icon

Ako stíhate mať čistú domácnosť a čas pre deti?

24. aug 2025

Och aká som zničená celý deň som behala okolo domácnosti a to som ani nevarila ...ako to robíte vy že máte čisto ? Upratujete každý deň ? Kedy sa venujete potom deťom ?

Strana
z2
lucia13022023
24. aug 2025

@anonym_autor čistička vzduchu rieši prach, elektrický vysávač vysáva a umýva podlahy každý deň za mňa, práčka a sušička rieši prádlo, horkovzdusna fritéza rieši obedy a umývačka umýva riad 😅 dovolím si tvrdiť, že mám každý deň upratané a cisto ale využívam vymoženosti tejto doby na maximum🤣

sweet20
24. aug 2025
@lucia13022023

@anonym_autor čistička vzduchu rieši prach, elektrický vysávač vysáva a umýva podlahy každý deň za mňa, práčka a sušička rieši prádlo, horkovzdusna fritéza rieši obedy a umývačka umýva riad 😅 dovolím si tvrdiť, že mám každý deň upratané a cisto ale využívam vymoženosti tejto doby na maximum🤣

@lucia13022023 my to mame rovnako.. my sme alergici na prach, takze pomocnici roboticky musia byt. A stlacit gombik v domacnosti vie hocikto

hederamonstera
24. aug 2025

Co znamena cisto? Hygienicky cisto nie je tazke udrzat, ale ten bordel co robia male deti sa zastavit neda! Zalezi co chcem upratat, podla toho Upratujem s nimi alebo ked spia/su prec z domu. Nerucam sa z toho, ze nas dom sa pouziva a je to vidno…upratujem niekolkokrat denne.

anonym_e5252c
24. aug 2025

Áno, každý deň. A skoro každý deň aj varím. 😊 Aj sa hrám s deťmi, ale nevenujem sa im celý deň celým svojím bytím.

ukgirls
24. aug 2025

hram sa s prachom na schovavacku-ja nevidim jeho a on mna ... ;) a ked nahodou sa najdeme tak hold raz za tyzden zotriem .. podlaha je vyumyvana zachvilu aj povysavane a navarit sa da aj na 2 dni .. popripade pomoze partner ...z hraciek sme uz sice vyrastli ale ked este boli mali svoj kutok kde sa nahadzali a vobec mi nevadilo,ze tam bol chaos- ved je todetsky svet ...

ja_bb
24. aug 2025

@anonym_autor vysavame ako vyjde,napr.aj po dvoch tyzdnoch,ked ideme na vikend prec, lebo by som sa zblaznila. Riady väčšinou vecer,lebo som zistila,že keď sa snazim priebezne mat všetko ciste,na nič nemám čas a dookola robím to iste. Takže to nechávam tak a keď príde muž,pomôže. Vyzerá to krásne, keď je všetko na svojom mieste, ale to si potom otrok svojom bytu. Takže ja som sa zmierila,ze je ako je. Keď dačo vyjde,tak vyjde a nemám problém odísť von s detmi alebo na víkend prec, hoci je nepovysavane, neutrety prach ci balkon,proste sa spravi inokedy.

zuzubb007
24. aug 2025
@sweet20

@lucia13022023 my to mame rovnako.. my sme alergici na prach, takze pomocnici roboticky musia byt. A stlacit gombik v domacnosti vie hocikto

@lucia13022023
@sweet20 juj baby ten robotický vysávač naozaj dobre povysáva? Uvažujem dlhšie lebo mám nervy, nonstop deti mrvia, máme aj psa povysávam a o tri hodiny to isté bordel všade? Ak to nieje tajomstvo aký máte? Už mám doma všetky kraviny okrem tejto vecičky 😜

sweet20
24. aug 2025
@zuzubb007

@lucia13022023
@sweet20 juj baby ten robotický vysávač naozaj dobre povysáva? Uvažujem dlhšie lebo mám nervy, nonstop deti mrvia, máme aj psa povysávam a o tri hodiny to isté bordel všade? Ak to nieje tajomstvo aký máte? Už mám doma všetky kraviny okrem tejto vecičky 😜

@zuzubb007 my mame asi rok tento... netreba ho vysypavat ani nic.. vsetko robi sam.. moj aj umyva zaroven.. nevymenila by som za nic

https://m.alza.sk/ezviz-re4-plus-black-d1250902...

