Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
Takže ja dokladám miery z 3.4. 2013
Váha bola67,5kg. Celkovo som od 17.2 2013 (6týždňov) schudla 3,3kg...no žiadna sláva, ale cm celkovo za celý čas išli dole krásne 😎 😎
Naposledy som mala:
18. marca prsia 96cm....3. apríla 93cm
žalúdok 75cm....3. apríla 75cm
pás 78cm...........3.apríla 77cm
brucho 88cm......3.apríla 88cm
zadok102 cm......3.apríla 100cm
boky 100,5 cm....3.apríla 100cm
stehno 63cm.......3.apríla 62cm
lýtko 37,5cm........3.apríla 37,5 cm
a pridávam aj ďalší rozmer a to ruka v najhrubšom mieste od pleca dole 31 cm
ahojte
taka blba otazka co mam robit ked som hladna?
dnes som bola doobeda plavat, po plavani som zjedla banan a vypila pol litra vody, cca o 1,5 hodiny som obedovala, kedze som nestihala varit mala som z panda fastfodu , opekane ryzove rezance so zeleninou, zhruba o pol hodinu som bola straasne hladna....mavam to dost casto ze sa najem a potom d hodinky pocitujem strasny hlad...co to je?
@badzova Ahoj, moze to byt sposobene tym, ze si zjedla nieco s vysokym glykemickym indexom. Pozri napr. tu http://www.chudnutie-ako.sk/glykemicky-index-po...
@badzova Ahoj, viem, že pri práci a dieťati/deťoch nie je jednoduché stíhať variť, viem, o čom píšem. Ja som chodila pri prvej dcére na výšku, na denné štúdium dokonca...to bolo keď mala niečo cez rok, a mala som skoro 90kg. Keď som videla baby-spolužiačky, aké sú štíhle, som sa zaťala a začala chudnúť. My sme nemali možnosť stravovať sa tam, ani nikde v okolí. Tak som si varila večer a nosila v krabičkách. Uvarila som si na viac dní. Piekla som si svoj celozrnný chlieb, čo si pečiem aj teraz, je super, vydrží mi týždeň, keď si dám denne jeden až jeden a pol krajca.
Možno ten hlad pociťuješ aj preto, že máš menšie raňajky, niekto potrebuje ráno viac a potom necíti hlad cez deň, napr. ako ja. Dávam si hodne, hodne zeleniny, aby som sa zasýtila a potom ešte desiatu a obed, olovrant a večeru samozrejme cca s dvoj až troj-hodinovým rozostupom, podľa toho, kedy vstanem 🙂 Aj pravidelnosť v tom hrá veľkú úlohu, to som zistila aj ja. Môžem s čistým svedomím napísať, že ak dodržuješ pravidelnosť, tak sa mi pocit hladu nedostavil, iba prvý týždeň bol ťažší, ale to skôr bolo o tom, že som komplet zmenila jedálniček a zvykala som si...a je niečo aj na tom, čo písala jasminka7, keď strava vo fasfoode, tak radšej mäsko so zeleninou. Ale lepšie bude asi variť si dopredu, ja by som pouvažovala aj nad tým stravovaním v jedálni v práci, alebo ako to máš, ako si raz písala...či to je povinné? Resp. že nemôžete ísť jesť mimo?
@angelin84 ahj dakujem, tak u mna je to tak, ze napr. tuto nedelu som s malou skoncila na pohotovosti, kde sme boli 4 hodiny predtym som nejedla, nemala som peniaze ani do automatu na nieco na pitie, kym sme prisli domov no des a hroza..
v robote neviem nikam odist jest,bud chodim na to menu, ale si mozem objednat tiez z menu co vozia ku nam do roboty, ina moznost nie je.
ja mam pocit hladu hlavne vecer ked sa najem, rano jedavam pravidelen okolo 08.00 hned ako pridem do prace, potom kavicka a pitie...okolo 10.00 jedavam jogurt + ovocie, na obed chodim okolo 12.00-12.30, okolo 15.00 jedavam tiez ale nie vzdy sa podari to uz mam velmi vela prace v robote a veceriavam o tej 18.00 to jedava aj mala takze to je ok,myslim ze tu pravidelnost mam, co nemam je ze malo pijem, v noci pocitujem hlad.
