icon

Citim sa sama

chikita29
28. aug 2018
Strana
z2
nice202
28. aug 2018

Kúp si psa

vamajka
28. aug 2018

@chikita29 Preco?

chikita29
autor
28. aug 2018

Manzel sa malo venuje detom...a ked sa venuje tak nie tak ako by som si predstavovala...citim sa na vsetko sama.mam mesacneho a 6 rocneho chlapceka...nerobime nic spolu...kazdy zijeme akoby svoj zivot.ani nespime spolu v 1 izbe pretoze musi kazdy vecer pozerat film v obyvacke pri ktorom aj tak zaspi..
Staram sa o obe deti ledva stiham varit a prat ked malicky spi tak ten 6 rocny chce aby som sa venovala jemu...no idem sa roztrhat aby som kazdemu vyhovela...no vykricala som manzelovi ze sa malo venuje detom...samozrejme som ja zla lebo mne sa nic nepaci..som fakt narocna ked chcem aby sa namiesto xboxu napr. hrali spolocensku Hru? Alebo karty?alebo si pisali alebo pocitali?mame asi rozdielne nazory na vychovu deti...tak si obcas poplacem ze neviem ani preco...ci som ja na chybe ze vlastne chcem menit cloveka ktoreho som si vzala a mama ho lubit takeho aky je a nemenit ho...alebo mam pravdu ked chcem aby moje deti mali pekne detstvo a nestravili ho za pocitacovimi hrami?
No stale mam pocit viny lebo mam vykricane ze sa mi nikdy nic nepaci...a ja uz sa bojim mu cokolvek povedat lebo to narusi nas vztah este viac ako to je....co s tym mam robit?

chikita29
autor
28. aug 2018

Je sice on ten co sa stara o financie...ale to snad nieje jedina uloha octa?alebo sa mylim?

anjelicek26
28. aug 2018

Mesacneho? Ved to je este novorodenec. Kym sa zzijes s dvoma detmi trva aj tri mesiace. Ty sa este davas dokopi. Poporodne hormony, co sa odburavaju robia psychike velmi zle. Nekric, nestresuj, nenervuj sa. Nekaz si vztah. Skus sa sustredit na seba. Domacnost pocka. Venuj sa len detom. Povedz, ze potrebujes pomoct - sestre, babke, kamoske, svokre. Nech vezmu starsieho sa vyblaznit, odvedu do skoly a zo skoly. Podobne veci. Dojdu navarit. Muz ak pracuje tazko bude stihat doma tahat naplno dalsiu sichtu. Je to mylna predstava, fakt sa to neda, v dnesnej dobe su fakt vypluti. Dotiahni si vikend, rano vstava on, deti ma on, ty sa dospis, rovnako si hod obedny spanok, vyspata matka zvlada tri krat tolko, lebo len "nepreziva", ale funguje. Je to o komunikacii. Ja dodnes kazdy vikend do desiatej mozem spavat, lebo to mame doma tak nastavene. Vie, ze ja popri praci taham vsetky domace ulohy, vyberanie deti, varenie, ze aj ja potrebujem "reset". Len si ho treba najst. Este je velmi kratka doba, co ste rodina 4roch. Daj tomu cas.

vamajka
28. aug 2018

@chikita29 Nie nie je aj ked niektory si to myslia ja som doniesol peniaze a ty sa staraj. no neviem co by som poradila v tejto smutnej dobe plnej elektroniky. mozno povedz tomu 6 r. nech ide za tatinom a vola ho hrat futbal, hokej, na preliezky po tom bezne 6r. tuzia mam 2 synov takze viem. my mame opacny problem chlapci vyrastli a muz sa nudi normalne mu chyba dieta o ktore by sa mohol starat tak zacal lustit krizovky

tslobik
28. aug 2018

Mne tiež vadia tie pc, tv a mt.....chcela by som aby bolo viac športu, prírody, obyčaj. spoloč. hier, tvorivých hier a pod. Ach jo. Tiež absol. odlišný názor na výchovu a tým všetko aj upadá u nás.

beky1813
28. aug 2018

Nebude to take zle, ked mas s nim druhe dieta. To skor s tebou lomcuju hormony po porode. Teraz pojde starsi do skoly/skolky a budes mat cas si porobit veci doma a poobede sa mozes venovat starsiemu. Var rychle jedla na viac dni a zaoobstaraj si susicku. Budes mat menej roboty a vela oddych s babatkom

frederik2016
28. aug 2018

Myslim że mas ty pravdu mal by są viac venovat rodine, vsak ty robis vkuse. Deti a domacnost a on odrobi 8 hodiny pryjde naje sa a lezy a ty kiedy mas mat czas na Seba....