hederamonstera
24. aug 2025
@zuzubb007

@lucia13022023

@zuzubb007 ja som s prichodom deti prestala pouzivat robota…to vsetko musis zo zeme pozbierat, resp upratat mu cestu, aby povysaval…a to co ja mam povysavane za 10min, on nam vysaval 40min (ako je to fajn, ked si mimo domu a pustis to (len teda musi byt upratana podlaha). Ale teda kedze casto chytam vysavac aj pocas dna, lebo vsak stale sa nieco rozsype, tak si neviem predstavit, kym ten robot doleze na to miesto, povysava to…pre mna spomalena vec

lucia13022023
24. aug 2025
@sweet20

@zuzubb007 ani neváhaj 😅 to je jedna z najdôležitejších vecí podľa mňa. Mame sencor, neviem presne aký typ, ak nevadí, zajtra pošlem aký mame teraz už idem spať 🤣
@sweet20 haha ja som naučila syna ktorý má 2r, ako sa zapína, tak "vysáva" v našej domácnosti on 😅

sweet20
24. aug 2025
@lucia13022023

@zuzubb007 ani neváhaj 😅 to je jedna z najdôležitejších vecí podľa mňa. Mame sencor, neviem presne aký typ, ak nevadí, zajtra pošlem aký mame teraz už idem spať 🤣
@sweet20 haha ja som naučila syna ktorý má 2r, ako sa zapína, tak "vysáva" v našej domácnosti on 😅

@lucia13022023 😀😀 ja ovladam cez telefon, co iba urobim je, ze vylozim hore jedalenske stolicky, my nemame nikde prahy ani koberce. Takze aj pekne prejde kupelnu aj vsetko

minenkaa
24. aug 2025

Ráno ked odchádzam do prace púšťať vysávač a práčku,poobede sušičku ,nežehlím nič mimo košieľ ,umývačku púšťam večer,muz ráno vyberá a čo je hlavne deti nežijú s nami

biancaa3
24. aug 2025

@anonym_autor ano varim každy deň čerstve jedlo niekedy to je aj polievka aj hlavne jedlo plus kolač podla toho ako mam čas pri dcerke😁🫣,a ano upratujem každy deň,mame 4izbovy rodiny dom,plus psika a akože je to sranda pri 2 ročnej dcére upratovať variť prať niekedy piecť a plus ju zabavať😃.Malej sa venujem po čas toho ako varim či upratujem alebo upratujem somnou alebo aj vari 😁potom pride tato s práce a venuje sa dcerke,no a ja sa vrham na zahradu 😒🫣a večer som potom K.O.

majus2323
24. aug 2025
@zuzubb007

@lucia13022023

@zuzubb007 ak si kúpite dobrý , máte vystarane.... My sme kúpili taký čo sa sám vysype, sám vypere handry, sám si ich usuší... Moja úloha je naliať vodu- vyliať vodu. Umýva bez šmúh a asi aj lepšie ako ja. Každý deň umýva aby sa zem udržiavala a keď by som išla.investovat do takého vysávača tak už by som za tento bez váhania priplatila. Je to Xiaomi niečo max. Ja ho fakt milujem , dnes som uvažovala že mi zdvihol každodennu náladu aj o dobrých 20% 😀😀

majus2323
24. aug 2025
@majus2323

@zuzubb007 ak si kúpite dobrý , máte vystarane.... My sme kúpili taký čo sa sám vysype, sám vypere handry, sám si ich usuší... Moja úloha je naliať vodu- vyliať vodu. Umýva bez šmúh a asi aj lepšie ako ja. Každý deň umýva aby sa zem udržiavala a keď by som išla.investovat do takého vysávača tak už by som za tento bez váhania priplatila. Je to Xiaomi niečo max. Ja ho fakt milujem , dnes som uvažovala že mi zdvihol každodennu náladu aj o dobrých 20% 😀😀

@majus2323 môžte si ho poslať do izby do ktorej chcete lebo je pravda že musí mať voľnú plochu na umývanie ale takto priebežne cez deň umyjete celu chalupu
A inak hotová som aj ja každý deň. Nič si z toho nerobte.

dzulli1980
24. aug 2025

Ako to robím? Nijako ... keď mám čas, chuť, poupratujem, navariť, to navarím ... máme 2 čističky vzduchu, aj to len preto, že som astmatička, robotický vysávač, ktorý neupratuje dokonale a je mi to jedno, raz za týždeň zmyjem podlahy ... od istého času na to doslova "seriem", nemienim byť otrokom domácnosti.

