icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

tweetinka.co
10. jan 2013

@sisanka mne to bezne avokado vobec nechuti.. teda neviem mu prist na chut.. za to, take co je s ciernou supkou, toho sa neviem dojest.. a zaujimavy tip s mrkvou 🙂 varenu ci surovu? potom daj vediet, ze ako chutilo 🙂

sisanka
10. jan 2013

@betina1984 tak jedavam doteraz...na olovrant si este sem tam dam nejake sacharichy, napr. taky ten polystyrenovy chlebik - neviem ako sa to vola 😀 😀 😀 a ked som si pozerala hodnoty tak jeden ma strasne malicko sacharidov...

sisanka
10. jan 2013

@tweetinka.co surovou, alebo aj so stonkovym zelerom to moze byt fajne 😉 ja som zase este to tmave nejedla...aky je v tom rozdiel?ja som myslela ze to tmavsie je len inak dozrete 😀 a chut rovnaka...hm

betina1984
autor
10. jan 2013

@sisanka aj ten polystirenovy chleba by som nahradila pecivom alebo chlebikom...

gelinka75
10. jan 2013

@sisanka ja jedavam len take tmavsie peciva, biele vobec, ani mi nechuti, cestoviny spaldove celozrnne v surovom stave tak 60g, pecívo 1 väcsi kus, alebo dva krajceky chlleba, ryza v surovom stave tak 50g, to su porcie ktore neublizia a budes najedena a nic ti nebude chybat

sisanka
10. jan 2013

@gelinka75 dakujem, pecivo celozrnne si peciem pre seba, zvysok rodiny jedava biele a sem tam ked mi dojde tak si dam aj biele, snad to nevadi...a cestoviny som celozrnne este neskusala...ale rozmyslam ze zacnem postupne zaradovat aj sebe, aj zvysku rodiny celozrnnu muku 😀 ale radsej postupne... 😉

gelinka75
10. jan 2013

@sisanka ja som experimentovala aj s celozrnnou mukou, najlepsie sa mi osvedcilo ju miesat s polohrubou, staci pomer 1:1 lebo piect len cisto z celozrnnej sa nieco da, ale to pecivo nie je take chutne, aj kolace tak miesam, aj knedle a aj rodinka si rychlejsie zvykne, ak sa bojis, tak len postupne zaraduj

sisanka
10. jan 2013

@gelinka75 pecivko viem, to mi aj zjedia, ale rozmyslam aj nad kolacmi a tak...na to som este odvahu nemala, piect z celozrnnej muky 🙂

gelinka75
10. jan 2013

@sisanka chce to cas, postupne vyskusas, aj ja som tak isla pokus, omyl 🙂

danculik44
10. jan 2013

Ahojte žienky, aj ja patrím k tým, čo trpia nadváhou - cca 22 kg. Rozhodla som sa, že začnem cvičiť vo fitku, mám predplatenú permanentku. Včera som mala prvé cvičenie s trénerom - 1,5 hodiny precvičovala som celé telo, celkom sa to dalo. Dnes ráno ma už však boleli ruky a teraz po obede stehná. Som zvedavá, čo ma bude bolieť zajtra ráno. Od 16:30 už nejedávam, keď ma chytí hlad dám si jablko. Veľmi ste ma inšpirovali vašou vôľou a podporili v tom, aby som aj ja začala niečo robiť. Mám síce 44 rokov, ale necítim sa na tento vek. Dúfam, že keď najbližšie budem písať príspevok, že sa budem môcť pochváliť aj nejakým tým zhodeným kilečkom. Držme si navzájom palce. 🙂

erulka77
10. jan 2013

@danculik44 cau nie je dobre ze nejes po 16.30 nejest sa ma dve hodky pred spanim a ma sa jest 5az 6 krat denne v malých porciach ver mi funguje to osobne vyskusane 😉

emilly
10. jan 2013

@betina1984 maju ho viac druhov- asi 6, mne najvaci chuti slnecnicovy. inak u nas doma nechuti nikomu ☹

wikinap
10. jan 2013

kocky ktory chlebik alebo rozky celozrnne alebo tmave su najlepsie,..........pri chudnuti

tweetinka.co
10. jan 2013

@wikinap vraj grahamové pečivo je najmenej skaramelizované 😉 tie celozrnné čo majú v obchode, tam človek nevie, čo veľa krát dávajú.. (často len opražia bielu múku, aby vyzerala tmavo).. prípadne študovať a študovať zloženie pečiva/chlebíka..

