icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zahadka
10. okt 2011

@zuzana1781 tak teda vitaj medzi nami 🙂

zvedavamt
10. okt 2011

@zuzana1781
možno sa zadržiava voda. Treba popit čajik z prasličky, ja som ho pila aj v tehu,bo mi puchli nohy a prsty na rukach.Pomohlo,ne ako mi Dr vravel ze malo pit / smojim nizkym tlakom/ a nesolit,heh

zuzana1781
10. okt 2011

dik neviem je to uz na palicu lebo nechcem si kupovat nove veci lebo potom viem ze aj posledna snaha schudnut ma prejde a veci z dob pred tehotenstvom mam v krabiciach v hostovskej takze cista psychiatria obcas ich chodimn kuknut ake mam pekne znackove veci ktore neobleciem hi

zahadka
10. okt 2011

@zuzana1781 ja si tiez stale uskladnujem veci, ale ja som uz niektore rozdala, ale tie najlepsie som si pre istotu nechala, hlavne sa tesim na moje zateplene nohavice, dufam, ze ich uz v decembri vytiahnem

tinika
10. okt 2011

@zahadka sak ja zapisujem cele tehu, lebo ze priberam pod dozorom a o chvilu uz chudnut budem tak sa pytam ze ako to tu teraz funguje

zahadka
10. okt 2011

@tinika aha, tak to je super, ze to kontrolujes 🙂

tinika
10. okt 2011

@zahadka :D priznam sa ze ani nie, ale aspon sa pravidelne vazim hihi mam stastie, ze aspon v tehu papam čo chcem a da sa to č osa vahy tyka, horsie bude po porode :D

mariana0915
10. okt 2011

babule ma tu niektora skusenost s "dietou" co da do urcitej doby neje napr do 12.00 sa papaju cukry a muka atd pomohla schudnut??

mariana0915
10. okt 2011

@monkap dakujem 🙂

zahadka
10. okt 2011

akosi neskoro som vecerala, hm....

lubikan
10. okt 2011

@mariana0915 my tu tak ficime..ze ovocie a pecivo skor doobeda a pobede viac zeleniny a masa..a funguje

lubikan
10. okt 2011

@zahadka ze oteplene nohavice..mozem snivat..ja by som bola jak medvediac v tom..ja mam odjakziva siroke nohy a 😠

zahadka
10. okt 2011

@lubikan tak ja mam zase pekne pozadie 😀 aj ked som mala 50 kg, tak zadok velky a ostatne chudunke.

briketa
11. okt 2011

Ahojte mne uz tiez konecne kliklo a som pripravena chudnut. Zacala som pred dvoma tyzdnami.
Mam 36 rokov (chudne sa omnoho tazsie ako v dvadsiatke :( ), tri deti na ktore som okrem nedele vylucne sama. Detvaky maju teraz sedem a 25 mesiacov a 6 rokov. Mladsi su doma a starsi uz konecnce byva do druhej poobede v skole, to pomoze.
Negativne faktory u mna su, ze nemam na seba vobec cas a ze kde zijeme sa da pohybovat vylucne iba autom.
Moja strava je (este stale takmer vylucne kojim, maly ma len jeden prikrm denne) :
-rano proteinovy napoj (prasok, uplne odtucnene mlieko a cerstve cucoriedky alebo maliny), striedane so zeleninoym dzusom (stava z cvilke, kelovych listov, uhorky a kiwi na chut)
-desiata kus ovocia, snazim sa cervenu dynu kym su v obchodoch chutne (vela vody, malo kalorii)
-obed, miesany zeleninovy salat a dva platky z pecenych kuracich alebo morcacich prs, alebo zeleninova nezaprazena polievka s vpustenym vajickom (bielkovina)
-olovrant, cottage syr
-vecera, pecena ryba (mam denny cerstvy prisun) a dusena zelenina (bez mrkvy)

Po siestej vecer uz mam len jablko. Mne sa osvedcilo jest stale a menej, potom nie som nervozna a nemyslim stale len na jedlo.
Ked budem uz menej kojit prechadzam na dva proteinove napoje denne a zeleninovo-rybovu veceru. Vtedy uz chudnem rychlejsie.
Cvicit sa nikam nedostanem na nejake organizovane miesto, ale pouzivam dvojkociar a syn popri mne na bicykli turistickym chodnickom.
Kazdy vecer robim doma 20min jogu s youtube, aby som nestratila pohyblivost.
So supplementov beriem stale tehotensky mulitivitamim a kalcium.

