icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lubikan
10. dec 2011

@kosta123 este sa ta chcem spytat,ked si na strojoch,tak striedas stroj na nohy,stroj na ruky..atd...alebo robis naraz vsetky stroje na nohy,potom vsetko na ruky...atd??

kosta123
10. dec 2011

@lubikan - ked tak jesť pred fitkom len niečo light,,ja jedávam 2h pred fitkom,inak mi je zle,,,ale napr.taký jogurt v pohode aj hodinu pred cvičením.
Jasné že nevadí keď prerušíš že ideš napr. na WC.Ide o celkovú dobu na páse,hlavne aby si tam bola toľko minút aby sa už začalo spalovať.Niektoré baby sú tam 10 min a to je im prd platné podľa mňa teda 😉

Nikdy nemám v jeden den ruky a nohy naraz.
Mám napr.brucho+ nohy+ stehná - - - - a ako mi povie tak robím ,,,niekedy mám 2cviky na nohy,potom 1 na vnútorné stehná ,,,niekedy zase všetko len nohy,potom stehná,nakoniec brucho.
Nemám to na papieri takže to ja vždy iné,,,,aby si telo nezvykalo.

A nemáš aj tie cviky vo worde?? či to ti ešte nedala ?

lubikan
10. dec 2011

@kosta123 nemam napisane..vravela ze jeden den...nohy brucho chrbat..dalsi ruky brucho chrbat..dalsi vsetko spolu....

chcela som vediet..ze ci nevadi,ze naraz precvicim cele nohy..potom cele ruky....alebo mam stehna,biceps,lytka,triceps,zadok,plecia-striedat

zuzanecka17
11. dec 2011

Ahojte baby, tak ja po tyzdni minus kilo, 70,1 som mala rano, takze 6tka prva nesvietila ☹ ☹ ☹

lubikan
11. dec 2011

@zuzanecka17 Ahoj...zaaaaaaaaaavidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmm.....ja som nevydrzala a postavila som sa na vahu o den skor a co myslite??ani deko dole 😠 😠 😠 😠 😠 ....rovnako ako v pondelok..dokonca miery mam ako pred dvoma tyzdnami..tie -1cm su spat.....ale pripisujem to bud tej zmene jedalnicka,jedenie kazdu hodinu,alebo ze som nemala ok naladu,stale ospata,neskoro som chodila spat,z toho mala bola doma chora...a navyse aby nebolo malo,dnes som zozrala 3 misky ovocneho salatu poliate medom a teraz som zjedla 3 kekse 😠 😠 🙄 🤐 ..hlavne ze mam na sporaku zaludky-akoze zdravy dietny obed s ryzou a fazulou a zelenina k tomu....vrrrr....pockam este hodinu a idem spat s detmi....lebo som akasi unavena..a rano letim do lekarne dake ukludnujuce tabl.si kupit a pred spanim si dam aj 3 naraz,nech som uz o 8 v posteli...lebo energiu nemam ziadnu...z toho mam nervy z vianoc,lebo bude pohybu menej....aaach jaj...taak by som kdesi vypadla do hor sama,alebo s drahym lyzovat...lebo uz ma to tu dusi,,.clovek len na dietu mysli...

jaj nestastna som,jedine co ma tesi,ze sa vaha neposunula hore 🙂

😅 😅

zuzanecka17
11. dec 2011

@lubikan nemozes na to tak velmi mysliet, je to aj o psychike. Ja som sa tiez krava sprosta vystresovala tou vahou a isto mi to za to neslo viac dolu, aby bola 6 tka prva ☹ sama si za to mozem! A som nestastna, lebo som si cely tyzden vravela, ze ked bude dnes prva 6, tak ze si dam zmrzlinu ☹ no a nic nebude, asi ju aj z mraznicky vyhodim, lebo mam pocit, ze co len na nu myslim, tak priberam!!! Grrrr

lubikan
11. dec 2011

@zuzanecka17 ...ano,moc na to myslim,od kedy som zacala cvicit pravidelne...a zrovna su v telke krasne modelecky 😢 😅

barenka007
11. dec 2011

čaute kočky! chcem sa spýtať som pol roka po pôrode - kedy je dobré začať seriózne cvičiť ? a neublížim tým nejako kojeniu,? je sa čoho obávať či to nesúvisí? pls poradte

zuzanecka17
11. dec 2011

Damy, tak sa chcem pochvalit, aka som sprosta. Prave som zozrala 2tmave zemle s pikantnou syrovou natierkou a za tym z nervov zmrzlinu snickers, ale vychutnala som si ju doslova so zavretymi ocami..... No ale hlavne, ze som si k tomu spravila cistiaci caj... No ozaj som krava sprosta....

