Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 tak pre mna ano odbornik a hlavne baba , ktora dokaze zhodit vela kg...
🙂 a inspiracia 🙂
@betina1984 takze ty ako odbornik co na to vravis? fakt to moze byt tou zeleninou? ja jej veru 0,5kg denne nezjem ☹
@badzova mne vaha aj centimetre stoja v podstate uz druhy mesiac... teraz mam tyzden pauzu od cvicenia, lebo som mala anginu,ale viac menej cvicim len na brucho a stehna, to brucho ma trapi najviac. na stravu si tiez davam pozor, aj ked teda nepotrebujem schudnut vela, no nejde to aj tak..
@takyna
@zuzanat
Moze to byt aj zeleninou. Treba jej zjest aspon tych 450-500 g v hociakej podobe, cerstva, mrazena, sterilizovana... Ale aj v piti... Ako som tu uz raz pisala, ked malo pijem, vaha neklesa, ked pijem vela, aj vaha ide dole... Dalej to moze byt napr.v tom, ze nie su rovnake odstupy medzi jedlami, alebo vynechavanie jedla...
@badzova
R: celozrna bageta, s trocha maslom, 4 platky sunky z lidla a 3 platky syra taky 30%, 4 chery paradajky, polka uhorky
OK
D: pomaranc, jogurt - activia jahoova
Moze byt, ale ak mas rada ovsene vlocky, supni lyzicu do jogurtu
O: trocha mrkvovej polievky, spenatove lasagne - bola som na menu
Viem, ze nemas v robote moc na vyber, polievka OK, ak nebola zaprazana. Lasagne, no neviem, aku gramaz tam mate? Zas nie ich zjest 250 g... To sa mi zda moc a skor by som tu volila radsej masko. Malo zeleninky
Ol: acidko vanilkove
To male v kelimku? Moze byt, ja ho tiez obcas pijem, ale skor by som dala ciste biele, a chyba zeleninka...
V: salat 5 cherry paradajok, 1 uhorka, olivovy olej, korenie
Zase chyba bielkovina... Aj ked tam len tuniaka vykydnes, alebo krabie tycinky...
voda cca 2,2 litra, 1 kava s mliekom a 2 cukrami hned rano
veceriam o 18.00 o 19.00 idem cvicit cca o 20.00 si davam ten napoj co si mi poslala link
Ten napoj moze byt, ale ak si uz vecerala predtym, radsej ho zarob s vodou. Ja ho inak zarabam s mliekom Nizkotucnym, a to mam potom ako jedno jedlo...
je to ok?
Včera o 18:26 • Odpovedz • Páči sa mi to • •
Mna dnes vaha milo prekvapila... Zase menej po dlhej dobe... Aj ked to ide slimacim tempom, radsej pomaly a natrvalo, ako prvykrat rychlo a hned sa vratilo... Dnes to mame 82,5 kg, takze minus 15 kg.
A este k tomu dodam, ze tym mam BMI 29,9 a som v pasme nadvahy a nie obezity... 🙂
@actimela
@dadka246
@adinka77
@salonka9
@janka7177
@tamichloe
@00vladka00
@petrakova1
@katy2
A vsetky ostatne, kde ste?
@betina1984 vody vypijem tak 2-2,5l za den, plus dve kavy (to viem, ze sa nerata) rozostup mam 2-3hodiny vzdy, 5x za den jem, nevynechavam nic, takze skusim pridat tu zeleninu, lebo tej isto tolko nemam. Dakujem, vyskusam 🙂
aky napoj pijete? @badzova
aha, uz som nasla link... ja mam tiez proteinovy napoj,ale tento http://www.protein.sk/e-1405-new-style-new-form... mala som ho len par krat zatial, lebo teraz mam pauzu od cvicenia, ci aj vtedy ho mam pit?Mne ho poradili vo fitku, zarabam vodou...a jednej babe naopak povedali, ze by sa mal pit max. do 13h, ze je tam vela sacharidov, tak som z toho trochu magor, lebo ja som pytala protein, co mozem vecer, ked neskoro cvicim...
