icon

Silový tréning pre lepšiu postavu a efektívne chudnutie

13. apr 2026

Zacala som cvicit. Mojim cielom je cekovo zlepsit postoj tela, vytvarovat trochu postavu.Ziaden extrem. Chcela by som schudnut tak 6-7kg. Cvicim 3xdo tyzdna 2 mesiace. Lenze, rucicka na vahe isla o 1 kg dole, ale oblecenie mam narvatejsie. Citim, ze telo mam pevnejsie ale akoby mi vystupil tuk, som z toho nestastna, lebo vyzeram este tucnejsie. Mam 45 rokov tak neviem vobec ako na to🙈

Strana
z2
mondolina
13. apr 2026
@anonym_autor

dakujem vestkym.Musim povedat, ze sa fyzicky citim a pripadam s o dost skaredsie ako ked som necvicila silovo....pridam teda este chodzu. Stravu mam v pohode, cez tyzden krabickujem, to sa v pohode da. Problem je u mna vikend. Tak skusim byt poctivejsia v tomoto...

@anonym_autor
a cez týždeň krabičkuješ v kalorickom deficite? máš to vyrátané?

autor
13. apr 2026
@michaela329

@biba_18 no...tu by som nesúhlasila, keďže moja prastará mama vstavali o tretej, štvrtej ráno - pradedo slaninu a chleba do ruky a po pár hodinách išiel môj otec alebo iné mladšie deti s ďalším jedlom za ním ku ovciam. Raňajky a dokonca aj desiata pri tej tvrdej práci boli nevyhnutné. V našich končinách asi tých tvrdo pracujúcich bolo viac ako inej populácie. Takže tie raňajky máme v génoch. A k fastingu ako ho poznáme teraz, už pribúdajú dáta - ktoré tak akosi lepší vplyv na chudnutie oproti klasickému deficitu nepotvrdili. A čo sa týkalo výskumov na ženách, tam už sa ukazuje, že znižuje estrogén a to si žena po 40 fakt nepotrebuje ešte aj takto dávať dole 😀 a zvyšuje kortizol. Aj keď vždy platí, že človek má robiť tak ako mu vyhovuje. Ja napríklad beham nalačno - čo neodporúča takmer nikto.

@michaela329 toto bolo takto aj u nás. Presne aj s tým, že je ako dieťa som nosila desiatu na pole starým rodičom. Jedli sa energeticky výdatne jedla ale to zloženie nebolo.bohvieke.

čo sa týka toho fastingu....to je taký väčší boom posledné obdobie a je pravda, že väčšina štúdií bola robená na mužov. Mám vo svojom okolí zeny, ktoré chudli formou fastingu ale teda, keď prestali prišiel výrazný Jojo efekt. Ja jedlo potrebujem. Ja som napr. mávala piatky bez jedla, 24h a bolo mi tak super. Len teraz mi proste nič ale že absolútne nič nefunguje. No, budem sa musieť na to podrobnejšie pozrieť. Nastastastie, nepotrebujem dať dole veľa. Mňa len zarazilo to, že ako cvičím si prídem fakt tucnejsia. Telo cítim pevnejšie ale tak pod spodnom. Ma napadlo, či by nemohli spodkom nárast svaly a vysunúť ten tuk dopredu ? ...Kedysi som dlho cvičila kalanetiku, možno sa k nej vratim...vtedy som mala fakt peknu postavu

Len teraz zase všade pocuvam o silovom tréningu tak som to chcela skúsiť.

autor
13. apr 2026
@mondolina

@anonym_autor
a cez týždeň krabičkuješ v kalorickom deficite? máš to vyrátané?

@mondolina ano, týždeň nemám žiaden problém. Krabičkujem. Mám svoj režim, to mi vyhovuje, nemávam záchvaty hladu nič. Proste 100%. Ale, potom príde víkend...tam mám hlavne problém so sladkým. Sisky, buchty, šúľance...mňam🤣

katka533
13. apr 2026

@anonym_autor mam rovnaky vek, cvicim od januara 3x do tyzdna. Musis ist proste do deficitu, inak to nepojde. Ja som schudla 5 kilov a veela centimetrov

mondolina
13. apr 2026
@anonym_autor

@mondolina ano, týždeň nemám žiaden problém. Krabičkujem. Mám svoj režim, to mi vyhovuje, nemávam záchvaty hladu nič. Proste 100%. Ale, potom príde víkend...tam mám hlavne problém so sladkým. Sisky, buchty, šúľance...mňam🤣

@anonym_autor
ale si v deficite? to sa pýtam. koľko kcal denný príjem?

mondolina
13. apr 2026
@katka533

@anonym_autor mam rovnaky vek, cvicim od januara 3x do tyzdna. Musis ist proste do deficitu, inak to nepojde. Ja som schudla 5 kilov a veela centimetrov

@katka533
presne, za 2 mesiace 4 kg dole, kalorické tabuľky plus silový tréning.

michaela329
13. apr 2026
@anonym_autor

@michaela329 toto bolo takto aj u nás. Presne aj s tým, že je ako dieťa som nosila desiatu na pole starým rodičom. Jedli sa energeticky výdatne jedla ale to zloženie nebolo.bohvieke.