frederik2016
28. aug 2018

@anjelicek26 a manzel po pracy nemoze są venovat rodine? Vsak on tam je 8 hodiny a ona vkuse robi. Aj ma energiu na hry a telku.

deti95060810
29. aug 2018

to čo chceš je pekné, ale v mnohých domácnostiach to tak nefunguje....ani u nás. mm príde z práce urobený ako hovädo, tak si oddychuje aspoň pri mobile...potom sa niečo aj povenuje deťom, ale tiež to nie je podľa mojich predstáv.... , ale nechávam to tak...

anjelicek26
29. aug 2018

@frederik2016 no môj chodí domov 19:30 a polka deti už spí, ale vďaka za tip. Cez víkend robí čo môže, ale nedá sa všetko. Aj deň má svoje limity. Ja mám šťastie na 25h úväzok.. takže stíham s deťmi podstatne viac. Treba vidieť nielen seba ale aj toho druhého. O tomto je vzťah...

zenaajmama
29. aug 2018

Ja neviem žienky..o čom ste sa rozprávali s mužom pred tým než sa narodili deti? ,Alebo pred tým než ste sa vidávali?
Bože nikdy by som nemohla žiť s chlapom ktorý hrá tie sprosté hry.Jednoducho to je pre mňa nezlučiteľné s obrazom muža.

lenka1993
29. aug 2018

@zenaajmama ak je to jeho hobby, ma na to vynedzeny cas tak ako aj ja mam cas na svoje hobby tak preco nie? Moj manzel hra hry. Mame doma obrovsky pocitac 2 monitory vela reproduktorov slúchadiel a vsetkeho mozneho. Nechala by si ho? Alebo by si si ho nezobrala? 😁😁😁
@anjelicek26 ja s tebou suhlasim. Moj muz tiez chodi domou o 19:30. Ale zato dni ked je doma tak sa stara on. Aj navari aj uprace. Vyslovene odmieta len zehlit a umyvat podlahu.

Daj tomu cas. Porozpravajte sa, urcite si kto co kedy ma robit a bude lepsie. Nehanbi sa poziadat o pomoc. Mamku, svokru, sestru, svagrinu, kamaratku. Hocikoho. Mas male babatko myslim ze to pochopia 🙂. My mame len jedno dieta zatial 4 a pol rocne. Muz mal 24 ked sa narodila. Nevedel co a ako a vela sa flakal. Ja som bola s toho na prasky. Dokonca som ho dotiahla aj do manzelskej poradne lebo on nechapal co robi respektíve nerobi. To nam velmi pomohlo. Ulohy su rozdelene a kazdy vie co a ako. Napr teraz som po nocnej. Urobila som caj a vybrala maslo. Idem spat a ked sa mala zobudi vie ze s nou ma ist vonku aspon na 3 hodinky nech si oddychnem. Držím palce 🙂