@betina1984 Ahoj, nadalej sledujem diskusiu, aj ked som sa momentalne nezapajala. Isty cas som stala na jednej vahe, ale uz sa pohynam dalej. 🙂 Zacala som pravidelnejsie behat a uz to aj citim. 😀 Pekny den vsetkym!
@majka20201, @betina1984
@takyna dakujem za nazor a pomoc.
dnes som jedla to co vcera ale na obed som si dala zeleninovy salat s kuracim masom, a na veceru tuniaka vo vlastnej stave so zeleninou.
dufam ze to pojde 🙂 vecer idem cvicit vcera som cvicila prvy krat 2 level, ale mala mi stale "robila zle" tak som si to velmi neuzila
ten napoj pijem iba s vodou ja mlieko nemam rada 😀
@badzova super, pridala si bielkoviny 🙂
nemám chuť sa zamotať v číslah schudnúť samozrejme chcem čo s tým?
@rijabanska zaci sa zdravo stravovat, pätkrat denne, mensie porcie, vela zeleniny, vela vody, ziadne sladkosti, trochu cvicit a pojde to...
Pekný dník žienky, dnes už len 62kg, ale nie je to ako som si predstavovala, tak pokračujem ďalej 😉 Od 17. februára 8,8 kg mínus... 😵 😵 😵
Cavte babule... Ja som dosiahla svoju poporodnu vahu, 81,9 kg... Takze dole je 15,5 kg. A ked sa tak premeriavam oproti mieram, co som mala pred styrmi rokmi, tak teraz mam take mierupy, ako vtedy pri 77,5 kg...🙂
@badzova ako sa dari?
ahojte, poradte mi,
snažím sa zdravo jesť - žiť, ale váha mi nejde dole, môj jedálniček je napr. : R. celozrnná žemla s maslom, šunka, syr, šalat, paradajka, D.- tvaroh + 1 banán( chcem vedieť koľko toho tvarohu mám zjesť, ja si dávam polovcu 125g.),
O.- kurací steak, zeleninový šalát,Ol.- cotage syr( tiež neviem aké množstvo) s paradajkou, alebo biely jogurt, V. zeleninový šalát so šalátovým syrom, snažím sa vypiť 2l vody , sem tam si dám vodu s džusom, a vypijem 3 malé kávy so sušenou smotanou, jeden krát do týždňa si dám pohár vína v klube s kamošmi 😉 , robím len brušáky, dosť som lenivá 😒
čo robím zle?????
@betina1984 ahoj, dakujem, dnes som stihla jest iba 3x, mala som v robote 3 hodiny jedneho klienta ☹
cvicim 6 den druheho levelu JM ale ziadne rozdiely fyzicke nevidim, neviem, ja uz som taka nijaka z toho, ale stale sa snazim, to pitie je u mna stale problem, teraz viem tak 1,5 litra vody vypit, 3 tyzdne som nezjedla nic sladkeho 😀 😀
ale nepolavila som ani o mak macny, len som taka smutna dost z toho ze mi to ide tak pomalicky
ale, pozerala som miery z 20.3.2013 a teraz som sa merala 25.5.2013 tak váha -3kg, brucho v najsirsom -4cm, prsia -2 cm, boky -2 cm, stehno -2 cm..takze to je sumar za dva mesiace....velmiiii pomalicky to ide 😒
@estachova akú máš váhu a výšku?
Ak môžem k jedálničku, podľa mňa by si mohla pridať viacej sacharidov...
Raňajky OK, ale maslo ja moc nepoužívam, skôr tie nátierkové, Veto fit a podobne... Syr aký? Eidam? Ak tak do 30% tuku.
Desiata OK, ja tiež zjem max. polovicu tvarohu, ale ja kupujem nízkotučný. Banán jedávam výnimočne, lebo má moc cukru, skús iné ovocie.
Obed OK, len tam by som pridala aspoň trochu prílohy, zemiaky, ryža, cestovina...
