Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky prave som dosmazila sojove bodky. Vynikajuce 😀 Spravila som jednu chybu - zabudla som pri namacani soje dat sol, takze to bolo asi menej slane, potom uz sa to velmi nedalo dosolit. A tiez, mala som to trosku dlhsie prazit, ale je to super. 😀
A co ten 5 kilovy segedin co tam pisu? Nieco ako ten tvoj kotol gulasa 🙂
http://www.chudnutie-ako.sk/recepty/segedinsky-...
Tak takyto oblb som už dávno nevidela 😀
http://www.wellneo.sk/index.asp?tn=belight_page...
Hlavná vec,že kazdy z nich sa na prvej foto mraci,na druhej usmieva,kazdy je na prvej foto neopaleny a na druhej opaleny..........boooze jaky opricky klam 😀 😀
Lutujem tich ludi co naletia 😀
@yennn facebook mi vyhodil reklamu na chudnutie,klikla som a nasla -somarina 😀
este mam jednu kde pomocou japonskeho pripravku chudnes kilo za den http://www.wakameslim.com/uvodni.html
znie to neuveritelne,ale popisane je to dost uveritelne a presvadcivo 😀 😀 ale taketo rapidne chudnutie je podla mna az veeeelmi nebezpecne pre orgaizmus
baby, kde ste kupili boby, to normalne predavaju akoze pri strukovinach v tescu a tak? ja ako obycajne ziaden telocvik, ale aspon som bola rano pesibusom v obchode a teraz poobede hodinu a pol vonku... Pozerala som uz darceky na vianoce, len keby peniazky boli :(
@adky ahoj Adka 🙂 poznáme sa z kalkulačky. Vieš čo si vložila tie fotky hore, napadlo ma, prečo sú tí ľudia najskôr biely a potom opálený... keď boli silnejší, tak koža bola vyblednutá a keď schudli, tak sa im asi koža stiahla a to robí ten efekt opálenosti 🙂)))))) asi mi šibe, že?
tak baby, dnes som pocula najuzastnejsiu vetu ... manzel rano ako som sa obliekala hodil do eteru - "pocuvaj, nejaka si pochudnuta, neschudla si? ... " ... a nemyslel to ironicky 😀
cely den som sa vyskierala 😀 😀 😀
@adky a aky to je recept na ten tvoj skvely gulas? Ja nie som dobra kucharka, takze hod podrobny 🙂
Nemala som bodky ako porciu jedla, lebo som to spravila a mamina s muzom sa na to vrhli, takze nemam ani vela vycitiek 😉
@nanika ja som tiez dnes hodila sprint s kocikom - lepsie nez papucova kultura 😀
Aj ja som hladala soju v tescu - a nasla som iba v BIO (organic) ....
@moon1979 - zeby? Tak vidis - asi to uz je naozaj vidno 🙂 🙂 🙂 Len sa drz a za chvilku to na tebe budu vidiet aj ostatni, nielen manzel 🙂 Som zvedava na pondelok, ako dopadnes. 🙂
baby, inak ja nie som zastancom diet a obmedzovania sa ... pretoze to bude mat vzdy len kratkodoby efekt ... treba jest vsetko, ale v upravenych davkach, radsej menej a castejsie, tekutiny (samozrejme nie sladene) a vela vela pohybu ... najes sa - pohyb ... pretoze pri predstave, ze by som mala ratat kilojouly a pozerat, ze tento syr ma tolko kalorii a tento tolko, to by som zblbla - teda aspon ja ... a uz vobec neskusat kadejake diety, ktore slubuju kilo dole kazdy den - viacej si ublizite ako pomoze a to si myslim, ze nechce ani jedna z nas ...
takze vzore je jednoduchy - VYDAJ MUSI BYT VACSI AKO PRIJEM - VYSLEDOK - UBYTOK NA VAHE 🙂
🙂
@moon1979 ABSOLUTNY SUUUUUHLAS !!!! Ja osobne sice mam pocit, ze jest vsetko ale v mensich davkach nie je riesenie, ak chcem viac schudnut (a to ja chcem) - myslim ze dat si knedlo-vepro-zelo v malom mnozstve mi nepomoze, pecene maso je len pecene maso a knedla ostane knedlou. A dat si namiesto 2 zakuskov len 1 ? Hm..... 🙂
Ale z dlhodobeho hladiska to urcite funguje tak ako myslis. Akurat myslim ze vo faze kedy potrebujes zhodit, musis trosku obmedzit....
No a ze na tebe takto vidno uz tych 300g co si zhodila (alebo teda - dnes je to mozno podstatne viac? Uvidime v pondelok 😀 😀 ) tak to je len super, musi ta to neuveritelne motivovat. Na mne si ludia vsimnu az ked schudnem 10 kil - bohuzial, to je udel nas podstatne silnejsich (ako pekne som si povedala, hehe). No a s tou vodou - jasne ze to pocitujes, ked zacnes dodrziavat pitny rezim, organizmus nema preco vodu zadrziavat a pusti - to vedia byt niekedy aj 3-4 kila, ak nie viac. A to je rozdiel. Niekedy je clovek vyslovene taky .... spuchnuty, z vody.
