icon

Chýba vám minulosť?

sevi
25. júl 2012

chcem sa spytat ci sa vam niekedy cnie za sposobom zivota pred tehu,pred narodenim dietatka??jasne kazda mamicka miluje svoje dieta/deti ale nechyba vam ta volnost,bezuhonost,sloboda,oddych atd?dakujem za odpovede.

peroli
25. júl 2012

nechybí... ani trošku... některý dny jsou sice na budku a o nervy, v noci se pořádně nevyspím, žiju víceméně ve stereotypu ale minulost my vážně nechybí.. i přes tohle všechno mám až teď pocit že (konečně) žiju... že (hlavně) žiju tak jak jsem si vždycky přála.. 🙂 a není nad to žít svůj sen.. 😵

digysa
25. júl 2012

@sevi Mne chyba jedna vec:

"Obliect sa, namalovat sa a skriknut doma vetu..."idem von", zabuchnut dvere a ist von.......

Chcela by som mat zazracnu opatrovatelku, ktora by sa objavila ako vila vzdy, ked potrebujem niekde ist- ci uz pracovne, alebo vo volnom case...

To by bol zivot 😎

daniela242
25. júl 2012

Nie nechýba, žijem tak ako som vždy chcela 🙂

carodejnica
25. júl 2012

V mojom veku (37) mi veru minulosť nechýba. Ja som si už svoju slobodu "odžila". A navyše ako trefne napísala @anjelicek26 - život konečne dostal jasný zmysel. 😵

simonceli
25. júl 2012

@sevi Ahoj tak já můžu za sebe říct, že mi v podstatě moje volnost, potažmo naše volnost a způsob života zůstal. Dřív jsme hodně cestovali a tak jsme koupili karavan a cestujeme pořád a chodíme na pizzu s malou akorát že jsme dřív doma a když chci jít s kamoškama tak hlídá přítel a když chce jít on, tak hlídám já a přátelé berou i ohledy na to, že máme dítě a přizpůsobují se tomu. Prostě je to v podstatě furt stejné, jen lehce přizpůsobené dceři o to mnohem hezčí.

titkovamiriam
25. júl 2012

Nechýba-
-nikdy som materstvo nebrala ako stratu volnosti ale ako nadherne jej vyplnenie 😉
-nemyslím si že som stratila slobotu ,lebo stale riadim život sama sebe,len teraz som zodpovedna aj za tri krasne životy/som nazoru chlapi boli aj budu,ale len deti su moje vlastné/
-bezuhonna som od narodenia-mam to aj vo vypise trestov 😉
-odychovať budem až v truhle,ja som neodychovala ani ked som deti nemala ,alebo ked ich nemam doma
na knizku,konicky,kamaratky a podobne si najdem cas - najviac som sa vzdelavaniu a konickom venovala na materskej

Ja mam pohodový a krasny život so svojou rodinou. 😉 a so všetkym čo k tomu patrí a verte maminky na materskej že na 100 percent plati že -malé deti malé starosti-veľke deti veľke starosti- a samozrejme vzdy krásne

pooh
25. júl 2012

Také nad tím někdy přemýšlím. Ale mám dobrou radu. Zakaž si přemýšlet o tom, co by kdyby...jednou se dítě narodilo (ostatně to je role ženy), všechno se změnilo, ale člověk si alespoň může říct, že pracuje pro druhé. Vždyť přece i to, že je člověk vyčerpaný z toho všeho kolem může být svým způsobem krásné a hlavně naplňující. A když už to fakt nejde, tak je dobré udělat si den pro sebe nebo alespoň půlden 🙂 A nebo se na dvacet minut zavřít do pokoje a všichni mi vlezte na záda 😝

jfd
25. júl 2012

Ahoj. To jsem ráda, že jsem našla někoho "normálního" ano, miluju svoje dítě a blá blá kolem ale jo, někdy mi chybí se prostě sebrat a vyjet autem bůchvíkam, navíc si nemám s kým pokecat. Žiju na Slovensku, kámoše a kámošky z dětství, takový ty, co na ně člověk mrkne a oni ví a naopak mám doma. Ráda tam jezdim ale ráda se odtama vracim. Připadá mi, že se zasekli někde ve dvaceti. Odmítám ale řešit prdíky, papání a pinkání celý dny!!!! Nepřestala jsem bejt ta ženská, co jsem byla a když se teďka zavřu do miminkovýho světa, co budu dělat za 15 let, až už tanm přestanu patřit a dítkmo si bude chtít žít vlastní život a poslední o co bude stát je patologicky fixovaná matka bez vlastních zájmů

