icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zuzana84
5. okt 2011

@zahadka to mas pravdu, naucit sa jest a pit je na tomto asi to najtazsie. Kava neviem, ci sa pocita, ale nesladeny caj urcite ano. Ja som na to isla tak, ze kazdy den som si pridala o deci ci dva vody viac. Na linke mam 0,5 l pohar, vzdy napusteny vodou, a ked idem okolo, len si odpijem. Chvilu to potrva, ale naucis sa to. Napriklad mne teraz nejde dolu viac vody ako 2 litre, a zevraj by trebalo aspon 2,5 litra, tak si robievam na obedy casto polievky. Takto to riesim ja. 🙂

jelka21
5. okt 2011

@zuzana84 No, svokra stále ospevuje aloe, ja som si kúpila malinovku aloe vera a dva dni som mala opuchnutú celú tvár. Alergologička mi povedala, že aloe pomáha, ak na ňu nie ste alergický. Treba vyskúšať.

jelka21
5. okt 2011

@zahadka Za kávu a čaj, treba vypiť o to viac.

jelka21
5. okt 2011

Maminky, ja som na tom podobne. Mám 170cm a 75kg. Kojila som 13 mesiacov a dúfala, že keď prestanem, váha pôjde dole. Asi 3 mesiace sa mi váha pohybuje medzi 76 a 74, hore a dole. Po pôrode som z váhy 82 šla na 72kg, ale bolo mi dosť ťažko po druhom cisárskom a len som sedela doma a papkala sladkosti. O závislosti na čokoláde veľa rozprávať asi nemusím a znovu som pribrala na 80kg. Ale aj tak som na seba hrdá, čokoládu si už dám len občas a som abstinujúci fajčiar, čo dúfam tak aj ostane. Po prvom cisárskom, ale to bolo pred 10-timi rokmi, som kojila iba 2 mesiace, a do roka som schudla na 55kg. A neuveríte - na Vifonkách /čínska instantná polievka/. Fuj, samá chémia, neviem ako som na tom vedela fungovať. Každopádne teóriu chudnutia ovláda väčšina z nás, len zaviesť to do života je ťažšie. V prvom rade musíme chcieť. V druhom chcieť schudnúť kvôli sebe a nie niekomu inému. A potom ostatné - piť veľa čistej vody( ja som si dala k drezu označený pohár a vždy keď idem okolo vypijem asi 2 dcl vody), jesť 5 x denne menšie porcie, malú sladkosť si dať len doobeda, jesť veľa zeleniny, pozor koreňová obsahuje viac cukru, najneskôr jesť 4 hodiny pred spaním, a hýbať sa!!! Tancovanie je super, určite sa pridá aj drobec a má sa realizovať aj pri upratovaní. Ktoré je potom zábavnejšie. Tak nám prajem trpezlivosť a pevnú vôľu.

lubikan
5. okt 2011

@zahadka kava urcite nie,ta odvodnuje,preto ku kave v kaviarni ponukaju pohar vody....caj myslim,ze ano...ale nie vela-vraj odvodnuju..max. 2 salky denne...

neboj,ono staci uplne zmensit porcie...napr. k obedu 1 zemiak a polku stehna z kurata..ono sa ti bude zdat,ze by si mohla aj 10 x za den jest,aby si sa nasytila...ale telo si zvykne 😉

babyy,ja som nasla v Lidli natierku nizkotucnu syrovo jogurtovu..fajna je,taka lahka a 100 g ma len 61 kalorii 🙂 ...od Linesse

lubikan
5. okt 2011

@jelka21 max. 2 hod pred spankom jest naposledy..4 je vela...
inak ja tiez zboznujem tie vifonky....ale veru nemala som riadne dlho...ale ked som chcela ze zdravsie,tak som si tie cestoviny uvraila z tej polievky a iba ovegetila-tie male sacky som vyhodila...aj tak sa dalo,ked neni nic a treba chytro cosi zjest

aale teda,ked si sa oducila fajcit,chudnutie bude ten isty princip...

