icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

petronellynka
16. jan 2013

dufam ze ma opravite ak sa nestravujem spravne:
ranajky : 7:30- celozrny chlebik+ rama + 3 platky hydinovej sunky a paprika.
desiata: 10:30- jablcko
obed: 12:30- kuracie prsia+dusene spenatove listy + trocha ryze
olovrant :15:30- activia+ ovsene otruby
vecera 18:30 grilovane kuracie kridla + zelenina

Moze byt?

kika050
16. jan 2013

salonka9 a to ti stačí? rano to kakao? no neviem mne sa to zda byt až prehnane malo ja som mala:
7:00 kaseirka syr fit jeden trojuholnik,rajčina mala a 4krušky šunky kuracej
9:00: activiu musli a hrušku
obed bude kuracia prsia dusene plus zelenina a zemiaky.
16:00 krabie tyčinky 4ks 1vajičko kaiserka
18:00 zeleninový šalat.

To som sa chcela spýtat môžu byt zemiaky?

emilly
16. jan 2013

@petronellynka ahoj na desiatu by som prihodila nejake bielkoviny- napr jogurt alebo tvaroh

emilly
16. jan 2013

@betina1984 ahoj chcela som sa opytat ci je aj nejaka tabulka, kde sa budu zapisovat nase dufam ze len uspechy 🙂

petronellynka
16. jan 2013

@emilly jogurt mam na olovrat tak som tam nechala iba to jablko..inak je to v pohode?

emilly
16. jan 2013

@petronellynka neviem ci si aj pocitas kJ, ale zda sa mi to malo🙂

petronellynka
16. jan 2013

@emilly nepocitam si ich presne...ale podla jednalnickov an tej stanke Vseleho som sa inspirovala...cize cca 100g masa a zeleniny vela +100g prilohy...ranajyk tiez sedia..akurat je pravda ze na desiatu tam mal s ovociu este tvaroh alebo jogurt

betina1984
autor
16. jan 2013

@emilly nie je, ale mozem vytvorit... 🙂

betina1984
autor
16. jan 2013

@kika050 ano, mozu, ale tiez len okolo 100-150 g hotove na porciu...

betina1984
autor
16. jan 2013

@salonka9 tie ranajky su zalostne malo. Ranajky su zaklad, mozes mat vymenene desiatu a ranajky, ale rano daj bud tvaroh, jogurt, vlocky, ovocie.... Obed tiez nic moc, syr predpokladam, ze je len na posypanie, ziadna priloha. Pridaj, neboj sa masa, prilohy...

betina1984
autor
16. jan 2013

Moj dnesny jedalnicek:

Ranajky: 1 celozrnny rozok, 1 trojuholnik Lunex light, 6 koleciek sunky, 4 tenucke platky udenej kravicky, rajcina
Desiata: jablko, dojedeny jogurt po malych
Obed: cca 200 g ryze, 1 platok hovadzieho masa - bolo to na sposob rostenky, sterilizovana zelenina
Olovrant: tvarohovo-vlockovy mls
Vecera: mam nachystaneho malu konzervu Isabel tuniak v rajcinovom pretlaku, k tomu bude zelenina

emilly
16. jan 2013

@petronellynka tak si to skus jeden den spocitat a uviis kolko ti vyjde KJ. vies aby sa ti to nevratilo spat

petronellynka
16. jan 2013

@emilly vies co isla som si to spocitat a vyslo mi cca 6500KJ

zuzikboc
16. jan 2013

Ahoj kočky, pridávam sa k vám, ak môžem. Výška 165 cm, váha 88 kg. Pôvodná váha 55 kg (viem, že na tú sa už nikdy nedostanem 😀 ), po pôrode ešte slušných 68 kg (čo je môj cieľ, al sa mi to podarí, budem šťastná, ako blcha) a po nástupe do roboty, stres, nepravidelná strava a moja bilancia po 10 rokoch + 20 kg 😖 . Pred dvoma rokmi som sa naštartovala a za rok sa mi podarilo cvičením (3x týždenne zumba) schudnúť na potešiteľných 72 Kg, no potom som si poškodila platničku, cvičenie šlo bokom a kilá sa vrátili ☹ Dnes idem po roku zasa skúsiť trošku cvičiť, tak uvidíme 🙂 Už som si tu u vás našla zopár rád na jedálniček a hodnoty potravín, tak dúfam, že sa nám takto spolu bude dariť lepšie 😀

kika050
16. jan 2013

Sa ešte chcem spýtat a toto sa musi dodržiavat už navždy? Alebo kedy skončit ja som,len na začiatku takže možno si zviknem,len ustražit čo zjem je hrozne 🙂

betina1984
autor
16. jan 2013

@kika050 toto je štýl, mala by si sa ho držať celý život. Na stránke www.chudnutie-ako.sk, cez BMI a zadaní hodnôt zistíš, koľko kJ máš jesť pri chudnutí a koľko keď nechudneš. Teraz pri chudnutí je to menej, takže keď už budeš udržovať, potom môžeš navýšiť, ale sledovať. Lebo ľahko sa ti to vymkne spod kontroly...

betina1984
autor
16. jan 2013

@zuzikboc vitaj, nech sa ti darí...🙂

lum11
16. jan 2013

@betina1984 chcem sa opýtať kedy chodíš spávať? alebo po tej 18.00 ešte niečo zobneš, či vydržíš až do rána? 🙂

jazminn
17. jan 2013

som prekvapená, čo som sa tu myslím na MK v jednéj z tém na chudnutie dočítala. Trenér vo fitku predáva babám na chudnutie Sibutramín....

jazminn
17. jan 2013

@zuzikboc máš moje miery, len môj vek je trochu vyšší...

takyna
17. jan 2013

Ahojte nestiham..., starosti v rodine ☹
po 15 dnoch 3,6kg dole, pas 9cm, prsia 7cm, tak som rada 🙂
pozdravujem spolutrpitelky 🙂

nelinka79
17. jan 2013

@takyna super 🙂 gratulujem

zuzikboc
17. jan 2013

@betina1984 Ďakujem, podobne 🙂
@jazminn ale začať sa dá vždy, nie? 🙂 My by sme chceli ešte jedno bábätko, ale keďže moja váha mi začína robiť problémy s poškodenou platničkou, netrúfam si k tomu zatiaľ pridať aj tehotenstvo, takže mám silnú motiváciu.

Ozaj, včera som bola po roku na zumbe a dnes mám takú svalovicu, že sa ledva hýbem, toľko k mojej kondičke 😀 😀

betina1984
autor
17. jan 2013

@lum11 chodievam tak okolo 21.30-22.00, po tej 18.00 už nejem, lebo aj tak už neni kedy, vtedy mám najviac roboty...🙂

betina1984
autor
17. jan 2013

@takyna super, super, super...🙂. Len tak ďalej...

betina1984
autor
17. jan 2013

Ahojky. Inak ja ku dnešnému dňu za 16 dní mám dole 4,1 kg...🙂

lola11
17. jan 2013

Super,si veľká motivácia pre nás vsetky:🙂

betina1984
autor
17. jan 2013

@lola11 o to tu slo, aby ste boli motivovane k chudnutiu... 🙂

lola11
17. jan 2013

@betina1984 ako je to s hríbami? Máme radi sampiony - na veceru ich viem spravit len tak na oliv. oleji - mnamy. Robim si k tomu salat z miesanej zeleniny. Co by si este k tomu pridala?Diky

betina1984
autor
17. jan 2013

@lola11 hríby čerstvé majú zanedbateľnú energetickú hodnotu. Môžu sa v pohode jesť. Môžeš si ich dať do praženice...