icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

gabena1
25. jan 2012

@lencyca mne by nikdy nenapadlo ze pri tehu priberiem 23 kg a to do 5 mesiaca som pribrala asi 3kg 😕 v tom case mi chutili zelene jablka goldenky..chudak muz, nestihal kupovat sak chodil s tym 2kg vreckom stale z obchodu 😀 😀 😀 ale potom prisla sezona ovocia, broskyne , marhule a ine dobroty, prestala som jest jablka a potom to islo...ale co bolo este horsie ked som kojila tak aj v noci ked bol maly kazde 2 hodky hore som sa po kojeni musela ist najest co mi az zle bolo od hladu...som nechapala...kojila som len 2,5 mesiaca bolo mi to luto ☹ kamoska co koji schudla tak ze je tensia ako pred tehu...a potom krstiny, same dobroty darcekove kose a potom navstevy ako vravis...ja mam zas len predkramovy syndrom, par dni pred ,mi chyba sladke ale kontrolujem sa 😅

kosta123
26. jan 2012

@gabena1 - vidíš a ja som kojila 10m. a naberala som 😠 😠

gabena1
26. jan 2012

@kosta123 och jo, kazde telo je ine..ale co uz nevymenila by som toho mojho duracelka za nic na svete a keby mi niekto povedal ze este par kil kvoli nemu mam pribrat....tak priberiem...zmenil nam zivot bubacik nas 😵 😵 😵 😵 samozrejme k lepsiemu... 😵 neviem sice kde mi hlava stoji v kuse mam bordel ale sak raz z toho vyrastie 😀 😀 😀

lencyca
26. jan 2012

skúšala som aj jablčny ocot,aj na liekoch som bola-s tými som schudla 12kg,ale začali mi robit zle,potom ich aj zakázali,a všetko sa mi vrátilo späť,aj s úrokami 😠 ,mám aj zníženú činnosť štít.žlazy

lencyca
26. jan 2012

@gabena1 ja som malého kojila 7mes,ale nechudla som... kojili sme sa každé 2 hodky,to tiež poznám,malý je živé striebro,ked nespí 😉

lubikan
26. jan 2012

baby.tu som nasla super foto inspiraciu na jedla 🙂 🙂 🙂

http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?...

lubikan
26. jan 2012

aj tuna toho ale je!!!!! 😕 😕 😀 🙂 🙂

http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?...

erika115
26. jan 2012

@lilithka26 AHOJ
JA SOM MALA PRED PORODOM 86KG. PRIBRALA SOM 29KG A TERAZ MAM 84KG. NIC MY NEPOMAHALO LEN TO ZE SOM ZACALA PRAVIDELNE JEST A HLAVNE SOM VYSADILA BIELE PECIVO!
MOJ JEDALNICEK JE TAKYTO:RANO SI DAM KAVU ALEBO CAJ_RANAJKUJEM ASI OKOLO 9 HOD.
NA OBED SI DAM VSETKO TO CO JE NAVARENE-DAVAM SI POZOR NA VYPRAZANE JEDLA.
OLOVRANT SI DAM OVOCIE,PODLA POTREBY.
NA VECERU SI DAM ACIDKO-ROZNE.
20KG SOM SCHUDLA OD FEBRUARA MINULEHO ROKA DO DECEMBRA.
PRVY TYZDEN TO BOLO TAKE TAZKE AJ SOM MALA CHUTKY ALE MUSIS SA PREKONAT.
VAZIM SA KAZDE RANO,KED VSTANEM.
NEVIEM CI ESTE KOJIS?JA ANO A NA TVORBU MLIECKA TO NEMA ZIADNY DOPAD. MAM HO STALE DOST.
UZ PO PRVOM TYZDNI SOM SCHUDLA ASI 2KG A STALE TO ISLA VAHA DOLE AJ KED NIEKEDY VAHA STALA NA MIESTE. ZAKLAD JE ZE TO NEMA JOJOEFEKT!!!!!!!!! 🙂

