Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 tak jedavam doteraz...na olovrant si este sem tam dam nejake sacharichy, napr. taky ten polystyrenovy chlebik - neviem ako sa to vola 😀 😀 😀 a ked som si pozerala hodnoty tak jeden ma strasne malicko sacharidov...
@tweetinka.co surovou, alebo aj so stonkovym zelerom to moze byt fajne 😉 ja som zase este to tmave nejedla...aky je v tom rozdiel?ja som myslela ze to tmavsie je len inak dozrete 😀 a chut rovnaka...hm
@sisanka aj ten polystirenovy chleba by som nahradila pecivom alebo chlebikom...
@gelinka75 dakujem, pecivo celozrnne si peciem pre seba, zvysok rodiny jedava biele a sem tam ked mi dojde tak si dam aj biele, snad to nevadi...a cestoviny som celozrnne este neskusala...ale rozmyslam ze zacnem postupne zaradovat aj sebe, aj zvysku rodiny celozrnnu muku 😀 ale radsej postupne... 😉
@sisanka ja som experimentovala aj s celozrnnou mukou, najlepsie sa mi osvedcilo ju miesat s polohrubou, staci pomer 1:1 lebo piect len cisto z celozrnnej sa nieco da, ale to pecivo nie je take chutne, aj kolace tak miesam, aj knedle a aj rodinka si rychlejsie zvykne, ak sa bojis, tak len postupne zaraduj
Ahojte žienky, aj ja patrím k tým, čo trpia nadváhou - cca 22 kg. Rozhodla som sa, že začnem cvičiť vo fitku, mám predplatenú permanentku. Včera som mala prvé cvičenie s trénerom - 1,5 hodiny precvičovala som celé telo, celkom sa to dalo. Dnes ráno ma už však boleli ruky a teraz po obede stehná. Som zvedavá, čo ma bude bolieť zajtra ráno. Od 16:30 už nejedávam, keď ma chytí hlad dám si jablko. Veľmi ste ma inšpirovali vašou vôľou a podporili v tom, aby som aj ja začala niečo robiť. Mám síce 44 rokov, ale necítim sa na tento vek. Dúfam, že keď najbližšie budem písať príspevok, že sa budem môcť pochváliť aj nejakým tým zhodeným kilečkom. Držme si navzájom palce. 🙂
@danculik44 cau nie je dobre ze nejes po 16.30 nejest sa ma dve hodky pred spanim a ma sa jest 5az 6 krat denne v malých porciach ver mi funguje to osobne vyskusane 😉
@betina1984 maju ho viac druhov- asi 6, mne najvaci chuti slnecnicovy. inak u nas doma nechuti nikomu ☹
kocky ktory chlebik alebo rozky celozrnne alebo tmave su najlepsie,..........pri chudnuti
@wikinap vraj grahamové pečivo je najmenej skaramelizované 😉 tie celozrnné čo majú v obchode, tam človek nevie, čo veľa krát dávajú.. (často len opražia bielu múku, aby vyzerala tmavo).. prípadne študovať a študovať zloženie pečiva/chlebíka..
Dneska som si u nás v potravinách kúpila že 500 g hlbokozmrazený GYROS... Zajtra robím, som zvedavá, čo to bude za dobrotu. Len osmahnem a dám zeleninu k tomu...
@tweetinka.co KDE SA to da kupit?
@takyna aj v tescu ho maju (kde maju cinske a azijske speciality..) pripadne bio obchody..
@tweetinka.co dakujem 🙂
Ahoj dievcence ... ja som rano stupla na vahu len tak ci sa so mnou vobec nieco deje a vysledok pondelok 71,10 teraz 68,4 kg viem ze je to zo zaciatku voda ale aj tak to potesi a hlavne nemam take sfucane brucho co som velmi rada ..
takze kocky 4,3 kg dole som taka rada dufam ze to pojde stale tak super ako ted rano som dala fitko 70min.ranajky celozrnna zemla s vajickom,obed dam masko a vecera ovocicko
presne aj ja xcem mat 60 to budem uplne spokojna,
@wikinap ked to zvladnem a aj udrzim normalne si asi medailu pripnem 😀
a musim povedat vikendu sa trochu bojim, ked som cez tyzden v praci nosim si papa pekne v miskach a drzim sa ale cez vikend budu doma aj pokusenia 😖 mala chce pizzu uz dva tyzdne pisti 😠 a ja sa potom mozem aj zblbnut .. na sladkosti nejak chut nemam ale ked mi pod nosom potahnu nieco taketo bude to tazke ..
preco by nemohoaku drzis dietu vlasne,ty mozes jést 5 krat denne v malych porciach

@sisanka mne to bezne avokado vobec nechuti.. teda neviem mu prist na chut.. za to, take co je s ciernou supkou, toho sa neviem dojest.. a zaujimavy tip s mrkvou 🙂 varenu ci surovu? potom daj vediet, ze ako chutilo 🙂