icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
28. feb 2011

Ja som dostala od muza vcera kompliment, ze mam miesto zadku oriesok loooooooooooooool

mima88
28. feb 2011

ahojte, tak tento tyzden som zo seba neskutocne sklamana ☹ , prirastok 700g takze mam 75,7, a tak som sa tesila, ze uz konecne uvidim 74 ..a gratulujem tým, čo schudliiii 🙂 super

zuzub
28. feb 2011

čauter ženy, ja som tiež zo seba veľmi skalamná, ale priznávam flákam to 😠 nemôžem sa dajak naštartovať, no úplna trúbka som...za dva týždne som išla hore s váhou 1,5kg 😖 smutno mi je z toho.

betty21
28. feb 2011

ahoj @yennn, kedy ideš na očkovanie? ja mám neskutočný strach z týchto očkovaní....bojím sa toho a teraz dávali v reflexe o očkovaní.....brrr. ja by som mala ísť s malou na očkovanie ale za dva týždne a zajtra idem s ňou na krvičku kvôli štítnej zľaze ☹

adky
28. feb 2011

@nanika dobryyyy kompliment 😀

mia258
28. feb 2011

@pandrholka @nanika hodím vám recept trošičku neskôr, lebo teraz neviem čo skôr 😀
@nanika gratulujeeeeeeem!!!

Musím sa vám trošku pochváliť baby. Mám síce teraz mrchu a vážila som sa AŽ po raňajkách, ale váha ukazuje asi milimeter za 68!!! 😵 😵 😵 😵 😵 Neverím ešte stále, asi 3x som sa na váhu postavila a zliezla dolu 😀 Raz ukázala ručička 68, raz 68.5, ale je to nejako medzi tým 😎 Od radosti by som aj začala tancovať 😀

Len jednému nerozumiem, že na Stobklube, keď som zadala nižšiu váhu, tak mi vyrátalo menej kJ na deň. Takže čím menej vážim tým menej mám zjesť? 😕

yennn
28. feb 2011

@mima88 @zuzub baby nebuďte sklamané. Viem že to moc nepomôže, ale ja som minulý týždeň pribrala +1.8 kg (za týždeň!) a tento týždeň som si tento prírastok perfektne udržala 😠
ale nie to som chcela povedať. Chcela som povedať, aby ste šli do zrkadla, usmiali sa na seba a povedali si "odpúšťam si". Treba ísť ďalej, pretože takéto "som zo seba neskutočne sklamaná" nevedie k ničomu dobrému. To zaváňa prúserom - rezignáciou. Treba si povedať, ok, tak tento týždeň - dva sa mi nedarilo práve najlepšie, ale stále chcem schudnúť, táto kríza prejde, chudnutie je beh na dlhé trate, nemám schudnúť 10 kíl za mesiac, ale mám schudnúť 20-25 (ja osobne) kíl navždy. Hnevá ma že tieto dva týždňe to flákam, ale odpúšťam si, pretože ináč to nejde - každý sme len človek, a každý máme zlé a dobré dní (týždne / mesiace) a o tom je život. Musíme riešiť svoje bežné problémy a popritom sa starať o svoje zdravie - a to, milé dámy, je naozaj práca na celý život 😉
Veď si len vezmite toto fórum - už sme spolu 5 mesiacov!! Za päť mesiacov nás život dokáže obdariť všelijakým šťastím či príjemnými prekvapeniami, alebo nás párkrát riadne kopne do riti... ale sme stále tu, a chudneme ďalej 😀

yennn
28. feb 2011

@betty21dnes na obed idem. Ja z toho nemám neskutočný strach, to nemá význam, nie je to moja voľba - sú to povinné veci dané zákonom, takže neriešim či ísť alebo nie, a preto ani nepozerám relácie o očkovaniach. No nebudem klamať, nervózna som riadne 😀

debbie
28. feb 2011

@yennn nebud mojka nervozna, je to normalne očkovanie a ani nebudeš vedieť a bude za vami čím viac sa budeš stresovať ty tým viac to prenesieš na Adka

yennn
28. feb 2011

@debbie ja viem moja, ktovie mozno ani nie som z toho nervozna, neviem. Vies on ma na obed spať, teraz idem s ním doktorke, v aute mi medzitým (samozrejme) zaspí, tam ho zobudím a rovno plač, potom zase nazad mi zaspí v aute, a bude roz..trtkaný celý deň dnes. No dúfam že bude ok, a že mu nič nebude 🙂 ďakujem za povzbudenie 😉