zahadka
26. jan 2012

ahojte dievcata, tak sa konecne ozyvam. Hlasim sa na udrziavacku, nie na chudnutie. Cakame druhe mimi, takze snad nedopadnem ako pri malom a po porode naberem kopu kg 😖 Teraz mi lekar nasadil hormony, pripravila som sa na to, ze budem priberat, ale je mi stale zle a cuduj sa svete, mam o 2 kg menej - cize 69kg, ak to pojde takto dalej, tak by som si aj davku zvysila 😀 😀 😀 😀 ale nie, to v ziadnom pripade, lebo je mi z toho uplne na nic 🤐 🤐 🤐 takze sa budem pravidelne hlasit ako sa drzim a co asi papam 😝

missy97231
26. jan 2012

ahojte... Tak ja sa po case vraciam spat do temy... Niekedy pred rokom som ju opustala, v polke februara boli // 😉
Ja som teda pribrala cez tehu 16kg (pri prvom 22kg).. Po porode mi ostalo 6kg navyse... No ale teraz je to uz aj 10kg stale navyse... Kojim, cvicit sa mi nechce, aby som neprisla o mlieko. Som "zavisla" na bielom pecive -roztek s maslom a medom.. Jasne ze mi nestaci jeden ale tri!!! Niekedy je to aj ranajky obed vecera... Hrozne nieco. Musim uz so sebou nieco robit,,, lebo dnes sa ma moje 4rocne krsniatko opytalo, ci budem mat zase babatko 😀 brucho mam jak v 6mesiaci.
@katren @gabena1 ten jablcny ocot mozem aj ked kojim?
Kolkokrat by som mala denne v pravidelnom case jest? Na ziadnu dietu sa nechcem dat, lebo je to nezmysel...aj teraz kvoli kojeniu, a potom tak ci tak to naspat naberiem.
Dajte mi nejake rady.., dakujem 😉

kosta123
26. jan 2012

@zahadka - jééj super správa 😉

tajava
26. jan 2012

@missy97231 ja som pri druhom dietati zacala cvicit uz ked malo 6 mesiacov a tiez som sa bala o mlieko, ale zacala som tak pohodovo, aby som nemala svalovku. A aj ked sa svalovka dostavila, tak s mliekom to bolo OK, nespozorovala som zeby mi mala mlieko odmietala. A kojim doteraz (mala ma 15 mesiacov) a to kombinujem posilnovnu so spinningom.
Cize zacat sa trosku hybat a jasne, ze davat pozor na stravu. Zavislost na bielom pecive prekonat, lebo ak neupravis stravu, tak ani cvicenie nepomoze.
Ja som zase zavislak na sladkostiach, teda cokolade a je pre mna strasne narocne odolat, ale ked sa zapriem tak to ide.
Drzim palce, nech kila idu dole hravo.

gabena1
26. jan 2012

@missy97231 jablcny ocot pri kojeni, hmmm tak to asi nie...je to kysle a ak si pamatam tak ani kapustnicu zo zaciatku nesmies...mozno keby si skusila raz 😕 ako bude slecna reagovat...ale ja by som s tym octom radsej pockala... 😉 asi ked uz budu prve prikrmy ze uz bude papat aj nieco ine tak vtedy skus postupne 🙂

jajuska1411
27. jan 2012

baby ja hlasim ze som pribrala 22 kg pri malom ostali mi este 4 kg teraz mam 62 dala som sa na 90dnovu dietu drzim ju 3 den bez prehreskov a hlasim -2 kg dolu 😀

martinkaa299
27. jan 2012

dnes dosiel balicek tak sa tesim od zajtra zacinam aj so spalovacom 🙂

kosta123
27. jan 2012

@martinkaa299 - bomba !!
Ja som práve prišla z fitka.

martinkaa299
27. jan 2012

@kosta123 jacvicim len doma, do mesta sa mi neda pri malej ☹ ale ide to dole 🙂 od vianoc -2,5kg len miery sa zatial nemenia

majka_k
27. jan 2012

@martinkaa299
@kosta123 babenky, ma toto ucinok ten L-carnitine aj mimo cvicenia? alebo len ked sa popritom cvicim, ja som pred dvomi dnami tak isto objednala L-carnitine 500000 3 flasky ale zatial neprisli 🙄
to sa chcem opytat ci sa to pije neustale aj v tie dni ako sa necvici? ma to nejaky zmysel? lebo ja planujem chodit cvicit v utorok a vo stvrtok a ak sa podari tak aj v sobotu ale tie ostatne dni to nieco robi v tele? spaluje aj mimo cvicenia? neviem ci mi budete vediet poradit, nieje to zbytocne pit aj tie dni ked necvicim?

