icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
20. okt 2010

@marthuska ved ja sa nestazujem, neboj. 😀 Si zlata ze na mna myslis, ale nenapada ma ako by sa dalo. Problem je vzdy len v pondelok lebo ja sa na pondelok strasne tesim a viem ze aj vacsina kociek, a tak mi to neda, aby som ju trebars robila v utorok alebo tak. Lenze ked mi niektore kocky nahlasia vahu az vecer, tak som to potom robila do noci. Mohla by som odlozit na druhy den, ale to zase nechcem, lebo viem ze tabulka je velmi velky motivator - takto sa tam vidiet 🙂 A je to motivator aj pre mna - kolko sme schudli dohromady. 😀 😀
Ale je to v pohode, najviac ma asi zatazuje niekoho v pondelok nahanat, to ti poviem pravdu. Lebo nie sme tu na hocijakej chudnucej stranke, sme tu na modrom konikovi, kde kazda jedna z nas je mamina, niektore maju dokonca dve deti, a kazdy teda musi chapat, ze je mi skoda kazdej jednej minuty, ktoru stravim zbytocne. Ci uz kontrolou, kto mi este nenahlasil, alebo tym, ze tabulku budem upravovat tak aby kvoli nim vysledok nehadzal astronomicke sumy... Ja to veeeeeeelmi rada spravim pre vsetky kocky, ktore maju chut a energiu sa chudnutiu venovat, ale tie, ktore sa tu zahlasili len tak, lebo sa im to v ten den zdal dobry napad a potom by sa ani neozvali, tak tie mam fakt chut "vyhodit z tabulky" 😒 Chapes ako to myslim? Snad som sa nevyjadrila nejako zle ...

lusia_99
20. okt 2010

@yennn vyjadrila si sa super 😉 a mna je problem ten ze nemane doma vahu ale uz som zacala pracovat na manzelikovi aby mi ju kupil do pondelka tak snad sa mi to podari lebo kazdy pondelok lietat k mojej mamine ktora byva v inom meste neni fakt ziadna vyhra...nie vzdy sa to da 😒

yennn
20. okt 2010

@adky vajco je kaloricke, ved viem, ale ved som pisala ze ja som este nikdy predtym nic taketo dobrovolne nejedla a so zeleninou sme len známe - teda nie kamaratky a uz vobec nie najlepsie 😀 😀 😀
Nno... naprvykrat ma ta chut trosku zarazila, zdala sa mi malo vyrazna - urcite viem ze nabuduce tam pride bud udeny syr alebo kuracie maso. Ale potom mi to zachutilo a nakoniec som ich zjedla dve 😀 Mamina bola tiez celkom milo prekvapena, aj paprika jej moc chutila 😎
Ale som na seba strasne hrda, ze som sa vobec odhodlala taketo nieco spravit. Ja doteraz som len baby-paradajky jedla, keby mi niekto povedal co i len pred dvoma dnami, ze si dnes dobrovolne kupim velke paradajky, a este ich vycpem a zapeciem, tak mu neuverim 😀 😀 😀
Jo a este jednu vec - ja nemam paradajky zo zahradky a tieto kupovane su uz zial take tie kysle - jesenne. Verim ze zo sladuckych letnych, alebo domacich by to bolo ovela chutnejsie.

Ale inac - dakujem za tip, si perfektna, normalne si ma prinutila jest zdrave veci (aj ked v menej zdravej variante). Inac lanove semiacka boli tiez super. 🙂

yennn
20. okt 2010

@sssimi paráda, sme na teba hrdé 😀

@lusia_99 ak ostanes s nami, tak sa ti to urcite podari, verim tomu. Inac, nemusis si kupovat najdrahsiu vahu, ktora ti trebars vyrata este aj tuk v tele (ako to doprcic robia?) alebo ti spravi make-up 😀 😀 😀 😀 Staci hocijaku, myslim ze je to dobra investicia. Ak niekto nema doma osobnu vahu, chapem to len u tych, ktori naozaj nikdy nemaju problem s vahou a kazde kilo hned zbadaju na gombiku od rifli, a hned s tym aj nieco urobia 😀
Ked si kupis vahu, a tvoje kilecka pojdu do kelu, tak uvidis ako ta to bude motivovat 🙂 🙂

lusia_99
20. okt 2010

@yennn ved viem ...doteraz mi nechybala ale od kedy som sa k vam pridala o nej SNIIIVAM 😀

yennn
20. okt 2010

@lusia_99 NESNIIIIIVAJ O VAHE, vahu si kup. SNIIIIIVAJ O TOM, ZE NA SILVESTRA BUDES VAZIT 80! 😀 😀 😀 😀
Alebo o tom, ze najblizsi pondelok to bude 86, alebo hoci aj 86.5 aj to je super, tak akurat 🙂

