icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sevzuz
9. mar 2011

@katikatika dakujem zaradu to som nevedela ze ked posilnujem svaly tak rychlejsie chudnem, tak ja sa trochu donutim a nestacia brusaky, asi? 😅 poradte nejake ucinne cviky kedze ich neznasam ani ich neviem ☹

sevzuz
9. mar 2011

@nanika on je taky zlaty ze aj brusaky so mnou skusa 😉

liv1
9. mar 2011

@nanika
@sevzuz áno asi ju nesledujem až tak dlho ale priebežne... Držím vám aj sebe palce, aby sme sa čo najskôr dostali na pôvodnú váhu 😉

yennn
9. mar 2011

DEŇ 40

Dobré ránko babulky, pre tie, ktoré nečítali môj príspevok včera 18:24, dovolím si svoju výzvu zopakovať. A pre tie, ktoré čítali, tak pripomínam že ja dnes začínam. Len som trošku zmenila názor, včera som si povedala, že sa vzdám čokolády... dnes už vravím - 40 dní bez prehreškov! 4 dní ísť na 100% so stravou. Už som si na kuchynskú linku hneď vedľa grafu dala A4 s veľkým náspisom DEŇ 40 - a to postupne bude klesať, aby ma to motivovalo. Tak mi držte palce! Kto sa pridá? 🙂 Už som zverbovala mamu, a tri kamarátky 🙂

nanika
9. mar 2011

@liv1 Aj tebe liv, diky 🙂

yennn
9. mar 2011

@mirmaj ahoj, som rada že si sa k tomu odhodlala, držím nám palce 🙂

yennn
9. mar 2011

aha... a ešte jedna vec: za tých 40 dní očakávam 4 kilá dolu, je to reálne, nie?

yennn
9. mar 2011

@bobocka veru, ja sa netvarim ako nejaky narocny divak. Depresie a nasilia je okolo nas dost, kvoli tomu nepozeram ani spravy, a jak sa mi dobre zije 😀 Takze pre mna filmy o popoluskach su uplne perfektne a idealne 😀

cicimon
9. mar 2011

@nanika veru, za chvilu peciem/e torty 🙂 a co napr jogurty? mne sa malokedy z obdu nieco zvysi ak nechcem dojedat malej zvysky

ivana82
9. mar 2011

@yennn ten film som aj ja videla, herecka je v skutocnosti chuda, nie ako anorekticka, ale taka akurat...hrala uz vo viacerych filmoch a serialoch;
a k tomu postu...ja beriem tu vyzvu tych 40 dni bez prehreskov...a pridavam navrh - aby sme sa tu, ktore sa na to daju, ktore s tym suhlasia...kazdy vecer priznali, ake to bolo, ci sme to nahodou neporusili...ja priznavam, ze dnes rano som to uz porusila, lebo som mala dva kusky spenatovej pizze, ale som si povedala, ze radsej rano ako vecer... 😀 😀 😀 ale uz budem posluchat... 🙂 co vy na moj navrh?

mirmaj
9. mar 2011

@ivana82 ja súhlasím večer vždy zhodnotíme svoj deň ako nám to išlo 😉 ak by som tu náhodou nebola večer tak potom ráno doplním

sevzuz
9. mar 2011

@yennn
@ivana82
aj ja sa pridavam, ja to aj tak nemozem porisit, lebo keby som si dala hocico uz by som bola demotivovana 😝
inak ja budem potrebovat veeelku pomoc po velkej noci lebo to urcite nevydrzim, a tyzden pred velkou nocou ma teta oslavu 60-tky tak to dufam, ze vydrzim a hlavne ze bude na mne uz vidiet nejake vysledky 😅

a dnes som maleho krmila s monte a odolala som, aj som si chcela dat ale potom ze vyskusam ci to nezvladnem 😵

