icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
24. okt 2010

@bubinko83 @lusia_99 baby viete ze vazit sa nema skor, vsak? 😝 Ale ak mozem, uz teraz vam gratulujem, vidim ze evidentne je ubytok 😀 😀 😀 Tesim sa na zajtra 🙂

@bubinko83 tesim ma ze si sa takto nastartovala a ze ta to zacalo bavit - ak sa uz zacinas citit lepsie, je to ta najlepsia motivacia na svete! Len tak dalej a nenechaj sa nicim odradit ani stopnut 🙂

@zuzuh - ak dodrziavas pitny rezim, mrcha by nemusela mat az taky vplyv na vahu, ale to je individualne, tak sa urcite nenechaj odradit, aj keby ano. Ved buduci tyzden uz bude po nej a o to viac bude ubytok. A co tie sladkosti? Ved mas svoj ciel... ak sa mozem spytat - co konkretne papas, v akom mnozstve a v akom case?

yennn
24. okt 2010

@pink_lady nevadi, nabuduce to bude lepsie. Tak pekne sa rano vyčvachtajte s drobcom a poobede nezabudni ze netrpezlivo na teba cakame 🙂 A dnes uz nic nepapaj! 😉

debbie
24. okt 2010

@yennn no tééééééééééééééééééééééééda super začiatok čoskoro to bude 10km a s 😀 hihihi šikulka si teda , tak to sa mi teda páči ....

yennn
24. okt 2010

@debbie ako... ja som na seba fakt hrda. Lebo som si uprimne priznala, ze kupa stacionarneho bicykla bola strasna blbost, lebo medzitym som v posilke zistila ze to je snad jediny stroj, co ma FAKT ale FAKT nebavi ☹ Zboznujem beziaci pas, take tie veslovacie alebo bezkovacie trenazery... ale bicykel cista nuda. Ale mam ho doma, a nebudem a nechcem minat peniazky na iny stroj, na to sa poznam. Ale uz to, ze som ho minuly tyzden vytiahla a urobila mu stabilne miesto v obyvacke je uspech. No a ked ratam moj prasknuty meniskus ☹ ... nechcem to prehnat. Ale ty mozno budes vediet poradit, akym smerom sa pri bicyklovani uberat - s cim zacat, aku tepovu frekvenciu, aku rychlost... ako rychlo si pridavat zataz, aby som to neprehnala... ?

yennn
24. okt 2010

@debbie a viem ze pre niekoho tak aktivneho ako si ty, to musi byt strasne smiesne, ze 4 minuty a 1 kilometer. 😀 😀 😀

vejula
24. okt 2010

@yennn no tak kačku som jedla aj s kapustou ale ako som povedala aniesto knedle zemiaky.. takže v poho ani kožu som z nej nejedla len maso. A do posilky mi to nakoniec nevyšlo ale nevadi zajtra.. už som zarezervovala ku malemu draheho tak snad sa mu do toho nič nepritrafi...
A neboj, len už tu soju dalej nepapaj... Ja by smom tiež nevedela kebyže mi to priamo v obchode so zdravou vyživou nepovedali

@debbie ako čajik chuti??? už si sa začala vyprazdnovať? lebo ja som po nom chodila na velku dosť často... podporuje totiž peristaltiku čriev 😉

vejula
24. okt 2010

@yennn inač ja bicyklovať vobec nemožem, mna z toho strašne bolia kolena, radšej si zabeham na bežiacom pase, to ma tak neunavuje a neboli ako bicykel

yennn
24. okt 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @smarti @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @maatkka @michele11 @katusradus @bubinko83 @zuzuh @sammy @debbie @moon1979 @ivca17 @gabka24 @lusia_99 @maya30

Baby strasna vec sa stala! ☹ Uz si na zajtra predpripravujem tabulku 😀 aby mi sedeli vzorce, nech sa s tym nemusim zajtra trapit.... a zistila som ze som jeden nemala poriadne zaktualizovany, takze - celkovy nas spolocny ubytok doteraz bol az 26.7 kil 😀 😀 😀
Moje hlboke ospravedlnenie, ukratila som vas o par kil motivacie.

