icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
17. okt 2010

ZELENINOVO - SYROVY KOLAC JM (moj vlastny vymysel)

Suroviny:
2 šálky celozrnnej múky, 1 kopčitá ČL soli, korenie čierne, bylinky či iné koreniny podľa chuti a kuchárskej zručnosti
½ šálky oleja, 1 šálka mlieka, 2 vajcia, cca 1 ČL semiačok ľanových, prášok do pečiva, 1 vrecko ľubovolnej mrazenej zeleniny, zeleninový bujón (alebo DM polievkový základ 2 ČL), cca 1 šálka strúhaného syra podľa chuti

Postup:
Mrazenú zeleninu krátko posmažím na troche oleja a zalejem cca 1 šálkou zeleninového bujónu, nechám podusiť, kým zeleninka nezmäkne. Ak sú tam väčšie kusy zeleniny (napr. karfiol a pod.), ešte v panvici to trochu pomačkám.
Do misy dáme všetky suroviny na koláč, na záver prášok do pečiva a všetko riadne premiešame. Pridáme zeleninu a postrúhaný syr. Zmes rovnomerne rozotrieme do menšieho plechu vysypaného polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 25-30 minút, až kým špáradlo pichnuté do cesta nebude po vytiahnutí suché. Koláč by mal mať červenkastú farbu.

yennn
17. okt 2010

Este foto

tinika
17. okt 2010

@yennn my sme boli na strbskom plese, prechadzka, na obed len kapustnica a nejaky rohlik na desiatu a olovrant 🙂

yennn
17. okt 2010

@tinika tak super, gratulujem, krasna, stihla a rodinna nedela - ako ma byt 🙂 Tam neprsi? Tu cely den soplí 😒
A este ides daco male papat na veceru? Alebo radsej nie lebo sa bojis o svoje zajtrajsie skore? 😝

tinika
17. okt 2010

@yennn no neprsi ale bolo zamracene, dam si jabko asi nejak nie som ani hladna nastastie hihi ale skore bude asi zle, mam pocit ze bud stojim ale som sla aj hore vahou uvidime rano

barbarka
17. okt 2010

@yennn ok takze zacinam tym ze skusim jest do 19tej 😉 s tou tekvicou uvidim ako sa mm zatvari ked navrhnem zapekanu 😒 alebo ho prekvapim 😀

yennn
17. okt 2010

@tinika mas pravdu, uvidime. Ja idem s vahou tento tyzden kusok menej nez minuly tyzden, ale staci 🙂
Tak drzim palce. Ako daleko to mas na strbske pleso? Stale si nejako neuvedomujem tu geografiu, ze vlastne internetujeme kazdy z ineho kuta slovenska (pripadne ciech), ked som videla ze ste boli na strbskom plese, tak som si pomyslela "jéééj, ste na dovolenke? " ... no, blondýnka 😀

debbie
17. okt 2010

Ahojte všetky tak som si zabehala asi sama ale tak dala som si 4,5km pršalo tak vo fitku 😀 ....a uvidíme čo zajtra povie vaha ,.... ☹
Super receptíky ... 😀 😀 😀 mnáááááááááááááááááám

yennn
17. okt 2010

@debbie ty si super, mozme sa od teba vsetky ucit 😀 Myslim ze to do silvestra dotiahnes daleko. Tesim sa na zajtra 🙂

debbie
17. okt 2010

@yennn dakujem moc,všetky sme super ja sa neteším na mna ale na vás všetky čo mate mínuska ja isto nebudem ☹ ale aj tak pojde sa dalééééééééééééééééééééééj.. 😀

yennn
17. okt 2010

@debbie mozno zajtra budes prekvapena. A ak nie, tak nevadi, tymto tempom buduci tyzden urcite bude minus, a nie maly. Neboj. Len to treba chapat a nenechat sa odradit. Ver mi, ked vydrzis, pojde to pekne dolu. 🙂 My mame teraz minuska, ale viem ze kazda z nas skor ci neskor pride do fazy, kedy sa to na chvilku zastavi, to nas caka kazdu, netreba sa nechat odradit.

