icon

Ako si užiť čas s deťmi doma?

5. jún 2024

Ako sa kazdodenne prekonavate? Ja som typ, co rad cita, maluje, sedavy typ a kazdy den je pre mna utrpenim byt s dietatom vonku, nebavi ma to, nemozem ani pocuvat podcasty, lebo stale sa musim sustredit na mojho 2 rocneho aby sa nezabil. Posledne dni ho uz usadzam pred telku, nech mam chvilu kludu pre seba. Lebo inak zbura dom. Hrat sa nevie, ani ma to s nim nebavi, ked vsetko zacne rozhadzovat, domacich prac tolko nie je, aby som ho s tym zabavils. Samozrejme potom pridu mega vycitky, lebo vsak deti maju byt len vonku. Na vylety sa este neda, mame este novorodenca.
Ako sa mam nastavit, aby ma to bavilo? Byvame v malej dedine, na ihrisku sme 99% casu sami.

sardinka32
5. jún 2024

@greywolf napísať si tu môžeš aj to, že si sultán z Arábie.

klip0
5. jún 2024

Máš doma novorodenca, chápem si ešte vyčerpaná z pôrodu, v noci vstávaš, možno si ešte ubolena, fyzicky nezahojena, výbuch hormónov, telo nutne potrebuje oddych a rekonvalescenciu, ale nemôže lebo máš dve deti. Úplne ťa chápem a je to normálne. Neboj bude lepšie ale dovtedy sa neboj požiadať o pomoc. Ide leto, skús či nejaká študentka nechce ako brigádu to, že by tvoje staršie dieťa zobrala pár krát v týždni vybehať sa na ihrisko v okolí.
Držím ti palce si dobrá mama, neboj bude lepšie

rorino
5. jún 2024

Veď nerob dozor,hraj sa s ním,vymysjaj mu aktivity,aby sa zabavil a nauč ho hrať sa,,s dvojročným sa už kadečo dá robiť,čítať,tancovať,cmarat,spievať,hrať sa so stavebnica mi,kockami,hrať si divadielka ,a veľa ineho

miadi
5. jún 2024

@777januska777 moji su neunavitelni 😂vcera 18km 8h vonku a mlady panko zaspal pred polnocou ze on nie je unaveny este o 11pm
Sme sli dat pradlo do susicky . Jediny unaveny som bola Ja Tak som
Si o 8pm dala kavu a potom
Mà to o 3am zobudilo a uz som nezaspala nastastie Dnes je relax den na dalsi vylet ideme zajtra . Vzdy ked mi ludia vonku vravia ze aspon budu dobre spat ci skor spat 🤣🥹no nie. Nebudu ale lepsie taki terminatori nez naopak.

luccija
5. jún 2024

Keby som mala novorodenca tiež by ma to nebavilo.To sa nemôžeš len tak zobrať a so starším ísť.Mas obrovskú výhodu dvor tak mu tam daj vodu hračky, fľaštičky a nech si prelieva, plastelínu, knižky a nejako sa premotate.mna to zase nebavilo doma to bola stále robota, prádlo...ja som pre dobrý psychický stav musela ísť medzi ľudí.Mne stačil časopis ona spala v kočíku a chodili sme kade tade.Vyuzi dvor na maximum a cim skôr si nájsť nejakú spolutrpitelku🙂
@miadi to má peknú výdrž mladý muž.Bude po tebe ty sa tiež nevieš nudiť🙂

lenkakravcova
5. jún 2024

Kúp pieskovisko za pár eur, násyp dve tri vrecká piesku. Pridaj teplej vody do vedierok a polievadiel. Vytiahni dáždnik, letné sedenie, zapni wifi, vezmi nejake chladené nealko na stôl, vyloz nohy, pusti dieťa hrať sa a ty si pusti seriál na tablete vonku pri dome. 😀
Leto je super. Netreba ani nikam chodiť. Ani prechádzať sa. Dieťa sa vyhra a ty na neho len zdiaľky dozrieš. Ja to robím väčšinou keď je pekne 😄 mne sa tiež prechádzať nechce.

