icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

wikinap
8. jan 2013

ahojte mozem sa pridat presne tyzden sa lip stravujem nejem chleba,sladkosti,nepijem sladke vody a chodim do fitk 3-4 krat tyzdenne a a za 7 dni 3,5kg dole tesimmmmmmm

nelinka79
8. jan 2013

@betina1984 este by si mi mohla poradit kolko kalorii mozem zjes za den ? alebo je to lepsie v gramoch ako pisala emily? dufam ze nevadi ze ti dnes davam taketo otazky 😅

betina1984
autor
8. jan 2013

@takyna aj ja ju mam rada. Moze sa. Ale zase nie cela, plus kopec zeleniny...

betina1984
autor
8. jan 2013

@nelinka79 nevadi. Najlepsie to vyratas na www.chudnutie-ako.sk, hore je BMI, potom sa ti zjavi vlavo tabulka, kde das vek, kg, vysku, obvod pasu a vyrata ti, kolko mas jest kJ, B, S, T ked chudnes, a aj kolko jest, aby si udrzovala. Urcite by si nemala ist pod 6000 kJ

betina1984
autor
8. jan 2013

@emilly fajn jedalnicek, forum chudnutie-ako.sk nam cosik dalo... 🙂

nelinka79
8. jan 2013

@betina1984 uz som to nasla 🙂 aj som si spravila na zajtra jedalnicek , zo zaciatku to bude asi narocnejsie na ratanie a tak ale verim ze po par tyzdnoch to uz pojde aj od oka .. a idem cestou z prace kupit vahu na potraviny aby som mohla presne vazit lebo ta moja "starozitnost" co mam doma by to asi nezvladla 😀

betina1984
autor
8. jan 2013

@nelinka79 ja mam tiez digitalnu, ale poradim ti. Myslim, ze ju dostali teraz do lidla, alebo si kup v elektre, je to vaha, v ktorej su v pamati ulozene potravinu aj s energetickymi hodnotami. V lidli je teraz aka, co ma ulozenych 800 druhov potravin. Radsej investuj a nemus sa trapit ratanim.

nelinka79
8. jan 2013

@betina1984 presne tu z lidla som myslela teraz ju tam maju a dufam ze sa mi ju este podari dostat

betina1984
autor
8. jan 2013

@nelinka79 vyzera dobre, ale ja vahu mam, tak zas investovat do novej sa mi nehpchce. Kupovala som ju v juli 2008, staci vymienat baterku a je super...

salonka9
8. jan 2013

@betina1984 gratulujem - pekný výsledok. Držím palce, len tak ďalej-Si moja veľká motivácia. ďakujem, že si.

u mňa všetko v poriadku - jedla som, keď som mala hlad. Pred obedom som si aj zacvičila 30 min.
Som so sebou spokojná a som plná energie a viery, že to zvládnem.(šak sa mi to už 2 x podarilo) 🙂

betina1984
autor
8. jan 2013

@salonka9 hej, len treba veriť a ísť si za svojim cieľom. Môžeš si dať aj niečo motivačné. Napr. keď schudneš 10 kg, tak si kúpiš niečo pekné, alebo tak podobne...🙂.
Som rada, že niekoho motivujem, to bol účel tejto témy, aby si každá išla za svojim cieľom, aj keď to pôjde pomaličky, ale isto...

mata25
8. jan 2013

cauko,
idem kuknut do aj tejto temy, ja zasa raz po milionty krat zacinam. tentokrat musim byt uspesna a do dvoch rokov by som chcela mat polovicnu vahu ako mam teraz. to je dat dolu asi tak 40 - 50 kg za rok. 😠
tak sa drzte a nepolavujte v odhodlani.

