Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katkav no,precitat...je tu toho dost vela aj uzitocne recepty,len uz neviem presne na ktorej strane,skus len tak letmo preletiet napr. stranku chudnutie-ako.sk alebo schudnem.sk je tam blizsie popisana racionalna strava-presne takto sa stravujeme aj my co sme tu-veeeeela zeleninky,kuracie masko a celozrnne pecivo....nemusis pocitat KJa vazit jedlo aby si zistila jeho energeticku hodnotu,staci ti len priblizne sledovat svoj prijem,tak aby si nepresiahla 7000 KJ,ale ani menej ako 5000 Kj nejedz,nie je to zdrave- papkaj pekne kazde 3 hodiny po trosku-snaz sa papat zdrave veci a pit minimalne 2 litre cistej vody za den. Ziadne bublinkove mineralky ani sladke vody,ani sladeny caj.....a ovocie papaj len v prvej polovici dna,ked si ho das na olovrant tak tvoje telo nestihne spracovat prijaty cukor a ulozi sa i na tuk.
Niekde tu som dala svoj vzorovy jedalnicek s ktory som za druhy tyzden schudla 4 kila-idem pohladat a vylepim ho tu opat,aj ked nie je uplne ukazkovi,ale tak snazila som sa 😀
@katkav Moj jedalnicek:
Tak napr.
Ranajky: bud 1). 1 paradajka a pol papriky (nakrajane vsetko na kocky),2 lyzice kukurice z konzervy,3 kolecka hyd. sunky (tiez na kocky) a vsetko zmiesat s 2 lyzicami 3% bieleho jogurtu (namiesto majonezy ) Z tohto "salatu" si naberte polovicu (druhu polovicu do chladnicky-bude na veceru ) a zjest s 1 sojovym alebo celozrnnym rozkom.
2.)biely jogurt (tiez 3% -nizkotucne nesmieme-maju malo bielkovin), trochu vanil. cukru alebo skoricoveho a zmiesat s mensou hrstou kukuricnych lupienok.....alebo aj ovsenych vlociek,ale tie ja nemam rada
3.) 1 sojovy alebo celozrnny rozok,prerezat napoly (cize budete mat 2 kusky-polovicne) natriet cottage cheasse alebo light syrom,alebo light maslom a na to tofu alebo hyd. sunku + k tomu kopec zeleniny podla vlastneho vyberu (zelenina zasyti)
4.) v Tescu mali akciu na velke balenia Bebe dobre rano,tak som si nakupila 2 krabice,v jednej krabici mam 8 balikov, v kazdom baliku su 4 keksy-tie stacia na ranajky,maju vlakninu cize zasytia,bielkoviny som doplnila hrncekom mlieka (samozrejme nesladeneho )
Desiata: ovocie od vymyslu sveta
Obed: bud 1.) zopar mesiacikov zemiakov uvarenych v osolenej vode, kuracie masko (asi 2 mensie medailonky) okorenene,opecene narychlo na panvici-na stipke kravskeho masla alebo kvapke olivoveho oleja a k tomu este kooopec paradajok alebo inej zeleniny
2.)alebo madarsky gulas s kur. maskom a k tomu nie knedla,ale sojovy alebo celozrnny rozok
3.) alebo karfiol,brokolica len tak uvarene v slanej vode a k tomu zopar zemiackov uvarenych tiez len v slanej vode....a paradajka
4.) alebo zeleninova polievka (ja som mala tento tyzden hubovu s cerstvych hub so zemiakmi)
Olovrant: tak na ten mi fantazia vzdy dochadza,ale vacsinou schrumem 2 tie polystyrény
Večera: zvycajne sojovy rozok s cottage,alebo light karickou a zeleninou
Pocas dna vypijem cca 3 litre cistej vody z vodovodu,ziadna kava,caj (ani horky), kapucino,mineralky,sladke vody.....nejem sladkosti ani slanosti
Tak asi priblizne taky bol moj jedalnicek za minuly tyzden,netusim ci je dobry, ci som do seba dodala dost bielkovin,sacharidov a tukov,ale mne vyhovoval a hlavne-nebola som hladna
@adky dakujem. Skusim. Hlavne sa musim poriadne nasytit vzdy kopou zeleniny, jedna porcia by mala byt velka ako moja dlan, zeleniny mozem na kvanta. Ja tie pravidla zdraveho stravovania poznam, kedysi som bola maniak. Ani keksiky som nejedla ani nic take, vzdy ked som si povedala, ze jeden keksik 60 kalorii a uvedomila som si kolko musim slapat vo fitku na bicykli, tak som si ho radsej nedala. Som nastartovana. Budem sa hlasit ako mi to ide. Dakujem za podporu. Este si chcem objednat krokomer a na nom by som mala spravit okolo 10000 krokov, netusim, ci to je vela alebo nie, uvidim.