debbie
17. okt 2010

@yennn jj ved viem ja to chápem a píšem ide sa aj tak dalej,vpred a počuj na bež. páse som myslela na vás a čo si na silvestra na seba oblečiem hihi a akú velkosť hihihi hihi 😀

bobocka
17. okt 2010

@yennn mnamky,ten kolacik aky fakny musi byt...hmmm skoda,ze doma ruru nemam 😀 😀 😀
dnes mi bobco zobral maleho von,tak som mala cely den pre seba a veru konikovala a facebookovala som trosku,no potom som sa pustila do poriadneho upratovania a pri tom sa tiez nejaka ta kaloria spali 😉 .ja nie som fanusik aerobiku ci zumby.nikdy som tomu neprisla na chut.ked cvicit,tak v posilnovni na strojoch,alebo pilates.ale skakanie,to pre mna nie je.ale myslim si,ze kazdemu ine sedi 😉 no a dnes sa dojedal vcerajsi zeleninovy obed,takze aj dnes celkom fajn jedenie.sladkost ani jedna.no zajtra mi pride rp a pojde sa na nakup,tak budem musiet riadne odolavat regaliku so sladkostami.ja som uz dlho nic sladke nemala a mam straaaaaasny deficit.ale strasny.normalne sa mi o sladkostiach aj sniva a to neprehanam. 😖

debbie
18. okt 2010

Dobré ranko hned ako som vstala šup na vahu a páááááááááááááááni ono to šlo dole moja váha 80,5kg ,takže dostanem sa sem až večer tak hlasim -1,5kg 😀 😀 😀 😀 😀 ,prevelice šťastná.......papa večer isto nebudem sama 😀 šup sem s hlaseníčkami 😀

yennn
18. okt 2010

@debbie gratulujeeeeeem! 😀 😀 😀 Vidis ja som ti vravela ze mozno budes este prekvapena. mozem ta poprosit aj aktualnu vahu mi napisat? Pre kontrolu 🙂

yennn
18. okt 2010

@bobocka tak to si ma sklamala, zevraj konikovala a facebookovala a ku nam si neprisla pozriet ani na chvilocku? 😀
Pocuj som si uvedomila ze ty jedina si mi minuly tyzden nenahlasila svoju hmotnost, alebo sa mylim? A co dnesna vaha?
Inac co sa tyka sladkosti - ak vravis ze mas taky strasny abstak, ak mozno by stalo za zvazenie si nieco male naplanovat trebars na desiatu a riadne si to vychutnat. Lebo ak "to praskne" tak zozeres aj strechu na dome (keby bola z pernika) 😀

yennn
18. okt 2010

Dobre ranko, ja mam -0.80 kg 🙂
Tesim sa na vase hlasenia 😀

yennn
18. okt 2010

@debbie vyborna motivacia, na beziacom pase mysliet co a akej velkosti si na silvestra oblecies. To ti chvalim 😉

tinika
18. okt 2010

no kocky bre ranko, ja sa hambim, mam + nejake deka tie dva kolačiky 😀 zajtra budem na zumbe skakat az po plafon aby som to zhodila

yennn
18. okt 2010

@tinika nevadi, nabuduci tyzden sa to rozbehne, ked budes posluchat 🙂 Mozes mi prosim napisat kolko vazis?

marthuska
18. okt 2010

Dobre ranko kocky 🙂 dufam ze sa mate dobre, ze je vsetko podla planu 🙂 gratulujem vam vsetkym. ak nahodou mat rovnaku vahu, alebo plus, nevadi, telo bojuje, treba mu ukazat, ze ste silnejsie 😎 ja sa citim stale strasne zle, kaslem ako stary tuberak. idem spat. pozitivum: nechuti mi jest. ubytok: - 1,3 kg, sucasna vaha: 84,5 kg

marthuska
18. okt 2010

@yennn recept vyzerat super 🙂 urcite vyskusam.

