icon

Cítim sa vyhorená na druhej materskej dovolenke

10. nov 2024

vlastne ani neviem, preco sem pisem.. asi kvoli tomu, ze sa nemam moc komu vyrozpravat. o vsetkych kamaratov som prisla, odkedy mam deti. oni ich nemaju, takze nechapu nic. mam dve deti vekovo pod 3 roky, prve malo rok aj tristvrte, ked sa narodilo druhe, a proste je to masaker. milujem svoje deti najviac na svete a velmi som ich chcela a obe su planovane, a tiez spravim vsetko na svete pre nich a aj robim, ale strasne na mna po 3 rokoch uz vsetko dolahlo... .to, ze sa narodili obe kym moj chlap robil vkuse stavbu, sama som bola na obe babatka, tazke to bolo, jedno mat v bruchu nevediet sa zohnut a vlastne zastresovat rocne dieta cely program starostlivost vsetko, spat sa mi dalo nemohla som,...ked sa narodilo druhe,tak dve naraz...ze sa snazim vsetko zvladat, obom venovat, samozrejme sa to poriadne neda, som rodic umiestneny v domacnosti a teda absolutna zienka domaca. nenavidim uz vsetky tie prace, ktore robim bez vysledku, ze by to chvilu vydrzalo.... to, ze som stale potrebna a neustale k dispozicii 24/7 365, stale nejaky plac- su len dve moznosti, bud place minimalne jedna, alebo placu obe naraz. Som unavena z chodenia do obchodu s 2 detmi. robit s nimi poriadky...som vyhoreta aj z chodenia von, milujeme byt vonku nie sme ziadny domasedi ALE je to strasne narocne, kazde dieta chce bezat inym smerom, kym zachranim jedno pred padom, druhe uz pomaly chce bezat cez cestu.... moje deti nespavaju. neznasaju to. cez den takmer vobec, uz ako babatka spavali len 30minutovky...v noci kazdych 30min hore, ... teraz su vekovo cca 3 a pol a 1 a pol. tym, ze nespavaju, neviem nic porobit. vsetko len pri nich. je to asi take prijemne, ako lizat pavuka..proste snazit sa umyvat dlazky a varit, ked neustale behaju rozhadzuju, bojim sa ze sa smyknu, rozplacu sa, ked im zakazem.. tahaju ma, nech sa im idem venovat, asi tazko im vysvetlim, ze ked nenavarim, nejeme.. pustam im TV, ja, co som predtym tvrdila, ze to robit nebudem....som strasne unavena,psychicky..fakt vyhoreta..abky mame ale akoby nemame. pomoc ziadna. stale nejake choroby, starsie uz chodi do skolky, ale samozrejme je viac doma..cize vsetky nevrle neprijemne zlostne nalady a vsetko.....

marca12
10. nov 2024

@kavasmliekom Nie kazda sme stvorena pre domacnost a robi nam radost upratovat. Pre mna su pomocnici v domacnosti vykupenie. Nevravim,ze bez nich by som nemala cisto,ale preco si v 21.storoci neulahcit zivot. Nepotrebujem sa hrat na hrdinku,co vsetko zvladnem. Kazda jedna zvladneme vsetko,ked musime.

anjelicek26
10. nov 2024

@kavasmliekom toto nie je súťaž o super matku, je pekne, ze si to zvládla, ale nie každý "musi" byt ako ty. Ona je unavená a vyčerpaná, treba si veci uľahčiť.

hederamonstera
10. nov 2024

Uz som sa zlakla ze som tak mimo, ze si ani nepamatam, ze som to pisala a hla, to nie som ja…

Ahoj, mam skoro 3r a 1,5r a chcem odtialto kazdy den utiect. Budeme kamosky? 😁

kavasmliekom
10. nov 2024

@anjelicek26 uľahčiť a nezrujnovat rozpočet 🙂 nie každý má na robotický vysávač, karcher atď. Dá sa aj niečo prehodiť na manžela nie nový vysávač 😉

bobaas
10. nov 2024

@kavasmliekom niekedy si treba uvedomiť rozdiel medzi "žiť" a a "prežiť"

belllinka
10. nov 2024

No to je tak, ked treba za kazdu cenu domcek a chlap travi cele vikendy a vecery na stavbe.

