icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

wikinap
11. jan 2013

@nelinka79 kuk predtymto

nelinka79
11. jan 2013

@wikinap v podstate nedrzim ziadnu len sa chcem normalne zdravo stravovat , 5 krat za den jem ..

wikinap
11. jan 2013

no jasne takze kludne aj granadir

betina1984
autor
11. jan 2013

@nelinka79 ked ho robis doma, vies co tam davas, radsej daj viac zemiakov ako cestoviny, tak kludne mozes.. Ale nie zas velky plny tanier.

betina1984
autor
11. jan 2013

@nelinka79 ja som na oslavach odolavala vsetkemu sladkemu a slanemu. Ak mali nejaky obed, dala som si malo, ak chlebicky, tak 1-2 kusy. My ideme zajtra k svokrovi, tak tiez budem odolavat, ale nem problem... 🙂

betina1984
autor
11. jan 2013

A tu pridávam sľúbené fotky. Na jednej je dnešný obed a večera... Orestovaný kurací gyros a zelenina (táto zmes obsahuje na 100 g iba 92 kJ) a na druhej je ten tvarohovo-vločkový mls, čo som tu písala recept...

betina1984
autor
11. jan 2013

Dnes som bola na 100% vzorná...

Ešte som Vás chcela upozorniť, pri menzese môže váha stúpnuť, telo zadržiava vodu, tak sa nezľaknite, že ste pribrali. Po skončení váha pôjde dole (ako momentálne v mojom prípade)

Môj jedálniček dnešný:

Ranajky: 1 grahamovy rozok, 1 trojuholnik Lunex light, 6 koleciek morcacej sunky, 1 velka rajcina
Desiata: 1 jablko a 1 kúsok tvarohovo-ovseného mlsu
Obed: 125 g kuracieho gyrosu, pol balika mrazenej zeleniny len ohriatej
Olovrant: 1 rajcina, 1 paprika, 2 redkovky, 8 koleciek uhorky, 1/3 Cottage Cheese, 3 kolecka sunky, pol grahamoveho rozka
Večera: to čo na obed

dadikadodik
11. jan 2013

@lola11 ahoj,neviem ci uz ti niekto odpoveda, ale pytala si sa na naozajstne celozrnne pecivo, jediny naozajstny je slatinsky chlieb, maju ho v Tescu, stoji okolo 1,40 pol kila, je baleny....akoze chut nic moc, suchy, ale tak na to das nejaku light pomazanku ,tak sa da 😀 ja si ho zvyknem zapekat

lola11
11. jan 2013

@dadikadodik ďakujem,si zlata,skúsim ho kuknut-nič mi to nehovori☹ nie vždy majú rovnaký sortiment v každom tescu.

betina1984
autor
12. jan 2013

Ahojky. Len sem hádžem miery a váhu po 11. dňoch chudnutia...

01.01.2013 - 115-112-128
12.01.2013 - 112-105-126
---------------------------------------
celkovo - 3 - 7 - 2

01.01.2013 - 97,4 kg
12.01.2013 - 94,4 kg

takyna
12. jan 2013

@betina1984 pas isiel krane dole , gratulujem 🙂

U mna zatial z 94,70 za 10 dni na 91,20 3,5 kg 🙂

takyna
12. jan 2013

@betina1984 ten tvar.mls, kde najdem recept prosim?, vyzera super 🙂

katarina789
12. jan 2013

Tak ako dievcata? Ako ste pomenili stravu ?

zuzana693
12. jan 2013

čau po druhom porode som zostala na vahe 81kg a som bola zufala,som sadala na delenu stravu a podarilo sa mi to od aprila do decembra schudnut na 66kg taka som štastna ale išlo to aj kôly tomu že som stale v pohybe 2 deti a vlastna domacnost. Držim palce pa zuzana

betina1984
autor
12. jan 2013

@takyna asi 1-2 stránky dozadu...🙂

betina1984
autor
12. jan 2013

@takyna aj ty pekne. Ja mám momentálne menzes, tak preto teraz telo drží vodu... 🙂

adeala
12. jan 2013

@betina1984 skvelá téma 🙂 ja som takto pred rokom chudla, ale prestala som, lebo som nikde nenašla nejaké konkrétne jedlá a jedla som stále to isté dokola, takže mi už z toho bolo pekne zle. po Vianociach som sa rozhodla, že začnem znovu, lebo som sa od svojej "pôvodnej" váhy (tú som mala na dlhšiu dobu naposledy pred 3 rokmi, ale psst 😀 ) odklonila už o 6kg, čo je pri mojich 158cm dosť výrazne vidieť 😒 no tak som postupne začal schudla som 1kg tak nejak samo a asi od pondelka, už som sa zase stravovala, čo najzdravšie som vedela, len mi do toho prišli nejaké žalúdočné problémy (zo všetkého ma hrozne napínalo), tak som moc nejedla, ale zase začínam pomaly pridávať jedlá.. no už mi zostali len 4kg na schudnutie.. 🙂 tak snáď v lete už sa budem môcť pýšiť peknou postavou 🙂 no, ale nechcela som tu také slohy písať.. 😀 len, že pekne ďakujem za nápady na jedlá 🙂

betina1984
autor
12. jan 2013

@adeala za málinko... Držím palce.