yennn
18. okt 2010

@debbie ja uz som slepa prepac az teraz vidim, ze si mi ju napisala. Prepac 😝

@marthuska gratulujem. Verim ze ten ubytok je vysledkom aj tvojho snazenia, nielen choroby. Citim s tebou, ja mam tak navrete mandle, ze pri kazdom pohybe, prehltnuti, alebo dokonca rozpravani mi vystreli obrovska bolestiva sleha do ucha ☹ Takze urcite tiez teraz nebudem jest viac nez je potrebne, ale zase k 5x denne sa donutim 🙂 Akurat tie hektolitre caju s medom, ale to si telo ziada a ako vidim, tuto davku cukru spracuvava v pohode vzhladom na vsetky ostatne obmedzenia, co som mu za posledne dva tyzdne nadelila. Hned ako vyzdraviem, vysadim aj med 🙂

bubinko83
18. okt 2010

@yennn ,ja hlasim neschudla som nič a vaha je povodna 62,7 kg ☹ Som smutna ,lebo som zmenšila porcie o polovicu,jem pravidelne a takmer všetky slanosti a sladkosti som vyradila tak neviem kde je chyba. 🙄 No aspon mi splasklo brucho a mam dobry pocit že som nepribrala,lebo aj to by bolo horšie ako to neschudnutie.

baby ako to robite že kilo dolu a tak?

yennn
18. okt 2010

@bubinko83 ak ti splaslo brucho, robis to dobre. Ked si o dva tyzdne zmerias obvody, uvidis ze rozdiel tam bude. Len ta prosííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím nenechaj sa touto stagnaciou odradit, je to pre teba len prvy tyzden a je to presne tak, ako pise @marthuska - tvoje telo bojuje s tebou, a nechce ani za nic pustit, lebo uz to pozna a predpoklada, ze to vzdas, tak naco sa namahat zhadzovanim kil 😀 Musis mu ukazat ze si silna a ze to myslis vazne. Niektori znalci tvrdia, ze to moze trvat aj 2-3 tyzdne. Takze prosim ta naozaj uprimne - len vydrz.
Ja by som sa ta este spytala na tvoj pitny rezim - povies mi o nom nieco? A tiez - pises ze "takmer vsetky" slanosti a sladkosti. Co to znamena? Co a v akom mnozstve - a najma kedy to papas?

adky
18. okt 2010

Minuly tyzden som do toho nesla uplne na 100% ,ale tento ano....prisne som dodrzavala pravidla,nemala som ani jeden prehresok,cvicila som a vaha dnes rano ukazala 104,9 ....pred tyzdnom to bolo 108,9 😀 😀
Ja viem,vela-ale tak som sa aspon odvodnila,teraz to uz pojde pomalsie 😎

adky
18. okt 2010

@debbie GRATULUJEM,no vidis, ze sa to pohlo 😀 😀
@yennn tiez parada 😀 😀

bubinko83
18. okt 2010

@yennn ,tie sladkosti a slanosti som vyradila!Mysliš že sa nemam vzdat? Ja som z toho smutna,lebo tak som sa tešila.Bruško mi spalslo a hlavne to spodne ktore mi velmi trčalo.Pitny režim mam v poriadku ,ja som stym nikdy nemala problem.Vypiem asi 2-3 litre čistej vody.

adky
18. okt 2010

@bubinko83 Asi nemas velmi vysoku vahu a tak sa tvoje usilie ukazuje na centimetroch a nie na vahe.....my ktore mame vysoke vahy tak zo zaciatku chudneme rychlo,ale akonahle sa budeme priblizovat k svojej idealnej vahe,pojde nam to omnoho tazsie

yennn
18. okt 2010

@bubinko83 ja som truba, skoro by som zabudla na jednu podstatnu vec - ja mam o 35 kil viac nez ty, takze moja nadvaha sa rata v desiatkach. Ty mas par kil navyse, urcite do desat. Takze ti to isto pojde tazsie, nez mne. Ale rataju sa percenta, a nie mnozstva 😀 😀