icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

emilly
14. jan 2013

@dadikadodik ahoj a co cvicis? ja sa chcem do niecoho tiez dokopat len neviem co

betina1984
autor
14. jan 2013

@emilly neviem ako ty, ale ja ho zboznujem len uvareny a povegetovany. Daj si ho ako prilohu k masu

tamichloe
14. jan 2013

@betina1984 ma napadlo,ja som ich krajala na 12kuskov...prave som tu dobrotku dnes upiekla,mnam je to vyborne........ale ja davam ešte jedno acidko,nie je to take sucheee....najradšej by som zjedla aj 2kusky 😀 😀

betina1984
autor
14. jan 2013

@tamichloe je to dobré. Mala si vrch posypať ešte vanilkou, nie je to také britké, trošku nasládle...

betina1984
autor
14. jan 2013

Inak spoluchudnúce, zajtra je VÁŽIACI DEŇ, takže nezabudnite sa povážiť a ak si zapisujete aj miery, tak aj tie...

Dnešný jedálniček:

Raňajky: 1 celozrnný rožok, 1 trojuholník LUNEX light, 3 plátky pražskej kuracej šunky, rajčina
Desiata: nebola, lebo som raňajkovala až o 8.30 hod.
Obed: lečo z dvoch vajíčok, 1 cibule, 1 rajčiny, 1 papriky a trochy oleja, 1/2 celozrnný rožok
Olovrant: tvarohovo-vločkový mls
Večera: zeleninový šalát z 1 rajčiny, 1 papriky, kúsok uhorky, 8 kusov krabích tyčiniek, citrón, trochu olivového oleja

salonka9
15. jan 2013

@betina1984

chcem sa spýtať, či mlieko sa ráta do tekutín, ktoré by som mala vypiť ?

betina1984
autor
15. jan 2013

@salonka9 nie, mlieko je akoze tuha strava, nie tekutina. Aj napr.100% ovocny dzus je strava. Majnokolo 180 kJ, na 100 g.

betina1984
autor
15. jan 2013

Takze chudnuce, ako ste na tom? Dnes je 15.teho, vaziaci den:

Ja takto:

01.01.2013 - 97,4 kg
15.01.2013 - 93,9 kg
-----------------------------
SPOLU. - 3,5 kg

wikinap
15. jan 2013

@betina1984 ahoj moja ja som na to tak podobne za 2 tyzdne 3,9kg dole

wikinap
15. jan 2013

@wikinap 2.1,2013---75,kg 15.1,2013---71,3 cca

lola11
15. jan 2013

ahojte kočky, ja som začala trosku neskor 😒 , takže:
06.1. 2013 - 78,2 kg
15.1. 2013 - 76,2 kg
---------------------------------
spolu - 2kg
- moc sa tesim, aj som sa pomerala a vychádza to v 2cm na obvodoch 🙂 🙂

salonka9
15. jan 2013

včera som začala s "chudnutím-ako", tak dúfam, že to pôjde lepšie. Úplne sa mi to nepodarilo dodržať - hlavne tie intervaly.Pitný režim dodržaný.
u mňa 01.01.-67,7 kg, 14.01.-66,5 kg.
.Ale aj tak som so sebou spokojná, aj keď je mínus len 1,2 kg za 2 týždne.Hlavne, že už nepriberám.🙂
Dnes zatiaľ pekne po 3 -hodinových intervaloch.

betina1984
autor
15. jan 2013

@salonka9 kazdy ubytok sa rata, hlavne, ze nie je plus. Aj si tam registrovana?

salonka9
15. jan 2013

@betina1984 registrovala som sa na ten 10-dňový mail chudnutia a každý deň mi posielajú nejaké rady

betina1984
autor
15. jan 2013

@salonka9 myslim do fora, ci tam mas nejaky nick

petronellynka
15. jan 2013

ahojte chcela by som sa k Vam pridat...vyska 162cm, vaha :80kg...co je moje zivotne maximum...zvycajne som mala tych 65 kg co bolo tak akurat...uz som zo seba zufala...Citala som si stranku od Veseleho a myslim ze inak ako kompletnou zmenou zivotospravy sa nepohnem.

petronellynka
15. jan 2013

@betina1984 chcela som sa ta opytat ci si myslis zeby som mohla jest ryzu v mlieku natural od Mullera( obsah tuku 2,6%) lebo nieviem ako si to mam vyratat na tej kalkulacke kedze nepoznam gramaz...ja sladke totiz nemam problem vynechat ale tuto ryzu milujem.