yennn
20. okt 2010

@smarti @michele11 @sammy @moon1979
Caute kocky 🙂 , nechcem byt otravna, ale rada by som vedela, ci ste sa naozaj ku nam pridali s chudnutim. Ak sa snazite, ale sa vam nedari, pokojne sa ozvite, poradime ak budeme vediet. 🙂
Ak ste si to ale rozmysleli, alebo sa na to teraz necitite, alebo mate hocijaky iny dovod na to, ze ste sa nam doteraz neozvali ☹ , dajte mi prosim vediet, ci mam alebo nemam s vami ratat co sa tyka upravovania tabulky, nerada by som robila nieco zbytocne. Ok? Dakujem 🙂

adky
20. okt 2010

@yennn no,parada...ja som tam dala ten udeny syr-platkovy tak to mozno malo lepsiu chut ako tvoje,ale tiez som mala kupovane paradajk-tie velke a pustili dost vodu,aj po upeceni,skoda 😒 Ale som rada,ze chutilo....a zeleninku papat treba,ja keby som mohla veeela zeleniny tak ju jem furt 😀

marthuska
20. okt 2010

@yenn napisala si to jasne a strucne. ved sme zvedave, kolko nas vlastne je 🙂

marthuska
20. okt 2010

@adky inak tu je ten pekelny stroj http://www.insportline.sk/267/posilnovac-celeho...
akurat robim tvoj recept 😝

adky
20. okt 2010

@marthuska vaaaau,dakujem-da sa s nim ist aj do stran? Ze sa budem natahovat tak nasikmo-raz do jedneho boka a raz do druheho?
Heej? Aj ty robis? Tak daj vediet ako chutil 😀

marthuska
20. okt 2010

ozaj kocky a kolkykrat chudnete? tentokrat, co sme tu treti tyzden, nieze chudneme. ale schudneme. takze to sa nerata 😀 takych serioznych pokusov som mala asi tak pat. neviem ci vela ci malo. kazdopadne bez uspechu

adky
20. okt 2010

@lusia_99 presn,mas NAAAAAAAAAS a my TEBAAA 😀 😀
Vzajomna podpora je najdolezitejsia a hlavne ked vidis ako sa kazdemu dari 😎

adky
20. okt 2010

@marthuska ja 4 pokusy a z toho jeden uspesny,tento je 5,ale to nie je pokus-to bude uspech 😀

marthuska
20. okt 2010

@adky no a vtedy, ked si tak velmi schudla (teda ma oprav, mozno som mimo, myslim vtedy, co si dala fotky sem na forum), kolko ti trvalo, kym si mala idealnu vahu? do leta do bude vsetko za nami baby

mimini
20. okt 2010

😵 😵 😵 konečne som vás dočítala, baby keby sa aj z toho písania chudlo 😀
konečne som dnes začala viac piť, aj keď len bylinkové čaje, voda mi nechutí v takom veľkom množstve, budem musieť kúpiť citróny na ochutenie, spining sa dnes nekoná, už nie je voľne miesto, tak budem cvičiť doma, a poobede idem na vyvolávačku, tak hádam mi to neurobí bordel s hormónmi a nechytí ma žravá 😠

marthuska
20. okt 2010

@adky ja mam toto http://www.insportline.sk/710/ ale uz 10ty mesiac je chudak zbaleny v krabici (este nevybaleny od stahovania) no tak to mas malo pokusov, parada. a myslis ze sa ti tazsie chudne ako minule? ze by si telo pamatalo nieco?

adky
20. okt 2010

@marthuska no telo si nemoze nic pamatat,pretoze vtedy som chudla z ovela nizsej vahy ako teraz,mala som 94 a schudla som na 74 za 3 mesiace 😎 Ked sa dostanem teraz na vahu 94 tak az vtedy si telo spomenie ze uz raz z takej vahy chudlo a vraj mi to pojde pomalsie,pretoze tukove bunky maju pamat ako pisala @yennn 😀
Ten stroj na nohy vyzera tiez super,ja mam doma taky lyziar z teleshopingu-ma uz das 10 rokov a je na nom asi 10cm vrstva prachu 😀 😀 😀 😀

adky
20. okt 2010

Stahujem si z netu ZUMBUUU 😀 😀 😀 o chvilu dotaha a mozem si popretriasat speky 😀 😀

marthuska
20. okt 2010

@adky ja som skusala zumbu minuly tyzden, dokonca pozooooor: az 2x po 30 min. no a potom som ochorela cize nic. namiesto skackania som spravila krok, aby susedia nefrflali 😀

adky
20. okt 2010

@marthuska ja mam pod sebou len pivnice,byvame na prizemia,ale nevie,ze ked ja zacnem skakat ci sa cela 8 poschodova bytovka nebude otriasat 😀 😀 😀

yennn
20. okt 2010

@adky viem ze zeleninu treba jest, lenze my nie sme velke kamaratky a tak je u mna uspech 1 paradajka a par platkov uhorky na ranajky ci olovrant. Lubim v podstate dusenu zeleninu a zeleninove polievky, takze zatial na tom ficim. A chapem potrebu zeleniny, takze snazim sa. 🙂
Inac - aj ja si myslim, ze si nenamyslam, lebo zapnem gate, ktore som uz tak trochu nezapla 😀 😀 😀

