Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@sisa1971 ahojky... Vitaj u nás... To nevadí, že si málinko staršia, my tiež už nie sme tínedžerky...🙂. Základom chudnutia nie je cvičenie, ale strava. Ja som necvičila a ani necvičím. Jedine chodím na prechádzky s deťmi. Ak máš čas, prejdi si túto tému. Na začiatku sú nejaké jedálničky. Hlavnou zásadou je jesť 5-6x denne každé 2,5-3 hodiny, veľa piť, cca 2,5-3 litre vody, veľa zeleniny, menšie porcie, žiadne sladkosti a podobne.
@sisa1971 ja budem mať tento rok 45. 🙂 V našom veku tu ide fakt trochu pomalšie, ale dá sa. Aj ja mám dosť náročnú prácu, ale snažím sa nájsť denne aspoň 30minút na cvičenie (behám) a cez víkend dlhšie - aj 1-1,5 hodiny. Stravu treba upraviť, aj keď to ide ťažšie, ale to je skor otázka silnej vôle, ktorá mi tiež niekedy chýba, hlavne, keď mám stresy v práci. No treba sa zaprieť a hlavne nehladovať - nájsť ten správny kompromis.
@miskap2111 veru heej...ide horšie,hlavne ked som v prechode od 38 😒
@daniela40 ja mám hlavne problém schudnúť z určitých partii- tam to ide oveľa oveľa ťažšie ako zamladi. 🙂 U mňa je to brucho, pás, chrbát, boky.. Drží to na mne ako kliešť. 😀 Ale nevzdávam. Dnes odbehnutých 15km a za tento týždeň som nebehala celých 60km. Ale aj vďaka voľnému dňu v strede týždňa. Tiež mám už dospelé deti a mladšia dcéra chodí behať so mnou, tak sa navzájom povzbudzujeme. 🙂
@miskap2111 tak u mna hlavne boky,ktore mam sirsie..
@daniela40 podobne, tiež mám boky širšie. Ale keď sa mi podarilo pred štyrmi rokmi schudnúť, tak išlo všetko rovnomerne. Mala som miery 113-104-120 a po schudnutí 89-74-94
Ahojky. Po dlhej dobe zase minimum po x-rokoch...🙂. Dnes ukázalo 83,0 kg, ale blikla tam už aj "2"...
ahojky....ste veľmi zlaté...no tie partie boky atď. sú aj u mňa tie problémové. Tú stravu sa snažím dodržiavať,vstávam skoro ráno a okolo 6:30 už raňajkujem,potom na desiatu si dám jogurt..alebo ovocie na obed normálny obed,ale asi budem musieť zmenšiť množstvo obeda. No a neiem čo si dávate na olovratnt a večeru. Tam som si dala tiež len jogurt. v robote sa nabehám dosť,ked mám v týždni náhodou 1 deň volna tak cvičím brušáky a iba také bežné cviky ,do posilky nechodím. Ked budem mať čas vždy sem zavítam a podelím sa s vami ako napredujem...držím všetkým palčeky aby sa vám darilo.... 😉
ahojte zienky...mozem sa pridat? cvicim uz dva mesiace (dva krat do tyzdna po dve hodky v posilke) a stravu som upravila cca mesiac do zadu. zhodila som uz cca 5 kg...no do leta chcem este min.5 aj viac tak snad sa mi to podari. na zaciatok som sa nastartovala dietou no nechcem aby nastal jojo efekt...preto chcem jest a chudnut🙂 chapeme sa..ze? tak hor sa do toho...kazdu radu uvitam...vopred vdaka 🙂
kočky mne sa zase konečne pohla váha smerom dole🙂)) od toho januára mám uz dole 8kg - čakala som viac, ale stačí mi to - hlavne nech to vydrzí uz nastálo 🙂
Sranda, dnes rano ked mala papala jogurtík - pýtala si ho skor ako obyčajne a nejedli sme spolu - tak stále niečo chcela a nejedla ho - stále hovorila ze toto, toto - no chvílku mi trvalo že chce ovsené vločky 😀 😀 ja si ich totizto dávam do jogurtu na desiatu 😀 😀 bez nich mi jogurt asi ani nezje....No zasmiala som sa jej teda 😀 😀 Je fakt pravda,ze co papá maminka bude aj dietatko a to Sofinka este nemá ani 2roky 🙂 🙂
ahojte
tak dnes som bola konecne po 2 tyzdnoch plavat zaberak jak svina, kondicka niekam odisla ale zvladla som to..fuuu 🙂
a dnes soom si bola kupovat rifle, vsetky mi uz padaju a som o cislo dole, narvala som sa aj do gati o dve cisla mensie ale nekupila som ich.
