icon

Ako sa hrajú/starajú vaše polovičky o deti?

10. sep 2022

Pýtam sa preto lebo neviem ako zapriahnut aby manžel staral sa viac o nášho synčeka.Ked sa narodil,chcela som ho do všetkého zapriahnut.No bál sa ho chytiť do ruky že aký je malý.Ako rástol prebalovat malého nechcel,obliecť ho tiež nie.Kocikovat ho zobrať von tiež nie,hrať sa s takým malým ho nebavilo.Tak som to časom nechala tak,keď nechcel.Teraz má synček 3 roky,no manžel ho sám nezobere na prechádzku alebo ihrisko.Sam sa s ním nezahrá,musím byť pri tom aj ja.Ked ich nechám osamote doma,sú také situacie keď treba k dr alebo niečo vybaviť.Manzel sa sťažuje že aby som brala aj malého so sebou,lebo on s ním nevládze.Syncek je živý vymýšľa ako každé iné dieťa.Ked robí niečo zle,manžel mu nepovie že toto nesmieš.Ale kričí na mňa,aby som ja synovi vysvetlila čo môže a čo nie.Priklad dnes som ho okupala,sedel v uteráku zabalený a pozeral rozprávku.Zatial som išla ja sa osprchovať.Po chvíli manžel kričí na mňa nech sa ponáhľam,že malý sa chce obliecť do pyžama a on ho nevie obliecť.Alebo chcem sa najesť a manžel mi hovorí nech nejem,lebo on nebude za ten čas s malým.Vobec žiadny vzťah k nemu nemá.Je pravda že manžel nechcel nesnažil sa.No teraz ho synček ani neposlúcha,nic.Ako ten vzťah zmeniť?

Strana
z2
jerrz
10. sep 2022

Prepáč, ale u mňa by takýto chlap letel zasratou metlou!

nwnw
11. sep 2022

Prepac a splodit vedel tvoj muz sam alebo mu ho maminka drzala. Ze nevie obliect pyzamo a postrazit dieta par minut? Naco Ti je taky chlap? K dietatu vstah nema ziaden,lebo nechce!

jaskolka
11. sep 2022

Uff, to co máš doma za lenivé teliatko?
Nevie obliect pyžamo 3 ročnému dieťatu? Veď to nie je kvantová fyzika 🙈🙈🙈.
Bohužiaľ, on od začiatku sa vyhováral, nie ze sa bál, len bol lenivý a nebavilo ho nič robiť s dieťaťom.
Tetaz to meniť už veľmi ťažko sa bude... Keď jemu nevadí, že nemá absolútne vzťah so synom....
Len druhé dieťa ani náhodou neplánuj s nim.
A ako sa hra, stara môj manžel napríklad? Od začiatku, teda od narodenia syna automaticky robil všetko,čo ja teda okrem kojenia (aj to by robil, keby mohol 😆😆).
Tetaz už syn začína byť partak pre neho, berie ho do garáže, dielne, syn uveliceny, že môže "majstrovat" s tatkom.
Dcéra je ešte bábätko, takže tam klasika prebali ju, okupe, ponosi, vezme kočík, syna na odrážadlo a idú na prechádzku a podobne.
Lenže on chce byť otcom, to je veľmi podstatny rozdiel.

elizabet173
11. sep 2022

potom fakt nechápem, na čo si s ním. Aby si mala komu variť a prať?