@marthuska, ak neratam nejake uspesne rychlovky-tyzdnovky, tak chudnem 3.krat a tretikrat to bude aj uspesne. 😀 😀 Prvykrat este ked som mala 20, potom v r. 2008 (ale to som uz tu pisala - relativne objektivne priciny opatovneho pribratia) no a teraz

yennn
20. okt 2010

@marthuska za mnou to do leta urcite nebude, ale budem podstatne blizsie nez som teraz 🙂

@mimini chvalim ti ze si zacala viac pit, bylinkove caje su super (dufam ze uz nekojis) 🙂

@adky si ma sklamala ze na stroji je 10cm vrstva prachu 😀 Na mojom stacionarnom bicykli aspon vesiam kosele pred a po zehleni 😀 Ako sa mam donutit vecer namiesto do fotelky sadnut na bicykel? ved to chce prezliect sa, obut si tenisky .... tooooolko namahy 😒

adky
20. okt 2010

@yennn na co sa prezliekat? Sadni nanho len v takom obleceni v akom si a hoc aj v papuciach-ved si doma. Po skonceni rovno do sprchy a pyzama nie? .....a co som ta sklamala? Budem ti klamat? Moja robota zacvicit si na nom je tazsia nez tvoja,to by som ho musela vtiahnut spoza skrine,rozlozit atd,,,, tvoj bike len stoji-staci ti sadnut a ficiiiis 😀 😀 😀

adky
20. okt 2010

@yennn aj ja som dnes navarila polievocku-na zajtra....faaajnu karfiolovu a jak malej chuti? Zabila som 2 muchy jednou ranou-super na moje chudnutie a super pre Vanesku kedze ma obdobie ze mi nechce nic jest ale z tej polievky uz stihla zest 2 misky-dobre ze hlavku nevopchala do misky 😀 😀 😀

yennn
20. okt 2010

@adky chces povedat ze kebyze mas bike tak kazdy vecer ides?
Karfiolova polievka je parada, len neprdi sa z nej? 🙂

smarti
20. okt 2010

@yennn ja s vami pokračujem, len nemám čas tu veľmi chodiť, lebo som mala staršiu v nemocnici a na budúci týždeň ide na liečenie, takže dokupujem veci, mysľou každý deň už balí. Ide na štyri týždne, takže je toho dosť. Pravdepodobne asi na 3 týždne pôjdem s ňou ako doprovod + naša najmladšia, takže stravovať sa tam budem podľa toho, čo mi dajú. Ale aspoň si tam nenaberiem plno sprostostí, ktoré ma denne lákajú a budem jesť len to, čo dostanem. Tak sa to možno odrazí aj na mojej váhe. Ináč sa mi snaží striedavo, niektoré dni neodolám sladkému, iné som úspešná. V pondelok som mala 69,5 - teda len -0,5, ale verím, že to pôjde ďalej. Aspoň sa mi podarilo po večeroch trošku začať cvičiť. Dúfam, že vydržím. Viem, že hlavný problém u mňa je v nedostatočnej schopnosti odoprieť si sladké a slané. Ale snažím sa s vami ďalej. Keby som sa dlhšie neozývala tak začiatkom novembra, tak to znamená, že som na tom liečení a nebudem mať prístup na net. V každom prípade, keby som s tým praštila, tak dám vedieť, aby si sa netrápila s tabuľkami.

adky
20. okt 2010

@yennn no a? Jasne ze ano-cvicila by som 😀 😀
No neviem ci sa s karfiolovej polievky prdi,ale z mojej sa bude-pridala som tam hrasok a kukuricu 😀 Sak co,ved som doma 😀

missy97231
20. okt 2010

ahojte... docitavam si vas... a fakt sa az hambim 😠 treti den sa neviem zastavit,,, a dam do ust co pride do ruky 😀 ale - koncia kramy,,, mozno je to tym 😉

debbie
20. okt 2010

ahojte babulky, tak sa hlasim konečne aj ja ...... hnevam sa na seba nestíhala som dnes piť, teda nie ako som si povedala že zmáknem......a tiež na obed som si dala ku kavičke cerealnu tyčinku fuuuuuuuuuuuuuuuj....nasratá som bola ešte tri hodky potom ☹
ako sa vam darí som si prečítala
@yennn si zlata že robíš tabulky a mam nápad....maš toho dosť v pondelok,tak oficiálne stanov čas do kolkej treba hlasiť vahu ak niektorá nestihne nevadí nemože sa hnevať že sa uvidí další tt ,hm? a jasné ak niekto nechodí ,neprispieva napíš mu ip a dva dni počkaj pak šup vyhodiť ,si tu pre nas až mooooooc a baby mi daju zapravdu, si šikulka

@adky bože ženská ty si dala riadne tempo,super ...aj mne padaju už rifle .... 😀