kosta123
11. dec 2011

Ja som sa dnes premeriavala po mesiaci,,,,,,, čiže za mesiac som dala dole dalšie -4cm pás, -2 boky, -1cm stehno.
Váha necelé -2 kg.
Celkovo za 3 mesiace a 2t:
-13cm pás, -10cm boky, -4cm stehná,-6kg váha. 😀 😉

My sme boli dnes v Polsku na nákupoch a normálne Cottage syr 500g že 1,05€ a viete aký poprdeli ?? mňááám,super cena že ?? Kupujeme ho tam na kilá,,sa na nás musia inak kukať 😕 😅 😀

Inak ja som mala kofolu 3dc aj croasant,,proste niekedy nato serkám 😠 😀 😠

@lubikan - Hlavu hore,,,,ja na to nemyslím lebo by som inak zožrala aj stôl 😀
Môj kamoš tréner a majster slovenska 2011 v kulturistike tvrdí: 😎 VŠETKO JE TO V HLAVE !! 😎

@barenka007 - no ja by som začala, ale skôr zľahka a isto nie beh,,skoky,,,čiže ani aerobic,a pás ked tak len chôdza.Najlepšie porozprávať sa vo fitku s niekym. 😉

zuzanecka17
11. dec 2011

@kosta123 tak to su skvelenvysledky!!! Super 🙂 len tak dalej! Kolko mas este v plane schudnut?

zahadka
11. dec 2011

@kosta123 paradne ti to ide
@zuzanecka17
@lubikan baby nestresujte, vsetko bude ok.

Takze rekapitulacia po vikende.... ☹ ☹ ☹ Mozem naplno cvicit, lebo maly mi odmieta mlieko - takze sme asi skoncili s kojenim. A to som chcela min. do 1,5 roka. ☹ ☹ som z toho nestastna....
V sobotu nam zaspal az o stvrt na 6 rano, taku noc som este nezazila, dufam, ze to bolo aj naposledy. Teraz si idem lahnut a pospat si a zajtra som zvedava, co povie vaha a meter, lebo zacinam novy rezim, kedze sa uz kvoli malemu nemusim obmedzovat. Inak ake mlieko mu mam dat???? Musim zajtra kupit 😕 😕 😕

kosta123
11. dec 2011

@zuzanecka17 - ešte 9 kg,,,,nech tam svieti pekná 60-tka 😀 😀

Od januára ide aj MM pripravovať sa na súťaž,musí schudnúť a vyrysovať sa ,takže asi budem dietovať s ním,,,,kokos ale on ma tak pevnú vôľu,,,proste si niečo nedá a hotovo a ani mu to nič nerobí,,,to ja slintám nad tým 😀

@zahadka - nič si z toho nerob,,,ja som chcel tiež dlhšie a nakoniec som len 10 m.kojila
Ja som dávala mesiac Sunar,ale samozrejme išlo to dosť do penazí, tak od 11m.sme prešli na krabicové plnotučné mlieko a konečne začala aj priberať.

zuzanecka17
11. dec 2011

@kosta123 tak my sme teraz vahovo celkom podobne. Kolko merias? Ja 167. Ja by som bola uplne ok s 63 🙂

kosta123
12. dec 2011

@zuzanecka17 - ja menej 164cm takže potrebujem aj menej kíl 😀

lubikan
12. dec 2011

@kosta123 no,si robis prdel 😅 😠 😠 😠 ...tie cm su uuuuuzasne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ..kg ani nie,ale cm..no nemam slov..tolko nemam asi ani ja za 4 mesiace...a ako vlastne,co ,kedy papas?

ale tak kazda sme ina,ine telo,geny,stavba tela..atd..

ten vcerajsok som uuplne dovrzala,sak co sa budem a dala som si este cokoladu,tycinku karamelovu,pol litra vina som vypila a neviem co este som pojedla a rano +0,8 kg 😀 ...ale citila som sa lepsie,dokonca aj brucho mi splaslo trochu 😀

kaslem uz ja cele nervaky,do konca januara snad bude dole tych 5kg...a ked nie,pojdem k doktorovi konec...a dalsie 3 kg snad poddaju do jari......teraz budem mysel zamestnavat inak..priprava na vianoce,musim cosi posit....upratat...a taak...