Takze super, dostala si uz aj pochvalu - TAK FICIIIIIIIIIIIME DALEJ 😀 😀 😀
@yennn no ja som obcas musela uzit odvodnovaciu tabletku, tak som bola zavodnena, a v priebehu 4 hodin kym ucinkovala som bola o 4-5 kg lahsia ... takze viem, co dokaze urobit zadrzana voda v tele ... no a po porode prve dva dni som vycikala 9 litrov, nestacili mi chodit sestricky vypustat sacik 😀 😀 😀 takze 9 kg bolo dole len co som vycikala ...
ale vies co? preco si nedat pecene maso, samozrejme nie zase v extremnej davke? ale potom nie si ist lahnut alebo sadnut k telke, ale pekne nastartovat "ferrari" ako ja hovorim kociku a pekne rychlou chodzou to rozchodit? no a namiesto vytahu vyuzit schody???
ja to proste neviem obmedzit a nedat si, ked vyvaram dobroty ... aj dnes napr. na obed som mala kebab so zemiakmi - no idem sa za tym potrhat, fakt za to nemozem, za to som jazdila s ferrari tri hodiny vonku a pekne rychlou chodzou, takze si myslim, ze som ten mnamky obed aj vybehala a nemam vycitky svedomia 🙂
@moon1979 v pohode, ved ja (ani nikto iny) ta k nicomu nenutim, pokial ti to bude takto fungovat a budes mat vysledky, tak super 🙂
O zadrzanej vode v tele viem svoje - pripomenulo mi to moje tragikomicke zasnuby - chalanisko ma poziadal o ruku na prave poludnie v najvacsich augustovych horucavach, este som aj cakala menzes a kym som dosla domov tak uz som prstienok z ruky nedala. Segra doniesla odvodnovaciu tabletku, mala som ruku az do vecera namocenu v chladnej vode, celu noc som nespala lebo som dufala ze rano sa zobudim a prst odpuchnuty, a ....... aj tak mi ho museli rano roztrihnut 😀 😀 A smutne je, ze dodnes teda neviem, ci je tam ten kamienok, ktory tam ma byt 😉
@yennn no ja som mala opacny problem 😀 kupili sme obrucku, skusala som ju pred sobasom par dni, keby som zakyvala tak mi odleti, tak sme rychlo isli vymenit ... bol sobas, bola mi akurat 🙂 posledne tyzdne som ju uz neobliekla no a po porode som ju musela nosit na druhej ruke, aby som ju nestratila a teraz by som ju navliekla na palec taka mi je velka 😀 ... kyvat nemozem 😀 prsty som mala vzdy kostrbate, vsetci si robili srandu ze co chcem s tymi soletkami 😀
ja viem, ze nikto tu nikomu nic nevnucuje ... len som chcela tym povedat, aby sa baby nenechali strhnut drastickymi dietami, lebo to fakt nikde nevedie a radsej si sem tam aj dopriat nieco mnamky, ale dolezite je vybehat to 🙂
@adky ta 90dnovka ma dorazila pretoze som pri nej bola nenormalne hladna, 3 jedla denne mi absolutne nestacili a z tej hladovky sa mi zvysil prolaktin az tak ze sa mi vytvorilo mlieko v prsniku, proste absces ako svina, museli mi to rezat, no hroza....
Ja tu stranku mira veseleho dobre poznam, aj som skusala stravovat sa podla toho, za tyzden v pohode 2 kila dole, ale to pocitanie kalorii ma zabijalo a nevydrzala som...preto dufam ze ak sa budeme podporovat tak to nejak zvladnem 🙂
Zacala som uz dnes ale dnes poobede som mala taky otrasny zazitok ze som potom spakovala celu ritter sport cokoladu...takze zacinam zajtra 😉
@yennn dakujem za privitanie, par stranok som presla, budem vdacna za rady aj za nejake recepty, hlavne ako popri chudnuti zasytit 2metroveho chlapa a nezhresit 🙂
raz som citala taky prispevok, ze aby sme sa lahko zbavili po jedle chuti na sladke je dobre si hned umyt zuby a kefkou prebehnut aj jazyk, aby sa stratila chut z jazyka ... vraj to pomaha ... neskusala som, ale za pokus to stoji 🙂
@maya30 ked si mala otrasny zazitok, tak to je pochopitelne, ze si ho musela zajest, takmer kazda to pozna. Verim ze casom pochopis, ze zajedanie nema ziaden vyznam, pretoze cokolada ti da na 15 minut endorfiny, a ked si nedas pozor, tak na dalsi tyzden kilo 😒
Tak zacni odteraz, nie od zajtra. Snaz sa uz dnes vecer si nic nedat 🙂
v nudzi pomoze podla mna aj zuvacka, ak nie je moznost pouzit kefku ... 🙂
vyskusam a potom Vam poviem ci to zabralo 🙂
ahojte babulky, hlásim sa ...... som tu pijem čajíky a som naliata , u mna sa asi zadržiava voda stále lebo nechodím mooooc cikať a to pijem strašne veľa a cítim sa celá opuchnutá

@yennn videl ze sa trapim tak mi pomohol,este budeme cvicit vecer v posteli tak snad sa vaha do pondelka rozhybe-len nech nejde smerom hore 😀 😀