Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@katkaking to nie je 1/2 kila pri každom jedle, to je na celý deň rozdelená zelenina...🙂
@strasska aky zaklad....ja mam len mail a tam je najma ta strava...teda dnes bol prvy mail...ale mam sa merat vazit...a tak...vsetky sladkosti z domu vyhodit...a pred kazdym jedlom zjest pol kila zeleniny...😉
@betina1984 v tom maily je pisane pred kazdym jedlom...😉
@katkaking ee urcite nie. Ja chudnem podla neho uz druhykrat a je to urcite pol kila na den,kto zvladne,moze aj viac
@katkaking
@takyna
@betina1984 O.k., skúsim to tam skopírovať, to ma nenapadlo, lebo tu sa dajú len fotky ☹
@katkaking katka pozri tu
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/rozumne-chudnutie-bez-jojo-efektu-poradme-si/
na poslednej strane baba napisala jedalnicek, ktory je podla mna super
aj ked priznam sa, ze ja na olovrant sledke a ani ovocie nedavam, skor si davam, tie zeleninove alternativy
Ahoj kocky, potrebujem pomoct: Niekde tu na MK som našla video, kde je 5 minútové cvičenie na brucho. Cvičí to nejaký chlapík doma na gauči. Veľmi jednoduché a dá sa to v pohode odcvičiť doma.Ďakujem za pomoc! 🙂
@janka7177 na toto cvičenie si myslela http://www.topdieta.sk/cviky-na-brucho/
@janka7177 ja cvičím 12-minútovku Boba Harpera na brucho...
@betina1984 mozes dat prosim link co sa ako prve cvivi s Jill?Kolko kg mas cinky?0,5 alebo 1kg...kilove som drzala v ruke...zda sa mi dost tazka.....prosim ta kedy stihad cvicit pri dvojickach?
@tamichloe ahojky. Zacala som Shred, je to na 30 dni, 3 Leveli, kazdy sa cvici 10 dni. Teraz cvicim Ripped, ale nejako mi nesedi, lebo ma boli chrbat... Ale docvicim ho, to su styri leveli, cvici sa 5-6 dni jeden... Mam 1 kg cinky a su mi akurat. Cvicim cez obed, ked mali zaspia, a cez vikend, ked ide muz s nimi von a tak vselijak... 🙂
@betina1984 myslela som,ze cvicenie ma ucel len vecer....ked ja na obed ked spi vacsinou varim....a vecer ked zaspii cca o 22h...tak si upracem a cvicit sa mi nechce tak neskoro....mam aj orbitrek,ty mas nejaky stroj...no musim to nejsk vymysliet....vidno krasne vysledky po cviceni...stravu si vobec nevazila ani na zaciatku?
@tamichloe je jedno, kedy cvicis... Niekto aj rano na lacno, ale to ja nemam kedy... Stravu nevazim, ide mi ti pomalsie ako pevykrat, ale radsej pomaly, nech to udrzim... Mam orbitrek na povale... 🙂 . A davam si pred cvicenim, ked nezabudnem L Carnitin, dobre spaluje tuky... 🙂
@betina1984 myslis ze fakt pomaha L carnitin?a aky mas tekutyyy?
@tamichloe ano tekuty
Čaute kočeny, ja idem tiež do toho s vami. MUSÍM dať dole minimáálne kg a fakt neviem ako nato. Dukanova diéta mi vydržala dní a potom som zjedla všetko čo som zbadala a takto to bolo s každým pokusom schudnúť. Tak dúfam, že teraz to už pôjde 🙂
Baby, ak som neposlala ešte niekomu, kto chcel, dávam ten jedálniček sem, na budúci týždeň dostanem aj s presnou gramážou 🙂
JEDÁLNIČEK
Raňajky
- Pohár vlažnej vody s pár kvapkami citrónu(dodá potrebné tekutiny + vitamín C)
- Nízkotučná zakysanka(ak ju nemusíš, dáš si nízkotučný biely jogurt)
- Celozrnný rožok
- Celozrnné pečivo + mrkva a petržlenová vňať
- Banán + pšeničný chlebík bez ochutenia
- Kukuričné chlebíky bez ochutenia +Karfiólová nátierka
- Brokolicová nátierka na celozrnnom pečive alebo kukuričnom chlebíku pripravená večer predtým.