miadi
5. jún 2024

@luccija Dik aj svokrovci su nezmari moze to byt aj po nich. Teraz som bola chora no behali sme kade tade s detmi ( nieco plucne) a vonku mi bolo lepsie ako doma .

zorkahorka
5. jún 2024

rada kreslis, citas, pocuvas podcasty - to stíhaš kedy? A kedy sa stihas venovat aj malemu?
Hodinu vonku denne hadam zvládneš... chod tam, kde rada chodis alebo vybehnute do mesta na ihriska, kde su aj deti,,zabavi sa z ty si posedis pri kociku so spiacim babom

zuzana76
5. jún 2024

ja som teda podobny typ ako ty, chodili sme von tak na hodinku, maximalne dve, v lete, ked bolo pekne a islo sa dalej od domu, do mestskeho parku napr. tak aj na 4 hodiny denne. Ale inak zvacsa doma, tiez som typ, co si rad cita, s detmi sme si citali knihy, leporela, malovali sme, varili, piekli, ano, aj pozerali telku mozno hodinu denne nejaku rozpravku, ci film. Ujmu neutrpeli a ani ja, sme štíhli a obezitu sme nikdy nemali.

janababana
5. jún 2024

Pises, ze mas mimco. Mozno mas len rozhodene hormony a preto to vnimas teraz intenzivnejsie. Co sa ale nevylucuje s tym, ze pan otec by mohol juniora seniora vziat na ihrisko a ty sa mozes venovat babu napriklad.

zuzanockamt
5. jún 2024

Autorka
Predpokladám, že si už aj oľutovala, že si túto diskusiu založila. Hneď som vedela, aké reakcie a od koho tu budú. Chápem ťa, súcitím s tebou. Ak chceš, kľudne napíš IP.

777januska777
5. jún 2024

@miadi no to je asi už nevýhoda toho, keď už majú kondičku 😀 našich zatiaľ zvládnem ešte unavit, ale čo bude keď budu väčší to už neviem 😀 asi začnem riešiť krúžky 😀

nana8989
5. jún 2024

Ja keď niekde čítam, ze zeny sú s deťmi 2 hodiny vonku doobeda a poobede 3-4 hodiny tak nechápem.. My väčšinou doobeda nejdeme von vôbec, lebo varím, upratujem a tak.. A poobede tak na 1-2 hodiny..niekedy keď je zle počasie tak nejdeme vôbec.. Keď je teplo vonku už teraz tak ich vypustím na dvor nech sa hrajú. Mladšia ma teraz obdobie vzdoru a ja nemám nervy riešit na ulici jej záchvaty nervov keď jej nedovolím skočiť strmhlav do jarku alebo podobne špeciality 😂

lossless
5. jún 2024

Mna to isty cas s malym nebavilo, vonku ano, ale doma same auta a bagre. Zmenilo sa to s prichodom malej, kedy sme uz nemali tolko casu na seba. Pises ze rada malujes, zobrat kriedy vonku a kreslit na chodniky? Ist do lesa a pozbierat listy, kvety a potom pozriet co to je? Alebo na zahrade mu dat nieco popolievat, kopat loptu brany. Skuste si najst cas vy dvaja sami bez baba, aby ste boli samy.