macekovam
9. mar 2011

ahojte baby...ja sa k vam radsej nepridam...lebo uz teraz viem ze na 100% nepojdem..nikdy nejdem na 100% co sa tyka stravy...ratam aj s malym prehreskom...aj dnes uz mam za sebou 2 cokoladky 70-85% merci co som vcera dostala od muza k MDZ..a aj toto mi na mojom stravovani teraz krasne vyhovuje...ze mozem sem tam aj zhresit a byt pri tom stastna🙂ja jednoducho na 100% v strave ist neviem ..jedine co by som mohla dodrzat ist na 100% v cviceni🙂 a to sa aj snazim...kazdy den poctivo odcvicimsvojich 45 minut a viem ze som tomu tuku co mam na sebe dala zasa riadne na hubu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 krasny slnecny dnicek🙂

elen58
9. mar 2011

@macekovam ahoj ked si taka odbornička mohla by si mi hodit daky link na cvičenie zoraletas chcem začat trošku s posilovanim a dake rady ktomu 😀

mirmaj
9. mar 2011

@macekovam ani ja som sa nedala do toho že na 100% to nedokážem 40dní ani ja, ja som si dala že bez sladkého a alkoholu 😉

macekovam
9. mar 2011

ahoj...nie som ziadna odbornicka 😅 pisem len to co mam z vlastnej skusenosti...do toho s cim nemam skusenost sa nemotam....a co sa tyka posilnovania...tam ti tiez neporadim...cvicim len zoralate a to je vsetko..na viac momentalne cas nemam...poradit ti mozem ale neviem v com nemas jasno...ja som neznasala posilovacie cvicenia...vzdy som mala rada energicke sporty pri ktorych som za kratky cas vymlatila zo seba vseeetku prebytocnu energi 😀 taebo,beh a sem tam aerobic...aj zumba ktoru tu spomynate ze cvicite je super...ja cvicim takto...kedze nemam moc casu tak brucho cvicim rano...to je 15 minut..zoralates...na obed mam ramena a trup...a tam aj tak zapajas aj brucho aj zadok a vecer na vybitie bateriek ma taebo...ale to tiez len 15 minut..a cudus ja svetu...staci to...ty by si co chcela cvicit???
PS link nemam ja mam len origos DVD z tesca🙂

macekovam
9. mar 2011

@mirmaj super...vies ja som pisala len za seba...ja vas nechcem v ziadnom pripade demotivovat 😉 😉 😉 a kazdu ktora to dokaze budem obdivovat...lebo ja na to NEMAM 😒 😒 😒

nanika
9. mar 2011

@cicimon mozes, ale ochutene su dost sladke, lepsi by bol biely s trochou lekvaru, lebo tam si to sladke nadavkujes ty. Ale zasa v globale, ak to nebude smotanak, tak kludne aj ochuteny 🙂 Ale zasa nie tri na posedenie 🙂

Ja piect tortu nebudem, kupim hotovu, ja proste nie som na kremove ceci, susienky, kysnute a tak urobim, ale plnku do torty, na to nervy nemam. Tak kupim naozaj taku malinku tortu a symbolicky si zajeme 🙂

tutulka12
9. mar 2011

@macekovam ani ja nejdem na 100% v strave, ja sa nedokážem vzdať mojich obľúbených jedál. netvrdím, že jem vyprážané alebo ťažké jedlá vkuse, ale raz za čas si doprajem a takisto aj sladkosti a slanosti. u mňa je fajn, že ja som aj predtým mohla jesť čo som chcela a s váhou som hore nešla a tak je to aj teraz...môžem zjesť aj margot a chipsy trebárs aj o polnoci a váha hore nejde. a tiež cvičím, doma aerobic a posilňujem brucho a od včera chodím na zumbu a cítim sa skvele 🙂
prosím baby, nie že ma teraz ukameňujete 😅 😖

nanika
9. mar 2011

Ja sa na nic 40 dnove nechystam, pokracujem a nebudem sa domotavat este nejakym 40 dnovym limitom. Sladke nejem, ale mala bude mat coskoro rok, tak to si dam tu tortu ako planovany prehresok, inak nic. A Velka noc pre mna nie je to iste ako vianoce, ja napriklad neupeciem nic, len urobime misu a chlebicky a mozno pojdeme k nasim, ale cim dalej nad tym premyslam, asi necham ist len nasich chlapov, nech idu vysibat a my zostaneme doma 🙂 Teda Ema a ja 🙂

