Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 na chudnutie treba hlavne pohodu, to sa neda hocikedy.. takze ked su stresy, treba pockat, nez sa situacia ukludni.. 😉
ahojte.. iba chcem pridať, že ak chcete, mrknite si v mojom albume fotečky a že chudnutie ide 🙂 🙂 🙂 bez diéty.. ale je tam zmena stravovacieho režimu a pohyb... Drže sa a veľa úspechov.
@paloma20
a ako vyzera den, kedy by si drzala dietu?
je to velmi maly prisun potravin..
@tweetinka.co som rada, ze mame rovnaky nazor, takto malo jest sa dlho neda vydrzat.. 🙂
@tweetinka.co
@farmacka málo? Fúha..dobre vedieť..mne sa to práveže zdálo celkom dosť,ale preto sa pýtam..takže kde mám pridať?budem rada ak mi poradíte..už je večer a som najedená,takže neviem 😖.
@paloma20 no, nie je to bohvie čo... Nemáš žiadne bielkoviny, absolútne žiadne.
Raňajky - rožok OK, maslo radšej nie, ja si dávam keď už tak Perlu, alebo najlepšie žiadne, skôr daj tvrdý syr do 30% tuku, rajčina ok, čaj ok, chýba bielkovina, syr, cottage, šunka
Desiata - broskyňa, mrkva ok, chýba bielkovina - Acidko, jogurt najlepšie biely smotanový
Obed - bielkovina zase chýba - kuracie mäso, morčacie, ryby, môžeš kľudne aj trochu prílohy, z toho obeda budeš akurát tak hladná
Olovrant - zase bielkovina nič, ten polystyrénový nie je bohvie čo, ale OK, maslo zase doporučujem vynechať
Poobede sa už snaž vynechávať sacharidy a ísť na bielkovinách...
@betina1984 ďakujem! Ešte pár kiksov a snáď sa to naučím.doma používam ramu,môže byť?
@paloma20 ja pouzivam flora fit alebo veto fit.Su light
@betina1984 po pravde čo sa týka zdravia, to je už klasické maslo zdravšie (overené) ako tie margaríny...
@tweetinka.co určite že je, ale pokiaľ strikne dodržiava rátanie kJ, tak je vhodnejší light margarín. Ja ho používam, ale len v minimálnom množstve, aby som pod šunkou nemala suchý rožok...
@betina1984 ak si počítaš striktne KJ.. je to už diéta... či?
@tweetinka.co zasa musim suhlasit, maslo treba uprednostnit pred margarinmi.. 🙂 je zdravsie, ked chudnut, tak jedine zdravo 🙂
@tweetinka.co prečo? Ja som prvýkrát striktne rátala kJ a diéta to nebola, jedla som 5x denne, veľa pila, len som všetko vážila a rátala.
@farmacka ono najlepšie ani jedno, ani druhé.
Ahojte myslim, ze po tychto sviatkoch by sme mali zase oprasit nasu staru temu chudnutia 😉 🙂
@takyna tak,tak.Idem zas nato,dala som dole 18 kg,mam dost naspat.mala som problemy s detmi,tak som prestala o seba dbat.
@betina1984 ja tiez..., 12 a dost, 4 hore 😝
zaciname od znova?
VSETKO DOBRE V NOVOM ROKU VSETKYM NAM PRAJEM :-ddddd 🙂
@takyna jasné, v septembri by som sa mala vrátiť do práce, tak nech nevyzerám ako mamut...🙂
som dietna sestra a venujem sa ludom, ktori chcu chudnut zdravo 🙂 robím aj analýzý zloženia tela (špec.lekársky prístroj mám) a urobim podla toho aj jedálniček ak je to treba 🙂
ak máte záujem , pridajte sa sem 🙂
ahojte, ja tiez zacinam od pondelka znova !!! 🙂
@michalllkkkaaa ahoj, kolko u teba stoji jedalnicek?
Baby tak aj ja som polavila☹ no nic idem zas odznovu a hadam to uz spolu dame🙂
Ahojte babule... Tak ako sa darí? Ja som sa rozhodla pre inšpiratívnu tabuľku, aby som mala prehľad, ako mi to ide dole...
Tu je...
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0As...
Každé dva týždne dopisujem, koľko zo mňa ubudlo...
@betina1984 ahojky, ja viem, ze casu asi nemas vela, ale ak by sa ti dalo davat, inspir.jedalnicky ako pred tym, bolo by to super 🙂 dakujem ti 🙂
ps- cvicis aj?
@takyna môžem ich dávať, ale sú fakt "úbohé"... Mne koľkokrát nezvýši čas na tých 5 jedál, ale snažím sa...
Tak napr. včerajší:
Raňajky: 1 celozrnný rožok, 1 syr Karička Light, šunka, paprika - spolu to malo 937 kJ
Desiata: šampiňonová polievka do hrnčeka - 349 kJ
Obed: dusená ryža, plátok bravčového mäsa na šťave, uhorky sterilizované - cca 1697 kJ
Olovrant: lečo z dvoch vajec, papriky, rajčiny, kvapka oleja, cibuľa, k tomu polovica žemle, uhorka - cca 1605 kJ
Večera: 1/2 tej žemle čo mi ostala, syr Karička Light, paprika - 489 kJ
Nič moc včera. Ono niekedy nestíham tú desiatu, lebo koľkokrát sa dostanem k raňajkám aj o 8.00, idem von s malými a teraz v zime sa mi veru vonku jesť nechce. Tak potom až okolo 11.15 obedujem.
PS: necvičím, na to vôbec nemám ani chuť a ani čas... Cvičenia mám dosť pri malých...🙂
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000655/1375544/...
konecne nieco aj pre mna 🙂
@betina1984 ahoj, chcela som sa opytat ako si merias tuk. dakujem
@saskia41 mam digitalnu osobnu vahu s meracom tuku a vody
@betina1984 musim kupit dakujem

@paloma20 toto nazyvas zmena stravy a pravidelne jedenie? ved si skoro nic nezjedla, to je dieta jak sa patri.. 😀 ak vydrzis aj cez vecer v nacatom tempe, klobuk dole..ja sa snazim tiez o zmenu stravy a pravidelne jedenie, ale myslim, ze zjem o daco viac ako ty 😢 mne by nevadil aj pomaly ubytok, len ak by sa daky dostavil 😀 tak sa drz, vydrz vecer, to je rizikovy cas...drzim paste!!!