Chceli by ste mať 8 detí?
Viete si to predstaviť ? Videla som jednu ženu na instagrame a mala 7 malých detí od 11 rokov po bábätko tuším okolo roka a už čakala ďalšie. Ako sa to dá zvládať ? Chceli by ste to ?
K nám prišla raz dodávka, prišli niečo kúpiť co sme dali na inzerát. Z dodávky vyšiel muž, jedno, dieťa, druhé, dieťa, tretie dieťa, ..ôsme dieťa, deviate dieťa a tehotná manželka. Kým muži pokecali, odskusali, boli deti u nás 10 x na wc a pod chvíľou bolo iné smadne..nestíhala som registrovať, ale inak deti slušnosť, ďakujem, prosím.. potom otvorili kufor a tam 300 bicykli kov, odrazadiel a prilieb..to by som nedala.
K nám prišla raz dodávka, prišli niečo kúpiť co sme dali na inzerát. Z dodávky vyšiel muž, jedno, dieťa, druhé, dieťa, tretie dieťa, ..ôsme dieťa, deviate dieťa a tehotná manželka. Kým muži pokecali, odskusali, boli deti u nás 10 x na wc a pod chvíľou bolo iné smadne..nestíhala som registrovať, ale inak deti slušnosť, ďakujem, prosím.. potom otvorili kufor a tam 300 bicykli kov, odrazadiel a prilieb..to by som nedala.
@cafelatte zlate popísané.....ano..tak nejak to mam ja.....5 deti.....a doživotná trauma z veci
Ani druhe, nie to este 8. 😱
Nie neviem sibto predstavit.
V dnesnej dobe by som deti nemala.
Nikdy v zivote
Ja mám 5deti úplne v pohode.nikdy by som menej nechcela a to som na ne len ja a manzel.vsetko sa dá stíhat od krúžkov,cez dovolenky. Všetko je to o vašom nastaveni....Najstarsia má 10r....najmladší 2,5roka.
8 nie, to sa nevlezie do auta 😅😆 čiže z praktického hľadiska: nepraktické.
@lenkakravcova ved si kúpiš autobus 😃
@anjelicek26 každé dieťa 4/5 krúžkov? 😱
@fadama nie je to málo?ja by som im ešte 2 prihodila 🤣
Dnes je to obľúbený instagramový biznis 😏 Biznis na deťoch
Dnes je to obľúbený instagramový biznis 😏 Biznis na deťoch
@maya_hi a ako vlastne na tom zarábajú ?
Ani nahodu. Pre pana tolko varenia,riadov,prania. Ved to ako keby som kazdy den organizovala oslavu tolko riadu po nich. Mna by eblo mat tolko deti a tolko starosti s nimi. To musi byt ozaj cista a obetava dusa,ktora sa s laskou dokaze postarat o tolko deti. Ale v takychto rodinach vacsinou starsi surodenci supluju rodicov a pomahaju so starostlivostou. A to sa mi nepaci,ked rodicia svoju zodpovednost prenasaju na deti.
Nie nechcela ale keď to pôjde takto ďalej za chvíľu ich mat budem😂😂😂😂
Za mna kludne ale uz by museli mat od 5 a viac rokov. Urcite by som nechcela 8 deti od babatka 🙈🙈🙈 hrozne…. Ale verim, ze mnoho super zien sa naslo v tom byt matka. A Drzim im place.
Nuž na instagrame sa dá aj zarábať 😉 Ak vymyslíš niečo, čo je zaujímavé, na čo budú ľudia radi klikať a komentovať. A nakoniec ti dajú odber pretože ti chcú vidieť až do kuchyne. A ty kúpiš celej rodine pekné vianočné pyžamá aby boli pekné vianočné reels. Pri odchode do školy ich všetkých zastavíš a natočíš ako všetkých 6-12 členov nastupuje do vanu a pridáš "vtipnú" hlášku. Pred prípravou večere pre 12 ľudí pripravíš stojan, nastavíš a začneš pekne točiť od prvého zemiaku až po posledný rezeň. A samozrejme nesmieš zabudnúť urobiť video z nejakej dojemnej situácie, keď sa deti "tešia" z tehotenského testu a zisťujú že pribudne trinásty súrodenec. Pre mňa sú to matky hrdinky. Netuším totiž, kedy sa popri tom natáčaní a strihaní videí opýtajú každého dieťaťa aký mal dnes deň a čo ho trápi. Ja mám čo robiť, aby som to zvládla s dvoma 😏 Preto ich na žiadne siete necápem. No, nestíham nejako 🤷🏻♀️😉
@lenkakravcova ved si kúpiš autobus 😃
@kulumulu123 to už potom treba aj iný vodičák 😆
V žiadnom prípade. Pohybujem sa v spoločnosti, kde je norma 1-2 deti. Aj v rodine to tak máme. A je pravda, že čím vyššie vzdelanie a ambície, tým menší počet detí.
