icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ibajeho
12. jún 2012

Som 5mesiacov po porode a stale mam na sebe 10kg navyse!!! Neviem sa ich zbavit pretoze jest musim a take ze aby som cele dni zobkala len zeleninu ci ovocie na take ja nejsom. Potrebujem aj sladke a na oddelenu stravu alebo podobne piplanie sa s jedlom popri malom nemam cas. Na cvicenie takisto nemam cas, tak co mam robit???boli ste niekto v takejto situacii? Ved ja uz nic neobleciem zo svojho satnika ☹

maminuska
12. jún 2012

@ibajeho ja ti poradím on line trénera, ja na nom fungujem 3 týžden a 3 kg dole, ale musíš si nájst čas na cvičenie inak to nejde.

ibajeho
12. jún 2012

@maminuska a kolko mi to zaberie casu?a na akom principe to teda funguje?

kosta123
12. jún 2012

@ibajeho - ja napríklad moc zeleniny a ovocia nejem,tiež to moc nemusím.
Chce to len pravidelnu stravu každé 2-3hod, vyradiť pečivo,sladkosť alebo ovocie max do 12.00,vela vela bielkovín a pôjde to ako mne. 😉

ibajeho
12. jún 2012

@kosta123 a v com vsetkom su bielkoviny? V mase a mliecnych vyrobkoch?

kosta123
12. jún 2012

@ibajeho - sunka,mäso,mlieko,syry,jogurty,vajcia,cottage syr....

ibajeho
12. jún 2012

@kosta123 no ale z vajec sa neuveritelne pribera, taktiez syry nie su zrovna na stihlu liniu. S si ista ze toto jedavas a chudnes? 😅

kosta123
12. jún 2012

@ibajeho - ja jedávam vajcia takmer denne,,,,to som ešte nepočula že by sa z nich priberalo a syry sú aj nizkotučné aj jogurty.

zahadka
12. jún 2012

@ibajeho a nezabudaj na pitny rezim, najlepsie je vypit tak 2,5-3,5 litra vody za den a vacsinu z toho do obeda, aby si si v noci oddychla, ked zacnes pravidelne v malych davkach jest a budes dodrziavat pitny rezim, pojde to aj bez cvicenia, da sa to, len musis nabrat odvahu...vlastna skusenost.... Poradim, urob si napr. rozpis na 2-3 dni, co budes jest na ranajky, desiatu, obed, olovrant, veceru, druhu veceru (napr. uhorku), nakup si to a popri malom mozes aj nieco na rychlo jest. A priprava bielkovinoveho jedla nie je vobec tazka. A ak uz nevies, co narychlo, tak zeleninova polievka, ci zel. rizoto je okamzite pripravene...

zahadka
12. jún 2012

@ibajeho treba jest nizkotucne mliecne produktay (nie odtucnene!!!!!) a naozaj sa z toho chudne, vsetky baby, co tu schudli, tak sa takto stravovali, ja som si dala tu namahu, ze som si citala prispevky od zaciatku, velmi mi to pomohlo, potom sme si s babami vymienali jedalnicky a to bolo tiez super....Ale vtedy som mala kopu casu, uvidime po druhom babatku, ci budem zvladat citat prispevky, ale uz aspon viem, ako cca. schudnut. Ja som za 1,5 mes. schudla 6 kil...to bolo radosti 😎

excelent1
12. jún 2012

závidím kočky čo sa darí dať dolu kilá.ja vážim 73 kg ,mám stále na sebe 12 kg od pôrodu ,maličká má už 3 mesiace ,musela som si pokúpiť oblečko ,lebo kilá sa držia..