s varenim je to tazko chodim okolo 18.00 z roboty, ja specialne varim pre malu kedze ma vela potravinoch alergii + pre nas teda ja a priatel , ale to nie vzdy stiham, tak priatel jedava to co mala doteraz som to jedavala aj ja, ale chcem to zmenit...tie ranajky, olovrant a obed su ok - teda to sa mi zda ze mam dobre, ale potom to uz ide dole vodou a vikendy uplne zle, to niekedy prvy krat jedavam na obed - fakt nestiham ☹ ☹
takze so mnou je to velmi tazko, musim to cele zmenit a prehodnotit, velmi chcem, ale niekedy naozaj skor ako o polnoci spavat nechodim, mam 2 roboty, kazdy den varim speci jedlo pre malu, nanakupy ledva stiham...no zle... 😖
@badzova nedá mi, aby som ťa trocha nepovzbudila. všetko sa dá, len treba všetko preto spraviť. verím, že to dokážeš. pravdou je, že ak nič nezmeníš, neschudneš. takže ak môžem : začni myslieť ako áno. a obdivujem tvoju odvahu. aj ja chcem schudnúť, snažím sa. takto o rok uvidím aká je pravda. ale dovtedy....
@badzova nemozes zjest take iste jedlo ako varis malej???
k tomu zeleninku?, to si nabal aj do roboty a vymalovane 🙂, zaludok sa musi najprv scvrknut...to trva dlhsie u niekoho 1tyzden u niekoho 2 , mne dost pomohli aj tabletky z DM-ka , štíhla línia, vedia zabit vlcí hlad a su na prirodnej baze skus...
a hlavne nesmies si pripustat , Stresik, lebo ten ta demotivuje , a ako sa hovori zacneme zrat 😝 🙂 aspon u mna...
nerob si velku vedu z vyberom jedla, menej mastne, ziadne biele pecivo, menej cestovin...
viac zeleniny a uvidis pojde to ....
drzim ti palce 🙂
@badzova ja chodim kazdy 2 den ak nie kazdy o polnoci spavat...
pred spanim staci 2 hodiny nejest, ak si velmi hladna urcite si daj nieco, vajce zelenina, sunka zelenina, alebo karelab, mrkva
velmi dobry typ som odkukala vcera z extremnych premien,
komu nechuti stale zelenina a nevie si ju dochutit..."co je aj moj pripad"
tak si mame do nej primiesat zmes napriklad omacka zeleninovo paradajkova ako sa pouzivaju pod maso , napr. Uncle Bens, a lyzicu syra na to..
maju hocijake prichute, chili , alebo natural
a cvicit sa ma najpr zacat 10-minut denne, par tyzdnou a potom pridavat minuty,
menit kardio program, napr. beh striedat s fazami rychlej chodze 🙂
@betina1984 mali ste to burlive..., dufam, ze je uz vsetko ukludnene a mate sa lepsie 🙂
@badzova
@betina1984
@takyna Takže baby, dnes nový rekord 😀 66,9 kg(-600g za týždeň) 😀 😀 😀 opäť skáčem meter od zeme!!! 😵 😵 😵 Ide to pomaličky, ale ideeee!
ahojte kočky - musim vam hned napisat jeden super tip na obed - mnamy este teraz sa zalizujem 🙂 🙂 Ostal mi spraveny spenat - klasika - len uduseny a ochuteny - odporucam vela cesneku ak mate radi. Nasla som v chladnicke polovicku tofu - neudeneho - ten som osmahla na olivovom oleji - nakrajany na kocecky - supla tam ten spenat nech sa prehreje a nakoniec uvarene siroke celozrnne rezance - trosku parmezanu navrch a mozete papat - fakt dobrota 🙂 🙂
Ach boze - clovek spapá zdravý obedík a kámoska mu prinesie cerstvé svadobne kolačiky 😒 😒 ach jaj....
ahojte
tak ja stale cakam na "mrchu" uz 5 dni mi meska, brucho mam nafuknute ako balon, pribrala som 2 kg 😒 plavat som nebola cely tyzden, co mam strasne krce a mrchy nikde.