no a na vianoce si kupujem caj Lietajuca lastovicka..vraj super ucinny na cistenie organizmu,metabolizmus a tak...to ked budem mat volno budem pit,aby ma s**** nechytilo kdesi na ulici... 😀 je sice drahy,ale skusim..

dnes sa mi zase nechcelo cvicit,ale musela som....

mala som na predaj nohavice ,co mi boli male neskutocne,znova ich nosim...ale musim zuzit pas a dufam,ze aj tieto raz budu velke 😅 😅

@zahadka ..ja som prve( 8 rocny) kojila 6mesiacov,tiez odmietal cici, davala som mu Bebu potom hypoalergennu a a neskor tiez krabicove mlieko...a vlastne do roka mal stale akysi ekzem,neviem,z coho to bolo....a prvy rok v skolke bol kazdy mesiac chory a teraz az po roku 😕 je nachladnuty....a malu som kojila 3 roky ...a ta je tiez kazdy mesiac chora od septembra...uvidim,ako bude neskor

inak to moje jedenie mi akosi nepasuje,je az moc casto kazdu hodinu..neviem to zosuladit s cvicenim...rano o 6 acidko,o 7 chleba,sunka,zelenina...o 3/4 na 8 fitko,tam som dake 2 hodky,kym dojdem domov su aj 3 hodky tomu..takze bez jedla 4 hodiny...

kosta123
12. dec 2011

@lubikan - jem cca každé 3 hod. aj skôr ak som doma a dá sa mi,,,,,prevažne bielkoviny,,,,,ale posledné dni aj akosi sladké každý deň,ako aj dnes,,,,príde mrcha 😀
No aj ja som celkom prekvapená z tých cm ale ja som mala strašne previsnuté brucho od pôrodu tak sa to splasklo a to ubralo aj tie cm.
Inak aj ja bývam pred fitkom a potom aj s fitkom dokopy bez jedla 5 hodín,ale proste sa nemôžem najesť aby som ich tam neogr____a 😀 😀
Inak super ešte sa mi nestalo že som bola za 7 dní cvičiť len raz 😠 😖 ale proste predali sme auto a MM robil do večera,,,,,sakra nedá sa to všetko sklbiť ako by som chcela,,a to som ešte na MD.
Dnes ideme s kamoškami na nákupy vianočné,tak to zase nestíham jáááááááj 🙄

kosta123
12. dec 2011

Baby kto to tu zháňal VÁHU ??? 😨 😕 🙂
Teraz je v tescu pekná sklenenná,takú podobnú mám doma za 7.99€ od 14.12. 😉

zuzanecka17
12. dec 2011

Babyyyy, donutila som sa vecer ist na beziaci pas - 55min chodza, 5min beh 😉 😉 😉 ...ale predtym som zozrala 2 zmrzliny snickers ☹ ALE!!! Pozitivna vec - uz v mraznicke nemam ani jednuuuuuuu 🙂 tak od zajtra hyper super rezim odznova 😉

zahadka
12. dec 2011

dnes som sa pomerala a na pase a bokoch -1 cm, ale nevazila som sa, lebo sa vazim na lacno a som sa zabudla a napapala som sa a napila. Tak sa odvazim zajtra, ak nezabudnem. Stale neviem, ci zacnem cvicit, lebo to dojcenie by som este chcela zachranit, necham tomu este trosicku casu a uvidime, co sa podari. Teraz som aj tak brutal chora a nevladzem sa ani o maleho riadne starat, nieto este cvicit ☹ ☹ ☹ Ked budem na tom lepsie, tak pojdem aspon plavat 😎 To sa celkom aj tesim. Inak ja na Vianoce vacsinou schudnem. Tak ak sa zatnem a nepozeriem kolace, tak mozno schudnem este viac ako inokedy 😕 😕 😀 😀 😀

lubikan
13. dec 2011

@zahadka hihi a to ako sa da na Vianoce schudnut?? 😎 🙂

no dievcata,je to zabite,vcera som este zjedla tresku,sunku v aspiku..s MM ostrokyslu polievku cinsku a vecer po malej puding,trochen som dobla do mortadely a mozarelu s hraskom a kukuricou,pistacie......takze moja vaha rano 66,5kg...nedalo mi to....ale nasla som miestecko,kde to vazi menej o 0,4 kg..tak tam znacim ciarky. 😀 ...minuly pondelok bolo 64,5... 😠 😠 ☹ ☹ ..ale tento tyzden mam dostat mrchu,tak asi preto...a zase som nemohla spat,neviem,ci je spln ci aku fazu ma mesiac...kuknem do kalendara.....