ibajeho
12. jún 2012

@zahadka tak ja sa hlavne aj snazim uz vecer nejest dajme tomu po tej 6tej, aked nie vzdy sa to dari. No a co sa tyka pitneho rezimu tak ja nevypijem za den dokopy ani jeden liter nieto este co pises ty, si to nedokazem predstavit, mne pit jednoducho nechuti a tak nemam potrebu. A mohla by si mi teda preposlat nejake tie jedalnicky nech mam aspon inspiraciu ze ako zacat? Dik

kucminka
12. jún 2012

len tak som sa tu primotala,ja som 7 mesiacov po porode,mám váhu ako pred otehotneím,ale poviem vám pravdu,radšej by som mala aj tých 5kilov navyše.Ja som chudla sama od seba,malý bol tak strašne zlý,celý deň a noc mi plakával,už som bola s nervami v koncoch,nemala som ani kedy jesť.Teraz už je to lepšie,už sa troch prehrá,ale má uctihodných 10kg a v kočíku mi vobec nechce byť,tak keď ideme von,tak nosím 10kg závažie,nepotrebujem ani cvičiť,ani nízkotučné produkty.Tak neviem či je lepšie mať nejaké to kilo navyše a dobré dieťatko,alebo byť štíhla ako slíž a nervy v kýbli 😉

zahadka
12. jún 2012

@ibajeho poslem ti to zajtra, ak neva, alebo pytaj aj kostu. A co sa tyka pitia, ja som predtym vypila pol litra vody za den a velmi rychlo som si zvykla, dolezite je rano na lacno zacat s nejakymi 3-4 dcl vody...Prve dva-tri dni bude problem, ale potom to pojde super. Vzdy sa pred jedlom napi (pohar vody) a urcite kazde 2 hodky si daj pohar vody. Ak budes jest casto, tak ked si to spocitas, budes prekvapena, kolko sa ti dari vypit. Ked som si zvykla tak som pila doobeda pred jedlom skoro 4dcl a po jedle 2-3dcl vody a dalo sa to bez problemov zvladnut. A teraz uz nemam problem vobec.

zahadka
12. jún 2012

@kucminka kazdy organizmus sa inak vyrovnava...Niekto chudne, niekto pribera. A, samozrejme, kazdemu chyba to, co nema, ci ma ten druhy 😀 😀 😀 Take sme my zeny 😀 😀 😀

kosta123
12. jún 2012

@ibajeho - s tou vodou to poznám,ja som vypila 2 kávy a 2x 2dc vody za deň,ale bolievala ma aj dosť hlava.
Napusti si 2l flasu vodou daj si ju do kuchyne a uvidíš že si ju vždy všimneš a napiješ sa,ja som sa to takto naučila a teraz si moje telo pýta vodu samo automaticky,presne ako si napísala,predtým som nemala vôbec pocit smädu a niekdy som sa napila až ked ma MM upozornil či som dnes vôbec niečo pila 😠 😠 chúďatká obličky.

maminuska
13. jún 2012

@ibajeho tak mne on rozpísal jedálny lístok plus pohyb - aerobka a posilovanie. presne mi napísal čo z toho robit, + bereim ochranné suplementy.
Každý týžden sa mu hlásim a podla toho sa mi upravuje strava. Stálo ma to na tri mesiace jeho služby 70 EUR, plus 75 EUR suplementy ( tak ale môžeš aj be nich )
Lenže toto je tá ťažšia cesta, kde fakt hodku denne na sebe makáš ako divá, teda každý druhý deň, jedne den máš volno.

janine6623
13. jún 2012

@excelent1 tak sme na tom rovnako ja tiez o tyzden 3mesiace pomporode a tiez este +12kg.ide ma porazit, kojima nic nejde dole.

excelent1
13. jún 2012

@janine6623 aj ja kojím.váhu mám stále rovnakú a neprejedám sa tak ,že nechudnem.

babucika
13. jún 2012

hlavne treba chciet zmenit svoj rezim ... pomalicky a postupne ... postojom ja nemam cas, nedokazem vypit tolko vody neschudnes ....mam 3 mesacne babo, a mam o 2kg menej ako pred porodom ... a jem cely den, a vsetko ...raz za cas i pizzu, slaninku, keks atd.... co som zmenila je,ze uz nejem cokoladu ako predtym, a chodim vsade pesi... do meste, do poradne ... proste vsade kde sa da ... ak nemas cas ist do fitka,zober babo do kociara a spravte si 2-3 hodinovu prechadzku (alebo kolko sa da) a viackrat za den.... a mas to 2 v jednom... pohyb, cerstvy vzduch...pre teba i malicke 😉. drzim palce... ja sama potrebujem este schudnut ... mala som kila navyse uz pred tehu 😠

ibajeho
13. jún 2012

@babucika no vies lenze ja som strasne anemicka a naozaj nedokazem sa prinutit este viac zo seba vydat energie nez mam lebo aj to malo co mam mi nestaci a stale som unavena. A navyse beriem od porodu antikoncepciu vdaka ktorej som pred tehu pribrala za dva mesiace 8kg, takze aj to by som rada zhodila amyslimsi ze vsetko mi to udrzuje ta antikoncepcia tie kila navyse. Predsalen su to hormony a dokonca sa mi aj celulitida vytvorila taka ze sa mi chce az plakat.

