Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@iconka vyzera to suprovo!!
baby je moc velky prehrešok na obed ryžovi nakyp 😨
Ahojte, placka vyzera super, kde najdem receptik?
Ja sem sice neprispievam, ale obcas vas citam a snazim sa tiez...pomaly chudnut.
Uz som robila tie palacinky z ovsenych vlociek, tie boli super, ale tento recept som prehliadla.
@mima595 @iconka ja som mala pocit ze tato diskusia ma byt o ROZUMNOM chudnut BEZ JOJO EFEKTU. To si naozaj niekto kto tu prispieva mysli ze 100 gramova porcia je normalna ?
priklad jedal
150 g duseného kuracieho stehna, 200 g vareného karfiolu
omeleta z troch vajec, 100 g kyslej kapusty
200 g filé na šampiňónoch, 100 g kyslej kapusty
200 g duseného rybacieho filé, 100 g kyslej kapust
Sto gramova porcia je vhodna tak na olovrant anie na obed alebo veceru.
Stavila by som sa ze ak schudnes takouto metodou, tak o pat rokov ked sem napises budes mat vsetko spat alebo este kg navyse. 🙂 Nic v zlom, len mi to pride ze s takym jedalnickom by si sa hodila do inej temy.
@alexandraluja ja som to brala od LR schudla som 12 kg, a skoro všetko mám naspäť... chceš detoxikáciu pí zelený čaj a jedz vlákninu .
@zuzka105 100g porciu som si dala len vcera, lebo som to neodhadla, dnes som mala porcie vacsie, ale tak ked chcem schudnut, tak si nedam 100-200g ryze a pod. Napr.vareny karfiol neznasam, takze to si k stehnu vobec neviem predstavit, ale to je jedno, islo o priklad, chapem...a pokial nemam pocit hladu, nemam dovod jest ovela viac, ved jem 5x denne, to nie je malo, ci? Napr. ta placka rano, mohla mat dobre cez 200g, ale nevazila som ju, ale tak odhadom....obed, len to maso malo 100g a k tomu este asi 150g zeleniny, to je malo? Pre mna nie.
Baby, dajte nejaky dobry recept ako spravit lososa, dik.
@iconka jen tak po delší době se přidám, kde máš u oběda sacharidy?? Ani jedna ze třech základních složek by neměla v žádném jídle chybět. Jen by se během dne měl měnit jejich poměr. Není to přeci o tom, jestli máš, nebo nemáš hlad, anorektičky nejí vůbec nic a hlad taky nemají. Čím víc budeš jest správné jídlo ve správném množství, tím víc budeš mít rychlejší metabolizmus. A není to to snad cíl a sen každé z nás úplně v pohodě jíst a příliš neřešit jídlo a přitom nepřibrat?
@iconka ano to bol len priklad z prvej stranky ktoru mi otvorilo a bolo to z nejakeho jedalnicka pri chudnuti (nie v udrziavacej faze, a bolo to medzi piatimi jedlami uvedenymi na den ).. odporucam pozriet nejaku dobru knihu od nejakeho vyzivoveho poradcu...
na margo ci citis alebo necits hlad, aj anorekticka ti bude tvrdit ze nie je hladna
poznam dievca co neveceria, schudlo, prislo o menzes a tvrdi, ze je uplne normalne vecer nejest a ze neciti hlad
@iconka na otazku "obed, len to maso malo 100g a k tomu este asi 150g zeleniny ci je to malo ?"
tak ano je to malo, napr Havlicek by ti na to povedal ze si vynechala prilohu (teda sacharidy co spomina aj katkvy)
To co uvadzas je prklad oddelenej stavy.
