icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
20. okt 2010

@adky
@yennn neviem ako to mate vy ale vajíčko ako viem je menej kalorické ako údený syr v porovnaní vajce 1ks asi čo stačí do plny na zahustenie 325KJ,syr eidam 45% 100g/ 965KJ aj ked len polovička 482,5KJ/50g je viac ako to jedno vajíčko a ak daš len bielka tak jeden ma 60KJ , nevedela som to ale bola som si istá že vajíčko je lepšie ako syr a to som nepísala o údenom .....

tinika
20. okt 2010

čafte baby, ja mam dnes hrozny den, len by som jedla a neviem sa dojest .((( tatko to nikam nepovedie

katusradus
20. okt 2010

ahojte ako to baby stíhate popri drobcoch ešte aj vypisovať 😕 s pitím sa mi darí akurát teraz som zožrala pečenú papriku čo ostala z obeda,čo už...predstavte si,že váhaktorú mám doma taká z tesca ukazuje 85kg a kamoškina digi váha že 88kg!!!!!!!!!!!!!!!skoro ma vyrútilo môže to byť taký rozdiel takže @yennn prosím ťa zmeníš mi to v tabulke,tých 85kg bude teda moja silvestrovská váha

moon1979
20. okt 2010

@yennn ahojte baby, tak po niekolkodnovom odmlcani som tu ... mala som trosku extremne dni, ktore skoncili ukradnutou SPZ takze toritura na policii, urady ... bla bla vsak viete ako to chodi ked clovek chce jazdit. svata trpezlivost a vystatie diery na inspektorate, nehovoriac o birokracii na SVK ... okrem ineho sa nam prediera dalsi zubok takze trosku bol drobec nervoznejsi ako inokedy ...

keby som mala zhrnut moje stravovanie za poslednych par dni, tak by som sa musela hambit. rychlo nieco hodit do ust, nepravidelne, pitny rezim nekomentujem, cez den minimalny hlad lebo som si na jedlo poriadne cas nenasla a vecer by som zjedla aj klince ked sa vsetko ukludnilo .... ANO viem, sama som si na vine 🙂 vsetko si uvedomujem. Takze moc som do nasej spolocnej tabulky neprispela podla vahy nejakych 300g :(

uz som si x-krat hovorila, ze zacnem a poriadne, ale stale je nieco (stale sa najde dovod alebo vyhovorka) preco to porusim... ALE bola som 2x na zumbe 🙂 aspon nieco 🙂

adky
20. okt 2010

@debbie no,ja som dala 3 tenucke platky na vsetky 5 paradajky a jednu papriku,z toho som zjedla len polku na obed,cize ako keby 1 a pol platka syra,vysiel mi na cca 200 KJ ? Uz nepamatam

debbie
20. okt 2010

@adky ja len píšem ako to je lebo dať syr ,nemusí každý chápať že plátočky a nie viac ako dva plátky.......ja som dostala kúpiť nízkotučný tak aj to sa ešte dáá....
ak to zahustíš bielkom aj tromi stále je to menej ako ten syr ...len pre inšpiráciu 😉

adky
20. okt 2010

@debbie dakujem,vedela som ze vajce ma vela,ale nevedela som ze viac ako syr,ale ked si to tak vezmes-syr je v paradajke lepsi-krasne sa rozpusti a v porovnani ze ho jem len zo zeleninou nie je to az taka kaloricka bomba 😉

debbie
20. okt 2010

@adky jasné že je to super mnamka s rajčinkou a ja kupujem ten nízkotučný dokonca aj v jednote ho maju a panička ho nakrája na platočky tenké tak mlsám 😀

yennn
20. okt 2010

@smarti som rada ze si sa ozvala aj napriek tomu ze mas taketo starosti. Dcerke prajem skore vyzdravenie. A inac - si super, ze sa ti vobec pri tych vsetkych starostiach vobec dari mysliet na to, ze chces zredukovat hmotnost 🙂
Aj polkila je super, je to akurát 😀 Hned som si zapisala. 😝 Tak sa drz a ozvi sa potom. 🙂

@missy97231 no moja, len sa pekne hanbi. 😝 Uz si krasne zhodila 2.3 kila a teraz to takto zahodis. Netvrdim ze priberies, to asi nie (pokial okamzite prestanes jest dve na tri !) ale myslim si ze si si teraz zastavila chudnutie. Chvilku bude trvat, kym sa zase organizmus nastartuje. ☹ Tak prosííííííím, spamataj sa a mysli na svojích 57 kíl na silvestra 😀

