Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@bronia13 skus sem hodit, co papas... Ono cvicenie je dobra vec, ale pribudaju ti tym svaly, ktore su tazsie ko tuk a tym ti moze vaha stagnovat. Hlavne silove cvicenie. Mozno keby si skusila rotoped, trenazer, behaci pas, tak skor pojde vaha dole...
@ada1981 ja tiez jedavam najneskor o 17.00-17.30... Ako komu vyhovuje...
Davam dnesny jedalnicek:
Ranajky: 1 celozrnna kajserka, trosku Veta light, 1 trojuholnik Lunex light, 3 platky sunky, rajcina, paprika
Desiata: nebola, nestihla som
Obed: 1 naberacka vyvaru zo zajacika, trosicku rezancov, restovana mexicka zelenina cca 1/2 balenia, a kuracie prsko jedno na cibulke s kari korenim a do toho som este pridala 1/2 balenia Gyros, co som mala v mrazaku. Dala si aj segra z toho a povedala, zeokrem soje a tofu bude jest len to, co uvarim ja, nakolko sa stravujem takto a ona ma Crohnov syndrom a nesmie tazke jedla. Ja som zjedla mensiu polovicu, ona tiez trosku a este mi ostalo aj na zajtra na obed...
Olovrant: 3/4 udenej makrely
Vecera: asi tuniak Issabell v pikantnej omacke, zelenina, 1 kaiserka celozrnna
No kočule ja idem na ten ples 🙂 🙂 Budem sa snazit co najviac tancovať až vytrasiem tu neskoru veceru a to vínko. Ale narobila som si aj mrkvu, zeler, kalerab, redkvičku a spravim jogurtový dip, nech mám co do rána chrumkat 😀 😀 Pekný večer
najprv by som si dala vyšetrit štitnu žlazu potom by som riešila chudnutie,,podla mna je to cele o hormonoch a tie maju na starosti vaječniky a š.žlaza..a po porode je to dost časte že sa to tam rozhadže,, 😉
@nana88 ako u koho, niektore sme sa len vyzrali... Ja som mala v tehu zvysenu cinnost stitnej zlazy, teda som chudla a jejda, od porodu som pribrala 16 kg, a len preto, ze som zrala, nie preto, ze by som mala v neporiadku stitku
moja sestra mala tiež problem iba jedla jedla a nakoniec jej prišli na hormony a za 6dni 4kg dole ale to boly dni iba prerevala a nervačila sa lebo jej to tam narobilo poriadky len po 7 dnoch musela vysadit lebo lekarka zabudla ze je chora na srdce a zle jej to robilo a poriešili to antikoncepciou presne stanovenou podla krvi,,,a teraz je to kus ok,,,niejde to tak rychlo dole ale pomaly to ide,,a matka mala narušeny metabolizmus to tiež u endokrinologa sa dorieši,,aj ta iba priberala a dali jej lieky a teraz je to ok schudla vyše 20kg,,a ja som priberala priberala a ked som porodila taky bordel mi to narobilo že neviem pribrat a som nervava a problemy s kožou vlasy a tak,,a toto je tiež š,žlaza ale nemam čas ist po lekaroch tak to momentalne neviem doriešit,,,ale tym som chcela povedat že nie všetky čo jete sa prežierate,,,podla mna matka potrebuje kalorie tak isto ako dieta ona je ešte viac v pohybe ako to dieta ale podla mna chyba može byt aj niekde inde ved ked si zoberiete to že všetko čo kupime nič nieje take kvalitne všetko je odtučnene ostredene tak z čoho vllastne človek pribera ak sa nepcha iba sladkostami podla mna najskor by som sa dala kuknut po zdravotnej sranke..
@ada1981 dakujem 😉 vies co tu sutaz nepozeram lebo moje deti okupuju nase TV 😵 tak ja si pozeram Panelak, Dr.Ludsky..a tak na nete aby som bola aspon trosku "doma" na SK.... 😉 za chvilu bezim taky mini maraton tu v Chicago je 4 najvyssi panelak vola sa John Hancock a to sa bezi na 96 poschodie ale som sa neskoro prihlasila tak bezim len polovicu asi 50 poschodi tak manzel mi vravi ze by som mala schody trenovat kazdy den ked to uz je za 3 tyzdne, dam vedeit ako som dopadla, bezala som to cele al asi 15 rokov tomu a vybehla som to za 22minut, teraz budem rada ak tu polovicu vybehnem za tych 22 minut 😉 😀 😎 tak budem trenovat nie len bicykel (ako vzdy lebo si pri tom citam) teraz musim trenovat hlavne schody... idem tam s jednou kamoskou ce je telesne postihnuta, myslim ze sa narodila s obrnou a ked to ona dokaze tak aj ja musim no nie???? 😵 😀
baby neviete v ktorom hypermarkete najdem kus kus.zatial som len pozerala kaufland ale nenasla som,a ostava mi tesco lidl a bila,nevie nekto
@bronia13 vypada to byt na super akciu, drzim palce.. 50 posch urcite staci.. a za 3 tyzdne sa da vela toho natrenovat.. o rok mozes dat aj riadny maraton 🙂 ja chcem ist s mojim muzom v buducnosti na kilimanjaro, ale tvrdi, ze na to si potrebujem vypracovat lepsiu kondicku a nie mu lamentovat, ze ma bolia nohy na ture v tatrach 🙂
no maraton asi nie, manzel chce ist v lete na polovicny maraton a mna nahovara ale ja na to nie som skor taky mini triatlon by som sla, ja rada plavam aj zaplavam dost len ja si musim po 2 dlzkach bazenu aspon par sekund oddychnut tak keby to bolo v bazene to by som este sla ale niekde v jazere to urcite nie 😉 kilimanjaro wow to je super tak len trenuj a mozno sa ti to raz splni!!!!