🙂

lubikan
5. okt 2011

inak ja ked som sekla so sladkym,a zacala som malo a zdravo jest,,,prve tri dni asi som denne vypila min. 1l zihlavoveho caju..ja si myslim,ze mi to pomohlo sa nastartovat...ale uz teraz pijem 1-2 salky bylinkoveho denne..

lubikan
5. okt 2011

no a este ma napadlo,,uz nemam problem s kvasinkami tam dole 😉

maminy,tie co kojite,vlastne vsetky po porode a tie co vam popadli vlasy koli tomu,uzivali ste vitaminy? dnes mi kadernicka vravela,ze mam si len kupit selen,zinok vit. A,C,E...a lopuchovu vodu do vlasov..vraj jej dcere znova narastli tie vypadane

zahadka
5. okt 2011

skusim tu kavu co najmenej pit... posledne tri dni nestiham jest pravidelne, lebo robime strechu a treba stale lietat na stavbu, okolo hrncov, okolo riadov, okolo maleho....Na seba nie je casu vobec. Ale este zajtra a uz si spravim lepsi rezim. Potrebovala by som vsak nejake navrhy, co jest na ranajky, na desiatu, obed, olovrant, veceru. Vecer sa bojim uz jest nieco varene, skor si dam nejake ovocie (okrem bananu). Mohli by ste mi pomoct s nejakymi napadmi? Alebo co ste napr. jedli dnes a co sa chystate zajtra?

euphoria
5. okt 2011

@zahadka no ja by som ti zle poradila.Ja jem cely den zdravo, potom sa vecer dotlacim.vydrzala som akurat pondelok, vcera vecer uz padla cela cokolada, susienky, hrozienka..som strasna,neviem ako sa prekonat..
inak vecer mozes kludne aj teple,to nevadi, ovocie je lepsie doobeda..

euphoria
5. okt 2011

@lubikan a poznas take vitaminy vhodne aj pri dojceni?? lebo ja nie..a vlasov mam menej a menej..

zuzana84
5. okt 2011

Pomoooooooooooooc, prave som videla jednu videodokrutku spred cca 7 rokov.... A bola som taka stihla....... zas taka chcem byt, odteraz to budem kukat kazdy den, aby ma to motivovalo este viac! 😀 😀 😀

Ale musim sa pochvalit, tento tyzden sa celkom drzim az na dva male prehresky, ale to sa spravi.... 😅

zuzana84
5. okt 2011

@zahadka ako pise euphoria, ovocie radsej doobeda, vecer nie. Vecer sa odporucaju bielkovinove potraviny. Ja zvyknem dusene kuracie masko so zeleninou, celozrnnu bagetku s tuniakom a paradajkou a tak. Velmi rada mam aj nizkotucny syr nakladany v olivovom oleji, s olivami a cili paprickou, mnam, k tomu tiez malu cerealnu bagetku, taku jednu kaiserku. .... Snad je to spravne a neuvadzam ta do omylu.... 🙂

A presne viem, ake to mas, my sme stavali ked som bola tehu, takze to bolo v poho, ale teraz sa zacalo po vikendoch upravovat okolie, dvor, plot, chodniky a tak, takze v podstate, cele vikendy za sporakom varim, kavu varim, obcas im aj nieco napeciem, a este aj mala, takze u mna su vikendy, takze prehreskove, je to fakt tazke v takejto situacii... 😖

lubikan
6. okt 2011

@zahadka a prave teraz ked si dost v pohybe,mala by si si najst cas na jedenie ..lahuckeho jedla...aby si sa nastartovala..pojde to lepsie potom dole
@euphoria ja si myslim,ze ziadne vitaminy neskodia pocas kojenia

@zuzana84 no a co keby ta inspirovalo moje dalsie zhodene kilo?? 😀 😀 😀 ...juchuuu..uz mam dole 8 kg 😀 😵 😵 🙂 🙂 ...uz sa mi ani stehniska tak neosuchuju o seba 😀 ...uuf...taka som rada...