betunka39
29. aug 2018

Hm...co poradit? Je to velmi individualne...neviem ako str fungovali predtym kym sa narodilobdruhe babo.Chodila si do prace kedze je tam 5 rokov rozdirl medzi deticksmi?A vtedy sa ako manzel spraval?Tiez hral hry a kukal filmy a vtedy to nevadilo?A tiez ide o to aku pracu robi a ako dlho.Chapem aj Teba si cerstvo ponporode tak treba cas.aby si si nastavila system.ako ma asi fungovat domacnost k spokojnosti vsetkych.Neviem mam v poslednej dobe pocit.ze dnesne zeny cim viac chcu byt nezavisle a vyrovnat ci porovnavat sa s chlapom tym menej su samostatne a stsle sa stazuju a hladaju pomoc.Mala som tri male deti bola doba.ze nebolj panoersky nemala som ani automaticku pracku a mm od jari do zimy vstaval o 5.30 a prichadzal o 21.00hod. a robil aj vikendy.Volno mal ked prsalo...takze vsetko okolo domacnosti a domu bolo na mbe a svojrovchoch.kedze byvame spolu.Az neskir v zime ked mal volnejsie tak sa venoval detom..no nikdy som nemala pocit ze nestiham.Deti robili vzdy vsetko so mnou.. ci varili.ci prali...ci oddychovali...Dnes mate umyvacky riadu.pampersky.automaticke pracky susicky...roboticke vysavace...a ela z Vas sa stazuje.ze nemate cas.ze toto ze hento...co bude pitom.ked pojdete do prace? Vsetko je o systeme a o yom co si dam ako prioritu...Nezastavam sa muzov.je ina doba ..ale aby ja som bola crly den doma -aj ked s detmi je to ine.n8kto ma nenahana .nesuri..ako si urobim tak mama-tak si neviem predstavit .ze pride muz po robote domov.kde bol mozno aj do 19.00 a ziadat od neho aby este upratoval varil kupal deti???? Ja chodim do prace tiez mam narocnu pracu aj psychicky aj fyzicky teraz uz sice menej.ale 2-3x do tyzdna je namahava.Ja lridem domov a fungujem po hod.oddychu dalej..vypere pracka.upracrm a teraz v lete robim okolo zahradky vonku co treba a dcerka je so mnou a hra sa...mm pride domiv o hod.skor...no on je totalne hotovy...co urobi je ze nakrmi domace zvierata pripravi co pre nich treba a oddychuje...ked tak sa zahra s dcwrkou nejaku hru..bud clovece alebo kreslia.Na viac nema sil..aj ked robi obcas iba 8 hod.ale robi sofera na aute a stake vychadza a schadza niekolkokrat denne z neho ...ked je horuco anu nevravim a ked je sezona-zatva ako teraz tak taha aj 18 hod.vkuse...neviem si predstavit a nemam to srdce aby som mu doma vybadala.ze neumyl riad a nevypral...asi som blba.ale niekedy mam pocit.ze dbesne mamicky su narocne a troska oleniveli...a pitom same problemy v manzelstve...nevravim ze vsade je to tak.nhektore maju chore deticky.alebo maju zdr.problemy ...ale pisrm o tych co maju vsetko zdrave deti.byt.manzela co nosi domov pebiaze a sj tak su stale nespokojne. Treba si urcit priority a pojde to lepsie a na svet pozerat trocha s nadhladom s usmevom a aj v malickostiach si najst pitesenie....

zenaajmama
29. aug 2018

@lenka1993 proste ani by nedošlo k druhému stretnutiu.. pre mňa to je tak asexualne niečo keď chlap hrá, ako keby nosil plienku.😂

fefe123
29. aug 2018

tak ja neviem, teda kam táto doba speje... nechápem, ako môžete písať, že sa chlap narobí a doma má odpočívať... a hrať nejaké zadubené hlúpe hry... to sa mal hrať, keď nemal rodinu... áno je unavený, ale aj žena je unavená, pohráme sa s deťmi a potom, ak zostane čas sa môžeme venovať koníčkom... a neobstojí, že nosí domov peniaze, veď žena, ak je na materskej ich nemá odkiaľ zobrať... a potom sa čudujete, ako sa k Vám a deťom muži správajú, žiadna pomoc, úcta, len, aby ste im chudáčikom okolo zadku behali.... mať takého muža, ženiem ho kade ľahšie...

frederik2016
29. aug 2018

@fefe123 mas pravdu, vsak pochra sa aspon chodinu z detmi je oddyh, zena ma je vkuse

frederik2016
29. aug 2018

@betunka39 ale jej manzel ma czas na hry a pohybujem ze hodi domu o 19 albo neskorsy a ona asy nesedi na rycy cely den a ku takiemu babu vstava aj v nocy, a treba ist z detmi von veksemu są venovat a tak... Pohybujem ze ty malas cas są chrat z detmi a prejst są normalnie na prechadzku a porazpravat sa z nimi... A czas pre seba obicie vytarchat a take myslim, precytat knizku to że są ma deti nieznamena że zyvot koncy i len domacnost a manzel on może sy dat pivo lachnut sy przed telku a take

frederik2016
29. aug 2018

@anjelicek26 moj je o 17 a zaczyna na 8 tak myslim że może są venovat dietami, ale je to inne akcesoria faktów mąka do nocy... ja vstava uz o 5.30 tak aj je doma manzel tak myslim ze moze pocytat knizku albo pochrat są z nimi vsak ho to fizycki nieznicy a ja mozem kludne daco urobit albo postarat sa oseba chvilu