@adky no teoria je, snad aj prax bude, len pevna vola sa niekde tula, ale uz som na seba nas...a riadne, ze kam som to nechala zajst, takze uz s tym nieco spravim, buduci rok budem urcite stihlejsia. Chceli by sme ist aj na dovolenku, tak nech nevolaju greenpeace, ked budem lezat na plazi, ze vyplavilo velerybu...aby ma nahodou nezacali oblievat kyblami vody a tak 😉
@adky snazim sa hlavne doobeda, mam take 4decove pohare, nemalo by sa tej vody vypit vela naraz lebo zbytocne roztiahne zaludok ale toto je hadam tak akurat...najhorsie je to mnou ked chcem ist s malym von vtedy si musim aj to pitie naplanovat lebo neznasam prechadzku s plnym mechurom 😅
@adky uff zacala som citat tvoj jedalnicek a hned pri ranajkach mi zacali sliny tiect 😀 😝 dobry tip ale az na zajtra, dnes som uz ranajkovala 😝 no ale kocky ja hlasim zlyhanie, vcera mala mama oslavu ☹ a ked som sa dnes postavila na vahu 😢 tak som na pociatocnej vahe. Takze som sa na dnes hned objednala do posilky a mam v plane odtial ist pesi s kocikom domov, co je cez cele mesto cize nejakych par kilometrov asi cca12...tak som zvedava ci to zvladnem a v akom stave dojdem domov 😀 ale dnes som akurta v zdravi citala ze po 45 min cvicenia clovek dosiahne maximum hormonov stastia tak ze treba vydrzat 😀
inak, citala som aj tam, o vitarianskej strave, urcite nemam zaujem to praktizovat navzdy ale uvazujem nad takou tyzdennou kurou 😅 😅 😝 😝
a co sa tyka vody a pitia, tak to ja musim kvoli oblickam pit vela t.j. vypijem cca 4-5 l vody denne takze ja som si uz na prechadzach zvykla ze bez wc sa neobidem, takze bud behnem do nejakeho obchodneho centra a ked som mimo mesta, v prirode, tak za kricek 🤐
@adky si jej dala zabrat, ked sa takto dlho vyslobodzovala. 😉 moja odisla asi tiez na dovolenku kedysi davno, ja som zajedala to, ze ma priatel podvadzal s mojou sestrou poza moj chrbat, potom som sa vykrmovala, lebo som chodila na vysku a nemala ziadny pohyb. No teraz uz nemam ziadnu vyhovorku, ved Tomasko potrebuje zdravu stihlu maminu a moj manzel sexicu, aj ked prenho som stale sexy, ale ja sa tak chcem tiez znova citit. Dufam, ze o 3 tyzdne poviem tiez, ze su styri kila dole, velmi si to prajem. 😉
@pink_lady a to ideš do posilky aj s malym?? nepochopila som ako si to myslela že pojdeš s posdilky s kočikom peši domov
Inač baby čo kojite pozor na soju, aj v zdravej vyžive ma zabrzdili ked som si chcela kupiť sojove kocky, že počas dojčenia nie, obsahuju fytoestrogeny, nejake ženske hormony či čo... no proste nema sa to jesť
ahojte babulky tak sa hlasim aj ja..dnes sa celkom drzim....ranajky 1 párka...olovrant activia a na obedik bravc. sviečkova na cibulke a zemiaciky (ostatni clenovia rezne :P) uvidime co dalej ale pijem vodu a to je uspech 😀
a ja som sa važila 😀 ale ponatahujem vas do zajtra :D
inak baby mna ti vas to začalo celkom bavit to chudnutie.Asi mi už začina z toho preskakovat 😀 Ja neviem či to len ja ale ovela lepšie sa citim aj psychicky,ked niesom natlačena jak kačica furt. 😵
takze konecne dnes prisli dlho ocakavana teta mrcha ☹
To aspon vysvetluje preco som bola taka nervozna posledne dni.
Neviem ako to ovplyvni zajtra moju vahu ale dufam ze nebude kvoli nej vecsia.
Za posledne dni som sa snazila dodrziavat pitny rezim ale to sladke ma stale prenasleduje.Dala som si nejaky medzi ciel v chudnuti - o 3 tyz ma syn rok a ked sa mi podari splnit svoj ciel tak idem si kupit nejaky novy topik na jeho oslavu.
Ahojte babeny,,, 😀
@adky super že vôľa je spať, len ju stráž nech niekam nezalezie ....
@lusia_99
@bubinko83 aj ja som sa važila ale ako minulý tt som si povedala že aj ked budem mať plus
je to len dnes hihihi lebo som v konečnom dôsledku mala mínusko , tak uvidíme čo povie ta vaha zajtra,sa bud poteším alebo na.....riem 😀 ale každopádne idem dalééééééééééééééééj 😎
@katkav ahoj som rada že nas tak pekne pribúda
a k tej vode nesmadí ma , len pijem lebo musím, a tak raz viac raz o trošku menej , problémy nemam, a nieje to 5lit.tak hadam to je aku aku na tie moje Kg 😀
Ahojte kocky. Tak ja sa vam musim s niecim pochvalit. Pamatate si, ako som pred tyzdnom vytiahla do obyvacky zo skladu stacionarny bicykel? Utrela som na nom prach, medzitym som si pozehlila nejake veci a zavesila ich na rucky .... a cely tyzden som sa na bicykel kukala, ze mala by som.... 🙂
Tak pred 10 minutami som sa odhodlala, ze vyskusam. Nechcela som to prehnat, aby sa ani bicykel ani moje telo nezlaklo 😝 takze celkova bilancia: za 4 minuty som presla pohoda-klidek-tabackovym tempom 1 (cely) kilometer a spalila som AZ 22 kalorii 😀 😀 😀 😀 😀
... a zadychcana som stale.