neviem_123
5. jún 2024

Ahoj, ja som presne taký istý typ ako ty, rada som vnútri, čítam,maľujem atď (resp pred dieťaťom som robila tieto činnosti). Ja mam 9 mesacneho tak neviem ci ti poradím adekvátne ale teda mne najviac pomáha myšlienka, že vnútri neurobíme až takú spúšť, tak to je moja motivácia chodiť von :D a malého to tam veľmi baví, je oveľa viac v pohode..aj nám rýchlejšie čas ubehne..ale teda zatiaľ za ním nemusím behať, uvidíme aké to bude keď bude mať 2r :D

miadi
5. jún 2024

@nana8989 tak Mne sa neoplati ist mimo dom na 2-4h ked cesta peso trva do jedneho mesta hodku do druheho dve alebo $15 taxikom za 10minut . My ideme na cely den minimalne tych 8h. Zas nepecem nejaku morku doma 4h ale chleba mam za 2h upeceny polievku len hodis do hrnca zeleninu vari sa sama..Dom mam tiez upratany za 2h bud rano alebo vecer.. kazdemu vyhovuje nieco ine. A kazdy mà ine moznosti.

namornicka
5. jún 2024

@miadi veď jasne, keď máš možnosť a takto ti to vyhovuje tak je to super. Ja sa iba pýtam ako je to v krajine kde žiješ.

miadi
5. jún 2024

@namornicka tak moznost skolka nie je pred 4r len sukromne daycare a to sa Mne osobne nepaci ani babysitterku ci nanny som nikdy nemala Lebo cudzim nedoverujem s malimi detmi . Moje deti su dost naviazane na mna a ten vek 4r je akurat ked su ready na skolku.

nops
5. jún 2024

Tiež som podobný typ ako ty/nie celkom🙂,mňa bavilo strašne kocikovanie,máš novorodenca,ten môže byť v kocari vlastne nonstop a 2ročák na odrážadle.Ale keď nie,tak máš predsa dom.Zosumarizuj aké to má obrovské výhody.Moji sú na dvore až do večera.Spravte pieskovisko,hojdačka,šmýkačka a máš vybavené,nepotrebuješ chodiť na preplnené horúce ihriská.A aj tebe bude fajn

autor
5. jún 2024

@zuzanockamt dakujem, si zlata. Nelutujem. Dostala som tu kopec rad.

Ako ja sa mu venujem nonstop ale teda pri babatku potrebujem, aby chvilu obsedel aj sam a teda vtedy mi pomoze tv. Pozera tak mozno 1-2hodky denne, rozkuskovane po celom dni, kedy potrebujem. Na dvore sme stale, dokonca vsetky aktivity co tu boli spomenute, mame za sebou, to su proste u nas par minutove zalezitosti s nim, najradsej lieta na odrazadle a skace, ja sa s nim bojim ist, lebo co ked sa babo prave rozplace a kym ho budem ratovat, on mi niekam utecie? A to s tym dozorommsom myslela tak, ze byt nonstop v pozore ma ubija, to sa neda pri nom sa do niecoho zacitat, zapocuvat. A preto kvazi sa dost psychicky nudim.

autor
5. jún 2024

@miadi ach jaj, tak by som chcela tvoju energiu😊 ja som skor ten pomalsi typ cloveka, ktory potrebuje oddych a klud. Hned by som menila. Minule som sa s mojou maminou o tomto bavila, ze ona ma cely zivot problem spat, nezaspi skor ako o 3 v noci, a o 6 je hore. Hovorim jej, ze co ja by som za to dala😂 brat to po nej zdedil, ja so sestrou sme spachtosky po otcovi, nikdy sme nemali problem zaspat a spat.

11bodka11
5. jún 2024

Ihriska neznasam ani ja. U nas v dedine tam cele dni vysedavaju dookola tie iste 3 dedinske ohovaracky. Cize tam sa prekonam len obcas. Ja pocuvam podcasty stale popri vareni, upratovani atd. Von chodime k nam na dvor, k nasim na dvor, k svokre, bicyklovat sa, na zmrzku... Som introvert a tiez som rada doma.

