icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

jankastubka
6. jan 2013

@takyna tak potom ok. Este jeden postreh, nie je podstatne mat male porcie ale primerane k tvojej vyske a vahe a rovnomerne rozvrhnute medzi biekkoviny, tuky a sacharidy. Ide o to, aby si nejedla zase prilis mal, lebo to moze mat casom opacny efekt.
Najlepsie je vypocitat si kolko mas za den zjest a podla toho si to zapisovat, super je program papu. Na zaciatku je to sice narocne na cas ale neskor sa ti gramaze zhruba dostanu do ruky a pojde to samo.
Odporucam ale zapisovat uplne vsetko, aj ked zhresite, pretoze tak najlepsie vidime o kolko clovem zjedol viac energie ako mal, aj ked to bol len keksik. . .

petrakova1
6. jan 2013

dobré ranko, no včerajsok som zvladla super az na to večer som neodolala a dala si olivy v slanom naleve a po obede dve linecké kolieska, no inak sa snažím dodržiavat, som rada ze sa mi podarilo znižit porcie a NEŽRAT!!!
prikladam moj jedalniček na dnes,
ranajky: rožok, niskotučný syr, dve kolieska sunky, redkvička a káva bez cukru s mliekom
olovrant: jablko
obed: polievka z ružičkového kelu, zemiaky 4 PL, kuracinka na prirodno, salat z cvikle zo včerajska
olovrant: pomaranč
večera: klobaska, chlieb 2x 1/2 krajca a samozrejme pred kazdým jedlom vypijem pohar vody

tamichloe
6. jan 2013

@betina1984 takže pripravenej,myslim uvarenej,udusenej 100-120g

tamichloe
6. jan 2013

@jankastubka ktora je papu ?daj link....či to je ta na stranke u Mira?

tamichloe
6. jan 2013

inač podobnu temu som zakladala pred rokom https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/stravovanie-podla-mira-veseleho/ 🙂 🙂

lola11
6. jan 2013

@betina1984 ahojky môžem poprosiť o radu? Zadávam si jedlo na tej papu stranke a pekne mi to počitalo asi po 6 položku a dalej to už nepočita - nevieš náhodou preco? Dakujem

zuzu8655
6. jan 2013

@lola11 ja som si to dala ulozit ako binarny zosit podporujuci makra a vzdy ked zapnem, zaciarknem povolenie na makra...odvtedy to slape 😉

jankastubka
6. jan 2013

@tamichloe ano da sa to stiahnut zo stranky veseleho.

betina1984
autor
6. jan 2013

@lola11 hej, ako pise @zuzu8655 , treba zapnut makra

takyna
6. jan 2013

@betina1984 aha tak to som nevedela ☹ , ale ho strasne mam rada , hlavne v zeleninovych salatoch 😖
syry su moja slabost...

dnes ranajky 2 jogurty z Lidla 0,1% tuku ananasove , neviem ci sa mozu...
obed zelen.polievka a plnena paprika gulka so zemiakmi mensia porcia , ziadna dupla na mna uspech...
bohuzial bola dochutena aj smotanou, aj mukou 😝
jedla som to o pol tretej poobede
vecera ziadna...
tak uvidime co vaha povie...
boli sme kupit starkej muzovej pizzu a normalne som odolala 🤐
dnes som prinutila mojho muza nech sa zapoji do mojho chudnutia, on zhodil behom 2 mesiacov bez vacsieho obmedzovania, nejedol vecer...11kg
slubil mi , ze mi pomoze
zaciname zajtra tak som bohovsky zvedava 🙂 😝

takyna
6. jan 2013

@jankastubka ako si to mam vyratat?
inak dakujem kocky , ze reagujete na moje prispevky, velmi mi to pomaha 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@takyna tým, že budeš vynechávať jedlo, neschudneš. Telo ti prepne do šetriaceho režimu a spomalíš metabolizmus. Nízkotučné jogurty by sa nemali, ale ja ich tiež jedávam, aj nízkotučné syry, nakoľko smotanové biele jogurty jem s odporom, akurát tak Activiu bielu. Nemáš žiadne ovocie, žiadne pečivo. Neviem, neviem, či robíš dobre...

betina1984
autor
6. jan 2013

Môj dnešný jedálniček:

Raňajky: 2 plátky celozrnného chleba, tenká vrstva Veto light, 5 plátkov šunky, rajčina
Desiata: 1 mandarinka, viac som nestihla
Obed: 1/2 menšieho morčacieho prsa udusená na cibuľke s koreninami, 3 malé uvarené zemiaky a planší špenát, čo sme včera robili dvojčatám a nechceli ho
Olovrant: 75 g cestovín /v surovom stave/, 150 g mexická omáčka
Večera: 8 krabích tyčiniek, paprika, rajčina, kvapka olivového oleja, citrón

oliverinko
6. jan 2013

Ja som už 6 rokov na oddelenej strave ,pomohla my aj pri problemoch zo žaludkom ale popri tom pravydelne cvičim a dôsledne dodržujem stravovanie . 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@tamichloe áno, 100-125 g hotovej ryže úplne stačí, podobne aj zemiakov v takom množstve...

