Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kesika
@stardust
taak baby,normalne ste ma zaskocili tou tepovou frekvenciou..
prosim,co stoji ten tepomer a kde ho kupim?..cize stale musim byt v pohybe...to zn. ze aj pri vareni musim poskakovat,aby som palila tuky? 😒 😅
dnes mam strasne muky..robila som pre mojich stavnaty ovocny kolac zo zelatinou,kvapu mi sliny kade chodim,zatial sa drzim...straaasnu chut mam na to...
..na obedik som robila svieckovu,,takze hovadzie bielkoviny doplnene a omacka pre mna odobrata pred zahustenim a smotanou 😨...a chystam sa na spenatove halusky..ale neviem aku omacku na to si dam....ci len posypem syrom??? 😕
a zajtra ma caka plavanie 2 hodky...tesim sa 🙂
@lubikan Nájdi si vo vyhľadávači "športtester" alebo "pulzmeter". Ja mám konkrétne Sigmu Onyx. Kúpiš to napr. v športových obchodoch a stojí to okolo 40 €.
Vraj je na to aj pomôcka, ak nemáš tepomer. Ak pri pohybe vládzeš dýchať nosom (nádych aj výdych), neprekročila si svoju maximálnu frekvenciu. Akonáhle si zadýchaná, lapáš dych, už si moc 😉
Pri varení poskakovať môžeš, ale asi je jednoduchšie pobehať po schodoch, umyť okná, poriadne povysávať.... pohyb by mal trvať aspoň 40 min., lebo prvých 25 páliš zbytkový cukor v krvi.
@lubikan spenatove halusky robim s paradajkovou omackou, najlepsie z cerstvych
@lubikan alebo ked sa pri sporte velmi namahas, ze nemas chut sa dalej mucit, tak si uz urcite v anaerobnej zone a nespalujes tuky, ale cukry. Az ked som si ten clanok precitala, pochopila som , preco som raz v lete schudla 8 kg bez nejakej diety, lebo som chodila na dlhe turistiky alebo na bicykli.
uf..dievcence..napadla ma akasi brusna viroza...asi som schytala od malej..ta v sobotu vracala a ja vcera tiez...tak som taka slaba,aj s teplotou...
nechuti mi jest,ale asi budem cely den pojedat melon....neviete,ako sa spaluju tuky,ci svaly pocas choroby?Lebo vzdy ked som chora,nieco zhodim 😒
muz sa mi smeje,ze som ako anorekticka..najem a bezim na WC 😀 ..ze ked to takto pojde dalej,bude si lihat na kosti 😀
Dievacata, tak dnes je to tyzden, co som medzi vas zavitala. Dnes som sa postavila na váhu a ukazala mi -1 kg. Juuuuuuj, tak sa tesim, normalne ma to nakoplo dalej... Hor sa na dalsi tyzden! 😀 😀 😀
jaaaj ja som sa nepovazila a uz mam ranajky v sebe no čo uz idem na to
ahojte, ja som zazracne dala dole az 100gr , ale vdaka aj za ne. Ale cm su bieda. 😉
Baby...bože-prečo som ja sprostá prestala chudnúť?? prečo som už nevydržala ??Dnes som si chcela niečo na seba kúpiť a ked som sa zbadala...až mi slzy do očí vyhrkli...pýtam si od predavačky rifle...na vás nemáme...hm mám 164cm/66kg viem že je to nadváha...ale toto na rozlútostilo ešte viacej a som sa zaprisala že si nič nekúpim kým neschudnem...
Juj..načo som ja len zjedla ten sprostý koláč, ktorým to všetko začalo?? 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢
Ak sa odzajtra nepolepším...tak potom už neviem čo...:(
@damiankad a co si ty sla nakupovat do detskeho obchodu??.... ☹
nepoj,polepsis....treba vydrzat...ja cakam,kym mi bude lepsie...a tak to peklne zacalo....a tiez mam take pohnutky,ze by som tym sekla...ale neseknem..nemam inej cesty.....lebo mam tych kil plnu onuuuu........citim velky hlad,ale nechuti mi jest... ☹
@lubikan Keby mne nechutilo 😢
ja mám sakramentskú chuť na sladkééé 😢 😢 😢 😢
Nie nebol to detský obchod bol to GATE...ako nič proti nikomu ale tá pedavačka sama nebola najstíhlejšia... ☹ 😒
Ale aspoň ma to trošku nakoplo..ked sa o toho nejak neviem dostať...Predtým som so stobklub.cz schudla 10 kg...začnem znovu počítať a vážiť a jesť na obedy sóju ☹ ....ale kedy...určite od zajtra...lebo ked nie...žiadna dovolenka v Grécku na rok!!!áno to bude pre mňa najhorší trest!!
