icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
24. okt 2010

@tinika hm ...musíš asi viac chcieť..... ☹

tinika
24. okt 2010

debbie ja chcem len to musim aj urobit .))) ved to poznas

debbie
24. okt 2010

@yennn no ja ked som si včera rano pozrela na brucho kostičky mi vidno tie panvové ......nie úplne no su obalené trošku ešte hihihi ale tak ako ...že....čawte baby.... 😀 hihihi

vejula
24. okt 2010

@yennn ozaj ty si sa už včera važila??? ani neviem som nekukala

yennn
24. okt 2010

@tinika @bobocka @vejula @sssimi
Nezastavujte sa, kazda uz ste nejake to polkilecko schudla, bola by to skoda zahodit to, ked uz ste sa raz nastartovali. Myslite na silvestra - nemyslim samotnu oslavu (aby ma zas niekto neopravil, ze kasle na "silvestra" 😝 ) ale myslite na ten datum! Do silvestra je to este 10 tyzdnov, to je realna sanca schudnut 4 kila, ked sa do toho obujete. Chcete vediet co to znamena?
* tinika = 69
* bobocka = 60.5
* vejula = 54
* sssimi = 63.6
Tak zavrite oci, kazda si predstavte toto krasne cislo na svojej vahe, vonku mrzne, snezi, a vy mate strasne dobry pocit, lebo ste si splnili svoj sen, odolali ste vianocnym nastraham ... 😀

yennn
24. okt 2010

@vejula vazila, aj som to pisala, ale som aj @adky vravela ze radsej by som to vzdy mala nechat az na pondelok, nech to ludi zbytocne nelaka sa jednak vazit skor, a nech sa ludia nemylia, ze co to stvaram 🙂
Ale .... som spokojna 😀 😉

debbie
24. okt 2010

@tinika no ja som niekedy pred troma tt tiež chcela , no denne som začínala odzačiatku no až prišiel den ked som našla tuto tému a baby čo mi pomahajú isť dalej a od toho dna som chcela veľmi a zatiaľ ťuk ťuk pevnú voľu a odhodlanie nadalej mam , držím palce aby aj teba niečo poriadne nakoplo a už to bolo len jeden krát odzačiatku 😀 a ak sa podarí tak zajtra 😀 😀 😀

tinika
24. okt 2010

🙂 az sa idem postavit na vahu aby som kludne spala, hoci s plnym bruskom po dni to asi nebude ziadna slava 😀 😀

yennn
24. okt 2010

@tinika ty teda neranajkujes? Co ta prehana? Nie je to od niecoho konkretneho?
A co vonku? Ako si spravne skonstatovala - NIECO DO RUKY 😀
A to moze byt - jablcko, jogurtovy napoj alebo kefir, urobeny maly sendvič..... moznosti je vela, len treba chciet.
Ako vravi @adky (to sa mi strasne paci) kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod 🙂

vejula
24. okt 2010

@yennn tak super že si so sebou spokojna... no vieš ide o to že už nemam zo seba pocit že sa nejako nadmerne prežieram myslim že som tak v norme, nie žiadne prščisko... ale moc to nepomaha, žiadne volne gate ani nič take ako vy nepociťujem.. jedine čo by som chcela častejšie chodiť do fitka, to sa mi v piatok velmi zapačilo, normalne ma to bavilo, ale asi som to prehnala po tych 40 minutach ked som vystupila z pasa bolo mi normalne zle na odpadnutie, a to som pri tom behu vypila asi 3/4 litra vody... tak to budem musieť trošku zbrzdiť ale jednoznačne chcem behať. v minulosti som behala často bavilo ma to a opať tomu prichadzam na chuť 🙂 tak snad ma to čoskoro neprejde, a hadam aj ten čas občas dovoli si takto vybehať zlu energiu z tela

yennn
24. okt 2010

@vejula ale ved aj ty predsa musis byt so sebou spokojna - dokazala si sa prekonat a prestat po veceroch vyjedat sladke. Ved to je obrovsky uspech! 😀
No a uz sme ti raz vysvetlovali, ze ked ma niekto 58 kil, tak sa mu (bohuzial) chudne tazsie, ako niekto kto ma 100 kil - tomu sa (chvalabohu pre mna) chudne lahsie - ale tiez len na zaciatku - telo ma z coho pustat. Moje telo chape, ze vazim fakt vela a ze treba ubrat.
Ty musis svoje telo presvedcit, ze to myslis vazne a ono to pojde. A to sa podari len vytrvalostou 🙂

moon1979
24. okt 2010

@yennn ale fujha jak som sa zlakla, ze co sa stalo 😀 😀 😀

debbie
24. okt 2010

@yennn jj dobre si to napísala @vejule máš 100%pravdu 😀 ked mame z čoho je to ľahšie o čosi no zastaví sa nam to tiež a potom bude tieť na nas ako aj na vejule aby sme vydržali stagnáciu

lienka2602
24. okt 2010

@vejula Ahoj, mohla by si mi prosim ta napisat, aky caj si pila? dakujem pekne za odpoved...