debbie
24. okt 2010

@yennn nič nieje smiešne na začiatok, niesom odborníčka a ani niesom tá pravá čo môže niekomu radiť aj ja som začínala a ešte horšie, dala som si tri minutky a ako "CELÉ ZLE" 😀 😀 😀 ako ja hovorím
A bežiaci pás je môj nepriateľ ked sa prezliekam a leziem naň už mi je do plaču 😢 , ale tak ked si to už nadstavím a bežím, vždy sa na 45min.zahladím a myslou som v mojom šatníku a kombinujem si veci čo mi budú , a aké rifle a ktoré asi už oblečiem , lebo ja som pred dvomi rokmi pred tehu mala veľkosť riflí 27 a prosímpekne po pôrode 34 takže waw je na mieste 😲 😲 😲
No napíšem ti z mojej skúsenosti , rada znie nič nepreháňať a ak ti zajtra nič nebude a príde len slabá svalovička čo isto bude , neváhaj to rozchodiť ked daš 4min.budú 4 min.,ak ale daš 5-6min, a zase sa nič na druhý den nebude diať tak si pridávaj stále niečo podla svojich možností ......a nezabudni že po 20-30min.už nemáš len spálené klj ale aj ked už zosadneš spalujeeeeeeeeeeeeeš dalej 😀 .Je to tak ,mne proste pomaha mať v tom ako vo všetkom ak si daš tri krat do tt šlapanie super ak si daš každy večer napr.pri paneláku hm?.....je to len na tebe naplanuj si to do kalendára a odškrkuj, čo ťa motivovať bude a uvidíš vydrž tt a váha ti dokáže že to malo zmysel....

tinika
24. okt 2010

.))) no ja to vidim ze zase ten priemer pokazim :( nie som vo svojej kozi ale začinam od znova zajtra

smarti
24. okt 2010

@yennn ja dnes 69 kg

yennn
24. okt 2010

@vejula aj mna cely moj zivot bolia kolena, a pred nedavnom som mala uraz, kde som si praskla meniskus (cakam na operaciu - az si urcim vhodnu dobu vzhladom na maleho 😝 ) takze uvidim co to spravi. Ale je zvlastne ze pri beziacom pase ta nebolia - ved to je podobna zataz, nie?

A inac - si perfektna! Ako ... samotnu kacicu by som ti neschvalila, o tom potom 😎
Ale jest kacicu s kapustou bez knedle a este k tomu dat si dole z kacice kozu - to najlepsie co na kacici je - to vie malokto, blahozelam k pevnej voli 😎 😎 😎

debbie
24. okt 2010

@vejula ahoj čajík pijem , na wc chodím len cik inak nič a to si robím 1tu lyž.do o,3dclvody ☹

yennn
24. okt 2010

@smarti super, to je polkila dole. 🙂 Ale budes sa vazit aj zajtra, vsak? Mozno bude viac... alebo to mam zapisat lebo zajtra nebudes mat cas?

vejula
24. okt 2010

@tinika ja tiež nemam zo seba nejaky dobry pocit... no niežeby som sa nejako extra rozožrala, ale ani dietovanie sa tomu neda povedať... NA zajtra dokonca čakam čosi navyše.. viem že som asi trošku negativne naladena, ale ja to tak proste citim... na sebe. _Ten rpvy tyžden to bol čisto ten čaj čo som pila ale ako som ho prestala piť, tak citim že sa tak nevyprazdnujem, takže asi tak 😔

debbie
24. okt 2010

@yennn a tempo si urči podla seba ak si mala úraz netreba to riešiť na tepovku , ani nepreťažovať .....

vejula
24. okt 2010

@yennn dakujem za pochvalu 😵 Inač mne sa viacero ludi čuduje že ma z behu nebolia kolena, ale fakt že nie... S bicyklovanim sa to fakt neda porovnať, na nom od bolesti umieram... nevydržim tam ani 15 minut...

@debbie tak to fakt nechapem 😕 ved po nom som chodila aj viackrat denne na velku 😕 Dufam že teraz nebudeš na mna nadavať 😅 mne ten čaj fakt pomahal, chudla som popri tom ako som ho pila ešte pred tehu

yennn
24. okt 2010

@tinika my sa na teba hnevame iba trosku, ze nam kazis priemer. 😝 😝 😝

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//// Nie je dôležité nespadnúť, ale postaviť sa a ísť ďalej! ////
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

bobocka
24. okt 2010

@yennn no narychlo k tomu kojeniu.nie je to vzdy med lizat,niekedy je tazke vykryt tie polohy a sem tam hryzenie a stipanie(moj misko ma stipe,ako keby si vytlacal mliecko 😀 ),no ja to aj tak zboznujem 😉.no ak tvojmu malemu robi problem zelenina,tak vyzisti aka.postupne ich pridavaj.jedz 3-4dni len brokolicu(tu aj jemu daj do prikrmu a sleduj reakciu,potom daj karfiol a tak .vsak to sama vies 😉 .postupne tak vyzisti,ze ktora zelenina malemu zle robi.hadam nie kazda 😖 .ja som velkym zastancom dojcenia a myslim si,ze je to to najlepsie a najzdravsie co moze maminka dietatku dat,no zas nemyslim si,ze je dobre tlacit na pilu,ak to raz nejde z akychkolvek dovodov,tak je ok ak maminka na umele mliecko prejde.v dnesnej dobe su uz fakt kvalitne.dolezite je, aby bola aj maminka aj miminko spokojna.ak je maminka nestastna a s kojenim ma problem,tak tu negativnu energiu vysiela aj k miminku a miminka su velmi empaticke,vsetko vnimaju.tak vtedy to podla mna nerobi dobrotu.tak drzim palce nech prides problemu na koren a nech si zas coskoro budete obaja dojcenie uzivat 😉
inak ja neviem ci budem mat zajtra cas tu byt,s muzickom budeme mat nas vecer 😝 ,tak uz teraz hlasim vahu.nezmenena ,tak isto ako pred tyzdnom 64,5kg 😒 .no nadsena nie som,no ani nie sklamana.je ok,ze sa drzim a nepriberam.buduci tyzden uz hadam aj nejaky ubytok bude 😉 .

