Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@dnika2 ja som mala "voľno" a takže žiadne zdravé jedlo 😀 . Ale tento týždeň som nabehala viac ako 50 km (a ešte si idem dať aspoň nejakých 5km dnes), takže si z toho nerobím ťažkú hlavu. 🙂 Ale na večeru si dám vajíčko na mäkko a cottage cheese a s nakrájanou jarnou cibuľkou. Na zajtra na obed som vytiahla z mrazničky mäso na steaky - budeme ich mať s paradajkovým šalátom.
@miskap2111 Můžu se na něco zeptat? 😅 Ty nejíš přílohy? A nebo jsi je sem teď náhodou nenapsala? Nemáš po těch jídlech bez příloh brzy hlad? Mám kámošku, která držela dietu bez příloh (takže v podstatě jen maso nebo sýr a zelenina) a měla právě pořád hlad.
@llluckaaa cez týždeň nezvyknem jesť prílohy, ale cez víkend si dám. Lenže ja cez víkend jem naozaj všetko - to mávam tie "voľné dni". Čiže cez víkend si dám aj koláč, aj hocijaké kalorické jedlo. No cez týždeň mi to ani nechýba, jedávam 5x denne- raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. Vobec nesladím, nejem biely chlieb a pečivo. No ako som hovorila, cez týždeň ani prílohy- čiže bez zemiakov a ryže, zato veľa zeleniny. Hlad necítim a keď mám na niečo chuť, tak si to spravím cez víkend. 🙂 Ale mávam aj dni, kedy úplne "hreším" aj cez týždeň- vǎcsinou keď som u svojho priateľa v Belgicku, čo som zvyčajne raz za mesiac cca na týždeň. Aj tento týždeň som bola a jedla som hlava-nehlava, lebo sme mali obidvaja narodeniny, tak sme si dopriali. 🙂 Ale neberiem to tragicky, lebo viem, že dosť veľa športujem a hlavne, že sa viem dobre vrátiť do "normálu"- tzn. do svojho klasického stravovacieho režimu.
@miskap2111 A kolik jsi zhubla od té doby, co tento režim držíš? To musí jít rychle, ne?
@llluckaaa ja sa nevážim, pre mňa je mierkou konfekčná veľkosť. Momentálne som medzi 36-38 (meriam 173/4 cm). S týmto režimom som naplno opäť začínala koncom júna (vrátane behu) a vtedy som mala tak okolo 42... Ale u mňa je to taký celoživotný boj- keď behám a dodržiavam svoj režim, tak to ide krásne. Ale zvyčajne okolo Vianoc sa spustím 😀, začnem sa zase objedať a do leta je všetko naspäť. 😀 Takže teraz som napevno rozhodnutá, že toto už nedopustím a preto si aj cez tie víkendy doprajem, aby som vedela, že si môžem dopriať čokoľvek, čo je aj nezdravé, ale mám to len cez víkend. Tak nemám pocit, že som na nejakej diéte a je mi fajn.
@miskap2111 Já si taky o víkendu dopřávám víc než v týdnu. Jednak se mi nechce vařit jídlo speciálně pro mě, ale je to i takový oddech od režimu, na který se těším. O to déle asi člověk vydrží, když ví, že nic není zakázaného a když si dá někdy něco nedietního, že to dožene jindy 😉 Já si dala někdy před týdnem v hospodě k večeři bramborák a bylo mi po něm tak těžko, že na smažené určitě zase dlouho nedostanu chuť 😀
@llluckaaa absolútne súhlasím! Keď má človek pocit, že sa musí len obmedzovať, tak je veľká pravdepodobnosť, že sa skôr či neskôr vráti k pôvodnému spôsobu stravovania a potom sa zaručene dostaví jojo. Ale ak má to čo má rád, hoci aj nezdravé, pravideľne vo svojej strave, aj keď zriedkavejšie ako pred tým, tak ani nemá pocit, že je na nejakej diéte a začne tento nový spôsob stravovania brať ako normálny a na celý život. A bez joja. 🙂
@llluckaaa
@miskap2111 tak ja som dnes tiež neak povolila 😀 😀 😀 😀 slabé raňajky,málo papania do robotky tak som dostala chut na horalky - zjedla som dve,6 kinder čokoládiek,jahodkový dzusik 0,5l a 100g syrových korbáčov a asi 2 balenia žuvačiek 😝 😝 😝 😝 😝 😝 musím neak ten jedálniček dotiahnuť,aby ma neprepadával takýto hlad 🙂 no čo, takýto šok snád moje telo prežije 😀 😀 😀
@luci78p tak to si si naozaj dopriala! 🙂 Nevadí, zajtra nabehneš na normálny režim a bude to v pohode. Ono je to logické, že keď si dá človek jednu sladkosť, tak má okamžite chuť aj na ďalšiu, lebo inzulín spracuje ten cukor v krvi, ten sa potom zníži a my to prirodzene pocíťujeme, že potrebujeme cukor doplniť.. Preto cez týždeň sladkosti nejem žiadne a ani nemám na ne potom chuť. Aj ovocie kombinujem s bielkovinou, lebo potom ten inzulínový pík nie je až taký výrazný.
hm ja vobec neviem co mam zajtra varit poradte mi nieco s kuraciny mam uz aj parny hrniec
@miskap2111 ako kebyže som doma,nemám problém,lebo nekupujem sladkosti ktoré mám rada, niečo si uvarím ,alebo tak ,ale v robote,hold,smola...
@llluckaaa vínko eeee 😀 😀 😀 😀 ako môžem ,ale ked chudnem nemôžem,potom sa mi bláznia chute
@dnika2 kuracinka na pare , ryža a neaká zeleninka???? 😀 😀 😀 😀
Mě pomohla stránka hejbejse.tv s Hankou Kynychovou. Měla tam strašně moc cviků, takže si každý vybere partie, které potřebuje posilovat. Ukázala co cvičit, jak správně cvičit. Pro mě to byla super motivace.
@dnika2 šak to hej, len to zas musím na nákup, u nás nemajú 😝 😝 😝 😝 😝 musím si neako zvyknúť a nakupovať do zásoby, .... 😝 😝 😝 😝 😝 skúsim si aj jedálniček neako naplánovať a tak dajako...ja nemám čas na nič.... 😝 😝 😝 😝 inak na páse je aj rýchla chôdza super 😀 aspoň 35min. je dobré....môžeš z behom kombinovať - to je lepšie ako v kuse bežať na rovnakej záťaži, ale tak pri squashi dáš von kopec kalorii 😀 😀 😀 😀
@dnika2 to prvé som na suchej panvičke trošku osmahla tú zeleninku - fazuľku,kukuricu,šampíky,cibuľku,cesnak,potom trošku podliať pridala som tofu,vydusila som vodičku,ešte trošku chilli a nakoniec trošku oleja, a rajčinovku som pomlela mäsko,soľ,korenie,cesnak,tymián - čo ty chceš,urobila som guličky,tie som opiekla na troške oleja,ked boli už hotové som podliala vodou,dala som pretlak a povarila som asi 15 min,dochutila a hotovo 🙂

@dnika2 manzel varil, xi xi ,ze varil.... Sushi 😉.
na veceru budem mat polnickovy salat s cherry paradajkami, uhorkou a grilovanymi kuskami kuracieho prska. Chlapi budu mat grilovane kura s ryzou