Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@tinika mas pravdu, uvidime. Ja idem s vahou tento tyzden kusok menej nez minuly tyzden, ale staci 🙂
Tak drzim palce. Ako daleko to mas na strbske pleso? Stale si nejako neuvedomujem tu geografiu, ze vlastne internetujeme kazdy z ineho kuta slovenska (pripadne ciech), ked som videla ze ste boli na strbskom plese, tak som si pomyslela "jéééj, ste na dovolenke? " ... no, blondýnka 😀
Ahojte všetky tak som si zabehala asi sama ale tak dala som si 4,5km pršalo tak vo fitku 😀 ....a uvidíme čo zajtra povie vaha ,.... ☹
Super receptíky ... 😀 😀 😀 mnáááááááááááááááááám
@debbie mozno zajtra budes prekvapena. A ak nie, tak nevadi, tymto tempom buduci tyzden urcite bude minus, a nie maly. Neboj. Len to treba chapat a nenechat sa odradit. Ver mi, ked vydrzis, pojde to pekne dolu. 🙂 My mame teraz minuska, ale viem ze kazda z nas skor ci neskor pride do fazy, kedy sa to na chvilku zastavi, to nas caka kazdu, netreba sa nechat odradit.
@yennn mnamky,ten kolacik aky fakny musi byt...hmmm skoda,ze doma ruru nemam 😀 😀 😀
dnes mi bobco zobral maleho von,tak som mala cely den pre seba a veru konikovala a facebookovala som trosku,no potom som sa pustila do poriadneho upratovania a pri tom sa tiez nejaka ta kaloria spali 😉 .ja nie som fanusik aerobiku ci zumby.nikdy som tomu neprisla na chut.ked cvicit,tak v posilnovni na strojoch,alebo pilates.ale skakanie,to pre mna nie je.ale myslim si,ze kazdemu ine sedi 😉 no a dnes sa dojedal vcerajsi zeleninovy obed,takze aj dnes celkom fajn jedenie.sladkost ani jedna.no zajtra mi pride rp a pojde sa na nakup,tak budem musiet riadne odolavat regaliku so sladkostami.ja som uz dlho nic sladke nemala a mam straaaaaasny deficit.ale strasny.normalne sa mi o sladkostiach aj sniva a to neprehanam. 😖
Dobré ranko hned ako som vstala šup na vahu a páááááááááááááááni ono to šlo dole moja váha 80,5kg ,takže dostanem sa sem až večer tak hlasim -1,5kg 😀 😀 😀 😀 😀 ,prevelice šťastná.......papa večer isto nebudem sama 😀 šup sem s hlaseníčkami 😀
@bobocka tak to si ma sklamala, zevraj konikovala a facebookovala a ku nam si neprisla pozriet ani na chvilocku? 😀
Pocuj som si uvedomila ze ty jedina si mi minuly tyzden nenahlasila svoju hmotnost, alebo sa mylim? A co dnesna vaha?
