icon

Ako presvedčiť partnera, aby sme mali psa v byte?

27. jún 2025

Dobrý deň, nemáte nápad, ako skúsiť presvedčiť muža, aby sme si zobrali môjho psa do bytu ? Psík zostal u rodiny v RD. Muž nechce, lebo že zvieratá patria von.

biba_18
27. jún 2025
@lenkakravcova

Popravde, nie je to dobrý nápad.
Mali sme psa v byte pár mesiacov a bolo to peklo. Chlpy všade, bolo ho tam cítiť a proste to neexistuje, že si tam toho psa nevšimneš. Pes si líže vlastný konečník, je schopný zjesť hovienko po sebe, mačke, inom zvierati.. patrí proste von.

@lenkakravcova podľa toho akého máš psa - sú aj také čo nesmrdia a neplznú…

wolf_
27. jún 2025

Za mňa k téme asi toľkoto - to, že " pes patrí na dvor" je proste blbosť. Z hľadiska faktov, potrieb psa, etológie, atď atď. Ale to, že niekto nechce psa vo vnútri je úplne legitímna požiadavka. Ako presvedčiť? No nijako. Tak ako by sa mne nepáčilo keby ma niekto nútil/presviedčal mať psa len na dvore, tak sa určite nepáči druhému opak. Písala som to tu už na MK viackrát, ale toto je podľa mňa proste téma, kde sa dvaja buď zhodnú alebo nie. Musia byť v tom kompatibilní.
Ja osobne si neviem predstaviť, že by ma niekto nebral takú aká som - lebo aj ten pes, kynológia atď, patrí ku mne. Absolútne si neviem predstaviť, že by ma niekto donútil (mimo naozaj vážnych dôvodov) vzdať sa svojho psa. A rovnako chápem, že si niekto iný nevie predstaviť, že by ho niekto donútil spolunažívať v byte so psom.

betulinka1
27. jún 2025
@anjelicek26

@betulinka1 toto nie je "zakazovanie", ale nieco, co bude ovplyvnovat ju kazdy den... pes je proste vsade pritomny, ovplyvnuje cistotu byvania, spolocny cas, dovolenky, vsetko proste...je to ako mat dieta navyse... ked ho chcem, je to skvele, ale musia sa zhodnut obaja... on ma proste pravo povedat nie.

@anjelicek26 ja viem co je to pes v byte. Ak je to autorka jednej staršej diskusie, tak ma velkeho psa. Ale neviem si predstavit, ze mam psa, potom so mnou chodi partner, potom si ma zoberie a potom pes nemoze byt so mnou. A asi to skusila nechat ho u rodiny na dvore a asi tam nieco nefunguje ako ma. Tak co potom spravit si psom, ktory bol so mnou dlhe roky. Ona uz skusila, prispôsobila sa. Asi to nejde. Cize je na rade jej manzel.

maca1984
27. jún 2025
@lenkakravcova

Popravde, nie je to dobrý nápad.
Mali sme psa v byte pár mesiacov a bolo to peklo. Chlpy všade, bolo ho tam cítiť a proste to neexistuje, že si tam toho psa nevšimneš. Pes si líže vlastný konečník, je schopný zjesť hovienko po sebe, mačke, inom zvierati.. patrí proste von.

@lenkakravcova toto keď čítam, tak sa mi " nožík vo vrecku otvára ".
Vysávam , mopujem denne.
Áno, občas vidno nejaké chlpy , ale nikto od nás neodchádza viac ochlpený ako prišiel.
Smrad u nás nie je, to si dovolím tvrdiť.
A nie je to tým, že v tom žijem.
A to jedenie výkalov po inom zvierati sa dá poriešiť.
Stačí sa tomu psovi venovať, cvičiť ho a nie mať len ako doplnok.

betulinka1
27. jún 2025
@nyusika

@betulinka1 mne je divne, ze taketo dolezite veci nemali vydiskutovane uz davno.
ale suhals - zakazovat nieco ??

@nyusika skor si on dupol, ze do noveho bytu nie. A pes ostal u rodiny na dvore. Ale asi to nefunguje ako si myslela. Je to velmi tazka tema, ked jeden chce a jeden nie. Ale Kazdopadne, pes je záväzok na niekolko rokov a kto si berie “psickarku” musi ratat, ze nebude spokojna, kym pes nebude spokojny. Rozumiem aj jemu ale aj jej, hlavne ked nejde o civavku ale o väčšieho psa.

gribka1
27. jún 2025

Ak ten pes patrí k tebe, tak by ho mal tolerovať. Prečo vlastne nie je s tebou?

lenkakravcova
27. jún 2025
@maca1984

@lenkakravcova toto keď čítam, tak sa mi " nožík vo vrecku otvára ".
Vysávam , mopujem denne.
Áno, občas vidno nejaké chlpy , ale nikto od nás neodchádza viac ochlpený ako prišiel.
Smrad u nás nie je, to si dovolím tvrdiť.
A nie je to tým, že v tom žijem.
A to jedenie výkalov po inom zvierati sa dá poriešiť.
Stačí sa tomu psovi venovať, cvičiť ho a nie mať len ako doplnok.

