icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

irsina83
9. okt 2011

@kosta123 posli mail a preposlem ti 😉

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 to by som aj ja rada vedela, ak mozem 🙂

mia258
9. okt 2011

@irsina83 pošleš to aj mne cez poštu na MK? 😵

babulka123
9. okt 2011

@irsina83 no tak na to som aj ja zvedavva.. posli mi pls.. dakujem moc krasne..

lubikan
9. okt 2011

@zuzkabeno ..neboj sa,ono teraz ked sa uz zozimieva to bude tazsie,telo automatick spomali metabolizmus,bude sa snazit ukladat,preto treba zacat cim skor...aby si v zime nemala problem...

to zvladnes,to sme vsetky take iste..zvyknute,prve 2 tt su fakt ze hroza...aj ja mavam take hrozne chvilky,ze si zobnem za hryz ked chystam mojim chlapom desiatu,ale to len na kostovku niekedy....ale nesmie to byt fakt viac....

a potom to uz pojde lahsie,zvyknes si a s kazdym zhodenym kilom budes mat viac a viac radosti s chudnutia a nebudes sa vedet dockat vysledku..ako ja teraz...

a prosim,ako si si robila ten gulas?Dufam ze nesmazila to maso na cibuli 😅 ...ja si tiez v utorok pojdem kupit hovadzinku,uz mam kuraciny po krky....baby a poradte,kde je najviac tych bielkovin?

irsina83
9. okt 2011

@mia258 ten rozpis sa da poslat len mailom 😉 musis si poslat mail 😉
@babulka123 poslem len mi posli mail 😉
@zahadka mail prosim 😉

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 vyzera to zaujimavo, ale niektore veci asi aj drahe pre mna, baby skuste, ja sa aspon inspirujem niektorymi jedlami.

irsina83
9. okt 2011

@zahadka co take??? mozme to nahradit 😉 skus napisat a nahradime to 😉

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 napr. casto tam je jogurtove mlieko, ochuteny tvaroh a hovädzinka.

irsina83
9. okt 2011

@zahadka tak namiesto jogurtoveho mlieka si daj mlieko obycajne a nejaky jogurt a ked nemas rada hovadzinu tak 150g hovadziny mozes nahradit 170g kuracim alebo 200g ryby - fileho a tvaroh nizkotucny nieje drahy, zamiesaj lyzicu dzemu a je ochuteny 😉

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 prosim ta, porad mi este nejaky nizkotucny syr a kde by som ho kupila? casto chodim do tesca a lidlu, ale da sa aj do Jednoty. Musim este zistit, kde je tu nejaky "zdravy" obchod, som sa prestahovala, tak to tu nejako nepoznam

zuzkabeno
9. okt 2011

@lubikan Najviac bielkovín a najmenej tuku je v hovädzom a v divine, a že je aj veľmi výživné. Mäso na guláš nesmažím v rámci chudnutia, len varím, aj cibuľu dávam do vody, nesmažím. Staré gazdinky to všetko smažia, tie sa tomu čudujú, ale je to pre zdravie a je to aj rýchlejšie. Zeleniny tam dávam veľmi veľa a aj tak je to chutné.

babulka123
9. okt 2011

@zuzkabeno ked davas minimum oleja { ja viac menej len potieram brkom spodok hrnca} aj tak sa nemoze smazit? aky je v tom rozdiel? to iste zemiaky pecene.. ja len olejom potrem plech, a viac menej ich peciem na vode..

irsina83
9. okt 2011

@zahadka nemusis chodit do ,,zdraveho,, obchodu - vsetko som si kupovala v tescu alebo jednote. nizkotucny syr v jednote mavaju a vola sa Cleopatra - ma 20% tuku v susine a v tescu moze byt aj eidam alebo hocijaky iny ale musi mat maximalne do 30% 😉

zuzkabeno
9. okt 2011

@babulka123 Asi sa môže smažiť na takom minime, ale že prepalovaný tuk aj keď chvíľu je veľmi škodlivý. Do pečených zemiakov dávaj aj ja olej alebo tuk, ale pri tej bielkovinovej by sa malo čo najmenej cukrov a zemiaky majú veľa škrobu, ale tiež to úplne bez zemiakov nechcem držať, hádam 1 zemiak denne neuškodí, lebo ich často robím pre deti a manžela.

zahadka
9. okt 2011

vdaka, len v tescu som nenasla nic do 30%, asi je to tym, ze mame male tesco a aj mensi vyber.

