icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lubikan
27. máj 2012

holky cavte,tak som tu zase po mesiaci,kedy som to zase dogabala,zrala som jedna radost,nepravidelne,nezdravo...co sa ukazalo na vahe...a ja jednoducho nesmiem "zrat" hlavne po 17-18 hodine,kedy moje telo jedoducho vypne,nefunguje,netravi a rano ide vaha prasknut....takze pred vianocami som mala okolo tych 65 kg....
dobre citajte......pred tyzdnom som znova zacala chudnut,poctivo papat a pit a to mam pred mrchou 🙂 ...vaha bola rano 67 😨 🤐 😕 az....a dnes rano po tyzdni 64 kg.....zrejme sa mi odplavila voda a crevka 🙂 🙂 ....ale comu nechapem,boky a stehno mam +1-2 cm ..od vianoc....... 😠

zuzanecka17
27. máj 2012

@lubikan no vitaj naspat 🙂 aj ja som tu mala dlhsiu pauzu, kedy som sa spustila... ale dnes rano 67,2kg, co je u mna mega uspech, tolko som snad ani na svadbe nemala 😀 dnes som si skusala stare rifle, ktore som taaaak dlho odkladala a nevyhodila, este taka malilinka nadej mi svietila, ze MOZNO raz ich opat zapnem. a dnes som zapla 😝 som sa vytesovala 😵 😵 😵 len teraz jemi luto vsetkych tych veci, co som ako tucniak vyhodila, ze uz nikdy sa do nich nezmestim. teraz som mohla mat super satnik!

zahadka
27. máj 2012

@lubikan ahojky, neboj, aj to pojde pomaly dole, telo sa musi postupne spamatat...Len sa pekne drz a nebude len ubytok na vahe, ale aj cm. Hlavne, aby si sa nedostala na augustovu povodnu vahu 😉

martinkaa299
28. máj 2012

@zuzanecka17 gratulujem len tak dalej. a svadba bola super 😀 kolace pre moje stastie mne moc nechutili tak tie som moc nezrala 😉 ale zato korbacikov a jednohubiek a stricikov som popila haba kuk 😠 😠 😠 a vcera som mala nafuknute brucho jak balon... na vahu som sa zatial nepostavila asi pockam aspon do stredy nech to trochu zleze zomna...

olejka
28. máj 2012

""""Najhoršia vec, ktorej sa ženy počas tehotenstva dopúšťajú a ktorá to „veľké“ priberanie odštartuje je mylná predstava, že musia jesť za dvoch. Hneď po pôrode je dobré začať rozumne plánovať, ako zhodiť kilogramy navyše.

Stretávame sa s dvoma extrémami žien. Jeden typ žien sa po pôrode hneď opustí, vôbec sa nezaoberá svojím výzorom a sústredia sa len na dieťa. Psychológovia označujú tento stav ako motivačné zlyhanie. Ďalší extrém žien začne po pôrode dodržiavať prísny redukčný systém a neprimerane športovať. Takže aj v tomto prípade je najlepšia zlatá stredná cesta.

Strava by mala byť vyvážená, lebo tak ako žena aj dieťa potrebuje veľmi kvalitnú výživu. Je dôležité zachovávať pomery medzi bielkovinami, cukrami a tukmi. Treba tiež preferovať tuky s nenasýtenými mastnými kyselinami, nie živočíšneho pôvodu. Taktiež musí byť zabezpečený dostatočný prísun vápnika, železa, vitamínov, stopových prvkov. Sladkosti, mastné veci a údeniny naozaj vo vašej strave prijímať nemusíte.
""""
http://wanda.atlas.sk/ako-schudnut-po-porode/we...