@debbie ty si teda prisna 😀 Takto som k tymto veciam pristupovala v praci - bol jasne stanoveny deadline a ked ho ludia nesplnili, hned som ich džubala. Ale teraz to asi nepojde - sme tu maminky, a asi nie je vzdy pre kazdeho jednoduche sa do urcitej hodiny dostavit k pocitacu. Ak si si citala dnesne pribehy, niekedy to nie je jednoduche ani dostat sa sem v pondelok ☹ Zase vies ako to teba motivuje, ked sa vidis v tabulke. 🙂

yennn
20. okt 2010

@tinika co sa deje? Nejake starosti... alebo kramy.... alebo nebodaj stracas motivaciu? ☹ Dovolim si nesuhlasit, ze takto to nikam nepovedie. Povedie - smerom nahor 😉
Pokus sa pri prechadzke s Paťulkom netelefonovat, tiez sa nedohaduj s kamoskami - daj si len taku svoju hodinku, a mysli na to, ze chces byt stihla. Predstav si sa v nejakom obleceni, ktore ti teraz nie je velmi dobre. Spomen si na casy, ked si mala vahu, s ktorou si bola spokojna - ako si sa vtedy citila? Co si nosila oblecene? ...... nieze v pondelok bude dalsi prirastok na vahe 😔

debbie
20. okt 2010

@yennn niesom prísna , len som sa snažila ....ale tak nič ....sorry... a viem že nie každa je zaneprázdnená ....a v pondelok som toho mala vyšše hlavy aj ja a to mam malu vo veku kedy skúša aj steny jesť a štveria sa na gauč so stoličkou a stavia si to do veže a chce sa na to postaviť ...ale tak na dve minuty aj so zapnutím a vypnutím pc som to ráno zmákla ....nemyslela som to v zlom len skrátka tak som to cítila po prečítaní tvojho príspevku, že treba stanoviť čas do kedy sa bude hlásiť....

yennn
20. okt 2010

@katusradus nenechaj sa zdemotivovat digi vahou! Jasne ze tam moze byt taky rozdiel. Dokonca si ale napriklad pri digi vahe treba dat velky pozor, aby si ju vzdy postavila na ten isty teren a to iste miesto, niekedy moze ta ista vaha vazit na inom mieste o 3 kila viac alebo menej. Dolezite je stale sa vazit na tej istej vahe! Idealne by bolo, keby si si domov kupila vahu a mala svoju, ktorej by si doverovala, a takto by si sa nemusela kade-tade vazit.
Teraz neviem... mas povodnu vahu napisanu ako 85 a potom dalsie dve tiez 85. Toto chces aby som vsetky tri cisla prepisala na 88 ? Daj mi prosim vediet.

@moon1979 - je mi luto ze si mala taketo problemy. Zial, je svata pravda, ze zajedanim sa problemy nezmensia - prave naopak, budes sa citit este horsie. Skus si povedat, ze ked uz sa vsetko ostatne serie, tak aspon toto jedno budem mat na poriadku.... Neviem, tazko radit, kazdy si svoju motivaciu musi najst v sebe, nikto to zanho neurobi. Bud chces, alebo nechces. Mozme ti poradit ak mas otazky, mozme povzbudit ak mas pochybnosti, ale nakopnut sa v prvom rade musis sama. 🙂
Super ze si si nasla cas na Zumbu 😀 Tak uz len tu stravu upravit a pitny rezim. Brnkačka, nie? 😀 😀 😀

yennn
20. okt 2010

@debbie viem ze si to nemyslela zle, a v mnohom mas uplnu pravdu. Ja keby mam minus, tak pridem nahlasit aj keby mi horel dom 😝 😝 😝 (tfuj tfuj tfuj) Ale zase... nerada by som nejak odsekla niekoho, kto ma fakt objektivne priciny v pondelok sa neukazat.... nevadi, nechajme tak a uvidime co bude buduci pondelok. Ale mas pravdu, je to nefer voci ostatnym kockam, ze tabulka je skoro az o polnoci. Neboj, nieco vymyslime 😀 😀

Aky nizkotucny syr kupujes? Ja eidam 30% - to sa rata?