zuzinapipina
Moderátor
29. aug 2018

@chikita29 skus sa mu otvorene prihovoriť, začni s tým, že sa cítiš sama. A skus ho poprosiť aby sa vám venoval viac( aj keď to by mala byť samozrejmosť, ale čo chlapovi nepovieš, mozno ani nikdy nedostanes). Skus to navrhnúť tak, že spravíš taky rozvrh dajme tomu len na vieknd, ze doobeda spoločne upratovanie ci varenie, poobede odpočinok a večer povinna rodinna prechadzka, výlet( keď bude babo väčšie), dajme tomu ze na piatok si date kino večer, spravíte pukance a spoločne si pozriete film, kt ste vybrali. A na nedelu tase niečo naplánovať, vyviesť na chladničku, aby nato ani on nezabudol, pripadne povedz nech vyberie on film, ty spravis pukance. Zeny vzdy zvládali toho viac aj vzdy budú, als mozno citi tvoj chlap stereotyp, je znudeny, aj keď by sa asi on mal vuac snažiť a pomahat ti terat, skus sa premôcť ako sa len da, a mozno mu chyba len nejaka ta iskra, nakopnutie a vsetko sa pohne a uvedomi si, že aj in by sa mal viac podieľať na všetkom. Prajem vela sil 🙂

taami
29. aug 2018

@zuzinapipina
A ešte nech si dajú na chladničku aj rozpis kedy mat sex a kedy je osobne voľno 🙈

beky1813
29. aug 2018

@frederik2016 povedz, ze si cudzinka

monika1089
29. aug 2018

@chikita29 * dakedy aj mňa chytajú takéto podobne pocity ako vás. Nie ste sama... Tiež sa muž moc nevenuje malej som s ňou 24 hodín vkuse a to do slova nepoznám dačo také žeby mi ju sám od seba vzal na dve hodinky aby som si kus vydýchla on tvrdí že chodí do práce a je unavený...
Len tí muži nechápu že aj my z času na čas už nevládzeme aj keď sme na materskej dovolenke...
A akože sme doma a si dovolenkujeme 🤔🤔
Musíte byť silná a povedať si že všetko dako sa zvládne. Ja som si popri malej dokončila vysoku školu a teraz idem na vodičák... Aby som aspoň kus mala zo seba dobrý pocit. Mužov už podľa mňa nezmeníme lebo sme si ich takto " naučili".
Radosť nám musia robiť naše zdravé detičky a ich úsmevy.. Držte sa prajem veľa síl💪💪💪

frederik2016
29. aug 2018

@beky1813 ano, a mobil mi furt opracuje, a pise somaryny

jurly
29. aug 2018

@chikita29 vymente sa na materskej. aj on ma tu moznost tiez. aspon na pol roka alebo aj viac. po prichode z prace rob presne to, co on. velmi rychlo pochopi a ty tiez...

beky1813
29. aug 2018

@frederik2016 uff, esteze tak. ako dlho si na dlovensku? Mobil sa da nastavit

janka0509
29. aug 2018

@zenaajmama lepsie ked hra hry doma, ako automaty, alebo by chodil opitý.... Ale suhlasim, mne by tie hry tiez liezli na nervy, a tiez sa mi to spaja skor s malymi chlapcami, alebo pubertiakmi.

A autorku chapem, ze sa citi sama.. Mozno je manzel tiez velmi unavený, ale myslim, ze autorka ma pravo sa tak citit a ja osobne by som mu tiez dohovarala, nech sa radsej hraje so synom, alebo sa s nim dohodla, ze mate novu situaciu v rodine, aj ty mas menej casu, nech to hranie obmedzi aspon napolovicu.

zenaajmama
29. aug 2018

@janka0509 ja som ani nehorila že je to horšie.Su ale aj iné možnosti 😉

anjelicek26
29. aug 2018

Moj muz napriklad ani netusi, ako sa taketo hry hraju, nema na to cas a ani chut, na druhej strane chodi do fitka, hra futbal, pondelky vecer charitativny klub, celu nedelu doobedie na letisku (brava oboch chalanov zo sebou), takze to neni, ze by nemal hobby a ze by bol cely cas pritomny... ja chodim korculovat, kazdy tyzden dve hodiny plavat, ked chcem vybehnut s kamoskou, vzdy strazi... je to vsetko o komunikacii. Kazdy muz je iny a kazdy vztah a zivotna situacia je ina. Len musite chciet obaja to riesit a netlacit do toho moc emocii.

Strana
z2