A na tvoje skonstatovanie ze si nedas 100-200 g ryze lebo chudnes. Tak ja ti poviem ze ja si jej dam a este viac. Ale ja nemam spomaleny metabolizmus a dokonca chudnem pri takych porciach. 🙂
@zuzka105 nechcem byť konfrontačná, ale podľa mňa nie je správne posudzovať resp. odsudzovať niekoho a niečo len na základe jedného príspevku, ktorý bol naviac opodstatnený, len sa akosi vytrhol z kontextu. Aj keď je tvoja poznámka principiálne relevantná. Ale možno by bolo dobré prečítať si celú diskusiu, resp.aspoň pár strán tejto diskusie, a potom si urobiť názor. Myslím si, že všetky tu na to ideme správne, v rámci zásad zdravej výživy. Mám s chudnutím, ako aj jeho teóriou veľa skúseností, takže viem, o čom hovorím. Inak, ak chceš robiť osvetu, možno by si ju mohla ponúknuť babám v iných chudnúcich diskusiách na MK. Niektoré "diéty" ktoré tam "fičia" a baby, ktoré sa na ne namotali, určite potrebujú niekoho, kto by im mohol poradiť.
@katkvy prvy krat v zivote som zacala hladiet na vahu, na stravu a co zjem a kolko zjem, dodrzujem to 11-ty den a uz ma tu mate za anorekticku? No krasa....vsak som napisala, ze som si dala na obed DS, tak preto som tam nemala prilohu. Ryzu som mala na olovrant, nebudem ju jest cely den. Ja velmi rada privitam nejaky podrobnejsi jedalnicek 🙂
@miskap2111 osvetu nerobim ani nikoho neodsudzujem..kazda robime co vieme aby sme boli krasne a spokojne 🙂 🙂 ...obcas sem kuknem lebo tu byvaju aj dobre prispevky, zaujimave rady a aj par fajn receptikov ..ale nebudem vas teda viac rusit ak vam vadim
este doplnim, ze na desiatu som mala biely jegurt+grep
@miskap2111 dakujem, si mila, uz som sa zacinala citit zle....len sa ucim tu od vas co a ako mozem, nechcem si uskodit, naopak a doteraz som si myslela, ze mi to celkom ide 😔
@iconka podľa môjho názoru, dnes si to mala úplne ukážkovo.
@miskap2111 😀
@iconka ono je to aj o tom, že každý z nás je iný a iné veci nám vyhovujú. Ja napríklad jem ďaleko menej sacharidov ako ty. Tak mi to vyhovuje. Môj obed sacharidy vobec neobsahoval. Ak teda neberiem do úvahy sacharidy zo zeleniny, ktorá bola v polievke. Ale o 2 hodine po obede, som si uvarila ovsenú kašu a k tomu jablko, lebo o ďalšie 2 hodiny na to som išla behať.. Keď som dobehala, dala som si do polhodiny ovocný jogurt a potom asi za hodinu večeru, ktorú som odfotila. Ako vidíš, veľmi sacharidy neobsahovala (ak nerátam tie stopy v paradajke 🙂 )
@miskap2111 ja som si to naordinovala tak, ze sacharidy doobeda a potom uz nie, teda len tie co obsahuje zelenina ako ty pises, lebo keby si ich nedam rano, tak potom uz asi vobec nie. Za tych par dni som si uz na sladsie ranajky privykla a zda sa mi to fajn. Prestala som uplne sladit caj a pit mineralku, pijem len nesladene caje a cistu vodu, popr. vodu s citronom. Tiez si myslim, ze kazdy ma ine chute a prisposobi to sebe. Uvidim ako si to prisposobim, ked ja zacnem behat 🙂
Dievčatá, cez víkend si ideme uvariť toto, ale s iným šalátom. http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-...
A ešte idem kúpiť kapustu. @iconka ma navnadila s tým kapustovým šalátom z dnešného obeda. Dala by som si k tomu nejaké dusené masko- asi kúpim roštenku.

Baby, dnes fotim o dusu, takze tu su moje ranajky a olovrant 🙂 placka podla mimikyky z tvarohu, ovs.vlociek a vajcicka a ja som pridala asi 3PL mlieka, lebo to malo moc tazku konzistenciu, aby z toho bola placka 😉 s nadrhnutou trochou mrkvy a jablka+troska skorice a zav.marhule to bolo na ranajky a na olovrant opat ryza natural, tuniak vo vl. stave a rajcinka 🙂