katusradus
20. okt 2010

@yennn ano 88kg ja viem zišla by sa mi nová digi,poviem mm budem mať meniny 😉 ináč...si skvelá 😵 😵

yennn
20. okt 2010

@katusradus 🙂 oki, tak teda prepisujem vsetky tri cisla na 88 ☹
No a ..... kedy bude miiiiiiiiiiiiiiiiinus???? 😀 😀

katusradus
20. okt 2010

@yennn 😵 😵 😵

tinika
20. okt 2010

@yennn 🙂 si zlata, no ja som s vahou nebola nikdy spokojna, resp. so svojim vyzorom, ale zajtra ideme plavat a ked si dam plavky ta motivacia hned pride 😀 😀 a kramy uz boli tak neviem proste občas mam take dni ale posnazim sa

yennn
20. okt 2010

@tinika uz si stratila dva tyzdne. Co keby si sa poriadne nas.... tartovala 😀 😀 😀 a ked pride prve polkilo - kilo tak vacsinou uz ti to nedovoli, len tak to zahodit. Prvych par dni je najhorsie, ale pokus sa si rozkazat. Daj si ultimatum. Uvidis ze ziskas kopec energie, akonahle schudnes prve kilo 🙂

debbie
20. okt 2010

@yennn neviem názov syra ale je menej ako 30% to viem isto

yennn
20. okt 2010

@debbie a chuti aspon trochu? Ja ked som predtym chudla, tak mi povedali, ze staci ak ma syr pod 40 tak som sa tesila ze som objavila tento 30%ny 😉

debbie
20. okt 2010

@yennn chutí a hlavne sa ťahá na všetkom a trošku soli a mnaaaaaam na zemiačikoch

yennn
20. okt 2010

@debbie tak ked budes mat poruke niekedy ,tak daj vediet a ja po nom niekde kuknem, ok?

debbie
20. okt 2010

Babulky tak ja si idem dopiť vodičku čo mam na dnes a spať dajte rano tip na obed netuším čo si dať..... idem rano behať tak budem pri tom na vas myslieť 😀 ako vžky a hlavne na tu super tabulku od @yennn od našej šikulky a nechápem ako to tá ženská zvláda , obdivujem ju ,,, 😀 😀 😀

debbie
20. okt 2010

@yennn maju ho len občas hned sa vypredá a kupujem ho do mrazničky vždy tak ked bude odfotím etiketu v za sklom neboj ,......papa

yennn
20. okt 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @sammy
@debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24

Dievcata a uz ste uvazovali nad tym, co si na silvestra obleciete? 😀 Ja viem ze vacsina mame malinke deticky a mnohym ziadna zurka nehrozi (aspon mne nie), ale.... budeme o par kil lahsie, niektore uz snad aj v cieli, niektore podstatne blizsie k nemu.... tak mozno by sme zasluzili aj nieco nove na seba, co vy na to 😝 . Snivajte, co by ste si obliekli alebo pekneho kupili... a dajte vediet 🙂

katusradus
20. okt 2010

@yennn ja budem štastná ked sa vpracem do rifli a nebudem musieť rozopínať gombík pri sedení 😀 a ked si oblečiem sveter tak zboku aby som nevyzerala,že čakám tretie 😀 nepotrebujem nič nové všetko čo mi je malé,je ako nové 😉

vejula
20. okt 2010

ahooojte tak som sa rozhodla že napišem 😉
večer som trošku zhrešila sušenym ovocim, ale aj tak dobre lebo som mala ešte pred hodkou taku chuť na milu čo mi tu leži pred nosom som nakoniec odolala... No inač cez den celkom fajn, obed som mala dietny - tekvicovy privarok s vajcom a syrom-ten musi byť všade 😉

debbie
20. okt 2010

@katusradus tak si tie veci oper už a vyžehli, lebo ako píšeš tie 3kg že chceš zhodiť,tak to za dva týždne maš dolu a veci oblečieš 😀

debbie
20. okt 2010

@yennn jj snívam snívam a uvažujem v čom by som sa rada videla 😀

yennn
20. okt 2010

@debbie tak to si ma pobavila, ze oper to a vyzehli. Ale @katusradus - debbie ma absolutnu pravdu, do silvestra je este 10 celych tyzdnov, za ten cas zvladnes aj viac, nez len zapnut rifle 😉 Snivanie je zaklad. Psychologovia vravia, ze kto si sam seba dokaze predstavit v situacii, ako sa mu splnil sen, to ma vyhrate. Suhlasim - raz sa mi snivalo, ze som samu seba videla v zrkadle stihlu - v takych oranzovo-zlto-zelenych dvojdielnych plavkach (skotsky vzor) - na tento sen som spominala dlho a zila som z neho 🙂

@debbie snivaj snivaj, ja tiez snivam, rozmyslam. @adky to ma vymyslene, ale to je asi az na leto, takze bude musiet aj ona vymysliet nieco na silvestra 😉