Ako prebieha adopcia psa z útulku?
Prosim ako to prebieha ? Sú tam nejaké poplatky keď si chcem prišla zobrať ?
@anonym_autor každý útulok to môže mať inak. My sme sa chodili zoznamovať s našim.budúcim psom asi desať dní ako sme mali čas. Po zaplatení poplatku 50€ sme ho mohli zobrať domov. Čo je ešte stále menej ako by nás stála kastrácia a vsetky očkovania
@anonym_autor Áno, každý útulok ma inú výšku poplatku. Ten sa odvíja i od druhu psíka, pripadne nákladov, ktoré na neho boli vynaložené.
Väčšinou je ten poplatok 50 eur, niekde aj vyššie, tento poplatok zahŕňa poplatok za cip, vakcinaciu (utulkaci sa prevakcinuju, lebo sa nevie, či boli v minulosti naozaj vakcinovani), ak je psik pohlavne dospelý, tak sa aj kastruje, pripadne lieci, čiže psik, ktorý bol v utulku dlho a stal ho napr 1000eur, tak ho máš za 50 eur ako aj psíka, ktorý ho stal na veterine len 100 eur.
My sme v slobode platili 100vku, ale oni na nasu sucku vynalozili ovela viac ( ockovanie, lieky, dieta, operacia)
Najpr sme ju boli parkrat vyvencit, potom sme si ju vzali na "dlhe vencenie" domov, aby sme zistili ako si sadneme. Po 2 tyzdnoch sme uz podpisali adopcnu zmluvu. Odporucam si psika takto otukat, zistit, ci vy aj on sa k sebe povahovo hodite. Predtym nam napriklad havinko stroskotal uz na prvom venceni, pretoze sa tahal za mackou. Vybrali sme si nakoniec pohodovejsiu sucku, ktora dovoli nasmu kocurovi zrat z jej misky. Predsa len, je to zavazok na 10 rokov a sucast rodiny.
Napísala som do útulku (FB) o akého psíka mám záujem, dali mi vyplniť dotazník potom sme sa dohodli na venčení kde mi o ňom povedali viac a bližšie sa pýtali na podmienky v ktorých bude žiť. Po venčení sme sa dohodli kedy ho prídem vyzdvihnúť. Poplatok bol 50€ ale bolo to pár rokov dozadu teraz sa to isto dvihlo. Psík bol 100% zdravý a socializovaný avšak neplatilo to na všetkých psíkov tam, kastrovaný, plne očkovaný.

Sú, napr za očkovania