Schudli ste vďaka prerušovanému pôstu?
Ahojte mozem sa opytat schudol niekto pri prerusovanom poste ? A co ste pri tom papali ...a ci ste pri tom aj cvicili dakujem za odpovede
Ano, schudla. Ale ja som si pocitala aj kcal, denne prechadzky cez 20 000krokov, 3x silovy trening
@suzzan007 ja len upozorním, prerušovaný pôst nie je sám o sebe diéta ale životný štýl, ja aj v objemovej (priberacej) fáze mám prerušovaný pôst 🙂.. stále potrebuješ mať len deficit a je jedno kedy budeš jesť, ak po pár dňoch zistíš, že ti nevyhovuje, kľudne prejdi na 4-5jedál denne.
Ja napríkad neviem/nechcem jesť raňajky som z nich extrémne unavená a nič sa mi potom nechce robiť, tak jem prvé jedlo na obed🙃
@denkabemommy takze mas obed a vecera, takze to okno mas takto rozsirene hej?
Udivuje ma, ze kazdy den vzniknu 3 temy o chudnuti. Spolu ich tu je 23 tisic a stale pribudaju identicke. Naozaj ludia nevedia ako schudnut??
@balerina2025 nie aj olovrant, ale do 3 jedál natlačím okolo 2000kcal 😅 niekedy aj viac
Ja fungujem na prerusovanom poste začínam jest o 9 - 17.00 a vyhovuje mi to. Chudnúť nepotrebujem ale chcela som si trochu odlahcit trávenie a beham kazdy deň pas a cvicim 3 krát týždenne uz 3 týždeň zacinam vidiet výsledky. Ale kcal nepočítam toto neriesim.
Stačí si prečítať ostatné témy. Áno schudneš ak budeš menej jesť, je jedno akým spôsobom.
@suzzan007 kaloricke tabulky+prerusovany post+cvicenie za cca 6mes 21kg
Ale vsetko je v hlave, snad sama vies posudit ci je lepsi skyr ci grecky jogurt alebo nejaka sladka gebuzina
Na chudnutie potrebuješ kaloricky deficit, pohyb a zdravú stravu
Prerušovaný pôst je super, pomôže chudnutie urýchliť, napraví trávenie, zdokonalí sebadisciplínu.
Telo miluje pravidelnosť takže režim sa dodržiava ovela ľahšie ked je telo naučené na hodiny keby neje, tak proste nemáš hlad ani chuť vyzierat
Schudla som tam cca 13 kg, mala som raňajky a obed, posledné jedlo cca o 15 hod. Potom už nič. Váhu si udržujem už rok. Momentálne mám 170 cm a 55 kg. Ja som spokojna
@stanulienkat pretože hľadajú zázračne skratky. Nechce sa im rozmýšľať nad jedlom, mať prehľad o kaloriach či športovať. Nechce sa im cakat niekedy aj roky kým sa dá vyžraté telo doporiadku. Niesu ochotní hľadať informácie a komplet zmeniť životný štýl
Tak hľadajú zázračne skratky - predpísané diéty, prerušovaný pôst ( ktorý je super ale sam o sebe nestačí) nevecerat, neranajkovat, tabletky na chudnutie. …
@lujza123 a ja mám tiez ten pocit. Lebo pri tých množstvách tem, ktoré sú tu o chudnuti, nie je možné, aby som si jednu z nich nerozklikla. Každý deň zadávajú nové a nové, ako keby na ich tukové bunky zaberalo úplne niečo iné. Pritom len treba prestať sa prežierať a začať sa hýbať. To je celá pointa štíhlej postavy. Nikto si nemusí nič odriekať, ani hladovat, len si to treba upratať v hlave a zdravšie sa stravovať.
Pre mňa prerušovaný pôst pomáha na udržanie hmotností a nie na chudnutie.
@stanulienkat 🤣 založia novú tému, veď pre istotu, ak by náhodou prišiel na trh zázrak, ktorý ti urobí dokonale telo a v deň starej diskusii to nie je spomenuté
@personality ja nepapam sladke ani nelubim sladke 😂
@denkabemommy ja praveze nemam problem vyne hat ranajky skor ja mam ten problem ze neskoro vecer ale uz som sa niako nastavila ze do 20 hodiny nejem
@balerina2025 ano obed o 12 a vecera do tej 20
@januska12323 dakujem pekne za radu menej jem len skor mam problem viac vydať aj prijat ked aom v robote neni problem tam som 12 hodin na nohách ale skor ked mam volno
@denkabemommy dakujem za "skvelu" radu nevien necitam tie fora, ja som len potrrbovala vediet ako ste dosiahli vysnivanu postavu a za aky cas a takéto komentare si mozte odpustiť do ineho fora...ked vy budete mat nejaky problém a budete chciet poradiť a date to sem niekto vam povie ze no je tu xy takych tem najdite si to...tak ďakujem za taku radu 😑😊
@suzzan007 Ja nejak neriešim čas.. jem cca o 11-12 obed, potom okolo pol 4 olovrant a večeru ako príde medi 18-20 🙃 občas niečo drobné ešte k telke akonáhle príde na mňa potreba vyžierať blbosti večer, tak vypína telku a odchádzam do postele
@suzzan007 U mňa funguje len na udržanie, neschudla som pri ňom nič, ani s kalorickými tabuľkami.
@suzzan007 a chudnes tymto oknom?
@suzzan007 všetky diéty majú nutne jojo efekt, pretože znížením príjmu kcal automaticky dochádza k zníženiu dôležitých výživových prvkov a tie si telo neskôr vypýta späť. A to v podobe "prežierania" keďže nedokážeme z jedla vyseparovat len to nutné, čo telo potrebuje. A prerušovaný pôst je presne návod ako znova nabrať viac, ako sme mali pred tým. Pôst má úplne inú funkciu ako chudnutie. Samozrejme, niečo iné je ak stravu postaví odborník tak, aby bol kcal príjem vyvážený s potrebnými živinami. Existujú možnosti, ktoré fungujú aj v amatérskom schudnutí, dokonca dobre a dlhodobo. Sám mám dlhoročnú skúsenosť.
@balerina2025 samozrejme
@suzzan007 trochu smutným príbehom som prišiel k Herbalife, mal som dosť nadváhu (sedavé zamestnanie) tak som to vyskúšal. Za 2mes som dal dolu 16kg. Neskôr ďalších 5 a to už som na svojej váhe, ktorá mi stačí. Používam ho, nie súvisle ale s pár mesačnými prestávkami už 9r. ako raňajky a večere, obedy mám normálne, väčšinou menu v reštikách. Som gurmán a počas sezóny grilovania to väčšinou vynechávam. Zistil som jednu vec, že keď ho dlhodobejšie používam, nezvyknem mať tie vlčie chute na niečo. Či už strašná chuť na sladké, alebo slané.... Tie chute sú práve prejav organizmu keď mu niečo chýba. V nápoji je všetko to, čo organizmus potrebuje. Ale pozor, ja to nepredávam, zaregistroval som sa a spravil jeden veľký nákup aby som mal trvalo zľavu, ale nepropagujem to aby si to niekto kupoval. Ja to mojej rodine dávam za nákup. Len sa delím o skúsenosť.

Už malé deti 5 ročné vedia povedať že jabĺčko je zdravšie ako keksik. Tak skús aj ty ísť takouto metódou a vyberať si vyzivnejsie jedlo s menšou kalorickou denzitou.