Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@moon1979 samozrejme,ved voda je najdolezitejsia zlozka ako pre zivot, tak aj pre chudnutie....tvoje telo zadrziava vodu a nedokaze sa odvodnit ,pretoze prijima malinko vodicky a tym padom nemoze ani chudnut ....
ZARUCENY SPOSOB AKO SA NAUCIT PIT:
Nastav si na mabile upozornenie,aby ti kazdu hodinu zazvonil,ze sa mas ist napit. Kazdu hodinu sa napi len 2 dc vody .....za 12 hodin takto vypijes cca 2,5 litra ...na zaciatok je to fajn,stale lepsie ako pol litra ako pijes teraz 🙂
Ja som sa takto naucila pit a teraz uz nepotrebujem ani upozornenia na mobile-proste kazdu hodinu citim,ze so smadna 😀
Dnes som si vymyslela na ranajky fajnu "gebuzinu" 😀
Nakrajala som nadrobno 1 paradajku,pol papriky, 3 kolecka kuracej sunky,pridala som 2 lyzice kukurice z konzervy, 2 lyzice 3% bieleho jogurtu....vsetko dobre pomiesala,nabrala som si polovicu na tanier (druha polovica bude na veceru 😀 ) ....a zjedla som to s 1 sojovym rozkom.....by ste neverili,ale takyto "nemajonezovy" salat je fakt chutny.....a zdravyyyy 😀 😀 😀
@adky fiiiha, jasne 🙂 ... este som nestihla precitat celu diskusiu takze o nejakej "sutazi" neviem 🙂 ... ale vsak preco sa nepridat 🙂 len sa obavam, ze asi budem na najvyssej priecke vahovej dokonca mozno prvenstvo 😀 (hambiiiiim sa 😔 )
a rata sa aj zeleny caj? ten mam velmi rada alebo nie je vhodny ako pitny rezim rovnako ako kava?
@moon1979 Moje prvenstvo mi nikto nevezme 😀 😀 😀
Sa stavim s tebou ze ani ty,zacinala som ako 110 kilova 😀 a teraz mam 107,5 (chudnut sme zacali minuly pondelok)
jasne-prid na ranajky-ti spravim tiez taku dobrotku 😀
PS: toto nie je sutaz,ani predbiehanie sa,ale spolocne chudnutie kde sa spolocne podporujeme ked ma niekto slabsiu chvilku a chce skoncit,tahame sa takto dalej.....sa tesim ked sem vsetky popridavame fotky "pred" a "po" chudnuti 😀 😀
Dobrééé rááánko 🙂
Tak sa musím pochváliť seba sa 🙂 Včera jak som večer bola hotová a mala som strašnú chuť na sladké, tak som nič nedala, jupíííí.
Určite to tak nie je, ale mám pocit dnes ráno, že som o kilo ľahšia 😀
@moon1979 vitaj medzi nami, tvoje miery som si zapisala, tiez som ti poslala IP (nech sa neopakujem na tomto fore). @adky ma pravdu - voda je zaklad. Hned ako som zacala dodrziavat pitny rezim, za prvy tyzden slo dolu 2.2kg - a viem ze je to zadrzana voda, urcite (este) nie tuk.
Nikto ti nebude vnucovat styl diety. Ale ak sa ma opytas - poradim ti ze treba sa zacat racionalne stravovat - t.j. 5-6x denne mensie porcie. Pre mna je to zaruceny jediny sposob ako schudnut a trvalo si udrzat vahu. Vzdy ked som zacala sa takto stravovat, schudla som, bez ohladu na to, kolko mi to vydrzalo... 🙂
@vejula jaj, ved ja si to priznam, ze idem chudnut iba kvoli chlapovi. a plne si uvedomujem, co mam doma 🙂 aj ze dojcim a vsetko. neboj, nejak mi to uz pojde, nepojdem na doraz, tak pekne, nech si neublizim a ani mojim detickam 😅 ja budem so sebou spokojna uz len preto, ze nieco so sebou robim 😉
@adky podla mna, ak clovek naozaj nieco nechce a je jedno, ci je to chudnutie, alebo neviem co, tak to nepojde. ako som vas citala, treba vela pit. ja sa snazim, uz len preto, ze kojim, ale stale mam priserny pocit smädu, tak asi nepijem dost, co? inak ja som si zaumienila, ze uz nebudem jedavat po 18-tej vecer. ak, tak iba ovocie 😉

ahojte, zaujimava tema, rada sa pridam 🙂
baby, cim to je, ze po porode som sa z porodnice vratila domov s povodnou vahou, manzel nechapal, ze taku chudu ma v zivote nevidel 😀 😀 😀 ... je pravda, ze som v nemocnici vycikala za dva dni 9 litrov 😖 😖 😖
no ale teraz je to priserne, vaha mi ide stale hore, nekojila som, maly ma pol roka a ja som na nervy ... neprejedam sa, ale citim sa fakt ako prasa ... je pravda, ze moc toho nevypijem za den, az sa hambim povedat ze niekedy to nie je ani pol litra - proste nemam pocit smadu ... myslite ze to moze byt tym?