bobaas
10. nov 2024

@belllinka ty si tiež trochu mimo témy

kavasmliekom
10. nov 2024

Len je rozdiel prežiť ťažké obdobie, aby som zase mohla žiť

anjelicek26
10. nov 2024

@kavasmliekom keď ti muž robí od 7-7 tak neviem,či je to reálne na neho kazdy den hodit po praci 2-3h deti a ist upratovat nakupovat varit... on je co, stroj? Radšej si odpustiť dovolenku ako nemat tieto spotrebiče...tie vie vecer zapnut aj on a rano je cisto.. moj to robi dodnes kazdy vecer nalozi a pusti este umyvacku,prehodi veci do susicky a zapne roboty na oboch poschodiach, nech sa budime do cisteho...je to 15 minút "prace"

kavasmliekom
10. nov 2024

Ja som narážal a na to, že treba zapojiť manžela, otca, nie vedieť používať spotrebiče

kavasmliekom
10. nov 2024

@anjelicek26 ja som jej položila otázku, kde má manžela. Tiež nevieš, kde sa stratil jej manžel, naposledy bol na stavbe 😄
Ak je to tak ako píšeš, že robí každý deň 12tky, čo nemôže, tak ma aj slušný plat a vtedy ma aj na opatrovateľku aj na tie spotrebiče. 👍

belllinka
10. nov 2024

@bobaas preco? Ved pise, ze stavaju barak. Ak svojpomocne, tak to bude este na roky

bobaas
10. nov 2024

@belllinka a presne do toho, ako chcú iní bývať, je ťa figa s makom. Akoby dom bol nejaký vrtoch

belllinka
10. nov 2024

@bobaas tak snad im bolo jasne, ze ked idu svojpomocne stavat, ze chlap bude roky makat iba na stavbe a nebude doma menit plienky 🤦‍♀️ Ci, aj ty si boloa rovnako naivna a preto teraz prskas? 😂

culienka
10. nov 2024

toto sa nedá zvládnuť iba prežiť 😂, niekomu pomôže si ísť zabehať nikomu pomocníci v domácnosti, treba nájsť čo bude vyhovovať tebe. Ale je to každopádne veľmi náročné a ja sa nedivím, že niektoré ženy vyhoria pri tomto. Aj mne sa to stalo, čomu sa ani nedivím lebo po mne v podstate celé dni dakto vrieskal 😂. držím palce ❤

katica06
10. nov 2024

Autorka, bola som na tom podobne, vekový rozdiel 15m. dva roky som takmer nespala. Do obchodu chodil iba manžel. Žehlenie a podobne som znížila na minimu, varila som dopredu na niekoľko dní. Upratovala som kým niekto muž,mama kočíkoval.
S kamoškou ktorá mala deti s podobným vekovým rozdielom sme si raz čas postrážili deti. Keď som bola ko, varil, kúpal uspaval muž.
Ale aj tak to bolo občas na mňa moc.
Kamoška mala popri deťoch vš skoro každý víkend vypadla z domu a študentku na výpomoc. Ja som sa vrátila do práce a muž zostal na RD niečo cez rok. A všetci sme zdraví prežili, aj toto je iba obdobie.

bobaas
10. nov 2024

@belllinka ja neprskám, naivná som tiež nebola, do domčeka som sa nasťahovala s pokojom indickej kravy. Ale nemám potrebu si svoju frustráciu vybíjať na niekom, kto má evidentne dosť, pichľavými poznámkami.

januska12323
10. nov 2024

Deti si si robila s manželom tak ho aspoň čiastočne zapoj do starostlivosti o ne, aj dve hodiny za týždeň bez detí ti pomôžu. Zjednoduš si všetko čo sa dá. Nemusíš nakupovať s deťmi ani mať dom ako zo žurnálu.

misinka0611
10. nov 2024

V tejto tvojej situacii by som nechodila do obchodu. Potraviny ti priamo k nohám prinesie Tesco ( dnes som využila ) e-delia, košík a podobne. Drogeriu DMka, ostatné veci je ix e-shopov. Veci by som si uľahčovala ako sa dá. Sama píšeš, že je zbytočne po deťoch upratovať. Áno je, poznám to. Upracem tak aby som sa doma cítila dobre ale aby som tu robila poriadky ako keby mala prísť anglická kráľovná okrem iných veci ktoré človek musí riešiť tak by som tiež asi ako ty vyhorela.

