Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 no ja mam problem si stitnou zlazou, 2 roky beriem tabletky, mam "strumu"
dnes som jedla:
R: celozrnna bageta, na tenko natreta vetickom 4 kolieska 85% sunky, 3 platky syru, cela salatova uhorka
D. acidko vanilkove, 2 marhule
O: kuracie maso na olivovom oleji, asi tak velke ako pol dlane, 2 naberacka ryze a salat z jednej salatovej uhorky, polka papriky, 3 paradajky trocha olivoveho oleja
Ol. jogurt jogobella nizkotucny
V: kuracie 2 parky 90% masa, a zase taky salat ako na obed
1 kava s 3 cukrami hned rano a cca 2 litre cistej vody
@badzova v jedle nevidím problém, asi ti skôr bude robiť problém štítka... Môžeš mať zníženú činnosť a z toho priberať, resp. nechudnúť. Skús navštíviť endokrinológa, povedz mu, že sa snažíš chudnúť, zdravo sa stravuješ a váha dole nejde... Možno ti dá nejaké lieky na úpravu... Alebo možno máš ešte iný zdravotný problém, o ktorom nevieš...
@betina1984 ok dakujem, asi sa objednam na kontrolu mam ist az v septembri ale pojdem skor
@badzova skús, za to nič nedáš... Možno ti štrajkuje nejaký hormón... Ja som mala v tehu zvýšenú činnosť, nepriberala som, po pôrode sa mi to upravilo, dal mi aj tabletky Euthyrox, ale šlahla som ich do koša... Nenapchávam sa zbytočne liekmi a štítku mám OK, aj som tam prestala chodiť...
ďakujem 🙂
Ahojte, ak by ste mali zaujem, moj priatel schudol 50 kil za rok, len zmenou stravy a s pohybom. Dnes radi a pomaha inym ako schudnut. www stranka: www.chudnite-zdravo.eu
alebo FB stranka https://www.facebook.com/ChudniteZdravoAPrirodz...
@betina1984 Euthyrox nie je zbytočný liek, ak ho treba užívať, tak fakt treba! Mne prišli na to, že mám zníženú funkciu v 2 mesiaci tehotenstva a nasadili mi Euthyrox, ale až v 5-tom mi zvýšili dávku, lebo nestačila a možno práve preto, že mi na to prišli neskoro sa dcérka narodila tiež so zníž.funkciou ŠŽ a je od bábätka sledovaná každé 3 mesiace odbery, kontroly v BA každý pol rok, lebo ŠŽ vplýva na vývoj mozgu pri takomto malom dieťati. Takže kto má problémy so ŠŽ určite by som to nepodceňovala, užívala všetky doporučené lieky a chodila na pravidelné kontroly, zvlášť v tehotenstve! Ja sa tiež snažím teraz schudnúť, zatiaľ sa celkom darí, ale bez zdravej stravy a cvičenia to nejde...
@silvia123 mne nasadil Euthyrox az po porode. Zabudala som ho pit tak ci tak a stitka sa dala dohromady sama, bez liekov.
@betina1984 tak si mala šťastie, že sa ti to dalo dohromady, ja som chcela len napísať, že štítnu žľazu netreba fakt podceniť, (aby si to niekto zle nevyložil a nezahodil euthyrox do koša), napríklad ja som marec mala taký perný, že som si zabudla vytiahnuť nové balenie liekov a začiatkom apríla som sa zobudila, že však takmer 2 týždne ho už neužívam, mala som na konci apríla kontrolu u endokrinologičky a som sa jej aj pekne krásne priznala, že či to neovplyvnilo výsledky odberov a povedala som jej, že sa snažím aj chudnúť, ale nejako mi to nejde a ona ma ohúrila tým, že môžem byť rada, že som nepribrala, keď som vynechala euthyrox!!! Potom mi s humorom oznámila, že nie že odteraz budem brať 2 tablety naraz 😀, ale mala pravdu, odvtedy som schudla 9 kg.
@badzova ak máš zníženú činnosť ŠŽ tak áno, mne to naposledy povedala endokrinologička -ona vie, že chudnem, veď keď som šla rodiť malú mala som sto kilov, po pôrode 93 kg, potom som držala zdravú stravu a cvičenie a veľmi prudko som schudla -behom 3 mesiacov na 78 kg, úplne mi to rozhodilo ŠŽ -a zrazu som mala zvýšenú funkciu a doktorka mi vysadila lieky na pol roka celkom, povedala, že som veľmi prudko schudla -tá ŠŽ a lieky mi to podporili, preto si moc dobre pamätá môj prípad chudnutia, potom som zase zlyhala a postupne priberala na 85 kg, teraz mám 76, chudnem radšej pomaly, mojím cieľom je 70 kg, pri mojej výške by som nemala mať nadváhu už pri 72 kg, takže ešte 6 kg musím dať dolu. Ale keď doktorka počula, že som v marci vynechala euthyrox, tak ma hneď upozornila, že moja snaha na chudnutie sa tým veľmi znižuje a skôr môžem pribrať, takže ja jej verím v tomto úplne!
@badzova však sa skús na to spýtať aj ty svojej endokrinologičky, budeš mať istotu, ale pokiaľ pôjdeš na kontrolu a chceš schudúť tak si daj radšej na to pozor. Ja chudnem od apríla, mám dole 9 kg, občas mám aj nejaké prehrešky, ale snažím sa a ide to, čo sa týka tej váhy,mne sa tak zastavila na dva týždne pri 82 kg, potom sa to zrazu pohlo, ak cvičíš pôjde to dolu určite! Držím palce!
aj ja cvičím Jillien -je to fajn
baby co noveho?
ahojte
tak tento tyzden uplne zle aj jedlo aj cvicenie 😒 krpata ma hnisavu anginu spolu s ovcimi kiahnami az do dnes mala 40 teploty, takze v noci minimum spanku, no cele zle, zajtra uz to dufam bude lepsie a zase sa to rozbehne.
a ostatne ako?
@badzova ahojky. Ja sa tiez tocim furt dokola, ale vcera uz sa objavilo 80,4 kg, takze 17 kg dole... Keby aom bola disciplinovanejsia, uz som mohla byt miimalne o 25 kg lahsia... Ale radsej pomaly a isto...
@betina1984 krása 🙂, najhorsie ma unavuje, ze ludia z mojho okolia nevnimaju nejako extra moju zmenu hmotnosti..., skor su stale poznamky na moju adresu....aj ked islo 12kg dole u mna, co ja uz vidim...
tak asi len musim vydrzat a ked bude ta 6..tka vytuzena, snad si vsimnu 😉 🙂

@badzova ja neviem, skôr si myslím, že je problém v jedálničku a v pitnom režime... nerobím výnimky? Ale skús si dať vyšetriť aj tú štítku...