@katieg85 u nas ho maju v Jednote
@betina1984 mislis copp jednota,dakujem
@katieg85 ano, u nas to bezne maju, a to sme dedina 🙂
@betina1984 dakujem no aj tak budem musiet pozret tie vetsie obchody kedze chodim do nich na nakup a ked mi nic neostane tak pojdem kvoli kus kus do jednoty
baby a co varite z toho kus kusu?...to je nieco ako priloha miesto ryze?
Kocky a ten jednotacky kuskus je celozrnny?Niekde som citala ze je lepsi taky a maju ho v Carefure
Kocky a ten jednotacky kuskus je celozrnny?Niekde som citala ze je lepsi taky a maju ho v Carefure
@lola11 nie, myslim, ze obycajny, aspon u nas...
Zas sem po dlhšej dobe hodím jedálniček:
Raňajky: 1 celozrnný rožok, tenučká vrstva Veto light, 1 trojuholník Lunex light, 6 plátkov kuracej šunky, paprika
Desiata: 1 Activia citrón, 1 jablko
Obed: 50 g cestovín, talianska omáčka Neapolitano (či tak nejak), trošku strúhaného syra a šmidková polievka (neviem, či poznáte, nakrája sa na tenke šmidky chlebík, ja si dala pár kuštičkov celozrnného rožka, trošku masti, ja dala olivový olej, a koreniny - vegeta, majorán, mleté korenie, paprika, cesnak a zaliať vriacou vodou)
Olovrant: to čo na raňajky, len bez Veta
Večera: biele fazule v paradajkovej omáčke, paprika
@betina1984 Ahoj,,velmi ma zaujala tato tema kedže aj ja som z tých,,ktorý niesu obdarene štílou postavou,,,moj drahy može zjest aj kona a je chudý ako ihla,,až moc 😀 ale kedže som pod prísnym dohladom lekárov(reumatoidna artritída)nemožem len tak vynechat meso,,,hlavne teraz koli chudokrvnosti musím vraj vela červeneho mesa(ktore moc nemusím),,vele..zeleniny,,len neviem akos a pri takej strave udržat kedže moj dost velky problem je nočne vykradanie chladničky 😖
@lady511 to je najhoršie, v noci jesť... Skús si prelúskať túto tému, mrkni aj na www.chudnutie-ako.sk, veľa sa dozvieš a pýtaj sa... Držím palčeky.
tak ste ma navnadili tym kus kusom....som si ho hned bezala kupit a spravila vcera naobed...veeelmi mi chutil, dokonca viac ako ryza...a chutil aj mojej dcerke, takze zaradujem do jedalnicka 🙂 ...ale asi treba kupovat naozaj ten celozrnny, lebo ja mam obycajny a obshuje dost sacharidov aj celkovo Kj
Baby tak sa hlasim aj ja, nestiham moc pisat. Tak konecne sme sa s malou vratili ako tak do normalu, tak zas nabehnem na chunuci rezim. Moje aktualne cisla su:
07.01.2013 - 91 kg
14.01.2013 - 89,7 kg
21.01.2013 - 88 kg
28.01.2013 - 87,5 kd
04.02.2013 . 87,1 kg
-----------------------------
SPOLU. - 3,9 kg
Ahojky, tu je hlásenie. Dostala som príšerné krámy. Iné nerobím, len vložky mením. Krámy mám 17 rokov, ale takto som nekrvácala ani po pôrodoch...
1.1.2013 - 97,4 kg
8.1.2013 - 94,8 kg
15.1.2013 - 93,9 kg
22.1.2013 - 92,8 kg
29.1.2013 - 91,4 kg
5.2.2013 - 90,4 kg
--------------------------
spolu za 5 týždňov - 7 kg
A miery:
1.1.2013 - 115-112-128
29.1.2013 - 107-101-120
5.2.2013 - 106-100-120
-------------------------------
Spolu za 5 týždňov - 9 - 12 - 8
@betina1984 super gratulujem, ty to ako robis .-) aj cvicis ze ti miery idu tak dolu, lebo ja este nic necitim ☹ musim sa dokopat k cviceniu
@emilly necvičím, a kedy by som to stíhala? Veď ja sa horko-ťažko cez deň dostanem na záchod... Svoje robia tri deti. Dvojka vstáva ráno 5.30, zaspí je 21.00, medzitým naháňačky, hranie. Oni nepoznajú slovo, seď, hraj sa...
Pozitívne je, že už oblečiem rifle o číslo menšie, zapla som zimnú vestu, ktorú som nemohla zapnúť ani zďaleka, zapla som zimnú bundu, ktorú som tiež nezapla a už mi aj lepšie sedí zimný kabát...🙂

@bronia13 pri takej vysokej vahe to ide lahko. Uz sa to bude znizovat... Robim presne to, co sa pise v mojej teme...