icon

Chceli by ste mať 8 detí?

6. jún 2025

Viete si to predstaviť ? Videla som jednu ženu na instagrame a mala 7 malých detí od 11 rokov po bábätko tuším okolo roka a už čakala ďalšie. Ako sa to dá zvládať ? Chceli by ste to ?

katkaseiner
6. jún 2025

Vzdy som chcela 3-4 deti, mam 2 a staci to. Momentalne mam este plus 4 deti na 2 dni (zakladna skola robi trojstretnutie s 2 školami a vtedy deti idu do rodin). Vzali sme teda 4 deti a napriek tomu ze su perfektne, je to fuška. Ta fuška pre mna je len v zmysle planovania jedla. Vcera som sa este bala, predsa je ine byt 2+2 alebo 2+6 s tym ze moji maju 9 a 12 a tie ostatne deti 10,10,11 a 12... čiže mam plnu chladnicku čoho si len zmyslis 🙈
Každopádne mat viac deti ako 2 znamena mat vacsie auto, resp aj 2 auta, pretože s jednym by sme zivot manazovat nevedeli

cafelatte
6. jún 2025

K nám prišla raz dodávka, prišli niečo kúpiť co sme dali na inzerát. Z dodávky vyšiel muž, jedno, dieťa, druhé, dieťa, tretie dieťa, ..ôsme dieťa, deviate dieťa a tehotná manželka. Kým muži pokecali, odskusali, boli deti u nás 10 x na wc a pod chvíľou bolo iné smadne..nestíhala som registrovať, ale inak deti slušnosť, ďakujem, prosím.. potom otvorili kufor a tam 300 bicykli kov, odrazadiel a prilieb..to by som nedala.

pieksamaki
6. jún 2025
@cafelatte

K nám prišla raz dodávka, prišli niečo kúpiť co sme dali na inzerát. Z dodávky vyšiel muž, jedno, dieťa, druhé, dieťa, tretie dieťa, ..ôsme dieťa, deviate dieťa a tehotná manželka. Kým muži pokecali, odskusali, boli deti u nás 10 x na wc a pod chvíľou bolo iné smadne..nestíhala som registrovať, ale inak deti slušnosť, ďakujem, prosím.. potom otvorili kufor a tam 300 bicykli kov, odrazadiel a prilieb..to by som nedala.

@cafelatte zlate popísané.....ano..tak nejak to mam ja.....5 deti.....a doživotná trauma z veci

libusak
6. jún 2025

Ani druhe, nie to este 8. 😱

natalka13
6. jún 2025

Nie neviem sibto predstavit.
V dnesnej dobe by som deti nemala.

lienka.7
6. jún 2025

Nikdy v zivote

kristinagreschner
6. jún 2025

Ja mám 5deti úplne v pohode.nikdy by som menej nechcela a to som na ne len ja a manzel.vsetko sa dá stíhat od krúžkov,cez dovolenky. Všetko je to o vašom nastaveni....Najstarsia má 10r....najmladší 2,5roka.

kulumulu123
6. jún 2025
@lenkakravcova

8 nie, to sa nevlezie do auta 😅😆 čiže z praktického hľadiska: nepraktické.

@lenkakravcova ved si kúpiš autobus 😃

eliska13
6. jún 2025
@fadama

@anjelicek26 každé dieťa 4/5 krúžkov? 😱

@fadama nie je to málo?ja by som im ešte 2 prihodila 🤣

maya_hi
6. jún 2025

Dnes je to obľúbený instagramový biznis 😏 Biznis na deťoch

autor
6. jún 2025
@maya_hi

Dnes je to obľúbený instagramový biznis 😏 Biznis na deťoch

@maya_hi a ako vlastne na tom zarábajú ?

fadama
6. jún 2025
@eliska13

@fadama nie je to málo?ja by som im ešte 2 prihodila 🤣

@eliska13 a ja sa čudujem čo tak málo 🤔😆😆

marca12
6. jún 2025

Ani nahodu. Pre pana tolko varenia,riadov,prania. Ved to ako keby som kazdy den organizovala oslavu tolko riadu po nich. Mna by eblo mat tolko deti a tolko starosti s nimi. To musi byt ozaj cista a obetava dusa,ktora sa s laskou dokaze postarat o tolko deti. Ale v takychto rodinach vacsinou starsi surodenci supluju rodicov a pomahaju so starostlivostou. A to sa mi nepaci,ked rodicia svoju zodpovednost prenasaju na deti.

kikusenka1
6. jún 2025

Nie nechcela ale keď to pôjde takto ďalej za chvíľu ich mat budem😂😂😂😂

betulinka1
6. jún 2025

Za mna kludne ale uz by museli mat od 5 a viac rokov. Urcite by som nechcela 8 deti od babatka 🙈🙈🙈 hrozne…. Ale verim, ze mnoho super zien sa naslo v tom byt matka. A Drzim im place.