martinkaa299
27. jan 2012

@majka_k na tych mojich je napisane ze pred treningom nalacno tak 20-30 minut

majka_k
27. jan 2012

@martinkaa299 aha 😕 ja som objednala tieto http://www.sports-shop.sk/vyziva-pre-sportovcov... a tam pise :
- základná denná dávka je 10 ml
- vo fáze redukcie nadváhy je vhodné zvýšiť dávku na 2x denne 15 ml, najlepšie ráno na lačný žalúdok a večer pred spaním.
- pre efektívne spaľovanie tukov pri tréningu sa odporúča vypiť 20ml sirupu cca. 30 min. pred fyzickým výkonom.

kosta123
27. jan 2012

@majka_k - pije sa to každý deň,,hlavne podľa návodu,,,tam to mám dať ráno na lačno a 30 min.pred tréningom. Určite spaluje aj mimo cvičenia ale asi nie až toľko.

majka_k
27. jan 2012

@kosta123 akoze ja aj doma spravime nejake tie brusaky v tie dni kedy nepojdem cvicit takze asi tak ako pises ze budem to pit ako pise v navode, snad nieco spali 😅

ellysa
27. jan 2012

ahojte aj ja sa hlásim, mne váha momentálne stojí po 28 dňovke za týždeň som dala dole asi 100 g 😅 ,ale nevzdávam sa-dnes idem hopkať na zumbu 😀 a mala som aj skvelý obedík, skúste http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22563

kosta123
27. jan 2012

Ahojte tak sa sa idem momentálne s mužíkom vysaunovať,povýrivkovať a zaplávať si ,,,no konečne relax 🙂

lubikan
28. jan 2012

@kosta123 hihi,mna to caka zajtra,ale samu...muzik bude s detmi 🙂 🙂 🙂

babyyy,tak ja dnes rano ze + 0,7kg...to asi preto ze ten minuly tyzden som skoro nejedla,preto mi to ukazalo skvelu vahu a tento tyzden som jedla normalne,ako sa patri pocas chudnutia 😖 😠 😠 ...no dnes som pojedla toho vcelku dost-ale len tie moje zdrave veci...3 pomarance,sunky aj 3x navyse,obed dvojita porcia a teraz som to zavrsila 4kockami bielej cokolady..... 😠 ...dnes sa necitim dobre,v noci ma bolel zub,veelmi neskoro som zaspala...tak som nevyspata....uuuf........

martinkaa299
28. jan 2012

ja som teraz zidedla oblizprst, ale bol suprovy 😀 a zajtra ma dedko oslavu tak aj torta bude 😨 dufam ze sa budem krotit

kosta123
28. jan 2012

Ja som asi schytala svalovú horúčku,,,tak to by som po bazéne a saune nepovedala.....skôr že mi to pomôže a prd.

ema72
28. jan 2012

cvicit treba s rozumom a hlavne pravidelne. Zachvaty cvicivosti vam nepomozu. Treba si vybrat fyzicku aktiviu, ktora vas bavi a nepolavit v pravidelnosti. Co sa tyka tej stravy, nejake velke dietovanie nie je na mieste, hlavne ked kojite. Jojo efekt vam to da pocitit. Treba vylucit tucne jedla, kaloricke pochutiny a sladke napoje. J som 4 mesiace po porode, v tehu som pribrala 18 kg a teraz som na svojej vahe. Ale 2x posilovna do tyzdna musi byt, jem bezne jedla aj knedliky, cestoviny, halusky...Mam 39 r. a nie som akoze chudy typ. Som stihla, lebo sportujem inak by som tiez mala viac. Pri tom cviceni sa mi tvori vela mliecka, aj to je dovod, preco to robit. Zrejme to urychluje metabolismus a nasledne sa rychlejsie tvori mliecko/

zuzanecka17
29. jan 2012

babyyy, mne uz 3 tyzdne vaha stoji 😢 😢 😢 😢 ani dole, ani hore, nic.

@lubikan ked tebe tak stala pred vianocami vaha, co si zacala potom robit? nechapem...

lubikan
29. jan 2012

@zuzanecka17 na vianoce som na to kaslala...jedla som starym sposobom a potom som zase zacala chudnut+posilka...ale mala som aj trocha nervy z niecoho... 😖 ...