bobocka
28. feb 2011

@yennn ahoj mamina.tak my si ruky podat mozme.tiez idem na obed ockovat 😖 .tiez mmr.my sme ju museli odsunut koli miskovej chorobe a tej nemocnici.neboj nic,to zvladnete.ja som prave tuto vakcinu dost riesila,lebo je prva ziva vakcina,ale cim viac o nej viem,tym som kludnejsia a ti co robia kampan na neockovanie,mi riadne nervy piju 😠 otrasnou formou to robia a iba strasia strasia a namiesto toho aby to padlo na urodnu poru,ma to len vytaca 😠 budeme si navzajom drzat palce,nech to nasi drobci krasne zvladnu 🙂
inak vahou sa chvalit nemozem veru.65,4kg.nie je to najhorsie,no uz som chcela byt pod 65 a ostat tam uz konecne 😠

mima88
28. feb 2011

@yennn dakujem za pekne slova,ale neboj sa ja nerezignujem..skor ma to nakoplo makat na sebe..je mi jasne, ze to tak lahko dole nepôjde. Ty mas teraz tazsie obdobie, tak to sa nerata...tak drzim palce aby ockovanie dopadlo co najlepsie a mm tiez 😉

luna22
28. feb 2011

Chodite do posilovne? Ja aj kojím, a rozmýšlam, že by som išla

bobocka
28. feb 2011

@luna22 posilnovna je super na tvarovanie,ale kedze dojcis,tak by som ti ziaden beziaci pas ci bicykel neodporucala.pri tom sa spotis a ako sa poti telo navonok,tak sa poti aj vo vnutri a toxiny sa do mliecka uvolnuju.preto sa skor pre dojciace maminy odporuca pilates,alebo posilnovacie cvicenia.tiez len doma cvicim a zumba by ma ani len nenapadla.po prve nie som fanusikom hromadneho hopkania a po druhe kojim,takze radsej tvarujem ako vypotim 😉

luna22
28. feb 2011

ja mám neskutočné strie, neviete, či je niaky krem na už vzniknuté? Na cenu nehladím 😀

luna22
28. feb 2011

Keď ja neviem ako sa doma donutíť.Praveže som si myslela, že bežiaci pás bude taký v pohode, alebo bicykel. A máte doma bicykel stacinarny? Som ešte rozmýšlala, že by som si ho kupila.

bobocka
28. feb 2011

@luna22 nie nemame doma bicykel a ani ho neplanujem kupit.nemam poriadne na plienky,nie to este bicykel kupovat 😖 ale je vela cviceni co sa daju doma riesit a je to ok.ked uz nic ine,tak brusaky doma na fitlopte v pohode zvladas 😉 pre dojciace matky sa fakt cvicenie kde sa zena spoti neodporuca.musis si urcit priority.iste by bolo jednoduchsie sa riadne vypotit,no zdraviu dietata to nepomoze.ja radsej postupne posilnujem a tvarujem ako by som mala nieco ohladom dojcenia potentovat.ked chces chudnut a si rozhodnuta,ze budes chudnut,tak k tomu beziaci pas nepotrebujes.staci upravit si jedalnicek,vela vody pit a posilnovat-tvarovat.

luna22
28. feb 2011

Ja musím schudnuť tak 30 kg, partner mi povedal, že to mám tak na 3 roky 😠

macekovam
28. feb 2011

@luna22 ja by som ani nesla do posilnovne ani by som necvicila...keby som mala dost mlieka co som nikdy nemala a mohla by som kojit maleho tak to robim....stacil en upratat v jedalniku....ci nie??? ono to pojde aj tak dole..a ked zhodis kila tam kam chces tak dotvarovat a spevnit nie je uz taky problem...

macekovam
28. feb 2011

@luna22 ale kde....ja chcem schudnut 25 a ratam na rok...uvidim...a je to celkom realne myslim.... 🙂

luna22
28. feb 2011

@bobocka veď ani mi nemáme moc peňazí, ale ja som taka zufála, ako dnes ma chytila riadna depka. Všade v telke chudé ženy a ide leto. Ako ešteže som na MD, však ja by som musela chodiť v teplákoch do roboty.A sauna môže byť?