Ale zaciatok dobry, nie? 😀 😀 😀 😀
(idem radsej citat co ste popisali )
@vejula ahoj tak ako to dopadlo s tou kačkou? 😠 A čo posilka - chcelo sa ti nakoniec? 🙂 K tomu kojeniu - to ze si smadna po kojeni je uplne normalne, treba si k nemu vziat pohar s tekutinou. A extra tip (urcite ale poznas) - ak tesne pred alebo popri kojeni vypijes teply az horuci caj (alebo aj polievku), mliecko lepsie potecie 😉
@bobocka @vejula - ak mozem k tomu kojeniu (aj ked to nepatri do tejto temy, tak moc nechcem odbocovat). My sme sa s kojenim tiez dost natrapili, myslela som ze to nezvladneme, ale zvladli sme. Nesmierne si uzivam aj to samotne kojenie (v tomto veku to zacina byt celkom sranda, ake polohy si vymysla) a tiez ze kdekolvek sme, len vytiahnem, nic netreba zohrievat, nosit so sebou a pod. .... Ale pomaly momentalne zacinam byt trosku mrzuta. Bojim sa poriadne chudnut (a podla tabulky viete ze potrebujem ako sol), bojim sa poriadne cvicit (niezeby sa mi extra chcelo 😝 ), ked som chora - bez ohladu na to ako hrozne mi je, alebo ake problemy mam, tak si nemozem nic dat. Teraz som pridala do stravy zeleninu - maly zacal mat problemy s bruskom, ako ked bol mimino ☹
@nanika nerozumiem, preco si mala dnes rano peknu vahu a zajtra by mala byt horsia? Co s tym ma pondelok spolocne? Menis v nedelu stravovanie k horsiemu?
@katkav to ma velmi tesi, ze uz sa ta tak lahko nezbavime 😀 Vlastne nemusis nic citat dozadu, pokus sa spisat si svoje slabiny, a zacni ich likvidovat postupne - jednu po druhej. Ak si trufas, mozes aj naraz, ale davaj pozor, lebo taketo tempo mnohym nevydrzi viac nez 2-3 tyzdne. Nezabudni na pitny rezim - ten je zaklad. Tak ak budes chciet poradit, pytaj sa 🙂
@adky ja som si tiez v tescu kupila 2 balenia bebe dobre rano. V nasom tescu davali k tomu aj taku krasnu sklenu Bebe misku, pokladnicka ma poslala ze mam po nu zbehnut, ale az ked som prisla domov som si uvedomila, ze som tie krabice vzala dve, ale misku len jednu (mala som dost velky nakup) ☹
@maya30 si sice @adky @katkav v patach, ale ja som bola viac, mne uz do 3-cifernej chybalo fakt len par deko. A uz je to podstatne lepsie 😀 Uz som sa prehupla cez...... ale nebudem predbiehat zajtrajsok 😉
@katkav fakt zacni tou vodou - za tyzden budes prekvapena kolko vody tvoje telo zadrziavalo.
@pink_lady tak ako si dopadla s posilkou dnes? A nezabudni mi zajtra nahlasit vahu, nech sa deje cokolvek 🙂
@vejula tak s tou sojou to bola trefa do cierneho! Ja som dobra krava 😔 , vcera som uvarila jednu davku, dnes druhu (inak @adky - dala som tam turecke korenie a bolo to vyborne, aj sestra sa zalizovala)... neviem nic o hormonoch zo soje, ale viem ze patri k jednym z najsilnejsich alergenov, ktorym sa urcite kojaca matka musi vyhybat. Toto som si studovala pred 10 mesiacmi, a myslela som ze to mam zmaknute, lenze ja som predtym soju vo svojej cistej podobe nikdy nejedla, takze som si to nezapamatala. Tak ti dakujem za upozornenie. Maly ma dnes aj jednu vyrazku na cele a jednu pod bradickou - dufam ze nie z toho ☹

@bobocka to je pravda, malo pijem, este pred par dnami som si spravila na chladnicku bojovy plan na najblizsich 5 mesiacov a hned druhe pravidlo co tam mam, je, ze malo pijes 😉 je to pravda, kedysi som pila ovela viac, aj ked som na zaciatku kojila, tak som mala pri posteli poslusne flasu Lucky, mozno preto mi na zaciatku po porode zisla trosku vaha. 2 litre nie je vela, su to 4 pollitrove hrnceky, to snad vypijem, dnes si na to dam pozor a snad sa na to naucim. Ja by som chcela kojit este par mesiacov, kedysi som chcela do troch rokov, uvidime aky bude mat nazor maly, ci bude dovtedy chciet alebo nie.