timilv
11. sep 2022

Môj muž mi od narodenia dcéry vedel pomôcť úplne so všetkým (okrem kojenia 🙂). Prebaľoval, kúpal, hral sa,... Nemá problém s ňou ísť na prechádzky, na zmrzlinu, pizzu, ak treba k doktorke ísť, proste kamkoľvek. Od začiatku boli úplni parťáci. Teraz keď som bola na rizikovom a nemala som vychádzky, tak nemal problém ju pobaliť a zobrať na pol dňa, alebo aj na celý deň niekam na výlet, detský koncert, hocikam kde bolo niečo čo ich zaujalo. Nemali problém si spraviť program aj bezo mňa...
Tvoj muž je proste lenivý a nechce sa mu starať o malého. Ja nechápem, že si to neriešila od začiatku hneď ako sa malý narodil. Treba si nastaviť úplne základné pravidlá od začiatku.
My sme sa s mužom rozprávali ešte pred svadbou o našich predstavách, ako to bude u nás fungovať čo sa financií týka, detí, rozdelenia povinností, proste aké sú naše názory na pre nás najdôležitejšie oblasti v ďalšom živote, aby sme sa potom po svadbe, a hlavne keď prídu prvé problémy neprekvapili z postoja toho druhého. Keby mám partnera s takým názorom na výchovu a starostlivosť o dieťa takým, ako má ten Tvoj, nikdy by sa z neho nestal môj manžel

autor
11. sep 2022

@elizabet173 Sme manželia

kiki68
11. sep 2022

Moj muz s nim od zaciatku robi vsetky mozne aktivity, naozaj od babatka, vzdy si ho vzal na ruky alebo do nosica a isiel na prechadzku cez les, luku, hra sa s nim na ihrisku, pieskovisku, stava s nim lego, auticka, kresli mu , proste take tie bezne aktivity, su spolu na zahrade a polievaju kvetiny atd. Muza to bavi byt otcom

stanzi
11. sep 2022

Autorka, nechcem ta urazit, ale suhlasim s @elizabet173 - naco si s nim? Tvoje dieta potrebuje otca, v tvojom muzovi ho ocividne nema. Hodila by som s nim vaznu rec, pretoze ozaj nie je v poriadku, aby na teba krical do sprchy ze nevie synovi obliect pyzamo 😳 (ani ostatne veci, co si napisala nie su ok, ale toto ma teda dostalo). Mam rocnu dceru, muz od jej narodenia robil vsetko okrem kojenia…prebalenie, obliekanie, kocikovanie, hranie…s nicim nebol problem, ani si neviem predstavit preco by mal byt. Ved sme obaja rodicia predsa…

autor
11. sep 2022

@stanzi Ja sa nehnevám máš pravdu,no čo s tým mám spraviť,ako dať do poriadku ich vzťah, to neviem.

autor
11. sep 2022

A k tomu že som ho nenutila do ničoho.Neviem si predstaviť čo som ho mala s panvicou búchať po hlave nech sa so synom hra,keď nechcel tak ja s tým nič nespravím.Ano je mi to ľúto keď vidím ostatný otcovia ako pekné sa starajú.No neviem ako to zmeniť aby manžel sa staral.Ked on to nechce tak ja s tým nič nespravím.Vela sme sa o tom rozprávali,hovoril že on bol samostatne dieťa,že nikdy nechcel hrať sa s rodičmi ani mojkat sa,nič.Ze on sa hral pekné sám a rodičia nemali s ním problém nemuseli sa mu venovať.Mozno to bola chyba v ich výchove,neviem

basska_b
11. sep 2022

@gladys_07 No, toto je prave to, co nepomaha. Ako, ja ked vidim, ze otcovia idu na matersku, sedia na pieskovisku, rano si beru dieta, aby mama mohla spat a dokonca som videla 2 otcov s dietatom v nosici na hrudi, mne to pride ako opacna strana extremu. Skor by sa mali ozvat maminy, co sa im podarilo otca nejako rozhybat. Matkou sa zena stane fyziologicky. Stat sa otcom je tazsie. Nejde teraz o vypustenie spermii, ale o kompletnu zmenu nastavenia.

basska_b
11. sep 2022

Odporucim teda konkretnejsie:

- Knihy od Mareka Hermana a Jiriho Haldy (najlepsie, keby si to bol ochotny precitat muz)
- uprimny rozhovor, ze potrebujes konkretnu pomoc - s kupanim. Alebo asertivne povedat, ze sorry, ja sa teraz najem, to je tvoj syn (raz, ked ma muz vytocil, som isla na 45 minut z baraku a dala som si kolecko okolo zahradkovej osady 🤣 deti vraj najprv plakali, ale potom sa s nimi hral,lebo musel)
- ked sa podari, ze maju nejaku chvilku spolocnu, tak ich pochvalit, odfotit ich spolu, ze aki su zlati
- organizovat vylety do ZOO, do prirody... kde musi syna na ruksch poniest, daco mu poukazovat...
- a co odrazadlo, bicykel? To by nesli spolu?
-co ma muz rad, ake hobby? Majstruje, ma rad auta, hasicov...? Mozno cez to k nemu nejako syna priviest...
On je zrejme taky introvertny typ, ze mu deti moc nehovoria, ale zas nemusi sa s nimi kotulat po koberci.

Nie som psycholog, tak neviem davat zarucene rady, len take, co u nas fungovalo.

autor
11. sep 2022

@basska_b Takú spoločnú chvíľu rozmýšľam ani nemajú.Do zoo a na výlety chodíme spolu.Niest ho na rukách to malý nechce,on rád ide pešo.Od roka chodíme všade pešo bez kočíka.Ma rád prechádzky prírodu.Manzel to nemusí.Odrazadlom ideme na prechádzku,keď ideme spolu tak ja peši vedľa malého.On ide fakt rýchlo na odrážadlo,ja to mám ako rýchlu chôdzu.Manzel keď ide a nami tak pár metrov za nami čo nestíha.Skusal ísť sám s malým,no nedopadlo dobre.Jeho vôbec neposlúcha keď zakričí stoj ide auto malý ide ďalej.Potom mužovi sa neľúbi že malý ho neposlúcha a nechce ísť nikam s ním.Bicyklovat sa ešte nevie.Muz hobby nemá nič.Max čo má srobovaky a keď sa nám niečo vypovedia baterky tak vymení za nové.To sa synčekovi páči,no to zas manžel nechce mu dovoliť hrať sa so srobovakmi aby si neublížil.

elizabet173
11. sep 2022

veď práve, že ste manželia, ale on má z toho len výhody a ty len nevýhody, o tom predsa manželstvo nie je

yoxinka
11. sep 2022

Čo na tom chlapovi ľúbiš?
Môj muž má koníčky, ktorým sa venuje, má kamošov, s ktorými trávi čas. Športuje, vzdeláva sa stále a popri tom trávi koooopu času s deťmi, lebo ho to baví. Číta si s deťmi, syna učí programovať, chodí s nimi na bicykle, s babami sa stále hrá. Popri tom nakúpi, keď treba, uprace. Akurát nenavarí … ale jedlo objedná úplne bez problému, nemusím sa báť, že by umreli hladom alebo čo. Môj chlap má 39 rokov. Z opisu tvojho muža mi príde, že ide o 60ročného deda, ktorého už nič nebaví a chce mať svätý pokoj. Mne je môj chlap oporou, inšpiráciou a partnerom, na ktorého sa môžem vo všetko spoľahnúť. Čo je pre teba tvoj muž? Okrem toho, že ste manželia ako si napísala …

autor
11. sep 2022

@yoxinka Môj má 42 rokov.Co na ňom ľúbim,už pomaly nič.

yoxinka
11. sep 2022

No tak celkom nerozumiem, načo s ním máš dieťa … ach jaj 🤦‍♀️ Chudák váš syn 🙁.

nadazdi
11. sep 2022

Moj muž do roka jedine čo robil s deťmi že ich držal na rukách alebo s nimi šiel spať, to bolo všetko fakt.. nikdy som nepotrebovala ho niečo učiť, odkedy deti začali chodiť sa s nimi prešiel okolo bloku, alebo do potravín, zas všetko.. už ako začali hovoriť, že sú hladné smädné, alebo mu priamo povedali čo chcú, tak teraz majú 4,5 a 2 a úplne v pohode je s nimi aj cely deň.. ale na začiatku bol naozaj mumak.. 4 roky sme používali 1 kočar a on ho doteraz nevie ani zložit do auta 😂 neberiem to nejak zle, teraz je fakt v pohode, ale teda 3 ročne dieťa nie je jadrová fyzika, je to už škôlkar, ktorých ma učiteľka 11 pod sebou, takze 1 dieťa ustriehnuť alebo zabaviť nie je nič zložité