maya_hi
7. jún 2025

Nuž na instagrame sa dá aj zarábať 😉 Ak vymyslíš niečo, čo je zaujímavé, na čo budú ľudia radi klikať a komentovať. A nakoniec ti dajú odber pretože ti chcú vidieť až do kuchyne. A ty kúpiš celej rodine pekné vianočné pyžamá aby boli pekné vianočné reels. Pri odchode do školy ich všetkých zastavíš a natočíš ako všetkých 6-12 členov nastupuje do vanu a pridáš "vtipnú" hlášku. Pred prípravou večere pre 12 ľudí pripravíš stojan, nastavíš a začneš pekne točiť od prvého zemiaku až po posledný rezeň. A samozrejme nesmieš zabudnúť urobiť video z nejakej dojemnej situácie, keď sa deti "tešia" z tehotenského testu a zisťujú že pribudne trinásty súrodenec. Pre mňa sú to matky hrdinky. Netuším totiž, kedy sa popri tom natáčaní a strihaní videí opýtajú každého dieťaťa aký mal dnes deň a čo ho trápi. Ja mám čo robiť, aby som to zvládla s dvoma 😏 Preto ich na žiadne siete necápem. No, nestíham nejako 🤷🏻‍♀️😉

lenkakravcova
7. jún 2025
@kulumulu123

@lenkakravcova ved si kúpiš autobus 😃

@kulumulu123 to už potom treba aj iný vodičák 😆

zuzanockamt
7. jún 2025

V žiadnom prípade. Pohybujem sa v spoločnosti, kde je norma 1-2 deti. Aj v rodine to tak máme. A je pravda, že čím vyššie vzdelanie a ambície, tým menší počet detí.

ika02
7. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova D na autobus😆

vevesh
7. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova alebo dva 8 miestne auta a staci Bcko....🫣🫣

estellas
7. jún 2025
@marca12

Ani nahodu. Pre pana tolko varenia,riadov,prania. Ved to ako keby som kazdy den organizovala oslavu tolko riadu po nich. Mna by eblo mat tolko deti a tolko starosti s nimi. To musi byt ozaj cista a obetava dusa,ktora sa s laskou dokaze postarat o tolko deti. Ale v takychto rodinach vacsinou starsi surodenci supluju rodicov a pomahaju so starostlivostou. A to sa mi nepaci,ked rodicia svoju zodpovednost prenasaju na deti.

@marca12 Ja poznám jednu rodinu kde majú 9 deti.
Oni mali deti s veľkým vekovým rozdielom. Keď sa narodil ten posledný súrodenec tak tí najstarší už boli dospelí a samostatní. Takže už nebývali s rodičmi a tým pádom ich nebolo až tak veľa pod jednou strechou.

trisha_r
7. jún 2025

Nie, nechcem ani jedno

bambulka224
7. jún 2025

Niekto má v paži....

laila22
7. jún 2025
@lenkakravcova

8 nie, to sa nevlezie do auta 😅😆 čiže z praktického hľadiska: nepraktické.

@lenkakravcova kúpiš mikrobus 😆.

sulavikova
7. jún 2025

Mne je 1 akurát.

klotildabazarik
7. jún 2025

Určite by, som to nechcela nieto este na Slovensku 😂

klotildabazarik
7. jún 2025
@marca12

@marca12 ale prosim ta oni maju urcite opatrovatelky, pokial teda neziju na sk😂

andrea2667
7. jún 2025

Ja mám 3 dospelých synov. Ak by som sa mohla vrátiť v čase, vymodlila by som si manžela láskavého, zodpovedného, pracovitého, ktorý by vedel vytvoriť podmienky pre veľkú rodinu. To je moja nenaplnená predstava dobre prežitého života.

okseen
7. jún 2025

To je nic. Jedna v uk ma 24 deti. Prdela deti od 15. Decká uvrieskane sa samy o seba starali. Už na aj vnúčatá. Aspon si zarábajú poctivo

prasiatko30
7. jún 2025

Poznam rodiny co maju aj 5+ deti a vacsinou su velmi nabozni a su sucastou urciteho „spolocenstva“ ci ako to nazvat. Nie su to socky a zvycajne je za tym timova praca - live-in help, stari rodicia, bratia/sestry a to „spolocenstvo“. Napr oni majj organizaciu pre deti a skolopovinne deti chodia od 6r kazde poobedie do clubhausu kde starsi clenovia sa staraju o tych mladsix - popisu ulohy s nimi, doucia co potrebuju, organizuju tabory, kruzky, vylety. Cize to najhorsie je do tych 6r a potom vlastne su z tych deti samostatne bojove jednotky vychovavane celym kmenom. Ma to tiez vyhody na starobu - v podstate u takychto rodin je potom staranie sa o starych rodicov kolektivna zalezitost a nespada to len na 1-2 ludi