mimi3008
24. aug 2025
@hederamonstera

@zuzubb007 ja som s prichodom deti prestala pouzivat robota…to vsetko musis zo zeme pozbierat, resp upratat mu cestu, aby povysaval…a to co ja mam povysavane za 10min, on nam vysaval 40min (ako je to fajn, ked si mimo domu a pustis to (len teda musi byt upratana podlaha). Ale teda kedze casto chytam vysavac aj pocas dna, lebo vsak stale sa nieco rozsype, tak si neviem predstavit, kym ten robot doleze na to miesto, povysava to…pre mna spomalena vec

@hederamonstera uplne rovnako to vnimam s tym robotickym. Kym neboli deti, odsunula som, prip.dvihla stolicky a pustila, ci uz kym som bola doma alebo v praci. Teraz ho uz pustam len v spalni raz za 3 dni. Inak moj top pomocnik na vysavanie je tycovy vysavac nabijaci, texa ziadne kable, hadice za sebou netaham, tak silno saje, ze klasicky sa moze skryt. Mam ho necele 3 roky (Electrolux) a ozaj nanho nedam dopustit. Beham s nim vkuse niekde, ved pri detoch sa stale natrusi atd...a baterka celkom dlho vydrzi. Na 1 plne nabitie s nim povysavam cely dom (3 izbovy+kuchyna, chodby predna, zadna, ta ktora ide cez dom, 2 kupelne, spajza, technicka miestnost- okrem spalne, tam pustam robota)

guudy
25. aug 2025

Nie som a nikdy som nebola otrokom vlastnej domacnosti. Ani ked boli deti male. Staci par jednoduchych zasad. Napr, ze jedlo sa konzumuje len za stolom a nebeha sa s nim po domacnosti.

adalee
25. aug 2025
@mimi3008

@hederamonstera uplne rovnako to vnimam s tym robotickym. Kym neboli deti, odsunula som, prip.dvihla stolicky a pustila, ci uz kym som bola doma alebo v praci. Teraz ho uz pustam len v spalni raz za 3 dni. Inak moj top pomocnik na vysavanie je tycovy vysavac nabijaci, texa ziadne kable, hadice za sebou netaham, tak silno saje, ze klasicky sa moze skryt. Mam ho necele 3 roky (Electrolux) a ozaj nanho nedam dopustit. Beham s nim vkuse niekde, ved pri detoch sa stale natrusi atd...a baterka celkom dlho vydrzi. Na 1 plne nabitie s nim povysavam cely dom (3 izbovy+kuchyna, chodby predna, zadna, ta ktora ide cez dom, 2 kupelne, spajza, technicka miestnost- okrem spalne, tam pustam robota)

@mimi3008 prosím ťa ktorý model máš?

hederamonstera
25. aug 2025
@mimi3008

@mimi3008 tiez planujem kupit tycovy, to musi byt este vacsia lahoda. Ale teraz mame paradny normalny vysavac, takze ak tento odide, tak potom. A mozno dovtedy odidu aj deti😆

andrea2323
25. aug 2025

Mam upratovacku 😀

anonym_59a085
25. aug 2025

@anonym_autor dobry (odskusany) je aj tento Xiaomi Robot Vacuum X20 Max EU (alebo pro... vyber si co ti viac pojde k srdcu)...

adabise683
25. aug 2025
@anonym_59a085

@anonym_autor dobry (odskusany) je aj tento Xiaomi Robot Vacuum X20 Max EU (alebo pro... vyber si co ti viac pojde k srdcu)...

@anonym_59a085 tento ma kolegyna a pochvaluje si ...tiez nad nim rozmyslam.. ja mam ako rychlu pomoc taky maly rucny ..nejake hlbkove vysavanie s tym nedam ale za sekundu ho mam v ruke a pobeham "hlavne tahy" kazdy den par minut a je to hned vidno ze ten poriadok sa udrzi dlhsie.. zatim mi mala nestvornoskuje po cel byte ...tak nemusim umyvat podlahu kazdy den ale potom bud budem musiet alebo si kupim tiez ten roboticky vysavac s mopom

janasim
25. aug 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 prosim ta ten vysávač, aký máš 😁