briketa
11. okt 2011

Este som zabudla, ze doobeda sa snazim ist na rezku prechadzku polobehom aspon dva km, s dvokociarom. Nie vzdy sa da, ale ked sa da, tak urcite idem.
Schudnut potrebujem 20kg. Mam 180 cm a momentalne 95 kg. Ked schudnem na 75, tych pat kilo uz potom vyhladujem ;). 70 kg je moja absolutne idealna vaha. Uspokojim sa aj so 75.
8kg som pribrala pocas tretieho tehu, zvysnych 12 po porode. Posledny som mala nakoniec pohotovostny cisarsky, naslednu operaciu s komplikovanou stratou krvi. Dlho som nebola fit a dohnala to v jedeni :( stres aj unava este pomohli.
No mam co teraz dohanat sa dostat spat..

ivanka85
11. okt 2011

kocky zajtra je spln, nezabudnite🙂

lubikan
11. okt 2011

@ivanka85 co to znamena? budeme vela hladne?

ivanka85
11. okt 2011

@lubikan
no ja by som chcela skusit postny den, neviem neviem🙂

lubikan
11. okt 2011

@ivanka85 aha ze pri splne je to vhodne?no mozme skusit,mozno pojdu hned 2 kg dole 🙂

katuuska
11. okt 2011

ahojte 😉 no ja som na tom podobne ako vy...kojila som cca 4 mesiace a vtedy slo kilecko za kileckom dole ale cca uz dva mesiace nekojim a je brutaaaal...snazim sa nejest, resp. davat pozor na to co zjem ale nic 😠 manzel mi pri kazdej prilezitosti stihne povedat ze aka som pribrata, hlavne ze on je "atlet" ☹ ale som z toho smutna, lebo neviem co s tym a tak by som chcela...uz som aj rozmyslala o plavani ale kde dam malu? no je to na porazenie...

lubikan
11. okt 2011

tu som nasla diskusiu..ale ja nikdy neviem,kedy ubuda,kedy pribuda...z akej strany ma byt obluk,ci ako to je.. 😖 😀 ..

http://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewtopic.php...

lubikan
11. okt 2011

@ivanka85 ,,no dobre,ze si napisala o tom mesiaci...ja som zacala googlit a nasla som toto..rozpis na kazdy den..no parada... 😉 🙂

http://www.magazinluna.sk/default.aspx?p=lunarc...

kosta123
11. okt 2011

@katuuska - no a takého manžela mám aj ja doma 😠 len on je kulturista tak ja fakt pri ňom vyzerám ako jelito 🙄

katuuska
11. okt 2011

@kosta123 im sa to velmi lahko hovori...neviem si predstavit, ze by 9 mesiacov nosili babo v bruchu, potom porodili a hned potom by vyzerali ako modeli 🙂 aspon jeden by si to mohol skusit 😀 co uz s nimi, musime to nejako ustat aj ked lahsie by bolo s muzom co by to az tak neriesil, ze? 😉

lubikan
12. okt 2011

tak co holky,ako chudneme? ja som dnes na poste,kedze je ten spln...vaha stagnuje tento tt...ale miery mam o 1-2 cm mansie...

dnes som jedla pol velkej rajciny,pol bananu a asi 3 jablcka...a vecer neviem co dam...teraz mam kavu-dufam,ze mi ukludni moj velice hladny zaludok..taak by som si dala cipsy 😠 😅 ...

ivanka85
12. okt 2011

@lubikan ja dnes dve jablka, trosku hrozna aj ked to som nemusela🙂ale uz ma to chyta, musim sa drzat🙂a vecer aerobic, dufam ze budem vladat

lubikan
12. okt 2011

@ivanka85 ja som uz dlho neplavala,by som tam zamrzla.....necvicila..akasi som bola malatna,potom bola mala chora,muz bol doma a to ja pred nim necvicim 😀 ..a furt cosik...uz sa musim dokopat

ivanka85
12. okt 2011

@lubikan my s kockami chodime cvicit do skoly, cvici byvala kolegyna telocvikarka, ale dnes sa velmi nechce ani mne, to robi to pocasie pod psa

ivanka85
12. okt 2011

tak nejdem nikam, moja polovicka je na tom zle a zvracia