- Müssli s 2 lyžicami nízkotučného bieleho jogurtu.
- Krajec celozrnného chleba s tuniakovou nátierkou.
- Celozrnné pečivo s nátierkou z Tofu.
- Všetky druhy čerstvej zeleniny.
- Až teraz si dáš kávu, ideálne bez cukru
Desiata
- 2 pomaranče alebo mandarínky
- 4-5 kúskov vlašských orechov, mandlí, lieskovcov( dodajú telu potrebný vápnik, ktorý je ľahšie stráviteľný než z mlieka)
- 2 jablká a 4 kúsky lieskových orieškov
- 2 pomaranče a 1/2 hrste lúpaných slnečnicových semienok.
- Strapec hrozna, alebo iného bobuľovitého ovocia, 4 kúsky lieskových orieškov
- 2 jablká a 5 kúskov vlašských orechov.
- 2 pomaranče a 5 kúskov mandlí
- + pitný režim- jemné minerálky !!!!
Obed
- čerstvý zeleninový šalát. Keď ti to čas nedovoľuje, urob si šalát doma. Grécky šalát- ale žiadne biele pečivo k nemu. Ak chudneš, obmedzuješ príjem ochudobnených potravín. Vlákniny v celozrnnej múke ti pomôžu pri trávení. Takže si dáš k šalátu jeden celozrnný rožok, alebo krajec celozrnného chleba. Ak chceš môžeš sa napiť pred obedom asi 5 minút, trochu ti to zaplní žalúdok a zješ menej ako bežne.
- tuniakový šalát.
- Rôzne šaláty z čerstvej zeleniny kombinované s ovocím( hrozno, ananás, vodný melón...)
- Šalát z čerstvej zeleniny s kuracím mäsom
- Ku každému šalátu kľudne aj celozrnné pečivo
- Ryža, zeleninové oblohy, všetko bez dressingu, a zbytočnej soli
- Varené zemiaky s mrkvovým šalátom
Olovrant
- Pokiaľ ho nepotrebuješ - nemusíš. Ak áno, daj si banán pokrájaný na kolieska(tiež môžeš jablko, pomaranč) a pokvapkaný medom. Nezabúdaj stále na pitný režím!!!
- nízkotučný jogurt
- 5 plátkov sušeného ananásu, banánu,
- Nízkotučný biely jogurt ochutený lyžičkou medu a práškovou škoricou.
- Oplatí sa investovať do kvalitných ovocných čajov. Aj neosladené chutia zaujímavo a osviežujú.
Večera
- Opäť si daj pohár vody asi 5 minút pred večerou. Kuracie prsia na bylinkách( na prírodno) a ako príloha Šalát z čerstvej zeleniny, tiež môže kukurice ale bez syra !!!
- Zelerovo-zemiaková polievka
- na suchej panvici opečené tenké pásiky morčacieho mäsa ochutené tymiánom a pokvapkané rastlinným olejom. K tomu si ako prílohu dáme šalát - Mrkvový s pomarančom
- na suchej panvici opečené kuracie mäso s ryžou a mrkvovým šalátom
- Penne s brokolicovou omáčkou
- Halušky s kyslou kapustou, potrebujeme i probiotiká z kvasenej kapusty. Ale v primeranej porcii !!!!