tamichloe
8. jan 2013

@mizu416
@salonka9
@emilly @betina1984
@wikinap babule ste šikulky,pekne Vam to ide...ja sa akosi nemožem naštartovať...a to som mavalu takupevnu volu ☹

salonka9
8. jan 2013

@tamichloe asi máš zlý rok 🙂 Ja som sa snažila minulý rok v lete a tiež mi to nešlo. Nebola správna konštalácia hviezd.
Teraz ma motivuje aj moja sesternica - tá začala v júli, do októbra dala dole 14 kg. Pre väčšiu motiváciu mi poslala fotky pred a po. Denne sa aspoň raz na tie fotky pozriem.
Inak ak máš odvahu môžeš si vycapiť svoju aktuálnu fotku v plavkách na chladničku - aj to pomáha.
A pri chudnutí pomáha aj to, keď veľa oddychuješ. Keď si unavená, tak sa telo snaží dobiť energiu - jedlom. Treba teda veľa odpočívať. Ja tak každý druhý-tretí deň si idem ľahnúť cez obed s chlapcami.

mizu416
8. jan 2013

@takyna len ho troska posolim,dam korenie na ryby a opeciem na oliv.oleji alebo ugrilujem 🙂
@nelinka79 no na navode to bolo pre 4 osoby,tak ja som si to urobila od oka podla seba...len som prieviedla vodu k varu dala som tam kuskus a chvilu varila,pokial si nenatiahol vsetko vodu.na navode bolo pisane ze potom pridat maslo a premiesat,no ja som tam dala troska oliv.oleja 🙂

tamichloe
8. jan 2013

@salonka9 unavena sa ani necitim..no nemam čas oddychovat,len ked sedim teraz pri pc,aj to by som mala žehlit,no nechce sa mi....ja som v marci držala detox 28dni,schodla som 8kg,citila som sa perfekttne....potom som mohla jeden den jest čo mi chutilo...prišli oslavy a už som sa z toho kolotoča nedostala......chcem,musim schudnut..materska pomaly končii...a nepačim sa sama sebe ☹ ☹

salonka9
8. jan 2013

@tamichloe budem teraz citovať z knižky E.Sipeky :"Základným krokom k veľkým zmenám, ktoré sa týkajú našej postavy je uvedomenie si, že nadváha je ochorenie.Žiadna z nás nechce byť dobrovoľne chorá. Rozhodnutie vyliečiť sa a viac netolerovať svoje ochorenie musí vychádzať z nás.
Treba nájsť odvahu a priznať si, že sa prejedáme.Žiadna z nás predsa nepribrala predsa, že hladovala.
Štíhla žena si kludne dá piatu knedlu so sviečkou, ale s úsmevom na tvári odmietne pozvanie na kávu a zákusok. Jej telo na rozdiel od našeho vie presne kedy má dosť. Je schodpná nechať na tanieri polovicu porcie a nedbajúc na náš prekvapený pohľad, pokojne odíde od hory vanilkovej zmrzliny s vetou : už nevládzem.
Proste štíhla žienka vie kedy má dosť. Ak to aj jeden deň preženie, tak na druhý deň si dá od jedenia pauzu - je len ľahšie potraviny.". A to je ten rozdiel.

tamichloe
8. jan 2013

@salonka9 aj tieto knihy mam doma 😀 😀 😀 ..no ja nie som choraaa 😀 😀 mam len nadvahu cca 35kg odvtedy ako som sa vydaala

nelinka79
9. jan 2013

dobre ranko
ja som si vcera kupila vahu na potraviny v lidl a som z nej nadsena. manzel najskor pozeral ze naco som kupovala vahu tak som povedala ze to je pre mna len sa usmial, vecer ma nechal v klude nech si nachystam papanie na dnes a len sa spytal co my nema zjes aby som potom nehladala nieco ine v rychlosti. myslim ze som ho prekvapila lebo som vobec doma nic nehovorila len som sa do toho pustila. 😀 myslim ze z mojej strany reci typu uz uz uz zacnem nieco so sebou spravim stacilo treba konat ..

wikinap
9. jan 2013

takze co si dnes dat na obed vobec neviem vaha stoji uz sa zatial nehybe kocky ako casto chodite do fitka

betina1984
autor
9. jan 2013

@wikinap vobec necvivim, ani prvykrat som necvicila. 80 % uspechu pru chudnuti je strava...