Ked som zhodila som sa tak fain cítila..meší zadok brucho..sa mi pár kg vrátilo..tak už sa hanbím ako pes aj pred svojím vlastným manželom 😖 😕 🤐
@lubikan hehhe to by mňa asi neuspokojilo 😀 ja nechápem to že 5 mesiacov som sladké nejedla a teraz sa neviem dojesť..ale už som si povedala DOSŤ!!! dnes už nejem a od zajtra žiadne čoko ani keksy NIČ!! ja biely cukor nepoužívam a nejem asi 4 roky....a umelé sladidlo..blééé....ani hroznový cukor 😀 😖
Nuž som zvedavá ako to dopadne zajtra...ráno sa prihlásim na stobklub prepočítam kalorie a pôjdem s krpčekom na dlhúúúúúúúúúúúú prehádzku 🙂
@damiankad keby, ze mi predavacka povie,ze na vas nemame, tak by ma porazilo... 😀 ja mam 164cm a vaha teraz po dovolenke 69kg... 🙂 ale urcite by som nieco take neriesila...a co cit sa dobre...aj ked mi ide vaha dolu pomalsie ako som si na zaciatku predsavzala, nevadi, hlavne je, ze ide... 😀
Tak čo, žienky? Ako sa vám darí zhadzovať kilá a centimetre? Ja som vďaka MS na bode mrazu. 😖
ahojte kocky, nejako pozeram, ze tu malicko z vas poznam... hlavne nech sa vam dari chudnut🙂) a ostatne ste na dovolenkeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? heeeeeeeeeeej? a chudnete, vsak? 😠
Milé žienky, tak ja sa s chudnutím nateraz lúčim, lebo čakáme prírastok do rodiny 🙂. Mne asi nie je súdené schudnúť 😀
gratulujem k brusku🙂
ahojte baby! tak ja som si vas vyguglila a precitala par prvych a par poslednych stran 🙂 tiez by som chcela schudnut - meriam 167 cm, pred tehotentsvom som vazila 60 kg (to uz som bola trosku pribratejsia, inak som vazievala okolo 57 kg), cez tehu som pribrala cca 15 kg, po porode na mne ostali asi 3 kg...kym bola malinky este uplne malinky, davala som si pozor na stravu, aby ho nebolelo brusko, no potom uz prisla zravost, hlavne na sladke (co som bola cely zivot skor "chipsova"), na ranajky sladke kolace, cez den ovsena kasa, keksikov na mraky... pribrala som na 65 kg, tak som si vstupila trosku do svedomia - aj s manzelom sme zacali cvicit a zdravsie papat, uz nejem tolko sladkosti a ani nekupujem, aby ma nelakali...sice obcas zhresim, ale snazim sa byt "dobra" 😀 zatial mam dole 2 kg, ale chcem dat dolu aspon 5 este... kazdy den sa snazim dat 20 minut na stepperi plus posilnit na striedacku nohy, brucho, ruky... dufam, ze ma podporite, privitam kazdu dobru radu a motivaciu, lebo moja sila vole nie je bohvieaka 😅
Caute kocky, tak sa k vam asi pridam.... ja som cez tehu dala 17kg, kym mal maly 2mes som dala dole 9kg (aj s porodom), potom zlcnik, nemocka, trapenie 5 tyzdnov nemocke a sup 10kg dole... Mala som vahu aku ani pred tehu nie...I ked za taku cenu 😔 Vsetko sa stabilizovalo, mne zachutilo a dostala som sa do stadia kedy neviem co "zezrat" skor a hlavne sladkeeeee.. kokos zacalo mi tak riadne chutit na zac.leta (jul) a koncom aug mam +5kg.. Vahu aku som mala v 4.mes tehu.. No neviem sa stopnut, zaludok roztiahnuty, iba bych zrala ked maly zaspi uz aj idem na to, dobieham po veceroch.. Nie a nie sa nastartovat, nemozem chytit tu spravnu muzu na to chudnutie, ale musim kokos lebo takto sa dostanem ne neskutocnu vahu porodnu 😨 😨 😨 A nehovorim o tom, ze sa mi nechce ani von, bo nemam co na seba samozrejme, sice i mam ale vypada to nedobre a podobne..asi to poznate, mozno nie, kazdopadne pisem do tohoto fora v tom stave kedy uz si neviem so sebou rady... Takze drzte palce, rozhodla som sa , ze v pondelok zacinam, mam dylemu ci zacnem drastakom ale pomaha alebo pomalicky ale s rizikom ze bez vysledkom zlyham 😖 Uff ale som sa rozpisala..

@damiankad 😀 😀 😀 myslim,ze kazda jedna by sme jej ochotne nase pneumaticky poslali 😀 😀 😀 aaale no a co,nevadi.inak ona to ma super-to ze moze jest co len chce a kolko chce.podla mna je uzasne ked clovek chce pribrat(teda nemyslim teda konkretne ju,ale ludi co su chudsi a pribrat chcu) ja neviem a nikdy nebudem vediet ake to je chciet pribrat.ale keby som tak mohla raz zazit to,ze budem jest zavodne a nepriberiem ...aaaach ..aka lakava predstava.ja viem,ze vela chudych ludi sa trapi tym,ze pribrat nevedia,no z mojho pohladu zeny,ktora by velmi rada zhodila je predstava neobmedzeneho jedenia bez potrestania nadvahou veeelmi lakava 🙂