adinka77
12. jan 2013

@dadikadodik Ja ho kupujem v Bille a mne chutí.Dávam ho do chladničky,potom dlhšie vydrží 🙂

kika050
12. jan 2013

Ahojte. Tak sa pridávam k Vam povedala som si,že stačilo. Mam 164cm a 75,5kg potrebujem dať 10kg dole,ale budem rada keď sa mi podari prehupnúť sa na 60kg. Ja som nikdy nebola nejak chuda vždy mlieko-krv. Ale takto som nikdy pribratá nebola. Začala som pred 3 dňami čitam o jedeni 5xrat denne čo sa snažim a pijem vodu, a čaj. Pečivo,kolu som uplne vynechala,ale na vahe sa nič nepohlo. Uvidime dufam že sa mi to podarí. Tak držim palce a bojujme! 😉

betina1984
autor
12. jan 2013

@kika050 napíš mi sem, aký máš jedálniček...

dadikadodik
12. jan 2013

ahojte baby, ja uz 15 dni mam zmeneny jedalnicek, zacinala som s fantastickou vypapkanou poporodnou vahou 87 kil, az mi je zle to napisat 😢 😢 😢 mam 163 cm, no uznajte ...to uz ani nie je nadvaha, to je obezita...
Za tych 15 dni mi zislo dole 5 kil, takze som na vahe 82 kg.
Cvicim kazdy vecer a moje cielene cislo je 65kg, povodna vaha je 62kg, ale ked sa dostanem na tu 65 budem stastna ako blcha 😀
Kojim, a nie som prave z tych stastnych , ktore by tym chudli, priam naopak.

katlom
12. jan 2013

ahojte....po prečítaní príspevkov som rada, že nie som sama, čo neviem zhodiť tie nepekné kilá navyše..🙂))ked som šla do pôrodnice, mala som 100 kíl...teraz som na 85 a nemôžem sa pohnúť nižšie...hrozné...
najhoršie je, že nejem po piatej a nič, každý mi vravel, že stačí toto, ale u mňa to neplatí...:(
a aby toho nebolo málo, tak mi teraz dr. povedala, že mám ešte aj zvýšený cholesterol...a to som už riadne off...keď ešte kojím...to už aby som nejedla nič...a malá by mi dala....

kika050
12. jan 2013

@betina1984 Ahoj, Rano o 7hod si davam jednu mandarinku o 10 1cerealny rožok,paprika,rajčina,šunka,1platok syra.O1hod obed dnes napr. ryža a kuracie maso. Maly tanierik o 16hod jogurt a o 18 hod. rožok a zas to čo rano. Medzi tým pijem vodu. U mna je možne aj to že som si pred mesiacom davala antikoncepciu čiže od nej priberam,ale nechcem nemôžem to jenoducho nechat tak. Ďiky za nejaku radu čo by mi pomohlo.

betina1984
autor
12. jan 2013

@kika050 Ráno je to veľmi málo. Dá sa vymeniť aj desiata s raňajkami, že si dáš na desiatu tak ako máš, rožok, paprika, šunka, rajčina, ale ráno k tej mandarínke daj jogurt, vločky. Obed OK... Poobede Acidko, jogurt, tvaroh, zelenina, prípadne ten rožok daj na olovrant. Ja už na večeru nejem pečivo, ani ryžu, ani zemiaky...

betina1984
autor
12. jan 2013

@katlom to je hlúposť nejesť po 17.00. Má sa jesť najneskôr 2 hodiny pred spaním, takže ak chodíš o 22.00, tak kľudne si môžeš dať ešte o 20.00 niečo ľahke... A cholesterol má zvýšená každá druhá, tretia...

zuzu_31
12. jan 2013

Ahojte, moja kamoška schudla pri tejto diete cca za 3 mesiace 10 kg, potom jedla približne takto hlavne bez pečiva a schudla z 88 kg na 56 kg.
Prikladam aj jedálnicek, poprípadne sa vyjadrite k tomuto ja sa na to chystam od pondelka 🙂

ZO STRAVY ÚPLNE VYNECHAT SOL, CUKOR, ALKOHOL!!
DENNE SA NAPIT 2-3 LITER SÓDY ALEBO MINERÁLNEJ VODY!!!!