luci78p
9. jan 2013

@betina1984 ako u koho,teoreticky je to tak,ale ja kebyže necvičím,strava mi je na dve veci....cvičenie mi pomáha dodržiavať disciplínu potom aj v stravovaní,ked mám pauzu v cvičení že som chorá,alebo tak,tak ide všetko dole vodou 😀 😀 😀 😀

luci78p
9. jan 2013

@wikinap ja chodím približne 3x do týždňa,niekedy iba 2x,kvôli robote,ale od jari chcem začať chodiť každý druhý deň,možno budem behať aj vonku :D to by sa mi zdalo také ideálne

betina1984
autor
9. jan 2013

@luci78p u mna jedine cvicenie bolo kocikovanie a za polroka isla vaha dole o 25 kg, ziadna ovisajuca koza, nic... U mna plati len pevna vola a disciplina....

nelinka79
9. jan 2013

ja sa teda k cviceniu nedostanem vobec ale viem ze to u mna pojde aj bez toho , pred 5timi rokmi som schudla 8 kil bez cvicenia len uprava stravy .. ale od jari by som chcela zacat chodit na kone tak hadam aj to trosicku pomoze ..

luci78p
9. jan 2013

@betina1984 ja som tiež kočíkovala iba a pár brušákov,ale to bolo 7 rokov do zadu a mala som 18 rokov 😀 za mesiac som bola na povodnej váhe.len čo ked som sa potom vyžrala naspäť na tehotenské kilá a ešte som 3 pridala 😝
@nelinka79 ale cvičením super vytvaruješ postavu,a je rozdiel na pohlad ked schudneš 10kg len diétou a 10kg aj s cvičením,to mi ver a obrovskýýýýýýýýý

nelinka79
9. jan 2013

@luci78p viem, ze cvicenim je to lepsie ale cas nepusti ☹ som na vsetko sama, manzel je pracovne velmi vytazeny a cvicit o desiatej vecer uz nevladzem , mozno casom sa to zlepsi ale ja nieco vymyslim, malu mam velmi zivu takze nejaky pohyb je len to neni cielene cvicenie

takyna
9. jan 2013

Ahojte spolubojovnice 🙂
dnesna vaha 91,8, tak zatial 7dni 2,9kg spolu..
menu vcera: ran. polka celozr.buchty , paradajky maslo , 1 sunka, zakysanka
desiata: pomaranc
Obed: sojove maso v zelenine, na cibulke cesnaku, v paradajkovej omacke a ryza
vecera: tuniak v malej konzerve
a 2dl vina....prisla nam navsteva 🙂
voda zhruba 4 litre...

vcera mierna kriza ...nejaka smutna nalada ma zdrapila..., ale to dnes preslo zatial 🙂
zacala som robit drepy okolo 30 a viac...

lola11
9. jan 2013

@betina1984 ahoj, už to tu zaznelo - nemohla by si nám hodiť pár tipov na fajn potraviny, nech nemusime trávit hodiny študovaním v tescu, hypke ci lidli 🙂 🙂 Ja som bola pred 2dnami na nákupi v Lidli a moc mi pomohlo, že som tu získala info o 86% kuracej šunke - je výborna, aj syríkmi som sa tam zásobila a v tescu zase cottage cheesom 😀 😀 Dnes som uz bola aj s malým v skolke - super ranná prechádzka - s kočíkom po tom snehu to bola dost aj makacka 🙂 🙂

lola11
9. jan 2013

no a ešte by som rada aj nejaké dobré receptíky - ak sa niekomu chce napíšte oki? Na cokolvek 🙂 🙂
Ja pridám ten svoj oblúbený na desiatu - ked mám chud na sladké 🙂 🙂
ošúpem si stredne velké jablcko(mám strasne rada sortu FUJI - sladke a stavnete - mnamy), nastrúham ho, posypem škoricou a pridám tam pol cottage cheesu, alebo tvarohu - ako ma kto rad - ja radsej tej cottage 😀 Je to fakt výborná papa a je toho veeela 🙂 🙂 Dobrú chuť!!