@zahadka ..no ja na ranajky mam napr. 3 platky knakebrotu s len suchnute dakou natierkou,rajcina,paprika
alebo 1 kaiserka s vajcom.......alebo pol rozka grahamoveho s 2-3 platkami sunky..a ku kazdemu kus zeleniny-uhorka,rajcak,paprika...atd...dnes som mala napr. ovsenu kasu....za hrst vlociek uvarenych v nizkotuc. mlieku a s 1 jablkom nastruhanym do toho

desiatu mam bud banan,alebo 1 kelimok 1% acidka....alebo 1-2 jablka...alebo...6 sliviek....alebo jogurt....nizkotucny..ovocne nejedavam...alebo tot som si narychlo dala za hrst hrozienok a zapila nizkotucnym mliekom....mozes za hrst si dat trebars susene ovocie,dake oriesky....

obed mam iba druhe,alebo velmi hustu polievku.....bud pol stehna/rybu,file s 1 zemiakom ...na panvici len vo vlastnej stave udusene,alebo aj rizoto mozes-tak ako ked vyklopis zo zufanky-take mnozstvo asi...za kompot. misku...

polievku akukolvek-aj slizovu,vyvar,zeleninovu-vseljaku,len nesmie byt zasmazena-do polievky mozes pridat aj vlocky,pohanku,fazulu,strukoviny...atd......proste uuuplne cokolvek v podstate mozes jest iba varene,male mnozstvo....

olovrant mam bud mozarelu s olivami,,,,rajcinou.....alebo tuniaka so zeleninou...ziadne ovocie,len zeleninu,salaty.....alebo aj pol nizkot. tvarohu zjem so zeleninou....kuracie masko......atd...

na veceru skoro to iste co na olovrant.....a este tak 2 hod. pred spanim si dam kusok dakej zeleniny..pecivo jem iba na ranajky..

lubikan
6. okt 2011

@zahadka alebo ked si das na obed iba "druhe"...tak na olovrant si mozes dat polievku...naraz obe jedla je moc-aspon pre mna

kosta123
6. okt 2011

@euphoria - bola som vždy na sladké 😀 😀
Nemám PC mám nervy 😠 😠 je v oprave,tak len tak na skok,u kamošky.
MM mi kúpil nejaký super spalovač,tak uvidím ako bude zaberať 😀

zahadka
6. okt 2011

@lubikan, @zuzana84, @euphoria
dakujem za rady, od zajtra naplno realizujem, dnes este po svojom, ale asi to tiez nie je zle, kedze od 28-ho som dala dole 2,5 kg...Sice tie prve kila idu vzdy najlahsie, takze potrebujem este pevne nervy pred dalsimi uspechmi 😉

zuzana84
6. okt 2011

@kosta123 tak to som zvedava, ako to funguje s tymi spalovacmi, daj potom vediet, uz som nad tym uvazovala, ale ked nemam odbornu radu, radsej sa do toho zatial nebudem pustat... 🙂

zuzana84
6. okt 2011

@zahadka Vela stastia, a neboj, uvidis, ze to zvladnes. 😉

zuzana84
6. okt 2011

@lubikan Insipiruje ma, inspiruje 😉 , gratulujem ti, drzim palce aj nadalej, ja som sa teraz chvilu nevazila aby som z toho nebola uz na nervy, ale v pondelok sa chcem odvazit po dvoch tyzdnoch tak uvidim, ale viem, ze som mala dni kedy som trocha polavila, ale tento tyzden zatial v pohode...

lubikan
6. okt 2011

@zuzana84 ja sa vazim kazdy den...a ked mam deko,dve navyse,rozmyslam,co som ako jedla a uz viem,co mam a nemam nasledujuci den robit,jest...