- Varené zemiaky v kombinácii s ryžou bez akejkoľvek prílohy
- večera najneskôr vždy do 18:30 !!!!
ahojte
predvcerom som docvicila jill 30ds od vcera som zacala ripped ale mame momentalne v byte vyse 30 stupnov a bolo mi strasne zle takze davam prestavku, jedlo sa snazim stale dodrziavat...
no a teda cvicenie mi tiez nepomohlo, po mesiaci cvicenia mám -1 kg dole, brucho v najsirsom -2 cm, prsia -3 cm, boky -2 cm..neviem ide to strasne pomalicky, uz skoro 4 mesiace sa zdravo stravujem a dokopy som dala dole asi 5 cm z kazdej casti tela, ale najhorsie je to brucho, mam stale taky strasny vandel... 😒
vobec mi to nejde, aj som sa preprogramovala v hlave, naozaj sa snazim, omnoho viacej pijem, a tie vysledky su ozaj minimalne s velkym usilim ☹
Ahojte kocky, ja som tiez zufala- 11kg dole.....ale inak sa nehybem uz.... 😖 😠
zastalo to uz 2 mesiac..., zacala som uz skakat na orbitreku tak snad sa to pohne...
lebo ma to prestava uz bavit.... ☹
Ahojte, aj ja by som velmi chcela schudnut... ale mám problém v tom že mám velmi nesúmernu postavu... ruky a nohy chude a boky a brucho straaaaasne tučné. Ludia sa ma pýtaju či čakame opat bábo....uz pomaly začínam priberat aj do stehien.... Nevidim si na nohavičky... musím si brucho chytit.... strasne sa mi to hnusí..... poradte ako začat.. DAKUJEM
@takyna ja dala tak dole 13 kg, potom dlho dlho nic, teraz mam dole 16 kg a zase nic... Riesili sme toto na www.chudnutie-ako.sk. Strasne sa citim naliata, ani sa neprezieram, vcera som vypila 4 litre vody a caju... Skor sa priklanam k tym horucavam, ze telo zadrzuje vodu... Pravdepodobne sa priklonim k tej metode, ze zacnem jedlo vazit, uplne, ale uplne vylucim hluposti a budem si vatit obedy sama... Lebo teraz obcas zjem aj zmrzlinu, obedy si dam niekedy to, co mame doma navarene... A tak...
@betina1984 to iste naliata a to doslova´...tiez som zhresila nanukmi to je pravda...ale to aj pred tym a islo to dole...
Čaute kocky, stále sledujem ako vám to ide. Niektoré píšete, že sa to zastavilo, ale ako pozerám už ste pekných ,,pár " kilečiek aj schudli. Ja som od 20.2. schudla 5,5 kg. Teraz už mesiac bojujem so zdravot. problémami, beriem už tretie ATB, ktoré konečne zabrali, tak nemôžem behať. 😢 Ale aspoň sa striedmo stravujem a pijem litre tekutín a ide to. Už sa teším, keď budem o.k. ,natiahnem tenisky a vybehnem do terénu! Prajem vám pekný i keď veľmi horúci deň! 🙂
@betina1984 ahoj,mam otazku 🙂 teraz som 5 dni polavila v strave, nestihala som nejako jest a mala som aj menej zeleniny...merala som sa ako kazdy pondelok a zistila som ze brucho +2 cm, pas +2 cm..je to mozne?? za taku kratku dobu?
docvicila som pred tyzdnom 30DS a teda ziadne zmeny som necitila, mala som tam 2 dni prestavku ale take zmeny ako davaju baby fotky o tom mozem len snivat 😒 normalne som zufala, dnes som sa zase pomerala a vecer som zacala 6w6p teda hlavne kvoli bruchu..ak nenastanu ziadne zmeny asi to uz vzdam...stale dumam nad tou stitnou zlazou, nejde mi do hlavy preco mi to ide tak strasne pomaly az skoro vobec....co si o tom myslis? dakujem za nazor

@katkaking ja sa priznam, ze ja to nerobim presne podla neho, zaklad tam je, ale jedlo si napr. nevazim ... a zatial mi vaha ide dolu ... ale kebyze stojim, tak si asi zacnem vazit 😉