Olovrant OK, Cottage si dávam polovicu. Viem, že sacharidy sa už poobede nemajú, ale ja ešte na olovrant jedávam minimálne 1/2-1 celozrnný rožok
Večera OK.
podľa mňa vieš ako na to, ale keby si si to všetko hodila do kalkulačky, je to málinko. V podstate si len na zelenine a troške bielkovín... Málo jesť tiež nie je dobré, nerozbehne sa ti metabolizmus...
A to cvičenie... Ja som lenivá ako voš na to, a nemala som ani kedy. Ale skúsila som Jillian Michaels, cvičím ju 18-ty deň a už si neviem predstaviť, že by som si tú polhodinku neodcvičila. A aj to vidieť na mne...
@badzova nevadí, pomaly, ale isto... Ja tiež netrhám rekordy...
@betina1984 dik za rady, maslo si dávam ramu, tvaroh tiež nízkotučný a to ovocie môže byť aj domaca presnídavka?
výška /váha : 165/73
jillian som tiež chvíľu cvičila ale som ochorela, zajtra začnem 😉
ahojte babenky. mne to moc neide dole..:( snažím sa jesť tak ako píšete ale asi to bude hlavne v tom že necvičím.sem-tam si dám stac.bycikel, brušáky ale nie pravidelne. Pracujem v logisticke firme od rána do večera, večer som uťahaná tak sa mi už nechce,a ráno idem už o 6:00. Budem musieť niečo vymyslieť. Kolko krát do týždňa by som mala cvičiť,každý deň? Ďakujem za každú radu....
😉
Ahojte baby, dnes som sa odvážila, váha ukázala 76,9 kg. Za mesiac som schudla len 400g, ale i tak sa teším. 🙂 Jem vlastne všetko, len menšie porcie, obmedzila som trochu pečivo s pridala zeleninu.Od 20.februára je som zhodila 5,1 kg.
Prajem všetkým príjemný deň! 🙂
Ingrediencie
• 3 Hrnčeky múky (hladká celozrnná)
• 1 PL Soli
• 1/2 PL Cukru
• 1/2 Sódy bikarbóny
• 6 PL Repkového/slnečnicového oleja
• 1 1/2 Pohára vody ( podla potreby)
•
Method
Step 1
Zmiešajte suché ingrediencie v miske. Pridajte olej a vodu, a riadne premiešajte cesto kým nebude tuhé. Ak to bude potrebné pridajte vodu.
Step 2
Mieste cesto kým bude elastické a jemné. Potom ho nechajte odležať 5-10 minút aby sa lepšie vaľkalo.
Step 3
Rozdelte cesto na 12 rovnakých častí a vyformujte každú do guľôčky. Použite valček a vyvaľkajte každý kúsok pokiaľ nebude veľmi tenký.
Step 4
Nahrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu. Keď bude horúca položte na ňu placku a robte z každej strany 1-2 minúty. Keď sa zmení farba z matnej na bielu budete vedieť že je to hotové!
Dobrú chuť, sú fakt výborné🙂)))
Ahojky. Dávam sem mesačné hlásenie mier a váhy...🙂
01.01.2013 - 97,4 kg
01.02.2013 - 90,4 kg
01.03.2013 - 88,0 kg
01.04.2013 - 83,8 kg
01.05.2013 - 83,8 kg
01.06.2013 - 81,2 kg
-------------------------
Spolu - 16,2 kg
Miery:
01.01.2013 - 115-112-128
01.02.2013 - 106-101-120
01.03.2013 - 105-96-117
01.04.2013 - 102-93-112
01.05.2013 - 101-91-111
01.06.2013 - 98-89-109
---------------------------------
Spolu - 17 - 23 - 19
Rada by som to do 1.7., čo bude 6 mesiacov chudnutia dotiahla na - 20 kg... Neviem, či sa podarí...
@betina1984 fuu krasne si velka inspiracia pre mna 😵

@badzova tiez si myslim ako @majka20201 pise, ze malo bielkoviny mas....cize maso! by to chcelo hlavne pri tej tvojej cvicebnej aktivite to velmi potrebujes...
viac kombinacii biele maso-zelenina....na obed maso-ryza - zelenina
brusko zide vahou...cvicenim ho nedas, najprv vaha potom klesne brucho a vyrisuje sa cvicenim 🙂