PONDELOK
RANAJKY: CIERNA KÁVA
OBED: 2 PARADAJKY, 2 VARENÉ VAJCIA, 1 GRAHAMOVY ROZOK
VECERA: DUSENÉ KURACIE PRSIA K TOMU ZELENY SALAT S JABLCNYM OCOTOM
1 SÁLKA ZIHLAVOVÉHO CAJU

UTOROK
RANAJKY: CIERNA KÁVA S MLIEKOM, 1 GRAHAMOVY ROZOK
OBED: DUSENÉ KURACIE PRSIA K TOMU ZELENY SALÁT S JABLCNYM OCOTOM
VECERA: 1 CELY ANANÁS, 1 BIELY JOGHURT LIGHT
1 SÁLKA ZIHLAVOVÉHO CAJU, 1 SÁLKA CAJU CISTIACEHO KRVI

STREDA
OBED: 2 VARENÉ VAJCIA, KONZERVOVY TUNIAK BEZ OLEJA, 1 GRAHAMOVY ROZOK, ZELENY SALAT ALEBO PARADAJKY
VECERA: 10 dkg SUNKOVEJ SALÁMY, 2 PARADAJKY
1 SÁLKA ZIHLAVOVÉHO CAJU

STVRTOK
RANAJKY: CIERNA KÁVA, 1 GRAHAMOVY ROZOK
OBED: DUSENÉ KURACIE PRSIA, ZELENY SALAT S JABLCNYM OCOTOM
VECERA: VARENÉ ZEMIAKY S PETRZLENOM ALEBO S KOPOROM K TOMU UHORKOVY SALAT S JABLCNYM OCOTOM
1 SALKA ZIHLAVOVÉHO CAJU, 1 SÁLKA CAJU CISTIACEHO KRVI

PIATOK
RANAJKY: CIERNA KÁVA, 1 GRAHAMOVY ROZOK
OBED: 2 PARADAJKY, 1 GRAHAMOVY ROZOK, KONZERVOVY TUNIAK BEZ OLEJA K TOMU ZELENY SALAT S JABLCNYM OCOTOM
VECERA: 20 dkg SUNKOVEJ SALÁMY, OVOCIE ( NAJLEPSIE CITRUSOVÉ AKO POMARANC, MANDARINKY, JABLKO! OVOCIE AKO BANÁN, HROZNO, JAHODY, MELÓN V ZIADNOM PRIPADE PRETOZE MAJU VYSOKY OBSAH CUKRU!!!)
1 SÁLKA ZIHLAVOVÉHO CAJU

SOBOTA
RANAJKY: CAJ S CITRÓNOM
OBED: 2 PARADAJKY, 2 VARENÉ VAJCIA, 1 GRAHAMOVY ROZOK
VECERA: JEST CO LEN CHCES!!!
1 SALKA ZIHLAVOVÉHO CAJU, 1 SÁLKA CAJU CISTIACEHO KRVI

NEDELA
OBED: GRILOVANÉ KURA SO ZELENYM SALÁTOM
VECERA: 2 PARADAJKY, 2 SPARGLA ( ALEBO KALERÁB), 1 GRAHAMOVY ROZOK, POTOM OVOCIE
1 SÁLKA ZIHLAVOVÉHO CAJU

DIÉTU TREBA DODRZIAVAT 2 TYZDNE!
POTOM SI 1 TYZDEN VYNECHAT ( CAJE MOZES PIT AJ NADALEJ)
PO VNECHANI 1 TYZDNA NASLEDUJU ZNOVA 2 TYZDNE PODLA DIÉTY!!

katlom
12. jan 2013

@betina1984 fakt? tak to som ešte nepočula...ja tu už o deviatej desiatej umieram od hladu 🙂 maximálne nejaké ovocie hodím do seba...
no tak to ste ma potešili s tým cholesterolom....už som stresovala, čo mám jesť a tak...🙂

katlom
12. jan 2013

@zuzu_31 umrela by som... 🙂

dadikadodik
12. jan 2013

@katlom ahoj, ano je pravda, ze nejest sa ma az 2 hodiny pred spankom. 🙂
a ozi, pises ,ze si davas vecer ovocie, skus si dat zeleninu, teraz to niekde hovorili, ze ovocie by sme mali skor doobeda alebo okolo obeda papat, a na vecer zeleninu, lebo aj ked je to len ovocie, ale aj tak je tam cukor...
ale zas som citala,ze jablka sa mozu, hlavne vecer, tak neviem 😀
ja mam teraz velku motivaciu, v marci ideme na svadbu kamoske, a chcem vyzerat normalne....a v maji ked bude moj synator oslavovat 1.rok, chcem vyzerat na fotkach ako clovek....toto nie som ja teraz ,s tymito kilami ☹