zuzanecka17
28. máj 2012

Tak a teoria by bola 😉 dakujeme

adky
29. máj 2012

Ahojte. pozeram ze tu su vsetko nove baby,dlho som tu nebola 😝 Chudne tu vobec este niekto zo starych bab,co sme chudli pred 2 rokmi? 😀
Ja som schudla krasne 35 kil,ale za rok "nechudnutia" som pribrala 10 naspat......taaakze zacinam opat,. Drzim sa uz 2 tyzdne,3 kila su dole,tak snad to uz potiahnem do toho konca-na vahu 65,tam som sa nikdy nedostala,ani pri minulom chudnuti 😀

nellyza27
29. máj 2012

@adky ahoj, aj ja som sa rozhodla, ze potrebujem schudnut, mozes mi napisat ako sa ti podarilo schudnut 35 kil a za aky cas?

adky
29. máj 2012

@nellyza27 za necely rok,stravovanim podla skvelych rad od Mira Veseleho. Slo to lahko,nemala som nidky pocit vlcieho hladu a neovladatelnej zravosti,pretoze to nie je drasticke mucenie,pri takomto chudnuti,racionalne stravovanie sa da ovela lahsie zvladnut ako nejaka blba dieta ktoru malokto dotiahne presne a do konca 😉

sima199
29. máj 2012

ja som drzala aj 90dnovu, este pred tehu- pomohlo. Pocas tehotenstva som pribrala 25kil´. Maly ma 10 mesiacov a ja mam menej, nez pred tehu 🙂 nechapem, lebo pre to "nic" nerobim.Niekto tvrdi, ze preto, ze kojim, ale to len raz v noci, takze nemyslim, ze preto. A vdakabohu, nemame vytah a byvame na 3. poschodi 🙂

zahadka
29. máj 2012

@adky som rada, ze si sa opat ozvala, ja sice nie som z tych "starych", ale tiez som ta sledovala - teda vysledky. A je to obrovska motivacia 😎 Ak sa ti bude dat, davaj tu svoj jedalnicek, aj @lubikan tu davala dakedy a bolo to super inspiracne 😉

frick
29. máj 2012

@adky jééj aj sa sa riadim Mirom Veselým.Má tam super nápady a rady a hlavne po lopate všetko vysvetlene. 😀 Ale ja som len začiatočník od marca.35 kíl to je krásny úspech myslím že tých 10 dáš ani nebudeš vedieť ako 🙂

nellyza27
29. máj 2012

@adky dakujem a mozes sem dat svoj jedalnicek?

adky
30. máj 2012

@nellyza27 tak napriklad vcera:
R: jogurt s musli (nerozlisujem ci je nizkotucny alebo smotanovy,ak mam chut na smotanovy a o chuteny,tak si ho dam a vaha ide aj tak dole,musli za jednu velku hrst )
D: banaaan
O: cestoviny s rybkou (nakladam si na maly detsky tanierik,ak to nie je moc dietne jedlo-a staci to na zasytenie )
Ol: 2 ryzove chlebiky,cherry paradajky a trojuholnicek syra
V: zeleninova polievka - mam rada lahke vecere 😉
PS: medzi olovrantom a vecerou som mala s dcerkou 2 kopceky zmrzky,tu mam kazdy den a neobmedzuje ma v chudnuti,len sa snazim vyberat si ovocne-maju ovela menej kalorii ako nejaka cokoladova,vanilkova atd.

nellyza27
30. máj 2012

@adky tak to je super, nie je to nic drasticke, ja som si rano dala celozrnny chlieb so sunkou a syrom+paprika. A aj popritom cvicis? A odkedy si zase zacala chudnut a kolko uz mas dole? MOzem sa opytat aku mas momentalne vahu? Ja zacinam na vahe 85kg a potrebujem aspon 20 kil dat dole. A dnes ides mat co na obed? Prajem pekny den

modrofuzik11
30. máj 2012

baby, mne pomohlo menej jest a viac sa hybat. s kubkom chodime na bicykel, na plavanie. sama cvicit nechodim, nie je kedy. snazim sa hybat sa s detmi...