sssimi
24. okt 2010

@tinika Ja tiež nie som akosi vo svojej koži. Asi sa mi zbláznili hormóny, lebo som krámovala skoro 2 týždne. No divočina..... Mangel bol od štvrtku doma, takže jediny môj pohyb bol sex 😀 ...... No som strašne zvedavá.... V jediné čo dúfam, že tam nebude +...

tinika
24. okt 2010

tak ja poctivo zumbovala ale čo z toho ked som zrala jakeby mal prist hladomor ja neviem take divne stavy som mala minule aj včera som zozrala celu skleničku uhoriek a to nie som theu 🙂) len sa smejem ze mesaic pred tym ako som otehu s Paťkom som zrala vsetko čo bolo kysle a by som zabijala za utopencov hihi

tinika
24. okt 2010

@yennn 🙂) dakujem velmi pekne snad vam to raz oplatim a zlepsim ho 🙂) nejak mam utlm či čo som sa nastartovala a ostala stat ale zajtra sa musim zase rozbehnut

debbie
24. okt 2010

@vejula prečo by som nadavala ja mam čreva asi ok a ty si mala asi upchaté to je vsio ja som ho chcela pre muža aj má viacero blahodárnych účinkou
Baby počujte ja si dnes hladkám brucho, nie niesom uchylačka ale som po CR a ako som mala jazvu nad nou brucho až to ako že tak pretekalo cez ňu a počujte to už to je skoro rovnéééééééééééééééééé 😀 😀 😀 tak som to kontrolovala celý den a muž že čo je čo ťa bolí jazva ??? a ja že nie len ma pod teplakmi dačo škriabalo .... 😀 😀 😀

yennn
24. okt 2010

@debbie ja uz od minuleho tyzdna vecer panelak nestiham 😢 A uz ani doobeda, takze asi s panelakom som skoncila, skoda 😢
Ale samozrejme viem presne co myslis, nejak to vymyslim 😉
Dakujem za rady, pokusim sa to nejak zaradit do programu 🙂

debbie
24. okt 2010

@tinika 😀 😀 😀 😀 CICA TAK NEŽER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! by mi povedala moja mama ako posledme ked som sa sťažovala že nejde mi vaha dole ihihihih 😀 😀 😀 😀

tinika
24. okt 2010

@debbie 🙂 sa lahko povie ja si to furt hovorim ale ta rano nemozem bo ma prehana, potom sme von ta čo mozem? tak niečo do ruky akurat a na obed sa neviem dojest
:(

debbie
24. okt 2010

@yennn alebo si ho naordinuj ked ti cez obed spí drobček 😀

debbie
24. okt 2010

@tinika no tak si skus hned rano pripraviť zeleninku ja si tak robím večer nakrájam ako paličky uhorky, papriku,mrkvu , atd.kaleráb a dzobem to a nevyjedám chladničku inak by som bola schopná zjesť aj polku chleba hihihi

tinika
24. okt 2010

@debbie no ja to jem večer po cvičeni vačšinou 🙂 a jablko v taske uz tyzden čo zabudam

yennn
24. okt 2010

@debbie ja si takto posledne dni obcas hladkam brucho vecer ked lahnem do postele a najma rano, ked uz je to stravene - v leže ho mam fakt take nejake ploche 😀 😀 😀

@bobocka - ja si kojenie uzivam, len som mala poslednu dobu dost vela zdravotnych problemov a kazdemu doktorovi ked som povedala, ze este kojim tak jednak sa ma spytal "a kolko ma maly? 10 mesiacov? Nóooo tak to uz je velkyyyy..... " a odisla som bez liekov ☹ Ale nechajme tak, to je ozaj ina tema 🙂
Tak teda pisem ti 64.5 🙂 Ak si ty s tym ok, a povazujes za uspech ze si nepribrala, tak potom aj ja mam radost 🙂