autor
11. sep 2022

@yoxinka Lebo nemám vestecku guľu a nevidela som do budúcna ako dopadneme.X krát sme sa rozprávali či chceme deti,ako budeme fungovať,že mi bude pomáhať,sľuboval všetko možné.A realita je iná

yoxinka
11. sep 2022

No ale nejde len o dieťa. Veď on musel byť taký aj pred dieťaťom, že sa mu nič nechce, nič ho nebaví … to ti vyhovovalo? Píšeš, že už na ňom neľúbiš nič … a kedy si ho teda prestala ľúbiť? Keď si zbadala, že je naho*no otec alebo ešte pred tým a dúfala si, že dieťa váš vzťah opraví? 🤷‍♀️

mandzula
11. sep 2022

Velmi smutne. On nie je tvoja polovicka, on je nic. Ja si neviem predstavit existenciu s takym clovekom.

autor
11. sep 2022

@yoxinka Tak rok dozadu keď už som videla že ide náš vzťah dolu vodou.

basska_b
11. sep 2022

Och 😢 to je velmi smutne... Tak tu je problem hlbsie, nez len vo venovani sa dietatu. Ale aj ten nezaujem o syna ma velky podiel na vasej krize... smutne je to, ze ak by ste isli od seba, syncek to vlastne ani nejako nepociti. Asi nebude mat ani zaujem si ho brat kazdy druhy vikend 😢 alebo myslis, ze by ho to nakoplo? Ze by chcel zachranit vztah? V prvom rade ten VAS... potom ten so syncekom... je to prepletene...

zmrzlinka2021
11. sep 2022

@autorka

A teraz si predstav, ze ty by si nechcela maleho prebalovat, obliekat, kupat, krmit... co by bolo 😀

To akoze sa da "vybrat si"?

By som hned na muza nahucala - je to jeho dieta, a je povinny sa starat. Okrem porodu, kojenia muz zvladne absolutne vsetko.

riyadh
11. sep 2022

Ze mas doma debila

jerrz
12. sep 2022

@basska_b Tak sa ozývam. Mne sa muža podarilo rozhybat. Môj muž tiež mal výchovu že bol ako dieta samostatná jednotka a išiel do jasli v 9 mesiacoch. Začalo sa to tak ,že som rodila sekciou, ťažký pôrod, doma som nevládala sa úplne starať o bábätko k tomu poporodna depresia. Striedali sa u nás staré mamy a muz sa zapajal do všetkého a pomahal s čím sa dalo. Po mesiaci keď som ako tak už fungovala, muz cítil zodpovednosť za bábätko ako otec ako rodič že sme dvaja na to . V noci mu mlieko zarábal, vstával k nemu keď chcel cumel, dokonca ho uspaval v nosiči. Nič iné mu neostavalo keď sme boli na to dvaja a ja v takom stave. Prebaloval ho. Jedine že ho nekúpal to sa bál. Syn rástol, muz chodil do roboty a večer chodil domov o 18 tej a malý spať o 20 tej... Začalo sa obdobie že zacal polavovat az úplne by najradšej nič nerobil s nim ani hrať proste nič, nechával to na mňa. No ja som ho vždy nejak namotivovala na venovanie sa mu. Najlepší motivácie bol sex 😄 On je na sex dosť zaťažený. A keď som mu povedala ze ak sa bude malemu venovať cez deň, bude večer odmena. Lebo ak budem ja s malým, nebudem vládať večer a nebude chuť na sex..čo v skutočnosti aj tak mám. A každý večer rozhovory o malom ako si to predstavujeme atď...Dodnes ho musím stále kus tlačiť do toho, nejde mu to samé... Ale za to vie všetko s nim urobiť.

Strana
z2