simca06022011
25. aug 2025

zalezi od velkosti byvania, od poctu a veku deti... za mna pravidlo jedna v dome : neodkladam vysavac, nikdy (vzdy som u rodicov mala nervu vytahovat a skladat vysavac niekde zo skrine a odkladat). Proste ho mam po ruke v chodbe na poschodi alebo dole, treba chytim a povysavam za minutu kuchynu po vareni, gauc hocikedy , nehrajkam sa s odkladanim. Roboticky vysavac mam, ale popravde mne sa to hucanie nechce pocuvat doma a na tych m2 to trva dlho= cize on je najlepsi ak ideme prec z domu, ked bola dcera mala v byte vysaval, ked som ju brala na vychadzku napr. A nepovysava gauc, schody a niekedy ani koberec riadne, cize aj tak musim chytit vysavac pravidelne do ruk. Najlepsie za mna je tvorcom neporiadku obmedzit v interiery priestor, zvysok bude upratany tym padom a ziadne celodenne druhnutie, hracky na dvoch miestach ale inde nikde, ak sa vynesu inam, po dohrani sme to hned brali na miesto, spinave pradlo hned na miesto, smeti hned do kosa. Ostatne veci priebezne a co najmenej veci povykladanych kade tade = a je poriadok. miesto hrania sa batolata v kuchyni proste som vzala dieta sa hrat von, nerozhadze sa = netreba riadit. Umytie podlahy v 2i byte mi trvalo par minut s riadnym mopom netreba ani vysavat predtym.
Popravde teraz v dome s pubertou mam pocit ze mam bordel vacsi... :D

glorikarebeka
25. aug 2025
@guudy

Nie som a nikdy som nebola otrokom vlastnej domacnosti. Ani ked boli deti male. Staci par jednoduchych zasad. Napr, ze jedlo sa konzumuje len za stolom a nebeha sa s nim po domacnosti.

@guudy presne toto som naučila moje deti od malička, vždy za stolom ,žiadne rožok do ruky a môžeš ísť

kiki68
25. aug 2025

No jedine vziat hracky prec, inak ten bordel bude. Ako vysavat, umyt to neni maler, idealne ked povysavas aj polovicu lega a mas pokoj

fairyy
25. aug 2025

@anonym_autor vsetko je zautomatizovane doma, ale uplne vsetko ... vysavace roboticke mam na kazdom poschodi jeden a vysavaju ked sme na ihrisku alebo v obchode... na hracky mam velke kose plastove nech nezavadzaju vysavacom.... tycovy vysavac mam zas namiesto metly, je na stene a ked sa nieco rozsype povysavam rychlovka.... umyvacka, pracka, susicka.... nakladame priebezne a vyberame rano po zobudeni aj mycku aj pracku(nalozim susicku - ta sa potom kruti aj pol dna kym mam cas ju vybrat 😂😂) ... varime spolu ja a muz rano ked chystame ranajky/ranajkujeme... ked je nieco co sa ma dlho varit nasetujem varnu dosku nech mi nevykypi a na dialku vypnem ked uz sa vari dlho....aj na rure pouzivam casovac a teplomer ale aj wifi...radsej vsak pouzivam ruru lebo ma pyrolyzu teda ju nemusim umyvat sa umyje sama...varnu dosku musim umyt ja 😅 zrusila som doma vsetky policky a komody a veci su len vo vstavanych skriniach, kde sa mi menej prasi, a teda nemusim utierat prach tak casto...travnik sa polieva aj kosi sam... vsetko co mam posadene na zahrade sa samo aj polieva iba oberam...ja a muz este aj pracujeme takze domacnosti sa nemame cas venovat, ale milujeme poriadok... vsetko co nestihame objedname sluzbu...cas delime len medzi deti a pracu ....a kazdy den dakujem, ze zijem v tejto dobe a mozem si dovolit tie spotrebice ...ak by som na to nemala,par rokov dozadu to tak bolo, tak som to riesila tak, ze na vela veci som povedala, ze vlastnit nebudeme, pretoze sa stanem otrokom doma..teda ziadne kopy hraciek , oblecenia ani inych veci co by sa mohli kade tade povalovat alebo aj len tak v policke lapat prach sa nekonali

evcagabi
25. aug 2025
@dzulli1980

Ako to robím? Nijako ... keď mám čas, chuť, poupratujem, navariť, to navarím ... máme 2 čističky vzduchu, aj to len preto, že som astmatička, robotický vysávač, ktorý neupratuje dokonale a je mi to jedno, raz za týždeň zmyjem podlahy ... od istého času na to doslova "seriem", nemienim byť otrokom domácnosti.

@dzulli1980 som rada, ze nie som taka sama 🥲😊

anonym_566cb6
25. aug 2025
@majus2323

@majus2323 prosím ťa to ako sa vysávač sám vysype? Ako to funguje? Lebo teda máme už tretí (vždy rôzne), každý z nich mal nádržky, kde sa zbierali smeti a prach a po nejakom čase (niekolkom upratovaní) musím nádržky vysypať..

Strana
z2