čo sa týka toho fastingu....to je taký väčší boom posledné obdobie a je pravda, že väčšina štúdií bola robená na mužov. Mám vo svojom okolí zeny, ktoré chudli formou fastingu ale teda, keď prestali prišiel výrazný Jojo efekt. Ja jedlo potrebujem. Ja som napr. mávala piatky bez jedla, 24h a bolo mi tak super. Len teraz mi proste nič ale že absolútne nič nefunguje. No, budem sa musieť na to podrobnejšie pozrieť. Nastastastie, nepotrebujem dať dole veľa. Mňa len zarazilo to, že ako cvičím si prídem fakt tucnejsia. Telo cítim pevnejšie ale tak pod spodnom. Ma napadlo, či by nemohli spodkom nárast svaly a vysunúť ten tuk dopredu ? ...Kedysi som dlho cvičila kalanetiku, možno sa k nej vratim...vtedy som mala fakt peknu postavu

Len teraz zase všade pocuvam o silovom tréningu tak som to chcela skúsiť.

@anonym_autor áno je to boom a tých boomov som teda ja už zažila v tom fitku 😀 Predpokladam, že za desať rokov sa vráti pravidlo 5krat za deň a tak dookola... Ono je to vekom, jednoducho telo sa mení, hormóny robia svoje a musí žena hľadať nové cesty. Ja mám 40 a niečo, pred rokom som rodila a teda teraz badam, že mám problém nabrať svoju svalovú hmotu. Lebo už nemám 30 a ani 35, mám menej spánku, viac stresu 😂 a musím na to ísť inak, čo sa týka cvičenia. Ale zostaň aspoň dvakrát týždenne pri silovom, naozaj sa Ti kosti a celé telo odvďačí o pár rokov. Zvyšok skús tie s vlastnou váhou a samozrejme - tú stravu neobabres, tam tie čísla nepustia, to si musíš tie víkendové papkania nastaviť v hlave 🙂 Skús preto ten jedálniček, nech si telo to sladké tak nepýta.

biba_18
13. apr 2026

prečo je to boom? lebo niekto niečo prečíta a už jaké to je fasa na chudnutie 🤦‍♀️ stači sa držť rady cica nežer… moja teta (dnes 70+) celý život nejedla po 18:00… je to to isté len v bledoružovom…

katka533
13. apr 2026
@mondolina

@katka533
presne, za 2 mesiace 4 kg dole, kalorické tabuľky plus silový tréning.

@mondolina musi ubrat cukor , tuky a vela bielkovin jest. Ale tam nebude ten deficit, aj ked cosi troska, tak svaly to vyrovnaju a je na nule, ako pise

slavomira236
Včera o 18:09

Ja prerisovany post drzim dlho ani som nevedela ze je to post.od januara cvicim a schudla som 5,5 kg. Bez jedla nemam problem vydrzat 24 hodin. Neranajkujem na obed jogurt alebo cotage a jem az vecer . Rano nikdy niesom hladna. Teraz som jedla prave po 48 hodinach. Chcem skusit aspon raz dvakrat mesacne post.

slavomira236
Včera o 18:11
@michaela329

@anonym_autor áno je to boom a tých boomov som teda ja už zažila v tom fitku 😀 Predpokladam, že za desať rokov sa vráti pravidlo 5krat za deň a tak dookola... Ono je to vekom, jednoducho telo sa mení, hormóny robia svoje a musí žena hľadať nové cesty. Ja mám 40 a niečo, pred rokom som rodila a teda teraz badam, že mám problém nabrať svoju svalovú hmotu. Lebo už nemám 30 a ani 35, mám menej spánku, viac stresu 😂 a musím na to ísť inak, čo sa týka cvičenia. Ale zostaň aspoň dvakrát týždenne pri silovom, naozaj sa Ti kosti a celé telo odvďačí o pár rokov. Zvyšok skús tie s vlastnou váhou a samozrejme - tú stravu neobabres, tam tie čísla nepustia, to si musíš tie víkendové papkania nastaviť v hlave 🙂 Skús preto ten jedálniček, nech si telo to sladké tak nepýta.

@michaela329 ja ked j 5 krat ma den hned priberam..

zorienka28
Včera o 18:13

@anonym_autor Nevystupil ti tuk, s najvyssou pravdepodobnostou ti len vyletel glykogen a voda, co je prirodzena reakcia na novy stresor, ako napriklad to, ze si zacala s pravidelnym silovym treningom. To pojde o par tyzdnov dole. Nehovoris ale, ako mas zlozeny jedalnicek a to je pre chudnutie podstatne.

autor
Dnes o 04:23
@zorienka28

@anonym_autor Nevystupil ti tuk, s najvyssou pravdepodobnostou ti len vyletel glykogen a voda, co je prirodzena reakcia na novy stresor, ako napriklad to, ze si zacala s pravidelnym silovym treningom. To pojde o par tyzdnov dole. Nehovoris ale, ako mas zlozeny jedalnicek a to je pre chudnutie podstatne.

@zorienka28 to bol môj včerajší deň. Pohybujem sa v rozmedzí 1600-1800kcal cez týždeň.

Strana
z2