@lenkakravcova D na autobus😆
@lenkakravcova alebo dva 8 miestne auta a staci Bcko....🫣🫣
Ani nahodu. Pre pana tolko varenia,riadov,prania. Ved to ako keby som kazdy den organizovala oslavu tolko riadu po nich. Mna by eblo mat tolko deti a tolko starosti s nimi. To musi byt ozaj cista a obetava dusa,ktora sa s laskou dokaze postarat o tolko deti. Ale v takychto rodinach vacsinou starsi surodenci supluju rodicov a pomahaju so starostlivostou. A to sa mi nepaci,ked rodicia svoju zodpovednost prenasaju na deti.
@marca12 Ja poznám jednu rodinu kde majú 9 deti.
Oni mali deti s veľkým vekovým rozdielom. Keď sa narodil ten posledný súrodenec tak tí najstarší už boli dospelí a samostatní. Takže už nebývali s rodičmi a tým pádom ich nebolo až tak veľa pod jednou strechou.
Nie, nechcem ani jedno
Niekto má v paži....
8 nie, to sa nevlezie do auta 😅😆 čiže z praktického hľadiska: nepraktické.
@lenkakravcova kúpiš mikrobus 😆.
Mne je 1 akurát.
Určite by, som to nechcela nieto este na Slovensku 😂
@marca12 ale prosim ta oni maju urcite opatrovatelky, pokial teda neziju na sk😂
Ja mám 3 dospelých synov. Ak by som sa mohla vrátiť v čase, vymodlila by som si manžela láskavého, zodpovedného, pracovitého, ktorý by vedel vytvoriť podmienky pre veľkú rodinu. To je moja nenaplnená predstava dobre prežitého života.
To je nic. Jedna v uk ma 24 deti. Prdela deti od 15. Decká uvrieskane sa samy o seba starali. Už na aj vnúčatá. Aspon si zarábajú poctivo
Poznam rodiny co maju aj 5+ deti a vacsinou su velmi nabozni a su sucastou urciteho „spolocenstva“ ci ako to nazvat. Nie su to socky a zvycajne je za tym timova praca - live-in help, stari rodicia, bratia/sestry a to „spolocenstvo“. Napr oni majj organizaciu pre deti a skolopovinne deti chodia od 6r kazde poobedie do clubhausu kde starsi clenovia sa staraju o tych mladsix - popisu ulohy s nimi, doucia co potrebuju, organizuju tabory, kruzky, vylety. Cize to najhorsie je do tych 6r a potom vlastne su z tych deti samostatne bojove jednotky vychovavane celym kmenom. Ma to tiez vyhody na starobu - v podstate u takychto rodin je potom staranie sa o starych rodicov kolektivna zalezitost a nespada to len na 1-2 ludi

Vzdy som chcela 3-4 deti, mam 2 a staci to. Momentalne mam este plus 4 deti na 2 dni (zakladna skola robi trojstretnutie s 2 školami a vtedy deti idu do rodin). Vzali sme teda 4 deti a napriek tomu ze su perfektne, je to fuška. Ta fuška pre mna je len v zmysle planovania jedla. Vcera som sa este bala, predsa je ine byt 2+2 alebo 2+6 s tym ze moji maju 9 a 12 a tie ostatne deti 10,10,11 a 12... čiže mam plnu chladnicku čoho si len zmyslis 🙈
Každopádne mat viac deti ako 2 znamena mat vacsie auto, resp aj 2 auta, pretože s jednym by sme zivot manazovat nevedeli