@maca1984 nožík? Akože by si človeka podrezala?

Ja som si to so psom v byte skúsila a nikdy viac. 😄 Chlpy všade. Všade a všade. Keď pes zmokol, tak smrdel na 10 metrov a to bol kúpaný veľmi často.. Nemusíš má presviedčať o opaku. Žila som zo psom v byte pár mesiacov. A bol to môj blbý nápad, ktorý som oľutovala.

lenkakravcova
27. jún 2025
@biba_18

@lenkakravcova podľa toho akého máš psa - sú aj také čo nesmrdia a neplznú…

@biba_18 borderka. Smrdí a plzne 😄😄😄

maca1984
27. jún 2025
@lenkakravcova

Ja som si to so psom v byte skúsila a nikdy viac. 😄 Chlpy všade. Všade a všade. Keď pes zmokol, tak smrdel na 10 metrov a to bol kúpaný veľmi často.. Nemusíš má presviedčať o opaku. Žila som zo psom v byte pár mesiacov. A bol to môj blbý nápad, ktorý som oľutovala.

@lenkakravcova kristepane, veď to píšem schválne v úvodzovkách
To sa tak predsa hovorí.
Že nasiera ma to.
Tvoja skúsenosť nepotvrdzuje však všetkých psov a všetkých majiteľov

nyusika
27. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova jasné, v byte sa ťažko množia....

lenkakravcova
27. jún 2025
@nyusika

@lenkakravcova jasné, v byte sa ťažko množia....

@nyusika oj by si sa cudovala. Keď mala naša fenka šteniatka, tak boli dnu v dome. 🙃

telefon00
27. jún 2025

Vážený, ak máte psa doma a to hoci akého, byt smrdí od psa. Všade sú chlpy, sliny, cikaničky. Majitelia takých psov, čo žijú s nimi v byte si to neuvedomujú. A taknisto smrdí škrečok, zajac, mačka a podobne. Vôbec sa mu nečudujem, že psa v byte nechce. Keď prídem na návštevu do bytu kde majú psa...som zachlpený a smrdia mi ruky od toho, čo psa sem tam pohladkám...

wolf_
27. jún 2025
@telefon00

Vážený, ak máte psa doma a to hoci akého, byt smrdí od psa. Všade sú chlpy, sliny, cikaničky. Majitelia takých psov, čo žijú s nimi v byte si to neuvedomujú. A taknisto smrdí škrečok, zajac, mačka a podobne. Vôbec sa mu nečudujem, že psa v byte nechce. Keď prídem na návštevu do bytu kde majú psa...som zachlpený a smrdia mi ruky od toho, čo psa sem tam pohladkám...

@telefon00 prečo by mal mať psíčkar v byte "cikaničky"? 😯

lenkakravcova
27. jún 2025
@wolf_

@telefon00 prečo by mal mať psíčkar v byte "cikaničky"? 😯

@wolf_ lebo plno psov, hlavne šteniat do roka a pol púšťa cikaničky kade-tade, keď sú šťastní.

wolf_
27. jún 2025
@lenkakravcova

@wolf_ lebo plno psov, hlavne šteniat do roka a pol púšťa cikaničky kade-tade, keď sú šťastní.

@lenkakravcova áno, aj naša do pol roka pri veľkej radosti neudržala moč, ale napriek tomu sme doma "cikaničky" nemali kedže som sa tomu prispôsobila a nastavila veci tak, aby sa to doma nestávalo. Chápem, že chvíľu (ale rozhodne nie mesiace) keď je pes šteňa môže byť. Viem pochopiť, že aj so starým psom to môže byť s potrebami horšie. Ale rozhodne to nepovažujem za nejaký štandard, aby mali ľudia ocikaný byt 🤷‍♀️ Chlpy beriem... Beriem aj určitý pach - aj keď popravde ja aj roky čo som nemala psa, tak keď som prišla do bytu, kde žije pes, necítila som nič.. cítim len dvorových psov (aj teraz keď sama psa mám), no beriem, že niekto toto môže vnímať/cítiť inak... Ale cikaničky? To ma naozaj zarazilo 😁

ika02
27. jún 2025
@wolf_

@lenkakravcova áno, aj naša do pol roka pri veľkej radosti neudržala moč, ale napriek tomu sme doma "cikaničky" nemali kedže som sa tomu prispôsobila a nastavila veci tak, aby sa to doma nestávalo. Chápem, že chvíľu (ale rozhodne nie mesiace) keď je pes šteňa môže byť. Viem pochopiť, že aj so starým psom to môže byť s potrebami horšie. Ale rozhodne to nepovažujem za nejaký štandard, aby mali ľudia ocikaný byt 🤷‍♀️ Chlpy beriem... Beriem aj určitý pach - aj keď popravde ja aj roky čo som nemala psa, tak keď som prišla do bytu, kde žije pes, necítila som nič.. cítim len dvorových psov (aj teraz keď sama psa mám), no beriem, že niekto toto môže vnímať/cítiť inak... Ale cikaničky? To ma naozaj zarazilo 😁

@wolf_ toto môže napísať len človek, ktorý psa nikdy nemal a len sa domnieva.

biba_18
27. jún 2025
@telefon00

@telefon00 králik nesmrdí. králik vonia. králik je druhé najvoňavejšie zviera na svete…

sense
27. jún 2025

Toto je jedna z veci ktoré ste mali mať vydiskutovali pred spoločným zitim. Koho je byť? Aké je to plemeno?

wolf_
27. jún 2025
@ika02

@wolf_ toto môže napísať len človek, ktorý psa nikdy nemal a len sa domnieva.