nelinqua
25. júl 2012

chyba mi, jasne ze chyba a niekedy veeelmi...milujem svoje dieta nadovsetko...ale chyba mi to co bolo..kazde obdobie zivota ma svoje caro. len tak sa zobrat, zavriet dvere a odist niekam na cely den s prazdnou hlavou..s vedomim ze sa nemusim ponahlat naspet, lebo ktovie co sa deje doma🙂

carodejnica
25. júl 2012

@jfd Inak toto je pravda, teraz som si to uvedomila, že aj keď píšem vyššie, že mi minulosť nechýba, ale nájde sa niečo.
Presne, ani ja nie som ten typ, čo potrebuje stále riešiť "prdíky, papanie, ťuťu, plienky, varenie" 😅
Takže áno, jedna vec mi chýba a to rozhovory s jednou mojou super kamoškou (je slobodná, býva dosť ďaleko odo mňa, veľmi málo sme spolu), obe sme zažraté do filmov, spolu sme boli schopné rozoberať filmy, hercov, seriály, režisérov... u nás boli bežné rozhovory typu "rozdielne ponímanie otázky pomsty v japonskej a severskej kinematografii" 😅 😀 Vždy keď s stretneme, obvykle chodí ona ku mne, tak to dopadne tak, že dieťa uložím a my si pozrieme nejaký film potom ho rozoberáme. 🙂
A toto mi hroooooozne chýba, väčšina kamošiek z okolia proste riešia furt deti, manželov, problémy (inak viď tu MK, tu je to presne o tom istom) a tak dookola, aj by som tak chcela pokecať niekedy aj o niečom inom... 😒

jfd
25. júl 2012

@carodejnica NO ŠAK TO!!!! 😀 Teď jsem byla doma v Olomouci a s dvěma kámoškama z dětství jsme vzali kočíky a šli "na jedno" Bylo asi sedum. V deset už jsme řešily Klausův názor na Fukušimu a vliv první světové války na rozvoj evropských pošt. Strašně mi tu chybí někdo s rozhledem, se zájmama o kulturu, s jiným - širším názorem než jen že politici jsou svině. Navíc jsem tu sama. Táta pracuje někde v prd eli v německu, rodinu mám v Olmiku, vlastně nevim, proč tu jsem 😢

jfd
25. júl 2012

@carodejnica co je MK?

katren
25. júl 2012

@jfd 😀 😀 ModryKonik 😀 😀

jfd
25. júl 2012

@jfd Modry Konik, už sem doma. Co jsem na té mateřské moc mi to nepálí.

jfd
25. júl 2012

@katren nojono! 😀

katren
Odpoveď bola odstránená
carodejnica
25. júl 2012

@jfd Modrý koník : 🙂

jfd
25. júl 2012

je mi tak divně ouzko. Něco mě sere a nevim co. Taky máte tyhle stavy?

jfd
Odpoveď bola odstránená
carodejnica
Odpoveď bola odstránená
katren
Odpoveď bola odstránená
carodejnica
Odpoveď bola odstránená
jfd
Odpoveď bola odstránená
magdusv
25. júl 2012

@sevi chýba nie je to správne slovo ale hej, niečo ešte stále nie je v poriadku alebo tak zapadnuté do každej čiastočky môjho ja ako je to u iných maminiek ako tak pozerám 😅

jfd
Odpoveď bola odstránená
jfd
Odpoveď bola odstránená
carodejnica
Odpoveď bola odstránená
silvia31
25. júl 2012

Chýba, ale už je to minulost a myslím, ze budúcnosť si vieme trošku prispôsobiť 🙂 aspoň v niečom určite 🙂 je šialené ako sa život otočil o 360stupnov s príchodom drobca a to najviac jeho mamine.. preto treba chvíľami myslieť aj na seba iba 🙂

jfd
Odpoveď bola odstránená
jfd
Odpoveď bola odstránená