Chcem tretie dieťa. Bojím sa, že ma spoločnosť odsúdi
Ahojte, mám 2 deti a chcela by som 3tie aj manžel by chcel. Ide o to že mám výšku a bojim sa že ma potom nikto nezamestná (mám červený diplom som ucitelka) teraz som na materskej 4 roky. Čiže bola by som ešte 3 cca. A vidím svet, vojna , hlad, zdražovanie, ekológia atd…príde mi to že ženy chcú mst žiadne alebo 1 dieťa- 2 max. Vidím (aspoň mám tej pocit) že ženy sa v kuse sťažujú aké to je s dvomi detmi na slučku, a treba mať zázemie, našetrené, kariéru.
Bojim sa že s 3 detsmi budú na mna pozerať ako na šialenú, alebo spoluobčanku, alebo neinteligentnu nemodernú, že nenájdem pochopenie a ľudia to budú brat že sa stalo a nechceli sme to atd.
Inak bývame v 3 izbovom byte, máme 2 dcérky (3 a 2 rocnu vážne dobre deti klasika vystrájajú sem tam a čo ), manžel ma stabilnú prácu, niesme boháči ale máme byt záhradku auto nevyskakujeme no máme sa dobre sme spolu šťastný. Vravím si buď rada zato čo máš! Čo by iný dali- a už rok diskutujeme či ísť do toho 3. Ho alebo nie… a stále ma to neprechádza nejak.
Mame styri deti...ja a aj muz mame vysoku skolu...muz dokonca doktorat...obaja skvelu pracu... dom...zazemie...nikto na nas divne nepozera... nie sme bohaci, ale sme stastni... kadze dieta beriem ako obrovsky dar... a aj keby na nas niekto divne pozeral, bolo by mi to jedno... co sa tyka prace, ako ucitelka mas vsetky moznosti neskor otvorene a skvely pracovny cas priatelsky k starostlivosti o deti a vyberanie zo skoly a skolky... rob tak, ako ti srdce kaze, ale proste len ty a manzel a nikto iny... btw. praca najst nikdy problem nebola... na kazdom pohovore som teraz jasne povedala, ze mam styri deti, pretoze zatajovat to nehodlam😂 Zo styroch pohovorov som dostala tri ponuky prace, jednu som vzala, stareho zamestnavatela skoro kleplo teraz pred vianocami 😅 Jedna sa o manazersky post, takze ziadna "brzda kariery" to tiez nie je...
učiteľka ? učitelia su na vymretie, neboj sa o pracu, pracu mať budeš
zohnať učiteľa je dnes problem
Ja mám 2 vysoké školy a čakám tretie dieťa 😂😂😂 Neviem, čo to o mne podľa teba vypovedá, ale mám v pi.. čo si o mne myslia ostatní. Budem mať detí koľko ja uznam za vhodné, nie spoločnosť.
vieš čo ma najviac zarazilo? Že to napísala vysokoškolsky vzdelaná osoba s červeným diplomom... som rada, že mám veľké deti, ktoré neučí nik s takým zmýšľaním ako máš...
@kataina áno učím fyziku
Učiteľov bude stále treba, takže o prácu by som sa nebála. A mať tri deti, to je v pohode 🙂 sú aj viacdetné slušné rodiny, náhodou mne sa to páči. Ak sa teda s manželom zhodujete, netriete biedu, tak na to čo kto povie zvysoka kašli.
mala som na vysokej učitelku, už ma titul Prof., ma 5 detí, je úžasná, obdivujem ju
Tu pekne vidieť, že vysoká škola a červený diplom nie je všetko. 3. dieťa o tebe bude vypovedať, že si neinteligentná, nemoderná? S mužom túžite po ďalšom dieťati a teba zaujíma čo na to ostatní? Nerozumiem ako môžeš takto rozmýšľať.
*sme šťastní,čo by iní dali
Plurál, oprav si to ak môžeš. Na učiteľku sa to nehodí nevedieť písať gramaticky správne.
Ja mam tiez vysoku školu,+špecialiaciu čo som spravila v slovenskom jazyku, a mám ďalší akreditovaný študium čo som spravila v nemecku ako maďarka, mam 3deti a som sama bez chlapa a zvladam to, ti mas partnera,prečo by si to nezvladla? Treba rozmyšlať pozitivne a nepozerať spravy, mne v telke ako je rok dlhy idu len rozpravky a tv paprika ,
nerstresujem kvôli vojne atď
Naša pediatrička ma 4 deti, zubárka-nedávno otvorila dentálne stredisko, nemá ešte 40,caka piate dieťa. Ja neviem, ale ako môže jedna vysokoskolsky vzdelaná žena takto premýšľať? Bojíš sa odsúdenia spoločnosti kvôli tretiemu dieťatku? No, napíšem niečo prevratné, takže - MÔŽE TI TO BYŤ JEDNO!
asi zavisi od oblasti kde zijes, tu u nas vysokoskolaci maju 3 a aj 4 deti...hoci uz velke. Ale tiez vacsinou je klasika 2 deti a staci. Nijake reci, nic u nas nebolo, ze mame 3 deti...len na priechode ked idem so vsetkymi, tak mi auta zastavia a pustaju nas 🙂
Mam zname, co maju obaja VS a 3-4-aj 5 deti.