Nemate nejaky osvedceny recept aj na celulitidu? Teda ako sa jej zbavit 🙂

@kosta123 ano aj mna bolieva hlava lebo som dehydrovana, ale proste mi to nedochadza no ze sa mam napit 🙂
@zahadka Dakujem, tak budem cakat na ten jedalnicek 😉

zahadka
13. jún 2012

@ibajeho teraz som sadla k pc, sme pred cestou k nasim (skoro 300 km), takze dobalujem, ked prideme, musime letiet este k znamym.....Dufam, ze ti nieco poslem, ak nie, ospravedlnujem sa vopred, ale od rana lietam, neviem, kde mam hlavu....

babucika
13. jún 2012

@ibajeho no ja som bola tiez.... mala som hodnotu len okolo 80 .. brala som zelezo... ale potom som ho vysadila... mala som z toho len komplikacie ... s tou unavou , vies co som si vsimla, ze ked som bola vonku na vzduchu ... a mala aky taky pohyb som bola menej unavena, ako ked som bola cely den v byte. vzduch, slniecko a pohyb fakt dodavaju cloveku energiu ...
a nerozmyslala si nad zmenou antikoncepcie ked ti nerobia dobre? ked ich je tolko na trhu? 🙂

frick
13. jún 2012

@ibajeho Ahoj v prvom rade to začína naozaj v hlave. Keď som začínala baby odtiaľto mi dosť poradili potom som hľadala na nete a dostala som sa na stránku "chudnutie ako" dosť mi to pomohlo.Na začiatok je fakt dôležité veľa piť a prvé kilá odídu ani nebudeš vedieť ako.Tiež som mala problém piť a hlavne keď som bola pol dňa vonku a vécko nikde 🙂 Ale dalo sa.Vyradila som úplne cukor pečivo len ráno a tuky som obmedzila. a 5x za deň jesť.jesť len zelninu je blbosť ale pridať ju do jedálnička je hlavne na to aby zasýtila a najlepšie je že jej môžeš zjesť koľko chceš. ovocie treba opatrne a len do obeda.Keď by sa ti podarilo dodržať pár pravidiel ver tomu že sladké až tak chýbať nebude a ak áno daj si tabuľku horkej čoko a len doobeda.raňajkujem 1 ks pečiva so syrom alebo šunkou alebo nátierka + zelenina a pohár vody pred a po jedle. desiata ovocie alebo jogurt + ovsáky + voda .obedujem normálne to čo máme navarené ale pred tým si dám zeleninu + voda nepotrebujem zjesť toľko hlavného jedla olovrant kaleráb alebo uhorka oriešky alebo kukuričný chleba + voda
A kosta123 má naozaj pravdu bielkoviny sú dôležité
večeriam len zeleninu trocha šunky a trocha syra.Alebo len na pare zeleninku so syrom. Pokiaľ to neskúsiš tak tomu neuveríš ale naozaj to funguje.A keď k tomu pridáš cvičenie pôjde to rýchlejšie ale dá sa to aj bez cvičenia. 😉

ibajeho
14. jún 2012

@babucika presne aj ja mam hodnotu ledva80 a beriem zelezo. A tiez ked som cez den dve hodky vonku tak sa citim menej unavena, ale dlhsie tam nevydrzim. Co sa tyka antikoncepcie, no vymenit ju nemozem lebo ja mam naplaste ktore sa po tyzdni menia, kebyze mam lieky tak by mi to moc nepomohlo pretoze by som na ne zabudala a dalsie dieta teda zatial nechcem 😀
@frick no ja musim mat cokoladu kazdy den, to je taka moja zavislost. A horku urcite nie 😅 ale dakujem za pomoc, ostatneho sa budem drzat co si napisala 🙂