autor
5. jún 2024

@behulka ano toto mi chyba, s niekym pokecat, s niekym byt pocas toho ako som s detmi. Je to takto tazke

autor
5. jún 2024

@nops mame to na dvore, pieskovisko, smyklavku, hojdacky. Do hojdacky ho musim dat a hojdat, na piesku sa s nim hrat, kopeme si loptu, minule polieval vsetko, proste ale to su veci do 10-20 minut. Ano, kocikovanie milujem, ked som sama s babom, lebo to viem nieco nerusene pocuvat

denithestrange1993
5. jún 2024

To ze ta nebavia hry je vpohode. Uz nie si dieta. Ale s detmi sa da travit aj inak cas ako hrou,citat si,vykonavat domace prace a dieta ti pri tom "pomaha", dat mu pastelky,plasteliny,kineticky piesok,kocky,plysaky a sam sa urcitu dobu zahraje. Ja mam o nieco starsie dieta a teda neiniciujem hru,proste hraje sa a ked ma chce zapojit povie mi,zapojim sa do jej sveta a potom ked sa zas hraje sama odidem. Vonku sa mi tiez kolkokrat nechce,ale skor to chystanie. Uz ked sme tam tak sa vzdy nejako zabavime. Resp ona sa zabava a ja dohliadam na nu,sem tam ma zavola. Zas s tou tv nemyslim si,ze si horsia mama. Nasa sa naucila vela anglickych slov z telky,hraje sa hry podla tych rozpravok. Pokial to ma nejaku rozumnu mieru tak preco nie.

autor
5. jún 2024

@denithestrange1993 nie, nezahraje sa urcitu dobu sam. Domace prace robime spolu, ale nie vzdy mam naladu, aby mi to neustale stazoval, ked chcem mat uz naozaj nieco hotovo a skrknute z nekonecneho to-do listu.

denithestrange1993
5. jún 2024

Hej ale zas taketo deti bavi miesanie,krajanie,podavanie pradla tak 2 minuty a potom si idu po svojom. Teda aspon ja mam taku skusenost. Ked uz vidim na mojej ze ju to nebavi,poviem jej nech si ide oddychnut a mamka to dokonci. Neboooj pride aj doba ked sa sam zabavi. Ked vidis ze si nieco sklada,premiestnuje nechaj ho tak,nezasahuj mu do toho. Mozno sa tak nauci samostatnej hre.

autor
5. jún 2024

@denithestrange1993 tak tak, nikdy nezasahujem😂 uzivam si chvilu kludu. Dakujem za rady

denithestrange1993
5. jún 2024

Akoze je z tej hry niekedy fakt brutal bordel,ale cvici si tak predstavivost a ako hovoris chvilka kludu je na nezaplatenie 😂

miadi
5. jún 2024

Ja vacsinou spim ok ked uz mà konecne deti nebudia. Ale Vcera som si dala kavu vecer . A bolela mà hlava som sa zobudila o 3 dala si tabletku a cakala kedy zacne ucinkovat 😂Este som sa aj najedla a to bola chyba 😂Mne sa vacsinou Strasne nechce ist nikam 🤣okrem dovolenky. Ale take tie bezne celodenne vylety si na planujem Podla pocasia a Proste poviem detom ze zajtra ideme tam a tam a potom uz to musim splnit . Lebo moje sluby vzdy plnim . Ale potom uz ked som vonku a startujeme Tak uz je to ok. Kazdy usek cesty mam odmerany viem
Kolko to trva . Jedna cast je medzi sklennikmi a darmami kde je rovny chodnik ktory trva hodinu. A tam si pripadam ako Forest Gump , na jesen si pojdem zas skusit urobit vodicak len u nas je to na dlho robi sa najprv test potom po roku jazda a mozes dovtedy soferovat s druhym soferom v aute ., a potom su 2 jazda testy., jeden v meste a druhy o dalsi rok na dialnici. A ja sa vzdy mega vystresujem pri tej jazde ze Neviem kde je sever. A urobim nejaku malu chybu vzdy inu 🥲a ten prvy vodicak mi uz expiroval . Moja mama vzdy hovorila kto nema v hlave mà v nohach. 😂