lubikan
6. okt 2011

@zahadka od 28 septembra????..taak to je super ze 2,5 kg..neprestavaj,pokracuj

zahadka
6. okt 2011

@lubikan chcem pokracovat, ale ked dnes "sa" rozhodlo, ze musime dojest, co poostavalo od pondelka, lebo sme chlapom na stavbu robili 3 jedla denne a zakazdym trochu ostalo. Snazila som sa dat prednost polievke, ale vysla mi aj ryza s pecenym stehnom (dost mastnym), zajtra ma caka este paradajkova polievka, v ktorej su cestoviny a syr a je pekne zahustena. Ale dam si len trosku, aby nebolo zle, ze som odmietla 😀
Dufam, ze o tyzden bude dole aspon dalsie kilecko

lubikan
7. okt 2011

@zahadka 😕 😕 😕 ... teda,toolko jedla 😀 ..preco to nezamrazis?? mne ked nieco ostane,co varim pre MM a ja to nemozem a on chce nieco nove,tak dam do mrazaku a potom ked sa mi nechce varit,len vytiahnem a rozmrazim 😉

ja som dnes na ranajky dala 3 knakebroty s natierkou a potom som zabila cerstvym surovym plnotucnym mliekom 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

ale na obed budem len mierne papat stehno s kuskusom....a vecer len lahke cosik-nastruham kapustu a neviem co k tomu 😖 ..a na vikend neviem,co porobim

inak ja uz zo zvyku som nakupila toolko sladkosti-cokoladky,keksiky,cukriky,chrumky,tycinky,pukance-no plnoo toho a ja nemozem 🙄 ...ale tak maju deti a MM zasoby aj do Vianoc 😅 ....ked tak vazne uvazujem,ze mam este 2 mesiace pred sebou,to znamena ,ze dalsich 8 kg..to by som teoreticky a dufam ze aj prakticky uz mala byt na Vianoce stihla,ze?? 😀 😀 ..a potom bude Jar uz naopak dufam ze mojim oblubenym rocnym obdobim,ked zhodim bundu,svetre a vystavim svoje sexi kosti.. 😀 ...potom sa napcham beta karotenom,mrkvovou stavou,aby ma slnko dobre chytilo...parada,to bude leto..a mozno aj polovicne plavky kupim 😀 😀

ale co som rada,aj faldy z chrbata mi zmizli,take za sa podprda do toho zabarala 😠 😎

jelka21
7. okt 2011

@lubikan Pravda, keď celý deň lietam za drobcom, tak 4 hod pred spaním nejesť je veľa, a Vifonky som si pripravovala samozrejme bez toho oleja, čo je priložený.

jelka21
7. okt 2011

@lubikan Ja mám zase problém s nechtami - štiepia sa mi a kútikmi na ústach - aj dvakrát do týždňa sa mi urobí. Beriem všetky možné vitamíny a Imonor na posilnenie imunity. Tak uvidím po nejakom čase, ale to už je iná téma.

jelka21
7. okt 2011

Ja si tak raz za dva týždne píšem do notesu všetky miery a váhu, to je sranda, keď pozerám spätne.

lubikan
7. okt 2011

@jelka21 na tie kutiky treba vit. B.....inak uz som zabudla,co este jedna pani sa mi na zastavke prihovorila a keby nesiel bus,tak sa dozviem chorobopis jej pra pra rodicov..a ona mala tiez furt kutiky chytene,nakonie jej to vypalili dusikom a ma pokoj 🙂

pre ostatne

http://www.obezita.cz/hubnuti/zmena-navyku/

jelka21
7. okt 2011

Aj béčko beriem.

lubikan
7. okt 2011

@jelka21 inak ak si jedla tak ako ja kedysi...a teraz zacnes jest len proste zdravo ,kvalitne...atak sa urcite upravia tie zdr. problemy s nechtami a tak...