Ja nepoznám nikoho kto by riešil rodiny, ktoré majú 3 alebo viac detí. A aj keby bolo by mi to jedno. Vzhľadom na oblasť, v ktorej pracuješ môžeš byť pokojne na reťazovej materskej. Povedzme si na rovinu, nie je to dynamická oblasť, kde by sa všetko rýchlo menilo. Toto mi príde ako jedna z tých tém, kde autorka nemá žiadny problém, tak si nejaký v hlave vytvorí.
Neverím, že tento text napísal vysokoskolsky vzdelaný človek s priemernou inteligenciou. Máš tak primitívne myšlienkové pochody a neschopnost vyjadrovať sa... Neznalosť gramatiky je len čerešničkou na torte. Že si ty nejaký troll, čo sa nudi cez prázdniny?
Ja by som bola vdacna za dve zdrave deti a neriskovala by som. A nehovoriac o tom ze planeta je preludnena.
Ja by som pocet deti komentovala jedine u ludi, ktori sa o ne evidentne nestaraju a len sa im prihodia ako dosledok neexistujucej ochrany pri sexe. Inac mam napriklad spoluziacku z VS, ktora bola jedna z najlepsich v rocniku a ma deti uz 6. O vsetky sa prikladne stara, deti su sikovne, prosperuju. Ja ju len obdivujem. A s tromi detmi mam vo svojom okoli naozaj vela ludi a vsetci do jedneho maju VS.
Fyzikárov je veľmi málo, tak sa ničoho neboj. Kľudne maj aj 5 detí, prácu si nájdeš. 🙂
Ano, rob ako citis. Jednym z rieseni by bolo sa na cas zamestnat a potom mat tretie. Ja som porodila tretie ako 42 rocna. Nikto ma neodsudzoval. Resp. nikto mi to nepovedal do oci. A kto chce ohovarat, nech. Je mi to jedno. Kazdy mame svoj zivot.
🤦
Ja mam cerveny diplom z matfyzu, mala som nastartovanu pracu v IT so super platom... som 5 rokov na materskej, dievky oslavia 5 a 3 roky a o mesiac k narodkam dostanu braceka 😍 presne tak sme to chceli... a momentalne mi v hlave vrta aj stvrte, ak porod pojde hladko...
Ja nie som ziadny spoluobcan a v mojom okoli len s hlbokym obdivom sa stretavam. Kto ma mat viac deti, ak nie inteligentni ludia, co ich vedia zaopatrit... A hento ze ekologia 🙈 to ked pocujem, ma dviha. To nech idu rozpravat na ine kontinenty tym, co maju po 14 deti a nevedia sa o nich postarat...
@basska_b inak ja plne rešpektujem ľudí, ktorí nechcú mať deti, ale nech rovno povedia, že tie deti nechcú, lebo sa na to necítia, chcú si riešiť svoj život a nechcú sa podriaďovať nejakým mini ľuďom, lebo takto to naozaj v drvivej väčšine je. Namiesto toho použijú ten ekologický argument a mne to vždy príde vtipné a spomeniem si na africké a indické mnohodetné rodiny. 😀
Mám 5 detí. Švagriná 7 a kamarátka 8. Práveže ja sa stretávam s dobrými komentármi. Jeeeej vy máte 5 detí a ja iba jedno, dve a doteraz to ľutujeme, že sme nemali viac. Mať toľko detí je super. Vôbec neries okolie.
No ja som MVDr., manžel ITckar, mame 2 malé deti a čakáme 3.a poviem ti, nikdy som neverila koľko blbych reči, poznámok a posmesnych komentárov sme si vypocujeme kvôli tomu, že čakáme ďalšie. Mame dom, slušný príjem, všetko ťaháme sami, no aj napriek tomu neustále pocuvam sprosté otázku typu : ci bolo plánované, prečo 3 deti, dokonca manzelovi že nevie včas vytiahnuť . Nič si z toho nerobíme, 3 deti sme vždy chceli. Ale je pravda, že ma to veľmi prekvapilo a sklamalo.
Ahoj, ja mám doktorát, po škole som sa zamestnala, pracovala 4 roky, nasla si partnera a šup na materskú, teraz je to 6-ty rok 😉 (6r, 4r a 1r). Keď bude najmladsia trojročná šup naspat do prace... Nikdy som nad niecim takym neuvazovala ze kto si co myslí o tom že máme tri deti. Ja blízkym hovorím že mam aj za brata a sestru keďže im sa nejak nedarí najst partnera a dokonca sestra ani deti nechce, tak ja musím " plniť kvótu na vnúčatá" 😁
Pokúsim sa to odľahčiť, práve som si v časopise Eva precitala článok ake je moderne mať veľkú rodinu ako príklad sú uvedení kuchári Jamie Oliver, Gordon Ramsay, ďalej napr. Beckham, klan Kardashian (tuším spomínali 14 vnúčat), Catherine, princezná z Walesu, neviem či maju všetci červené diplomy a asi maju trocha viac peňazí ale pochybujem že na nich pozerá bulvár cez prsty koli počtu deti ktoré maju. Ak ich netrápi bulvár prečo teba trápi suseda?
Prepáč, nezvyknem tu opravovať gramatiku, ale učiteľka s červeným diplomom by naozaj nemala napisať "sme spolu šťastnÝ" a "čo by inÝ dali".

Koľké by dali všetko,keby by mohli mať 3,4.
Nerieš iných,rob ako cítiš ty.