betina1984
autor
6. jan 2013

@oliverinko ja podľa nej tiež schudla cez prázdniny pred 11 rokmi, 10 kg, ale radšej mám tento spôsob chudnutia...

oliverinko
6. jan 2013

@betina1984 Ja som to nerobyla kôli schudnutiu lebo som nikdy nemala nadvahu skôr kôli problemom zo žaludkom a odvtedy mam pokoj ,aj na gastre bol lekar prekvapeny a povedal že bodaj by bolo viac takych pacientov takže som spokojna a takto my to vyhovuje

takyna
6. jan 2013

babule posielam fotky zhruba ako som sa vypasla..... 😅 😝
aj ked toto je fotka dost po porode, a teraz ma mala uz 2,5 roka
ale zhruba sa znova uberam rovnakym smerom
chcela by som mat taku postavicku ako je druhe foto to je z dovolenky na Rodose
je pravda, ze ja mam prsia velke, a to ide v kazdej vahy so mnou 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@takyna kočkoška. Ja zase keď chudnem, tak hlavne aj hore. Prvýkrát keď som schudla, som išla z podprsenky č. 95D na 80B, aj to mi bola veľká...

takyna
6. jan 2013

@betina1984 uvidim ako rano na vahe, zareaguje moje telo
trosku mu musim dat liecbu sokom, ja potrebujem zaludok stiahnut...
ale samozrejme rady prijimam, skusim to vylepsit

takyna
6. jan 2013

@betina1984 tak ja tiez chudnem aj z prs, ale stale vycnievaju 🙂
dakujem za kompliment, ale citim sa ako prasiatko 😝 😀
pri mojej vyske 165 cm 93 kg
potrebujem 165 cm a 67 kg, vtedy mi vsetci vraveli, ze je to OK 🙂

mizu416
6. jan 2013

Ahojte,mozem sa pridat k vasej chudnucej debate???

takyna
6. jan 2013

@mizu416 ja som tu tiez nova, ale myslim, si , ze budeme velmi radi dalsej chudnucej kocke 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@takyna ja mám 166 cm a začínala som na 97,4 kg, teraz už mám o nejaké 2 kg menej...

betina1984
autor
6. jan 2013

@mizu416 jasnačka vitaj...🙂, kludne sa pýtaj, ak potrebuješ... 😉

riskobetka
6. jan 2013

Ahojte,aj ja by som sa s vami chcela podelit o mojich skusenostiach o chudnuti.Chudnut som zacala 22.5.2012,vazila som 122 kil.Dnes mam 93.Vyzerala som strasne,musela som so sebou zacat nieco robit.Dostalo sa mi do ruk cislo na jednu milu pani,obezitologicku.Tak som si povedala,ze to je moja posledna sanca.Ona my vypracovala jedalnicek na dva tyzdne a toho som sa drzala.Zaciatky boli tazke,kym som si zvykla na system.Dolezite je jest pravidelne,5 krat za den. A najdolezitejsia pri chudnuti je voda.Prve mesiace som pila aj 8 litrov denne.Necvicila som.Jedlo som si nevazila.Pouzivala som ,,geneticke mierky"Mäso,hrube ako ukazovak a velke ako dlan.Cestoviny,ryza,strukoviny,zemiaky-jedna dlan,v surovom stave.Potrebujem schudnut este aspon 20 kil,ale teraz to uz tak rychlo asi nepojde.

katy2
6. jan 2013

@takyna ahoj, vidim, ze aj ty ides na to.... Ja som poctivo zacala od 3.1. Idem podla Mira Veseleho - nie je to nic drasticke, a pomaha to.... Hlavne nehladuj, to nie je dobre... Dolezita je pravidelna strava a dostatok tekutin... http://www.chudnutie-ako.sk/ Ak das k tom aj nejaky pohyb, urcite to pekne pojde dole.... ja cvicim Jilien, ale zatial nestacim jej tempu.... Uz mam aj tak 1kg dole.... Drzim palce 😉

takyna
6. jan 2013

@katy2 ahoj moja 🙂 , ano idem to skusit, snad to nejako nevzdam....
fajcenia som sa zbavila....tak este tato zavislost ostava 🙂

takyna
6. jan 2013

@katy2 drzim aj tebe palcoke 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@riskobetka presne tak, to vyzerá na celkom zdravé chudnutie. Tej vody by som až toľko nepila, nakoľko to zaťažuje ladviny, ale okolo 3 litrov je OK. Tiež jem 5x denne, tiež sú tie prílohy zhruba na hrsť, mäsko tiež plátok, veľa zeleniny...