dufam ze sa vam dobre dari 🙂
@zazvorka87 dakujeeem 🙂
baby itazka, chudnete niektora a mate choru stitnu zlazu? moze to mt vplyv ze sa chudne pomalsie??
a ako je to s pikantnym? moze sa? ja mam velmo rada, len neviem ci mozem
@badzova ja mam choru stitnu zlazu ☹ , spomalenu funkciu, ano ma to velky vplyv na chudnutie , samozrejme aj roky...ja uz mam 40 rokov..., cize jedno s druhym 😉 , ale nevzdavame sa no nie? 🙂
pikantne - stiplave, je super, mozes stale a vela 😉 🙂 , ja si pravidelne supnem chilli papricky do polievky vzdy, aj 5ks,
ja milujem palive cize mne to nevadi 😉
@angelina84 gratulujem, baby nejako mi to robi dobre, ked chudneme, tesim sa k kazdym "nasim" schudnutym kilom. len tak dalej 🙂
a pozitivne je, ze je chudneme prirodzene, teda nie nejakou dietou na vopred dany pocet dni. Zvysuje to sancu si schudnutu vahu udrzat.
Drzte sa.
@badzova, @betina1984, @tara2, @takyna
Ahojte,nasla som super temu,akurat pre mna 😉 a vidim,ze sme viacere co ma tesi.tak sa podelim o skusenost s chudnutim aj ja.Dnes je to presne 6 tyzdnov co som sa dokopala zdvihnut sa vecer z gauca a cez reklamy si zacvcit.Som 3 roky po porode,cely rok vyjedam co mi pride pod ruku a pekne sa mi to ukladalo do brucha,celu zimu som si ho pekne schovavala pod mikiny,ale jar je tu tak som zmenila cely jedalnicek.Pekne postupne,ziadne biele pecivo,ziadne zahustovanie mukov,ziadny cukor v kave alebo caji,ziadne sladkosti,slane pri tv,sladke napoje,2l.vody denne,5x denne jem a snazim sa si zacvicit kazdy den podla Hanky Kynychovej(videa su na you tube) a vaha ide pomaly dole,mala som skoro 69kg a dnes rano ze 63,4kg,normalne mam od rana dobru naladu.A to ze som obliekla mikiny co som chcela na jesen vyradit ma zenu dopredu,chcem to dat dole na 60kg tak to hadam vydrzim,kedze som dost pazros a chuti mi pivko!....takze baby drzte sa a hlavne vydrzte(lebo tie dietky idu aj do penazi trochu) 😉)) a este jedna vec,ja som vobec nevedela co jest,ale staci kazdy den trochu pogooglit a zistila som ze varit sa da aj bez smotany a muky!

Ahojky. Už som dávno nedávala jedálniček. Mám to teraz také rozhádzané... Marec a začiatok apríla bol u nás hrozný... V utorok nakoniec sestru operovali. Zobrali jej cca 30 cm z tenkého a hrubého čreva. Už sa zotavuje. Malý sa tiež už dáva dokopy našťastie. Takže to jedenie je teraz také narýchlo, ale aspoň že hlúposti nevyžieram, že jo...
Tak dnešný:
Raňajky: 1,5 krajca špaldového chleba, 1 Lunex light, 6 plátkov kuracej šunky, paprika, rajčina
Desiata: 1 jablko
Obed: zo včera špagety (neviem koľko ich bolo, cca 150 g možno) a 1/2 konzervy Morcadella so syrom
Olovrant: 1 Acidko malina, 1 malý tuniak v paradajkovej štave
Večera: plná miska čalamády - repa, kapusta, cibuľa, 2 vajcia, cca 100 g varené zemiaky (z toho som urobila "sedliacku omeletu" - trošku oleja, na to narýchlo ohriať uvarené zemiaky - zostali nám z obeda, a do toho som šupla dve vajíčka a urobila normálnu praženicu), zjedla mi z toho aj Paulínka trochu
Takže nič moc. Uvidím v utorok, ale myslím, že úbytok nebude veľký, ak aj nejaký bude... 😠