@ika02 neviem. Lenka psov má...

nyusika
27. jún 2025
@wolf_

@ika02 neviem. Lenka psov má...

@wolf_ má ich leb kvôli množeniu šteniat .keď pes potrebuje zákrok u veterinára a je nevhodný na množenie, predá ho cez baxos

biba_18
27. jún 2025
@nyusika

@wolf_ má ich leb kvôli množeniu šteniat .keď pes potrebuje zákrok u veterinára a je nevhodný na množenie, predá ho cez baxos

@nyusika 😲

wolf_
27. jún 2025
@nyusika

@nyusika áno, pamätám si... Ale to nič nemení na tom, že nejaké poznanie o psoch má/mala by mať

nyusika
27. jún 2025
@wolf_

@nyusika áno, pamätám si... Ale to nič nemení na tom, že nejaké poznanie o psoch má/mala by mať

@wolf_ áno, MALA by mať

ika02
27. jún 2025

Jeden jediný raz sa mi psík nevyšpinil v byte.

nyusika
27. jún 2025
@ika02

Jeden jediný raz sa mi psík nevyšpinil v byte.

@ika02 mne teda veľakrát 😁
Ale nikdy som to nechala na podlahe tak dlho, aby to začalo smrdieť ..proste sa to utrie a vybavené

wolf_
27. jún 2025

@nyusika no, mala mala.....

@ika02
@nyusika ja so šteňaťom tiež bez problémov, bez nehôd, bez cikaničiek, bez zápachu 😁 s dospelým psom o to viac nič.. ale fena, ktorú som mala predtým, tak veru v posledných dňoch života to už neudržala.. ale bola to pekná "previerka" môjho muža 😁 kedže sme akurát vtedy začínali randiť, aj k nám po prvýkrát prišiel a vtedy puch v byte určite bol, nie len z moču, ale proste aj ten psík už odchádzal, zdravotné problémy rôzne a tak.. a neriešil, bol s tým v pohode, chápal to 👍hneď som vedela, že to je ono a bude ma brať aj s mojou vášňou pre kynológiu 😁

diaamax
27. jún 2025

Preco si vlastne pristupila na to, ze psa nechas u rodicov? Moj pes so mnou chodi vsade, aj do prace, na dovolenky proste vsade. Ja by som chlapa ktoremu vadi moj pes (ci moj syn, ci moj zivotny styl) nechcela, ale ja som si tieto veci vydiskutovala hned na zaciatku.

nyusika
27. jún 2025
@wolf_

@nyusika no, mala mala.....

@ika02
@nyusika ja so šteňaťom tiež bez problémov, bez nehôd, bez cikaničiek, bez zápachu 😁 s dospelým psom o to viac nič.. ale fena, ktorú som mala predtým, tak veru v posledných dňoch života to už neudržala.. ale bola to pekná "previerka" môjho muža 😁 kedže sme akurát vtedy začínali randiť, aj k nám po prvýkrát prišiel a vtedy puch v byte určite bol, nie len z moču, ale proste aj ten psík už odchádzal, zdravotné problémy rôzne a tak.. a neriešil, bol s tým v pohode, chápal to 👍hneď som vedela, že to je ono a bude ma brať aj s mojou vášňou pre kynológiu 😁

@wolf_
Akože...keby tie ženy vedeli, aký pach má starší chorý človek, tiež ho dajú na dvor ??

Pre málo chápave - neporovnávam človeka so psom, porovnávam pach psa a pach človeka

lenkakravcova
27. jún 2025
@nyusika

@nyusika hej na množenie, preto som ho dávala kastrovať 😄

..a nie predať, ale keď tak už darovať som ho zvažovala. Nakoniec sa ale dal dať dokopy jednou operáciou a stráži naďalej dobre. Väčšina ľudí sa ho boji, takže je to fajn.

wolf_
27. jún 2025
@nyusika

@wolf_
Akože...keby tie ženy vedeli, aký pach má starší chorý človek, tiež ho dajú na dvor ??

Pre málo chápave - neporovnávam človeka so psom, porovnávam pach psa a pach človeka

@nyusika tak to nemusí byť ani starší chorý človek. Za mňa človek sám o sebe páchne viac ako pes 🙈 Jasné, keď dodržiavame hygienu atď, tak nepáchneme.. Ale tak nejak "od prírody" - pes, ktorého týždeň neokúpeš je v pohode.. Zatiaľ čo človek týždeň bez sprchy, no ehm, konvalinky to nebudú 😁 A netreba ani týždeň... A najmä teraz v lete by som 100x radšej šla v MHD plnom psov ako v MHD plnom ľudí 🙄😁