takze konecne uz nieco vidiet, aj ked sa zmeriam tak ubytok cm je maly ale asi sa mi nejako formuje telo alebo co 😀 😀
takze bojujem dalej, zajtra mam meranie.
ja zo 73, po porode pred 3,5r. som mala 68
Ahojky babule... Dnes po dlhšej dobe som mala pekný jedálniček, bez výnimiek a dokonca som sa donútila stiahnuť si Jillian Michaels a cvičím...🙂. Normálne ma to zaujalo. Ja som totálny odporca cvičenia, ale toto sa mi páči... Za tých 28 minút som to len raz stopla na pár sekúnd, aby som vytriasla nohy. Inak som cvičila bez prestávky. Zvládla som to aj napriek nízkej kondičke...🙂 a ešte som potom dala 2x50 takých polobrušákov (vyložila som si nohy na posteľ a len som mierne dvíhala hlavu ku kolenám). Som zvedavá, či sa ráno postavím na nohy...
A dnešný jedálniček:
Raňajky: 3 menšie krajíčky Fit chlieb, tenká vrstva Veto light, 1 trojuholník Kravička light, 5 plátkov morčacej šunky, 1 rajčina, 1 paprika
Desiata: 1 banán
Obed: 1 väčšie kuracie prsko nakrájané na prúžky, opečené na cibuľke a troche oleja, pridala som cesnak v prášku, provensálske korenie a do toho dala celé vrecko (350 gr.) tuším talianskej zeleninovej zmesi (bola tam zelenina, šampiňóny a predvarená ryža, ale tej tam bolo minimum), z toho som zjedla väčšiu polovicu
Olovrant: 1/2 celozrnného rožka, 1 rajčina, 1 malá konzerva tuniaka v tomate
Večera: zbytok z obeda, teda tá menšia polovica, čo mi zostala
A začala som piť veľa vody s vytlačeným citrónom. Denne ich vyžmýkam hádam 2-3 kusy.
Jej, ešte som sa zabudla pochváliť. Dnes som upratovala skriňu a vzadu som našla dvoje letných nohavíc, takých trištvrťákov. Minulé leto som ich takmer nezapla, previsala slanina, zarezávali sa mi v "šuške". Dnes som ich zo srandy vyskúšala. Normálne mi začínajú byť veľké, aj jedny, aj druhé. Ešte vydržia na 1-2 mesiace a musím kúpiť menšie... Tak som sa hneď z rána potešila... 😉 😉
@betina1984 mne sa Jillen strasne paci-je to len polhodka denne,co sa v pohode da zvladnut a vysledky su super!! Uz som. hodila foto na Cvicenie s JM.-kukla si to?
@lola11 nie, na ktorej je to strane, nech to nehľadám...🙂
@betina1984 ina zena uz z teba, riadne vidno vahovu zmenu 🙂 gratulujem len tak dalej 🙂
@betina1984 je to na str. 234 🙂 , peknú nedelu a nech sa ti pohodkovo cvičí - aj ked prvé 4-5 dní sú kruté 😉 😉
@betina1984 ináč to už išlo z teba dobre dole - super, teraz tomu dost pomožeš tým cvičením a do leta budeš kočka 🙂 🙂
@lola11 no, zistila som...🙂. Som zvedavá, či mi to pôjde dnes, keď mám svalovku. Ale hrozne ma bolia prsia. Keď cvičím, nemám podprdu a mám ich drobet väčšie. Tak si s nimi vrážam až do brady... 🙂

ahojte
chodím sem a čítam vaše úspechy...závidím ste velmi šikovné.Aj ja by som potrebovala dať dole 10-12 kg,síce asi nie som vo vašom veku ja už mám 40 rokov. Mohli by ste ma zobrať do skupiny a nejak na nakopnúť vašimi radami...problém je ten že na cvičenie mám velmi málo času robím od rána do večera každý deň,...všetkým vám držím palce a prajem len tie najlepšie úspechy🙂