ti robi zle. Kazdemu nieco ine - niekto moze mat problemy zo zeleniny, iny moze zožrať cele žltkove rezy a nic sa mu nestane.....
Vodicka samozrejme 2.5-3litre denne 🙂
idem dat buvat mladeho, este sa vratim na chvilku ak by tu niekto bol...
@yennn prepac ja som dnes pri pc ani nebola, vacsinu dna som stravila za volantom v zacpach, sme boli po doktoroch a tak...a maly mi tresol vahu tak ze vyletela baterka a ta sa niekde zagulala a nemozem ju najst...takze musim kupit novu...ale podla nohavic ktore som KONECNE minuly tyzden obliekla tak mam pocit ze sa nic nezmenilo 🙂)
@adky @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova
******************************************************************************************************************
Babulky vidim ze sa tu uz niektore lucite, ze do vianoc sa uz asi nebudeme "citat" 😀 tak aj ja chcem vam popriat na sviatky. Nieco posielam 🙂 neviem ale ci to bude vidno, ak by nie - tak pekne sviatky! 🙂

@strasska teraz ozaj malo piseme, ale ja som sa pridala ked bola strana 88 alebo tak nejak a pozri, kde sme uz teraz 😉 vsetci asi gruntuju barak a pecu a pritom hresia hihi 😀 si myslim, ze od noveho roka tu budeme mat aj kopec novych cleniek, novy zaciatok spravi svoje, vsetky budeme chciet byt stihle do plaviek 😀