cicimon
9. mar 2011

@nanika jasne, smotanove nie, len take lahke na sposob jogobela alebo rajo..
ja som tortu este nikdy nepiekla, tak nejaku jenoduchu chcem skusit a pre malu ze "mokry pes"

macekovam
9. mar 2011

inak baby...ktore ste vzdali cvicenie zoralatesu lebo sa vam zda tazke...nevzdavajte to...skusajte...dajte si kazdy den k vasmu cviceniu len jeden cvik z neho aby ste sa ho spravne naucili a postupne pridavajte dalsi a dalsi...tiez ma islo v prve dni sibnut..bola som unavena z deti a do toho este toto cvicenie o ktorom si mimochodom myslim ze nie je lahke pokial sa cvici naozaj poctivo...ale dalsie dva dni som cvicila s taaakou svalovicou ze sa mi az slzy do oci tlacili..naozaj..ale ta sa na treti den stratila a odvtedy je dobre...prvy mesiac som cvicila iba brucho...to bolo vsetko..15 minut brucha denne a 10 minut nejakych tych tancovaciek 😉 😉 a vysledok sa dostavil a teraz uz len cibrim techniku a poviem vam stale je na technike co vylepsovat...postupne krasne pocitite ako sa vam svaly aktivne zapajaju...a pomoze aj pri problemoch so stolicou...ja mu davam 10 bodov z 10.nahovarat vas nenahovaram len popisujem moje pocity a naco si ich nechavat pre seba ked mozu pomoct aj vam...

macekovam
9. mar 2011

@tutulka12 ist na 100% chce naozaj velke sebazapretie ...a oooobrovsku motivaciu...mne zatial staci mojich -600g/tyzden...🙂

tutulka12
9. mar 2011

@macekovam ja som mala za posledné 4 dni váženia - 800g 🙂

tutulka12
9. mar 2011

@macekovam ja som sa dala na chudnutie v podstate koncom januára, začiatkom februára...a odvtedy som dala dole 4,8 kg, takže som tiež spokojná

elen58
9. mar 2011

@macekovam ahoj aj tak dakujem no skusim ja som prave myslela ten zaraletas to by som vyskušala vieš a dufam že som ta neurazila tym že som ta nazvala odbornička na cvičenie ale vidim že to berieš naozaj važne tak som chcela len poradit predsa maš už vtom prax 😀 😀

katkav
9. mar 2011

@yennn mne ten film stoplo po 72 minutach, ze mam pockat hodinu, ak si ho chcem dokukat 😉

pandrholka
9. mar 2011

ahojte...som tu skok...kukla som len tak zbežne čo ste popísali...presne ako nanika ani ja nebudem dodržiavať 40 dňový pôst, nakoľko sa prakticky nemám čoho vzdať...sladké nejem, slaného som sa zbavila už 7.1. keď som tu s vami začínala...mohla by som sa vzdať napr. kávy, ale to nespravím bo by som zostala bez energie (lietačky okolo malého, šak to dobre poznáte a hlavne do noci písanie DP a vypracovávanie štátnicových otázok), verím si, že dokážem zostať bez prehreškov tak ako je to posledné dva týždne, že som vôbec nezhrešila....tie, ktoré ste sa do toho odhodlali držím palec aby vám to šlo 🙂 ...idem popratať kým drobec spí...ahojte

mirmaj
9. mar 2011

@elen58 ahoj....ja mám zoralates čo tu hodil niekto kedysi link, stiahni si to ak chceš 🙂
http://hotfile.com/dl/47099397/7004070/zoralate...
http://hotfile.com/dl/47099478/6c95e6b/zoralate...
http://hotfile.com/dl/47099560/67e44d7/zoralate...
http://hotfile.com/dl/47099652/9306812/zoralate...
http://hotfile.com/dl/47099770/ba9ebc8/zoralate...
http://hotfile.com/dl/47099867/45969cf/zoralate...
@pandrholka keby som ja išla bez prehreškov tak super ako ty s @nanika tak nad takým niečim ani ja ani len neuvažuje, kedže ja to nedokážem toto mi príde super príležitosť byť lepšia aspoň o trochu

elen58
9. mar 2011

@mirmaj je dakujem 😀 😀 😀