ale cm mam ok...dnes zacinam odznova..rano som acidko nemala,dala som si 2 razne chleby s cottage,sunka 2 platky,paprika,rajcina....po 1,5 hod. som zjedla banan...o hodinu si dam jablcko..dalej cosi este vykutrem...

lubikan
13. dec 2011

baby,inak myslite,ze by bolo ok,keby som v posilovni uplne vynechala stroje a cvicila len na bycikly,orbitreku,a pase cez hodinu 3 x tyzdenne??..aby tie kg sli riadne dolu?

kosta123
13. dec 2011

Ja tiež nič moc,,,,fitko naposledy min.pondelok,,,,,,dnes som mohla už konečne ísť,ale som podvečer objednaná ku kaderníčke.

@lubikan - myslím si že by to bola dobrá vec,,,,ale ja by som to urobila takto 3x po sebe Kardio ( 3 dni myslím) a na 4 deň cvičenia by som dala stroje,,,,,aby to pri schudnutí neochabovalo.Potom zase 3 dni kardio.....
ale minimálne asi 1,5 hod.nech to ide riadne dole 😀 😉

zuzanecka17
13. dec 2011

@lubikan ja by som dala kazdy druhykrat kardio. alebo tak ze hodinu kardio a aspon par cvikov na ruky a chrbat s cinkami, lebo tie musis spevnit. ale kazdy si musi vyskusat, co mu najlepsie sedi. ja si teraz tiez dam viac kardia.

a inak ja som to tiez dnes dosrala, a to je len 10 rano 😠 mala som asi 3 krajce vianocky s maslom 😠 😠 😠 lebo dnes rano sme zistili, ze nemame pred domom auto, teda manzelik, tak radost velka, ze nam ukradli 🙄 🙄 🙄

lubikan
13. dec 2011

@kosta123 tiez si myslim,lebo ked sa pri cinkach vidim v zrkadle,si vravim,dievca co tam robis??akosi mi to ku mne nepasuje 😀

tak zajtra,stvrtok,piatok mam co robit..1,5 hod..vypotim aj dusu..a bud. pond,uto.str. maju zavrete 🙄 😠 ...tak potom len 2 dni a medzi sviatkami este...moozem..ale aj deti budu mat prazdniny a muz v praci finisovanie..to bude krute teda... 😠 na cas...

inak citam,ze tekutiny doplnene pocas cvicenia sa nepocitaju do denneho prijmu vody

lubikan
13. dec 2011

@zuzanecka17 iiha..no nervy z toho to spalia..booze moj..a nevie sa kto,nenaslo sa??mna by piclo...nech sa skoro najde 😠 😠 ☹ ☹ ☹ ☹ 😢

zuzanecka17
13. dec 2011

@lubikan to sa uz ani nezisti. no, co uz. bolo poistene, len poistovne vzdy vymyslaju, tak hadam sa to skoro vsetko vybavi.

lubikan
13. dec 2011

@zuzanecka17 😠 ☹ ☹

zistila som,ze uz nemozem pit tu syrovatku,na cas som ju obmedzila,lebo ma zduvalo...potom bolo dobre,vcera som si ju zase dala a znova krce,naduvanie...a to mi este ostala na hadam 10 napojov..aka bola dobraaa..mnaam...tak len daky jogurtik,kysle mliecko....aj vestkyna mi kedysi povedala,ze radsej to mam jedavat,pit 😉 🙂

zuzanecka17
13. dec 2011

@lubikan vies co ja som kedysi pila rano taky vlakninovy napoj a tiez som z toho bola nafuknuta a zduvalo ma. tak mam toho doma este skoro celu skatulu 🙄 aj taky proteinovy napoj, z toho je mi na tycku tiez, ja nemozem taketo humusy pit 😢

zuzanecka17
13. dec 2011

baby aspon obed som mala mega zdravy - grilovane tofu s dusenou zeleninou 😎