bobocka
28. feb 2011

@luna22 ale netaraj ze tri roky.to sa da v pohode aj ovela skor,len si musis urcit ten spravny jedalnicek a pit vela a to velmo vela pravi.a hlavne v tom treba vydrzat.niekedy to ide riadne dole a niekedy zena stagnuje a aj priberie co to naspat,ale to je ok,vsak telo sa musi tiez nastartovat,ze nejaka zmena ide byt a zmena trvala to bude 😉 nie je dobre hned na zaciatok makat ako fretka.to je iba sok pre telo.postupne treba to telo nastavit na to,ze sa meni rezim.ta zmena stravy a o pitie velmi pomoze.teraz uz bude krasne teplo,tak treba von na rechadzky chodit.kazdy jeden pohyb je plus 😉

macekovam
28. feb 2011

@luna22 mne pomaha to ked cvicim ked je v miestnosti aj muz....trapne co??? 😅 ale nedovoli mi to flakat...dokonca aj deti su v izbe....sem tam sa s nimi pohra ked su nervozne a pohoda...ale zasa je pravda ze necvicim v kuse ale na 3 krat pocas dna...rano brucho ,na obed ramena a vecer asi 15 min.tae bo...a staci...mam aj deti tak som si to takto prisposobila....a ked mas bezecky pas tak to je suúper..aky???motorovy ci s manualnym zdvihom magneticky??,

luna22
28. feb 2011

@macekovam nemám bežiací pás, ale bola som naňom v posilovni.Celkom ma to bavilo. Teda ja rátam uspech, keď aspoň čosi som robila.Ja , keď cíčím tak sama, ale to len 10 minut a nebaví ma to.

bobocka
28. feb 2011

@luna22 sauna sa tiez moc neodporuca,vsak tam sa spotis uplne najviac 😖 ja som chodila na par minut do sauny po kurze plavania s malym. to bolo raz do tyzdna a asi na 5 min.ono to bola podstatne slabsia sauna,vsak to bolo pre male deti,takze nejak som sa tam nepotila.klasicku saunu ci paru by som neriesila. ja viem,ze to nie je sranda vidiet tie chudela po vonku.tiez mam nervy a hlavne ked vidim maminku co prave odrodila a v pase ma 60cm 😠 riadne nespravodlive.nevadi,vsak my sa tam dopracujeme 😉 nemozes hned na zaciatku cakat,ze das 10kg za mesiac dole.ak chces naozaj seriozne chudnut a ostat na nizkej vahe,tak sa treba na to dlhodobo pozerat,lebo sa potom casom jojo efektu nevyhnes.fakt si treba uvedomit priority,dat si isty splnitelny ciel a hlavne tu stravu a pitny rezim prisposobit a zacat sa hybat trochu viac.tie prechadzky s kocikom pomozu,dietatku je fajn vonku a aj ty si das nohy do pucu.ja byvam na sidlisku co je na kopci,tak si toho stupania dost uzijem a to je super 🙂 a po veceroch brusakujem (teraz isty cas nie,lebo mi vyrezavali znamienka na bruchu a mam cerstve jazvy,no zu sa neviem dockat kedy sa zas d brusakov pustim) a pocilnujem ruky s cinkami a nohy s takym posilnovacim cudom z tesca za 5 euri

macekovam
28. feb 2011

@luna22 poviem ti urimne aj 10 minut denne staci...podla mna a neskor ked uvidis vysledok nastartuje ta to a pridas si... 🙂 🙂 🙂 a co sama cvicis???moj nazor je naco vyhadzovat peniaze na posilnovnu ked internet je plny cvicenia...

luna22
28. feb 2011

tu posilku som mala zadara, na nete bol kupon. A teraz tam maju akciu že 1+1 pernamentka. ale zase , nechem mlieko stratit.A na tie strie, či si mám dať? Ja ked vidím chudu ženu, tak ja sa nanu dívam viac ako niaky muž.

bobocka
28. feb 2011

@luna22 podla mna je to chudnutie na ukor mliecka uplna sprostost.da sa chudnut aj bez potenia.fakt tu posilku ak budes riesit,tak len tvarvacie cviky by som robila na strojoch,utcite nie ten beziaci pas.aj tak zo zaciatku vela nevydrzis a za tu stratu pokojneho dojcenia ti to nestoji.,da sa chudnut aj bez toho.neukracuj svoje dieta o kvalitne mliecko len preto,ze mas dake to kilo navyse.

luna22
28. feb 2011

@bobocka ved to nechcem, aby som prišla o mlečko.Ale som ako slon 😠

nanika
28. feb 2011

@luna22 neboj, aj tie chude trlice maju strie. Na to nic nekupis myslim, ale da sa to z casti odstranit na lekarskej kozmetike, ak peniazky nechybaju 🙂