Ináč písala si ohľadom stavby s manželom , že keď si bola tehotná tam bol. No odvtedy ubehlo už 1,5 - 2 roky. On je stále na tej stavbe a vôbec nepomáha?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mamutka
10. nov 2024

Na to že ste chceli stihnúť dve deti rýchlo po sebe máš očividne nevhodného partnera. Muž sa musí dieťaťu venovať rovnako ako matka. Neviem kedy chodí z práce, či je ešte stále na stavbe, alebo kde je teda, ale tie nákupy minimálne musí predsa zvládnuť on. Poznám taku rodinu, žena s deťmi stále sama, každé beží na inú stranu, všetko je na nej, lebo on platí účty a stavia dom. Dopadlo to viac než zle, jej sa to odrazilo strasne na zdraví. Ten posr..y dom odrazu už nie je priorita, keďže žiť zatiaľ majú kde, aj keď to nie je fajnové bývanie, stavba sa zakonzervovala a otecko sa učí zvládať deti. Keď sa matka da doporiadku (ak vôbec ) tak sa dom dokončí. Otázka priorít

zltalienka
10. nov 2024

Autorka: zrejme obaja aj Ty aj manžel aktuálne idete na 120%. Kým nebude dom hotový (ako to vyzerá s nasťahovaním?) a kým deti trochu nepodrastú, tak treba vydržať.
Rád tu už bolo dosť, ale jedna predsa...nájdi si novú kamošku, alebo aspoň známu z ihriska, s ktorou budeš môcť "vypustiť paru", vyrozprávať sa, poradiť si, posťažovať sa, pomôcť si....

belllinka
10. nov 2024

@lonely66 deti nemusia lietat po obchode ako splasene, jednu dam do vozika, druhu do nosica a nakupujem. Alebo nech si objedna tesco nakup domov

olimuc
10. nov 2024

Jedno dieta ma 3,5 roka … mozes ho dat do skolky aspon na pol dna. S 1,5 rocnym zvladnes nakup atd a samozrejme zapoj tatka aspon s nosenim do skolky, lebo t skor alebo neskor slak trafi. Co sa tyka kamaratiek … je to normalne oni nemaju deti, ziju iny zivot. Ked budes mat ty starsie deti tiez mozno nebudes chapat

zltalienka
10. nov 2024

@mamutka nie každý zvládne rovnako veľa. Mne kolegyňa rozprávala ako ona tehotná a so staršou dcérkou v kočíku ešte aj stavbu domu menežovala. Toto by som nedala.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mamutka
10. nov 2024

@zltalienka takých hrdiniek sú plne príbehy. Ale mať pri sebe dve malé deti, každé niečo chce, naraz bývajú choré a pod, to si predsa každý musí uvedomiť, že to nebude celkom v pohode, byt na to stále sama. Ta čo ju poznám bola tiež dlho frajerka, ako to zvláda. Lenže telo povedalo dosť. A to veľmi radikálne.

petronellla87
10. nov 2024

Mam 2 deti do 2 rokov, pripájam moje postrehy:
- nezehlim
- upratujem len to najnutnejšie keď mám čas, napr okná som umyla po vyše roku a aj to iba jedno😁
- nakupuje muž
- varí tiež väčšinou muž, lebo ho to baví. Keď varím ja sú to rychlovky a aspoň na dva dni
- rozložené hracky nepovažujem za bordel
- mam práčku, sušičky, točivý vysávač, umývačku - uľahčuje si čo viem
- chodím von na svoje procedúry napr kadernícke, na obočie, vždy si dám potom kávu v meste. Priapadne sa stretávame s kamoškami bez detí
- q niekedy nerobím vôbec nič, vezmem deti a ideme do hernicky alebo do parku
@hederamonstera aj ja chcem byť s vami kamoška 😄

aurora33
10. nov 2024

@doriiis sa tu do teba pustili, ale ja s tebou suhlasim.

janickacrazy
11. nov 2024

Prečo nedáš to staršie dieťa do škôlky? Určite by sa ti dosť uľavilo. S jedným by si ľahšie nakúpila, navarila, upratala, kým druhé príde zo škôlky.