Inac co sa tyka sladkosti - ak vravis ze mas taky strasny abstak, ak mozno by stalo za zvazenie si nieco male naplanovat trebars na desiatu a riadne si to vychutnat. Lebo ak "to praskne" tak zozeres aj strechu na dome (keby bola z pernika) 😀
Dobre ranko, ja mam -0.80 kg 🙂
Tesim sa na vase hlasenia 😀
no kocky bre ranko, ja sa hambim, mam + nejake deka tie dva kolačiky 😀 zajtra budem na zumbe skakat az po plafon aby som to zhodila
Dobre ranko kocky 🙂 dufam ze sa mate dobre, ze je vsetko podla planu 🙂 gratulujem vam vsetkym. ak nahodou mat rovnaku vahu, alebo plus, nevadi, telo bojuje, treba mu ukazat, ze ste silnejsie 😎 ja sa citim stale strasne zle, kaslem ako stary tuberak. idem spat. pozitivum: nechuti mi jest. ubytok: - 1,3 kg, sucasna vaha: 84,5 kg
@debbie ja uz som slepa prepac az teraz vidim, ze si mi ju napisala. Prepac 😝
@marthuska gratulujem. Verim ze ten ubytok je vysledkom aj tvojho snazenia, nielen choroby. Citim s tebou, ja mam tak navrete mandle, ze pri kazdom pohybe, prehltnuti, alebo dokonca rozpravani mi vystreli obrovska bolestiva sleha do ucha ☹ Takze urcite tiez teraz nebudem jest viac nez je potrebne, ale zase k 5x denne sa donutim 🙂 Akurat tie hektolitre caju s medom, ale to si telo ziada a ako vidim, tuto davku cukru spracuvava v pohode vzhladom na vsetky ostatne obmedzenia, co som mu za posledne dva tyzdne nadelila. Hned ako vyzdraviem, vysadim aj med 🙂
@yennn ,ja hlasim neschudla som nič a vaha je povodna 62,7 kg ☹ Som smutna ,lebo som zmenšila porcie o polovicu,jem pravidelne a takmer všetky slanosti a sladkosti som vyradila tak neviem kde je chyba. 🙄 No aspon mi splasklo brucho a mam dobry pocit že som nepribrala,lebo aj to by bolo horšie ako to neschudnutie.
baby ako to robite že kilo dolu a tak?
@bubinko83 ak ti splaslo brucho, robis to dobre. Ked si o dva tyzdne zmerias obvody, uvidis ze rozdiel tam bude. Len ta prosííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím nenechaj sa touto stagnaciou odradit, je to pre teba len prvy tyzden a je to presne tak, ako pise @marthuska - tvoje telo bojuje s tebou, a nechce ani za nic pustit, lebo uz to pozna a predpoklada, ze to vzdas, tak naco sa namahat zhadzovanim kil 😀 Musis mu ukazat ze si silna a ze to myslis vazne. Niektori znalci tvrdia, ze to moze trvat aj 2-3 tyzdne. Takze prosim ta naozaj uprimne - len vydrz.
Ja by som sa ta este spytala na tvoj pitny rezim - povies mi o nom nieco? A tiez - pises ze "takmer vsetky" slanosti a sladkosti. Co to znamena? Co a v akom mnozstve - a najma kedy to papas?
Minuly tyzden som do toho nesla uplne na 100% ,ale tento ano....prisne som dodrzavala pravidla,nemala som ani jeden prehresok,cvicila som a vaha dnes rano ukazala 104,9 ....pred tyzdnom to bolo 108,9 😀 😀
Ja viem,vela-ale tak som sa aspon odvodnila,teraz to uz pojde pomalsie 😎

ZELENINOVO - SYROVY KOLAC JM (moj vlastny vymysel)
Suroviny:
2 šálky celozrnnej múky, 1 kopčitá ČL soli, korenie čierne, bylinky či iné koreniny podľa chuti a kuchárskej zručnosti
½ šálky oleja, 1 šálka mlieka, 2 vajcia, cca 1 ČL semiačok ľanových, prášok do pečiva, 1 vrecko ľubovolnej mrazenej zeleniny, zeleninový bujón (alebo DM polievkový základ 2 ČL), cca 1 šálka strúhaného syra podľa chuti
Postup:
Mrazenú zeleninu krátko posmažím na troche oleja a zalejem cca 1 šálkou zeleninového bujónu, nechám podusiť, kým zeleninka nezmäkne. Ak sú tam väčšie kusy zeleniny (napr. karfiol a pod.), ešte v panvici to trochu pomačkám.
Do misy dáme všetky suroviny na koláč, na záver prášok do pečiva a všetko riadne premiešame. Pridáme zeleninu a postrúhaný syr. Zmes rovnomerne rozotrieme do menšieho plechu vysypaného polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 25-30 minút, až kým špáradlo pichnuté do cesta nebude po vytiahnutí suché. Koláč by mal mať červenkastú farbu.