debbie
24. okt 2010

@moon1979 aj mna tou správou riadne naľakala ..... 😠 bosorka jedna 😀

tinika
24. okt 2010

@yennn mliečne veci ja nemozem a najnovsie ma prehana z hocicoho co do ust vlozim pred 9 :( neviem z čoho ale idem na tom pracovat tak papa kocky vazila som sa a ked uz nič tak stojim s vahou tak snad rano o niečo menej kedze teraz mam v brusku nejake papaničko 🙂

yennn
24. okt 2010

@tinika tak drzim palce nech ti do rana vytravi a bude tam aspon polkilecko 🙂
A s tym prehananim - to chce doktora. Kazdy clovek by mal ranajkovat, niekedy je to otazka zvyku, mnohi ludia maju najprv pocit ze do zaludka nic nedostanu, takze treba zacat postupne. Aj moj muz - on a ranajkovat? Pche, no urcite! Ale odkedy som doma a mam trochu casu, spravim aj jemu (aj so zeleninkou) a nestazuje sa , ked ho prinutim k priznaniu, uzna ze je rad, ze sa naucil ranajkovat, ze citi, ze je to tak spravne.
Takze... nedavaj mliecne. Daj malu polku chlebika, bez masla , iba so sunkou a uvidis. ...

stella231
24. okt 2010

no baby... tak ja som po porode dlho priberala ked uz na mna nemali ani čisla tak som sa zasekla... a dala sa do formy... schudla som okolo 10 kg..a kedze som nikdy nebola 50kg kostička , tak som bola so sebou veeelmi spokojna... teraz čakam druhe babenko ..a uz som zase tam s vahou kde na začiatku !takze potom od februara sa tu k vam pridam a dufam ze to zhadzovanie pojde lahko ... ked mne tak chutí jest ! 🙂))))

yennn
24. okt 2010

@stella231 blahozelam k tomu ze si schudla, isto vies ako na to. Neukracuj sa o radost z tehotenstva, ale zase pamataj, ze netreba jest za dvoch. A tiez si spomen, ake bolo tazke schudnut. 🙂
Drzime palce nech sa babeno narodi zdrave a krasne. 🙂
A tiez drzime palce, aby si sa ku nam na jar nemusela pridavat. Ale keby nieco - sme tu. 😉 Resp. dufam ze tu este stale budeme (aspon tie co potrebuju schudnut viac) a dufam ze tie, ktore potrebuju schudnut par kil, tu uz davno nebudu 😉

debbie
24. okt 2010

@stella231 neboj sa budeš zase kočanda maminečka a hlavne si teraz nerob s vahou starosti papaj čo si babtko v brušku povie a užívaj si tehulkovanie, neboj možno necháš všetky nadbytočné kilečká v pôrodnici ..... davajte si na seba pozor

yennn
24. okt 2010

Babulky dobru nocku. Uz sa neviem dockat na zajtrajsie ciselka od vas!
PS: vzdy som pondelky nenavidela - to sa pred troma tyzdnami zmenilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vejula
24. okt 2010

@lienka2602 hanasaki taky činsky čaj, ale vysadila som ho lebo ma ja detoxikačne učinku a to by som počas kojenia nemalo, lebo tie toxiny čo sa ti vylučuju z tela sa potom dostavaju aj do mliečka.. Ale inak je velmi dobry ma mnoho dobrych učinkov, je velmi zdravy a fakt sa z neho dobre a zdravo chudne

stella231
24. okt 2010

tak to si pamatam moje chudnutie !!! 4-5 x tyzdenne 2 hodiny fitko !!! a nič som uz po 17 tej nejedla 🙂))))) 😀 ale snad pri kojeni ..ak teda budem fitko nebude na škodu 😒 či mi to moze ublizit ze by som prisla o mliečko ?teda ak mi to krpček dovolí pohnut sa od neho 😀

debbie
24. okt 2010

No tak aj ja sa už lúčim, držím vám palčeky aby bolo čo najviac mínusiek , ja som zvedava na mna ...... 😒 už nech je rááááno baby ...... 😀 😀 😀 brú nocku

lienka2602
24. okt 2010

@vejula Dakujem, zajtra si ho musim kupit... Od zajtra uz vazne musim zacat chudnut lebo je to so mnou hroza... Este raz dakujem...

sssimi
24. okt 2010

@yennn ty si zlatá. Ja sa nevzdávam, neboj. Len tento týždeň to hodnotím kriticky....

nanika
25. okt 2010

Dobre ranko 🙂
@yennn ja som to myslela tak, ze ako na potvoru mam vzdy viac v pondelok na vahe, ako ked sa vazim iny den v tyzdni a so stravou to akosi nesuvisi. ale dnes som so sebou spokojna, takze hlasim ako prva 82,4 kg ubytok za tento tyzden je myslim 1,4 kg 🙂

nanika
25. okt 2010

drzkajte mi prosim palce, dnes mam to vysetrenie, nech mi nic nenajdu zle :(

ivca17
25. okt 2010

ahojte babenky.. no ja som nemala vobec cas sem pisat a ani citat, idem si vas docitat, hlasim maly neuspech no neviem doma mam len rucickovu vahu a teda hlasim 77kg.. boli sme s manzelom na dovce cez vikend a teda asi som to presvihla :( ale skusim to tento tyzden dobehnut.. drzte sa baby.. pekny den (aj ked u nas prsi od vcera vecera...) 😠

adky
25. okt 2010

@yennn jooooj ty,ved ku 2 baleniam je len jedna miska 😀 😀 Denko.....ved to taka akcia,kupis 2 balenia a mas JEDNU misku zadara 😀 😀 😀 😀