zuzanecka17
2. jún 2012

babyyyy dnes 66,7! 😀 😀 😀

karin1234
4. jún 2012

@sima199 ahoj, tak to máš super ked ti neostali kilečka navyše, a čo postava? nemáš pocit, že je ina ako pred tým. myslim,ze ju treba cvicenim spevniť. cvičíš aj?? ja som schudla 10kg od porodu no ale to brucho potrebuje cvičenie. pozdravujem tvojho adamka aj my máme doma adama 🙂

zahadka
4. jún 2012

Potrebujem pomoc, za posledny mesiac som pribrala 4 kg, co je strasne vela, do porodu je este daleko, nechcem skoncit so 100-kou. Normalne som zabudla jest zdravo, ale uz prestavam mat tie priserne chute na sladke a prejedanie sa. Jest sice potrebujem, ale myslim, ze zvladam uz aj zeleninku. Poradte, prosim, ako sa stravovat, ked nemozem takmer vobec mliecne, iba okolo 11-tej, 12-tej. Pripomente mi nejake zdrave jedla. Celkom by mi bodlo rozpis ranajok, desiat, obedov, olovrantov a vecier. DAKUJEM!

zahadka
4. jún 2012

@kosta123 @lubikan ako sa drzite??? Akosi uz malo pisete, treba to tu trosku rozbehnut. Co robievate teraz? Chodite aj cvicit, posilka a pod.? Ako reaguje okolie na vase "nove" telo?

sima199
4. jún 2012

@karin1234 urcite by pomohli aj nejake brusaky, ale zatial sa velmi napremaham :// brucho uz aj tak nikdy nebude ako pred tym, (teda moje urcite nie) krasne mena sme vybrali nasim deturencom 😉

zuzanecka17
4. jún 2012

@martinkaa299 ako sa drzis? Po tej svadbe ok? 🙂

martinkaa299
4. jún 2012

@zuzanecka17 zo 67,7 mi to vyskocilo na 68,1 a cez tyzden som sa taktiez moc nedrzala tak dnes rano stale 68 ale oddnes zas makam na sebe tak dufam ze to pojde dole...

zuzanecka17
4. jún 2012

@martinkaa299 urcite, si rozumna a mas motivaciu! 😵 ja som teraz bola v bille a joooooj ako sa na mna horalky usmievali... tak som rychlo zdrhla prec! 😕

kosta123
4. jún 2012

@zahadka - no ja mám momentálne pauzu,,,riešim iné veci,,,,nebola som týždeň cvičiť a neviem či cez tieto pekné dni budem chodiť,jedine ak bude pršať,budem si užívať posledné celé dni s malou lebo v septembri idem do práce a mel do jaslí. snažím sa len udržať si váhu a rozbehnem to asi zase na jeseň a samozrejme podla možností z práce.

frick
6. jún 2012

ahojte.U mňa dnes ráno 68 kg.Som si začala oči pretierať či vidím dobre. 🙂 Takže zatiaľ 7,5 kg dole

ellysa
6. jún 2012

babule ja tiež pauzujem momentálne, mám dôvody 😀 , ale snažím sa jesť stále zdravo, aj keď sem tam poruším teda 🤐

zuzanecka17
11. jún 2012

Baby co nove? Nejako to tu utichlo 🙂 mne to uz tyzden stoji, asi som uz dosla do tej fazy utlmu. Tak sa snazim dalej, nech to este trosku zlezie 🙂

miska2311
11. jún 2012

ahojte....no moja dilema...3a pol mesiaca po porode a este mam na sebe 10kil...aj som kojila este stale kojim no aj dokrmujem ale velmi nechudnem....sice po cisarskom ..neda sa to hned no uz mam z toho mindraky.85kil je dost:(a nic neobleciem ,len velke cisla musim kupit

martinkaa299
12. jún 2012

baby tak mne to sotoji stale na tej 68 ☹ ☹ ja to nechapem ked len cvicim chudnem, ked si len davam pozor na jedlo tiez chudnem... ale ked robim oboje naraz tak ne ze by to slo rychlejsie dole ono to stoji 😠 😠 😠 😠