ibajeho
14. jún 2012

@zahadka ved nemusis posielat hned, uplne staci az ked sa vratis 🙂

zahadka
14. jún 2012

@ibajeho
ranajky - kaiserka s nizkotucnym syrom a zeleninou(paradajka, al. paprika, uhorka, redkev);
- biely jogurt s ovsenymi vlockami a medom
- kasa s pomletych ovsenych vlociek s medom (ja som si pridavala trosku orechov, alebo kokosu)

desiata c.1- ovocie 1ks

desiata c. 2 - pol nizkotucneho tvarohu (ak zvladnes tak cisty....ja som nezvladala, tak som si to riedila obcas medom, obcas dzemom)

obed - zeleninove rizoto, polievku bez zahustovania a zasmazania, kuraci rezen (neprazeny) so zeleninovym salatom, maso na stave (vyhybaj sa bravcovemu), najlepsie bude, ak sa naucis namiesto zemiakov a ryzi jest k masu zeleninu; cestovinovy salat. PORCIE SI ROB AKO PRE MALE DIETA, NA MALE TANIERIKY, DO MISKY PRE BABATKO - ja som si davala do misky na kompot 😀 a hlavne solit ako pre dieta - vlastne ta strava by mala byt ako malemu dietatku, ak mas drobca do 1 roka, tak si mozete spolu pochutnavat.

olovrant c. 1 biely nizkotucny jogurt

olovrant c. 2 akakolvek zelenina 1 ks

vecera - co ti ostane z obeda alebo len lahku polievocku.

2. vecera - ak ti to vychadza na 20-tu a chodis spat az po 22-ej, tak si mozes este dat 1ks zeleniny....

Vypocitaj si napr. kazde dve hodiny jedlo odkedy vstanes. Hlavne sa pred jedlom napi vody a ak zvladnes aj po jedle, zo zaciatku bude stacit po troske, potom si zvysuj davky. Avsak poobede uz len pred jedlom a menej tej vody, inak budes v noci stale behat na wc. Uvidis hned prvy den, ze vobec nie si hladna, ze to vlastne ani nevladzes pojest, mozno tie porcie este zmensis, aby si vladala. Dolezite je jest a pit pravidelne. Odporucam ti pred zacatim toho celeho sa odvaz a pomeraj (ja som si zapisala miery cez prsia, pas, boky, stehna a rameno) a prevazuj a premeriavaj sa raz do tyzdna. Budes prekvapena ak to ide rychlo dole....Mozno by bolo najlepsie, aby si sa premerala po prvom raze az o nejake dva-tri tyzdne - budes viac motivovana 😉

Vela stastia, vobec to nie je take tazke, ako to vyzera, uz po prvom tyzdni budes so vsetkym stotoznena. Ja som nikdy nebola na taketo veci a neznasala som si takto pripravovat a islo to lahko, hlavne ked som mala popredu nakupene suroviny. A ked to pojde dole, tak budes este vyhladavat nove recepty 😉
Odporucam popozerat straku http://www.chudnutie-ako.sk/

zahadka
14. jún 2012

@ibajeho zabudla som ti napisat, ze ta desiata a olovrant su tam po 2x preto, ak by si bola ranostaj a chodila neskoro spat, aby ti to vychadzalo na tie kazde 2-3 hodinky, uz si to prisposob podla svojich potrieb 😉 A ak zhresis niecim sladkym, nevadi, ides dalej...napr. kosta si nedokazala kazdy den ku kave odpustit bb-dobre rano a aj tak chudla. Samozrejme, je najlepsie, ak sa ti podari sladkeho sa vzdat.

ibajeho
14. jún 2012

@zahadka diky moc , si zlata. Tak to teda vyskusam a uvidim jak to pojde 🙂

lilitela
14. jún 2012

Ahojte odporucam stranku kaloricketabulky.cz. Super stranka, pocitate si prijem, za chvilu sa naucite, ktore potraviny su prilis kaloricke. Schudla som tak 7 kg a nebyvam hladna, lebo to bol moj najvacsi problem. Sem tam dam aj kusok cokoladky alebo pizzu.