Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
debbie ja chcem len to musim aj urobit .))) ved to poznas
@tinika @bobocka @vejula @sssimi
Nezastavujte sa, kazda uz ste nejake to polkilecko schudla, bola by to skoda zahodit to, ked uz ste sa raz nastartovali. Myslite na silvestra - nemyslim samotnu oslavu (aby ma zas niekto neopravil, ze kasle na "silvestra" 😝 ) ale myslite na ten datum! Do silvestra je to este 10 tyzdnov, to je realna sanca schudnut 4 kila, ked sa do toho obujete. Chcete vediet co to znamena?
* tinika = 69
* bobocka = 60.5
* vejula = 54
* sssimi = 63.6
Tak zavrite oci, kazda si predstavte toto krasne cislo na svojej vahe, vonku mrzne, snezi, a vy mate strasne dobry pocit, lebo ste si splnili svoj sen, odolali ste vianocnym nastraham ... 😀
@tinika no ja som niekedy pred troma tt tiež chcela , no denne som začínala odzačiatku no až prišiel den ked som našla tuto tému a baby čo mi pomahajú isť dalej a od toho dna som chcela veľmi a zatiaľ ťuk ťuk pevnú voľu a odhodlanie nadalej mam , držím palce aby aj teba niečo poriadne nakoplo a už to bolo len jeden krát odzačiatku 😀 a ak sa podarí tak zajtra 😀 😀 😀
🙂 az sa idem postavit na vahu aby som kludne spala, hoci s plnym bruskom po dni to asi nebude ziadna slava 😀 😀
@tinika ty teda neranajkujes? Co ta prehana? Nie je to od niecoho konkretneho?
A co vonku? Ako si spravne skonstatovala - NIECO DO RUKY 😀
A to moze byt - jablcko, jogurtovy napoj alebo kefir, urobeny maly sendvič..... moznosti je vela, len treba chciet.
Ako vravi @adky (to sa mi strasne paci) kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod 🙂
@yennn tak super že si so sebou spokojna... no vieš ide o to že už nemam zo seba pocit že sa nejako nadmerne prežieram myslim že som tak v norme, nie žiadne prščisko... ale moc to nepomaha, žiadne volne gate ani nič take ako vy nepociťujem.. jedine čo by som chcela častejšie chodiť do fitka, to sa mi v piatok velmi zapačilo, normalne ma to bavilo, ale asi som to prehnala po tych 40 minutach ked som vystupila z pasa bolo mi normalne zle na odpadnutie, a to som pri tom behu vypila asi 3/4 litra vody... tak to budem musieť trošku zbrzdiť ale jednoznačne chcem behať. v minulosti som behala často bavilo ma to a opať tomu prichadzam na chuť 🙂 tak snad ma to čoskoro neprejde, a hadam aj ten čas občas dovoli si takto vybehať zlu energiu z tela
@vejula ale ved aj ty predsa musis byt so sebou spokojna - dokazala si sa prekonat a prestat po veceroch vyjedat sladke. Ved to je obrovsky uspech! 😀
No a uz sme ti raz vysvetlovali, ze ked ma niekto 58 kil, tak sa mu (bohuzial) chudne tazsie, ako niekto kto ma 100 kil - tomu sa (chvalabohu pre mna) chudne lahsie - ale tiez len na zaciatku - telo ma z coho pustat. Moje telo chape, ze vazim fakt vela a ze treba ubrat.
Ty musis svoje telo presvedcit, ze to myslis vazne a ono to pojde. A to sa podari len vytrvalostou 🙂
@vejula Ahoj, mohla by si mi prosim ta napisat, aky caj si pila? dakujem pekne za odpoved...
@tinika tak drzim palce nech ti do rana vytravi a bude tam aspon polkilecko 🙂
A s tym prehananim - to chce doktora. Kazdy clovek by mal ranajkovat, niekedy je to otazka zvyku, mnohi ludia maju najprv pocit ze do zaludka nic nedostanu, takze treba zacat postupne. Aj moj muz - on a ranajkovat? Pche, no urcite! Ale odkedy som doma a mam trochu casu, spravim aj jemu (aj so zeleninkou) a nestazuje sa , ked ho prinutim k priznaniu, uzna ze je rad, ze sa naucil ranajkovat, ze citi, ze je to tak spravne.
Takze... nedavaj mliecne. Daj malu polku chlebika, bez masla , iba so sunkou a uvidis. ...
no baby... tak ja som po porode dlho priberala ked uz na mna nemali ani čisla tak som sa zasekla... a dala sa do formy... schudla som okolo 10 kg..a kedze som nikdy nebola 50kg kostička , tak som bola so sebou veeelmi spokojna... teraz čakam druhe babenko ..a uz som zase tam s vahou kde na začiatku !takze potom od februara sa tu k vam pridam a dufam ze to zhadzovanie pojde lahko ... ked mne tak chutí jest ! 🙂))))
@stella231 blahozelam k tomu ze si schudla, isto vies ako na to. Neukracuj sa o radost z tehotenstva, ale zase pamataj, ze netreba jest za dvoch. A tiez si spomen, ake bolo tazke schudnut. 🙂
Drzime palce nech sa babeno narodi zdrave a krasne. 🙂
A tiez drzime palce, aby si sa ku nam na jar nemusela pridavat. Ale keby nieco - sme tu. 😉 Resp. dufam ze tu este stale budeme (aspon tie co potrebuju schudnut viac) a dufam ze tie, ktore potrebuju schudnut par kil, tu uz davno nebudu 😉
Babulky dobru nocku. Uz sa neviem dockat na zajtrajsie ciselka od vas!
PS: vzdy som pondelky nenavidela - to sa pred troma tyzdnami zmenilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lienka2602 hanasaki taky činsky čaj, ale vysadila som ho lebo ma ja detoxikačne učinku a to by som počas kojenia nemalo, lebo tie toxiny čo sa ti vylučuju z tela sa potom dostavaju aj do mliečka.. Ale inak je velmi dobry ma mnoho dobrych učinkov, je velmi zdravy a fakt sa z neho dobre a zdravo chudne
tak to si pamatam moje chudnutie !!! 4-5 x tyzdenne 2 hodiny fitko !!! a nič som uz po 17 tej nejedla 🙂))))) 😀 ale snad pri kojeni ..ak teda budem fitko nebude na škodu 😒 či mi to moze ublizit ze by som prisla o mliečko ?teda ak mi to krpček dovolí pohnut sa od neho 😀
No tak aj ja sa už lúčim, držím vám palčeky aby bolo čo najviac mínusiek , ja som zvedava na mna ...... 😒 už nech je rááááno baby ...... 😀 😀 😀 brú nocku
@vejula Dakujem, zajtra si ho musim kupit... Od zajtra uz vazne musim zacat chudnut lebo je to so mnou hroza... Este raz dakujem...
drzkajte mi prosim palce, dnes mam to vysetrenie, nech mi nic nenajdu zle :(
ahojte babenky.. no ja som nemala vobec cas sem pisat a ani citat, idem si vas docitat, hlasim maly neuspech no neviem doma mam len rucickovu vahu a teda hlasim 77kg.. boli sme s manzelom na dovce cez vikend a teda asi som to presvihla :( ale skusim to tento tyzden dobehnut.. drzte sa baby.. pekny den (aj ked u nas prsi od vcera vecera...) 😠

@tinika hm ...musíš asi viac chcieť..... ☹