betina1984
autor
15. jan 2013

@petronellynka ja si ju tiez obcas dam, ale radsej si ju sprav doma, odvaz ryzu, odmeraj mlieko, trolinku cukru a je to...

petronellynka
15. jan 2013

@betina1984 hej mas pravdu ze doma sa da tiez spravit...aj som ju robievala ale vzdy sa polovica vyhodila...bolo mi to luto a popravde je jednoduchsie kupit v obchode a je vzdy po ruke 🙂
inak som sa ta chcela este opytat na te tvoj jedalnicek...tie ranajky su take jednotvarne...co takto pasteky alebo tak?
Opat neviem ako rady pri vypocte ked si napriklad kupujem domacu pasteku bez chemikalii ale tiez neviem presne mnozstva

salonka9
15. jan 2013

@betina1984 nie do fóra nie.

kika050
15. jan 2013

Ahojte babenky. Tak ja po 4 dnoch dole 1kg čiže 75,5 už nie ale 74,5 ja som tak rada že konečne to išlo dole a že už nepriberám
Tak ked bude 10 den dam vysledky či schudnem ešte niečo. .

betina1984
autor
15. jan 2013

@petronellynka pašteky majú veľké energetické hodnoty. Počas chudnutia som ich nejedla vôbec. Ani suché salámy. Mne tie raňajky vyhovujú. Jedávam ich presne také takmer denne, vyše štyroch rokov... Môžeš si dať vajíčko, eidam do 30% tuku, alebo aj vymieňať desiatu s raňajkami. Pokiaľ chceš chudnúť, tak nemožno robiť výnimky. A tú ryžu zase nie jesť stále. Max. raz za mesiac.

betina1984
autor
15. jan 2013

@petronellynka a ešte k tej pašteke domácej. My ju robíme tiež. Ide tam obrovské množstvo slaniny, pečienka a ja neviem čo ešte. To sa tiež nehodí na chudnutie. Ak tak, tak hydinovú a aj to len tenučkú vrstvu...

petronellynka
15. jan 2013

@betina1984 o.k takze pasteka nie...no budem musiet este pozriet tabulky potravim lebo ja by som sa stale rovnakych ranajok rychlo objedla...ale ak tebe to vyhovuje tak jasne ze nemas dovod to menit...
Takze od zajtra sa pridavam k Vam 🙂

nelinka79
16. jan 2013

Dobre ranko vsetkym ... ja som mala vaziaci den vcera .. 8.1. - 71,1 - 15.1. - 67,5 kg to je - 3,6 kg je super ale viac si myslim ze stale ide viac vody zo mna prec .. a viac ma potesilo ze v pase -2 cm 🙂 aj gate su uz volnejsie co sa tesim lebo aspon vypapane kila z vianoc isli dolu

inak vcera som si spomenula ze mam doma knihu od bukovskeho - hned to bude , mate ju niekto doma? vecer som si ju troska prelistovala / mala nechcela zaspat poriadne sa nedalo/ a vyzera to aj na dobre typy k vareniu

lola11
16. jan 2013

@nelinka79 no fajne ti to ide dole - ja teraz stojim, mám MS - ešteže je net a táto super témička - inac by som mala nervy ze co sa deje 🙂 🙂

nelinka79
16. jan 2013

@lola11 to hej ale aj tak sa bojim ze je to len ta voda ... ved uvidim dalsi tyzden .. ale inak si celkom zvykam na to stravovanie a da sa to co je najdolezitejsie ..

petronellynka
16. jan 2013

Dobre ranko....ja som sa od dnes pridala k Vam lebo osobna vaha ukazala moje zivotne maximum cize niet inej cesty...diety som nikdy nedrzala az na dukanku minuly rok ale kila sa vratili...preto som sa rozhodla ist na to rozumnejsie a to je zmenou zivotospravy.

salonka9
16. jan 2013

ahojte u mňa všetko včera super - jedenie - 3 hodinové intervaly - jedla som veľmi veľa zeleniny.
Večer som si dala aj 30min na rotane + iné cviky

Dnes :
Ráno :06:20: kakao
Desiata : 09:20 : kaiserka-celozrnná, cottagesyr + 200 g rajčín cherry
Obed bude o 12:20 : mám nachystané : uhorka, zapekaný ružičkový kel + syr
Pitie zatiaľ 0,75 l - voda + čaj

zuzka2010
16. jan 2013

baby nemate niektora doma stepper?rozhodujem sa, ci kupim v tescu, len neviem ci klasicky alebo aj s posilnovanim ruk..