tweetinka.co
10. jan 2013

tip na super papanie 😉 má to toľko energie, ako zelenina -- čo je faaakt neskutočné.. takže aj večer sa môže... a upraviť sa dá na veeeľmi veľa spôsobov.

lola11
10. jan 2013

@wikinap to by aj mňa zaujímalo-su niekde vôbec že celozrnne chleby či pečivo?Veľakrát mi príde,že je to len zafarbené. No a študovat tie zošity čo visia v tescu pri pečive sa mi moc nechce☹ Raz som do nich nakukla a vôbec som sa v tom nevyznala☹

betina1984
autor
10. jan 2013

Dneska som si u nás v potravinách kúpila že 500 g hlbokozmrazený GYROS... Zajtra robím, som zvedavá, čo to bude za dobrotu. Len osmahnem a dám zeleninu k tomu...

takyna
10. jan 2013

@tweetinka.co KDE SA to da kupit?

tweetinka.co
10. jan 2013

@takyna aj v tescu ho maju (kde maju cinske a azijske speciality..) pripadne bio obchody..

takyna
10. jan 2013

@tweetinka.co dakujem 🙂

nelinka79
11. jan 2013

Ahoj dievcence ... ja som rano stupla na vahu len tak ci sa so mnou vobec nieco deje a vysledok pondelok 71,10 teraz 68,4 kg viem ze je to zo zaciatku voda ale aj tak to potesi a hlavne nemam take sfucane brucho co som velmi rada ..

wikinap
11. jan 2013

takze kocky 4,3 kg dole som taka rada dufam ze to pojde stale tak super ako ted rano som dala fitko 70min.ranajky celozrnna zemla s vajickom,obed dam masko a vecera ovocicko

nelinka79
11. jan 2013

@wikinap krasne 🙂

wikinap
11. jan 2013

@nelinka79 dakujem uz len 10kg a budem stastna,,,,,,,ze len.........

nelinka79
11. jan 2013

@wikinap ja ked to stahnem na 60tku budem rada ale viem ze to bude tazke lebo toto su len zaciatky ale mam pocit ze podstatnejsi ze objem ako vaha .. ked si to zacnu ludia vsimat hned nam to pojde lahsie

wikinap
11. jan 2013

presne aj ja xcem mat 60 to budem uplne spokojna,

nelinka79
11. jan 2013

@wikinap ked to zvladnem a aj udrzim normalne si asi medailu pripnem 😀

a musim povedat vikendu sa trochu bojim, ked som cez tyzden v praci nosim si papa pekne v miskach a drzim sa ale cez vikend budu doma aj pokusenia 😖 mala chce pizzu uz dva tyzdne pisti 😠 a ja sa potom mozem aj zblbnut .. na sladkosti nejak chut nemam ale ked mi pod nosom potahnu nieco taketo bude to tazke ..

wikinap
11. jan 2013

@nelinka79 vsak si kludne daj ale v malej davke len 1 alebo 2 kusky,nemusis hladovat len papat v malej porcii aj my mame 2 oslav takze mam strach ale vsak s kazdeho si dam ale len trosku

nelinka79
11. jan 2013

@wikinap uvidim ako budem odolavat ale bojim sa ze ked to porusim raz budem potom porusovat castejsie a si hovorit ved len trosku a nakoniec budem tam kde som teraz ..

a granadir sa asi nemoze jest ?

wikinap
11. jan 2013

preco by nemohoaku drzis dietu vlasne,ty mozes jést 5 krat denne v malych porciach