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 este sa chcem spytat: Ake cerealie jedavas? Moj ocino v domneni, ze sa mu podari schudnut, jedaval cerealie kazde rano, na obedy salaty s masom a vecer tiez nieco lahke a pribral, potom zistil, ze v cerealiach je vela hnusoby, cim to zliepaju atd., takze ich prestal jest a potom schudol.

babulka123
9. okt 2011

inak co sa tyka diety.. fakt ale baby neklamem.. x rokov som mala nad 90 kg.. velmi dlho .. a teraz..nic , papam vsetko ale pekne krasne 5x denne, vynechala som kofolu moju milovanu { no jasne ze si obcas dam ale uz to nie su 2 l denne} a ide to dole.. pomalinky ale ide.. dnes som dala prec 3 nohavice co su mi uz moc velke a vyzeream v nich vazne smiesne..
a nechapem ani ja ani manzel a funguje to .. a vazne jem vsetko co vidim..
teda - vyprazane sa u nas je len ked to spravi niekto iny mne sa s tym nechce paprat, takze to nerobim doma a tak isto nerobim sladke jedla lebo to nemam moc rada ani ja a ani mala..
a je pravda ze u nas teraz neskutocne sa zdvihla spotreba paradajok... milujem ich a jem ich snad stale.. hehehea k comukolvek

irsina83
9. okt 2011

@zahadka ja jedavam kazde rano ovsenu kasu s tvarohom a medom 😉 50g ciste ovsene vlocky zaliate viacou vodou a po 15min do nich dam 125g tvarohu a med 😉 na obed sa mozu este sacharidy ale vecera a olovrant uz len bielkoviny a zelenina 😉

irsina83
9. okt 2011

@zahadka a pijem 3,4litra vody denne 😉

zahadka
9. okt 2011

@irsina83 ovsenu kasu mam rada, ja si ju robievam ako ty, len bez tvarohu a navrch si nakrajam na drobno ovocie a orechy, mnamka.
Tolko vody? To sa ja asi nikdy nenaucim..Ja mam problem s 2l, donedavna som pila tak liter max.

irsina83
9. okt 2011

@zahadka ovocie obsahuje curkry a orechy oleje z ktorych sa pribera... rano zacni 3dcl na lacno plus kava za 15min ovsena kasa po nej 4dcl vody, pred desiatov 3dcl po desiatej 4dcl a vlastne pred kazdym a po kazdom jedle a aj medzi tym... naucis sa to 😉 len maj na linke stale flasu alebo dzban s vodou a velky 3dcl pohar a ono to pojde 😉

lubikan
9. okt 2011

baby ja si tu ovsenu kasu robim s nizkot. mliekom,pridam iba hrozienka,alebo jedno jablko,dnes som dala za hrst mrazenych cucoriedok....---no ja vody cez 2 l.. 😖

lubikan
9. okt 2011

@irsina83 ja som citala,ze hned po jedle sa nema pit..lebo voda rychlejsie prejde cez zaludok a tym padom so sebou zobere vitaminy, a nestihnu sa tak rychlo vstrebat do tela

zahadka
9. okt 2011

mam sa este, co ucit, dufam, ze ak zhodim (co sa mi zatial celkom dari), nenastane jojo efekt. Budem sa stale snazit jest racionalne a 5x denne, ale neviem, ci navzdy vydrzim bez sladkeho. Raz za cas urcite zhresim. Avsak, teraz som este na tom dobre a verim si, ze min. mesiac-dva vydrzim, potom mozno zvyknem.

irsina83
9. okt 2011

@lubikan no neviem, ja som to tak mala v rozpise od mojho on-line trenera 😉 sportovci vela piju a stale 😉 ale nemyslim si to, ze to ma vplyv na vitaminy 😉

irsina83
9. okt 2011

@zahadka ani ja som nesla uplne bez prehreskov, to sa neda...ale tie prehresky boli v ovela mensej porcii ako pred tym a uplne mi to stacilo... na vsetko postupne prides sama, ako ja 😉

zahadka
9. okt 2011

@lubikan kolko sa ti podarilo uz zhodit? a z akej startovacky?

lubikan
9. okt 2011

@zahadka musis dodrzat optimalny prijem -vydaj..ked vies ze cely den budes doma na gauci sedet,tak urcite si nesmies dat celu cokanu...alebo hromadu jedla...a sledovat vahu-toho sa ja tiez bojim

lubikan
9. okt 2011

@zahadka zacala som 2 mes. dozadu na 76,5 a dnes som mala 68,6